( nvik | 2016. 05. 17., k – 15:51 )

+1

És írásszakértő laborban azt is meg tudja állapítani, hogy adott írás melyik tollból származik, és azt is, hogy azonos papíron, azonos tollal írt szövegrészek egyidőben, vagy időben eltérően lettek-e leírva.
(Volt egy perünk, ahol ezt kellett igénybe venni annak bizonyítására, hogy az alperes a szerződésben utólag húzott át ey szövegrészt, s írt feölé tollal valamit - nyílván ő azt állította, hogy a szerződés aláírásakor, közösen egyeztünk meg a szövegrész áthúzásában és a tollal való átírásában. Az igazsgáügyi/bünügyi írászszakértő labor pedig be tudta bizonyítnai, hogy a szerződésen szereplő aláírások, valamint az áthuzigálás más tollal történt (a bíroságon bemutattuk a tollat is, amivel aláírtunk, és ezt is igazolta bűnügyi labor, hogy az aláírások valóban attól a tolltól származnak), és azt is bebizonyították, hogy az áthuzigálás nemcsak más tollal, hanem később is került a papírra, mint az aláírások.
Bámulatos, hol tart már a tudomány. :) Az írászszakértő ilyesmikkel foglalkozik, valóban igazad van, hogy a grafológus nem ugyanaz.)