( timi | 2015. 11. 26., cs – 12:51 )

Azt írta saxus szabadságon vagy. Hogyan hívják nálatok a sztahanovista kitüntetést? Ballmer-díj? :)

De rátapintottál a lényegre csak szokás szerint fordítva látod a világot. A Valve éppen az ilyen Microsoft mókák miatt lépett a Linux felé. Nekik már ki van építve a menekülési útvonaluk.
Már most, pár héttel a Steam Machine megjelenése után 1600+ játék érhető el erre a PC konzolra. Több mint az aktuális Xbox One és az előző Xbox 360 konzolra együtt.
Ilyenkor jön a masodik Microsoft érvelőkártya: "de hát csak indie vacakok vannak SteamOS-re!"
Ez a gondolatmenet először ott bukik, hogy már most szép számban vannak AAA játékok Linuxra. A Valve saját blockbuster játékai mellett, Borderlands sorozat, Bioshock Infinite, Civilization 5 & Beyond Earth, Metro: Last Light Redux és 2033, Serious Sam 3, Outlast, Dead Island, Europa Universalis IV, Crusader Kings 2 - csak pár cím ami most beugrik.
Másodszor ott bukik ez a remek fud érv, hogy a vérpistikék csak egy kisebbségét teszik ki a játékosoknak, akiknek a számosságuk fordított arányban áll a hangosságukkal. A Nintendo Wii óriási siker lett annak ellenére, hogy sok vérpistikés AAA lövöldözős meg sem jelent rá. Kifejezetten családbarát casual címekkel célozta meg a Nintendo az átlagos otthonokat és nyert. Több Wii kelt el mint PS3 vagy Xbox360.

Még vérpistikéknek is az optimális nyolcadik generációs konzol a Steam. Mivel nekik mind a hatezer game kell azonnal, Steam PC torrentezett Windows 10 Enterprise LTSB-vel (mivel a többi Windowst tönkre vágta a Microsoft), rajta nagy képernyőben autostart Steam, Xbox360 kontroller, mellé remote billentyűzet touchpaddel vagy Steam controllerrel.
Steamen nincs gond a visszafele kompatibilitással mint a konkurens konzolokon és nem csak pár száz címből lehet válogatni, ráadásul drágábban.