( persicsb | 2015. 02. 11., sze – 12:24 )

Fielding disszertációját ismerem, ő sem ad definíciót arra, mi a RESTful web service, csak leírja, hogy mi az a REST mint architektúra, és mint stílus.
Ez a mondat akkora bullshithalmozás, hogy hihetetlen. IT sales prezentációkban látni ilyet, nem doktori disszertációkban.
"REST provides a set of architectural constraints that, when applied as a whole, emphasizes scalability of component interactions, generality of interfaces, independent deployment of components, and intermediary components to reduce interaction latency, enforce security, and encapsulate legacy systems. "

"Olyan, mint a webböngészőknél a szabvány követése, egyik sem tudja 100%-ra, attól még azt mondjuk rájuk, hogy webböngészők."
Csakhogy meg tudod mondani, hogy mely W3C ajánlás az, amivel kompatibilisek teljesen. Viszont mivel a REST egy stílus, nem igazán tudod megmondani, hogy egy service valóban RESTful, vagy csak RESTful-szerű.

"Ha az ajánlások szerint van megcsinálva egy RESTful web service, akkor ugyanolyan jól le tud írni mindent, mint a WSDL."
Adj nekem egy leírást, amit megetetek egy IDE-vel vagy egy tool-lal és utána lesz nekem szép proxy osztályom, anélkül, hogy kézzel írnám. Ezt értem géppel értelmezhető leírás alatt. Mert a WSDL géppel feldolgozható.

"Csak a kiinduló URL cím kell, onnan lekérdezhető az adott erőforrás, illetve, hogy azon az erőforráson milyen műveletek érhetők el, és az erőforráshoz milyen más erőforrások kapcsolódnak. Minden erőforrásnak van típusa (mime type), ha a kliens ismeri az adott típust, akkor tud is vele dolgozni."
Ez így nem igaz. Ha én ismerem az application/json mime típust, fel tudom dolgozni BÁRMELYIK JSON-ben reprezenált entitást szemantikusan helyesen? Nem.
Ugyanígy: "illetve, hogy azon az erőforráson milyen műveletek érhetők el"
Ez REST-ben nem érhető el precízen. Nem, még OPTIONS-sel sem. https://www.mnot.net/blog/2012/10/29/NO_OPTIONS

JS-ben sok olyan dolgot nem tudsz megcsinálni, amit OOP-ben igen. Az encapsulation, polymorhism, inheritance hármasból egyszerre nem tudja a kettőt. A prototype-based inheritance kizárja a rendes encapsulationt.