( johans | 2014. 04. 19., szo – 11:22 )

Arra szerettem volna rámutatni, hogy 96-ba néhány pattanásos képű egyetemistán kívül sok mindenkit nem tudott az NSA lehallgatni Interneten keresztül. Bármilyen furcsa, ők is csak költségvetési szerv, véges költségvetéssel, amit próbálnak a leghatékonyabban elkölteni - és 96-ban ennek a módja biztosan nem az volt, hogy az abpe newsgrouppot figyelték.

Másrészt az NSA saját szerepe is más volt abban az időben még, több mindent publikáltak és több mindenhez járultak hozzá. 96-ban született meg pl. egy elemzésük az anonymous elektronikus fizetésről, ami erős párhuzamokat mutat a BitCoinnal (OMFG a BitCoin mögött is az NSA van!!!! Ezért omlott össze az mtgox!!!444!!!), vagy 2000-ben adták ki először GPL alatt a SeLinux-ot (Úristen, OMFG, biztos tele van backdorral, hiszen az NSA csinálta !!!444!!!), stb. Egyébként ekkor még a költségvetésük is jóval szerényebb volt (ugyan ez titkosított adat, de 96-ban 3,5 milliárd dollárra tették, 2013-ban 10,5 milliárd dollárra).

Harmadrészt a tengerészet nincs alárendelt viszonyban az NSA-nak, ha az egyik tudósuk publikálni szeretne valamit, arról nem kell az NSA-t megkérdeznie.

De biztos igazad van, az NSA maga SÁTÁN, akinek az összes tudás a birtokában van, végtelen erőforrással rendelkezik, és már a 90-es években rendelezett a Nostradamus Processzorral (ez egy speciálisan programozott kvantumprocesszor, amit egy Pentium Pro helyére lehetett dugni) , ami megbízhatóan megjósolta 20 évre előre, hogy hogyan fog változni a technológia és a felhasználói kommunikációs szokások. OMFG.