( saxus | 2012. 12. 25., k – 12:42 )

Ez az adott DB-hez kotott ez ugy bullsht erv a tarolt eljarasok ellen, ahogy van. Esetek 99%-aban ugy is lefixalja mindenki, hogy milyen RDBMS-en fut es nem fog ossze-vissza mindenfele kozott mozogni. SQL az ilyen elvileg szabvanyos, de gyakorlatilag mindegyikben van valami egyedi meg a legalapvetobb dolgokban is dolog.

Masreszt meg: mondhatnam peldanak az ugyviteli rendszerunket, az pl. elegge epit a tarolt eljarasokra. Gyanitom a fejleszto ceg mindenkinek kb. ugyanazt a szoftvert adja aztan az egyedi igenyek nagy reszet tarolt eljarasok egyedire szabasaval oldja meg. Mondjuk en se igy csinalnam, de csak gondoltam megemlitem peldanak, hogy van ilyen.

De egyebkent is necce temakor ez az SQL, hogy akkor most csak egy excel tabla szintjen valami tarolotablanak hasznaljuk, vagy akkor kihasznaljuk rendesen az RDBMS kepessegeit es nem bastyazzuk korul meg valositjuk meg kodban ugyanazt, amit egyebkent az RDBMS is tud. Most ugy nezem az a trendi, hogy de, sot inkabb azt is megprobaljuk elrejteni, hogy relacios adatbazissal dolgozunk. Aztan lesznek belole ilyen torzszulottek, mint az ORM.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™