( gee | 2012. 08. 28., k – 19:55 )

Androidos telefonja csak az asszonynak van, külső szemlélőként stabilnak megbízhatónak és gyorsnak tűnik.

Nekem céges iphone 4, ami használhatóan gyors, és alapvetően sok gond nincs vele, de azért lehetne sokkal stabilabb és megbízhatóbb is. Most nem azt említem, hogy marokra fogva elmegy a 3G-s net, ritkábban még a telefonhálózat is, sem pedig azt, hogy az egyetlen hardveres gomb szarul érintkezik, mert ezekről lehetett tudni, hogy konstrukciós hibák (bár elméletileg amikor az én készülékemet vette a cég, addigra a markolásos bugot elhárították régen, de lehet, hogy az enyém egy javítás előtti változat).
Hanem arra gondolok, hogy volt olyan, hogy egy USB-re feldugástól összeomlott, és egy hónap szenvedés után tudtam oda eljutni, hogy a gyári állapotra visszaállt telefonra bármilyen alkalmazást tudjak újra telepíteni, vagy arra, hogy pl. ios4 -> ios5 upgrade során kollégám telefonjáról minden adat elveszett, de még a backupot is üressel helyettesítette. Ezek rossz dolgok, de ritkán történt ilyen.
De az, hogy telefonhívás közben elmegy a hang, ránézek, azt írja, hogy hanging up. Ebben az állapotban van aztán még percekig. Engem nem lehet hívni, én nem tudok hívni, a másik oldal már rég üzenetet hagyott a hangpostámon, hogy mi van már. Kiléphetek, akár flight módba is kapcsolhatom, a hívás továbbra sem szakad meg, csak vár arra, hogy végetérjen. Na ez baromira zavaró, és mondjuk hetente legalább egyszer előfordul.

Ja, és engem pl. zavar, hogy a TV 4 oszlopban listázza a fájlokat a DLNA szerverről vagy az USB-ről, mert így nem látom a fájlneveket. Jobban örülnék, ha lecserélhetném a szoftvert, és egy oszlopban lenne minden fájl, teljes képernyő szélességű nevekkel.