( strogg | 2012. 06. 23., szo – 13:10 )

Árazzuk be: Ki kell fizetnie a nokia árát. Egveszi, mert ha más veszi meg a legnagyobb mobil gyártóját bukja el, tehát fizet. Utánna fizeti a veszteséget, ami minden versenyjogi hatóság rábólint a transazkcióra. A időközben termelődő üzeei veszteséget már neki kell állnia. Utánna megkezdi az átszervezést, a működési költségek immáron teljesen őt súlytják (új ezsköz tervei, fejlesztés,piaci bevezetés) mindeközben tovább telik az idő, és eltelt kb: egy év, újabb pénzügyi zárás, újabb veszteség elkönyvelés.
Ordenáré összegbe kerlüne h. éleben tartsa, amig egy piacképes termékkel, de - már mint microsoft - kijöjjenek valami életképes telóval. (vaktában lövöldözve) ha lépésenként 1 milliárd dollár a költség, akkor a vételáron felül 10-15 milliárdba fájhat a móka, + vételár, és egy évig nem nagyon tud versenyképes maradni. Aztán kijönnek egy,kettő,három készülékkel, és utánna is még évekig laptolja bele a milliárdokat, amig megáll a lábán a platform, és mondjuk két számjegyű lesz a piaci részesedése.
Kötelezően ki fogja fizetni, mert különben bebukhatja a teljes mobil szegmenst, de nagyon nem szivesen fogja állni a cehhet.
Szerintem olyan pályafutásra számit mint a zxbox esetében, ahol majdnem 10 év piaci részvétel után második generációja a 360 hozta meg az áttörtést, és ehhez kellett az is h. a sony elképesztő hibákat kövessen el,a nintendo-ról nem is beszélve. Nem gondolnám, hogy az apple, vagy a google az android-al elkövetné ugyanezeket. Ez a meccs nagyon nincsen tehát lejátszva, de 10 évig tutira elhúzódik a WP igazi elterjesztése, és csillagászati számla lesz.
Ezt csak akkor ússzák meg, ha a wp8 elképesztő siker lesz. Ha ne, akor igen mélyen kell a zsebükbe nyúlni.
--