( csfeco | 2012. 02. 24., p – 17:13 )

Nekem, mint egy főiskola rendszergazdája sok minden eszembe jut a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumról, de az áldás biztos nem.
Én bármikor átállítom az intézmény gépeinek egy részét Linux-ra, csak akkor mit csinálnak a Windows-only tanárok és főnökök? (Megtanulhatná, de ő főnök ill. tanár, nem tanuló !!!)
Amúgy, jelen mizéria alkalmából sokszor elmondtam, de nem igazán érdekelt senkit: egy oktatási intézményben (felsőoktatásban meg különösen) fel sem szabadna merülnie annak, hogy Windows vagy Linux, mert mindkettőt kéne oktatni. Azon lehet vitatkozni, hogy milyen arányban, de hogy ezt, vagy azt, azon nem szabadna.
Az adminisztrátoroknak tökéletesen elegendő lenne egy Linux/LibreOffice páros, még a Windows-only Neptun kliens is megy wine-nal, kipróbáltuk. Mielőtt bárki beleköt a LibreOffice és az Ms Office minőségbeli különbségeibe, igen az Ms-é a jobb, de a LibreOffice is megfelelő arra amire most az Ms termékét használják. A tíkfa bútor is jobb mint a pozdorja, mégis mindenhol az utóbbiból vannak az irodabútorok. Vajon miért??