( zZsOlTi | 2011. 08. 03., sze – 23:42 )

Linusnak RTFM. Egyébként öregszik, vagy nem tudom, de ez a kirohanás kicsit elhamarkodott a gnome3-mal kapcsolatban, olyan, mintha max 5 percig próbálgatta volna és levonta a következtetést.

"Here's an example of "the crazy": you want a new terminal window. So you go to "activities" and press the "terminal" thing that you've made part of your normal desktop thing (but why can't I just have it on the desktop, instead of in that insane "activities" mode?). What happens? Nothing. It brings your existing terminal to the forefront."

1) lehetnek a desktopon ikonok, be kell állítani gconf-ban, hogy a nautilus kezelje a desktopot (régi gnome-nál is megvolt ez a beállítás). Vagy akár lehet külön dock is, amiről bármi indítható 1 klikkel.

2) a gnome3-ban alapból "App-based window management" van, ezért van az is, hogy a favorites panelről indított terminál nem új ablakot nyit, hanem a megnyitott terminálra fókuszál. Ctrl+klikkel (vagy jobbklikk->új ablak) lehet újabb példányt, újabb ablakot indítani.

Egyébként a gnome3-ban rengeteg potenciál van, már most van egy jópár shell extension, amikkel elég jól testreszabható az egész, de tény és való, hogy egyelőre KDE szindrómában szenved és ez még nem a Gnome3 :)

Itt a saját desktopom, meg kéne mutatni Linusnak ,hogy ne trollkodjon :) (A desktop ikonokat és a dockot csak a shot kedvéért kapcsoltam be, egyébként nem hiányoznak.)