( Hiena | 2011. 07. 06., sze – 12:30 )

Nem tudhatod, hogy 2-3 év múlva hol lesz a HTC és mit fog árusítani. Az biztos, hogy a piaci részesedése csökkenni fog, hacsak nem képes valamilyen többletet felmutatni a többi Androidos gyártóval szemben.

A HTC üzleti modelljében nem volt alternatíva, mert nem rendelkezett elégséges erőforrással egy 5-6 éves saját fejlesztési ciklus végigviteléhez. Nem rendelkezett akkora súllyal, hogy ágazaton belül összeállhasson más gyártókkal egy saját OS kifejlesztéséhez. Az adott pillanatban ez volt a legolcsóbb választás, viszont, ha már benne van akkor csak egy felé haladhat. Ezért folyosó, mert csak egyfelé mehet benne és csak abban reménykedhet, hogy minél kevesebb farkat tesznek a szájába míg végigér rajta, és a mögötte haladó üzleti ellenfél lassabb lesz, hogy hátulról beakaszthasson neki.
Ebből a szempontból nagyon okos húzás a részükről, hogy gyártanak WP7-es telefonokat, ugyanis az MS a súlya miatt lassabban pörög fel, de a tömege miatt hosszabb ideig képes a piacon lenni és a tartalékai miatt képes jelentős erőforrásokat belevinni a fejlesztésbe. Ez kitörési lehetőséget biztosít a HTC-nek.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "