Biasi Recupera DGT Nox 24S kazán gyűjtőkéménybe

Fórumok

Sziasztok.

https://biasikazan.hu/haztartasi-kazanok/recuperadgtnox24s
https://biasikazan.hu/image/catalog/recuperadgtnox1796232190.pdf

Milyen ez a konstrukció (kondenzáló de nem a hagyományos értelmeben vett kondenzációs kazán)? lSzereltetett már be bárki társasházban gyűjtőkéménybe az elmúlt hónapokban ilyet?

Hozzászólások

A pontosabb megállapítás, hogy ez is kondenzációs, csak nem a hagyományos felépítéssel.

De hogy érdemben is hozzászóljak: ma már csak teljesen egyfajta üzemű kazánokat lehet kötni ugyanabba a kéménybe.
És elsőbbsége van annak, aki már bekötött.
Azaz ha egy 30 lakásos társasházban a gyűjtőkéménybe 1 db ősrégi fég kazán van bekötve, akkor már nem lehet kondenzációsat bekötni. Ahhoz új kéményt kell építtetni.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Annyi a trükk, hogy ezt a konkrét típust (és még 1 ariston meg egy fég típust) engedélyezte ezen a héten a katasztrófavédelem gyűjtőkéménybe kötött meglevő turbós kazán egyszerűsített lecserélésére. Azaz ez lesz az egyetlen menekülő út a kéménybélelés nevű lehetetlen követelmény megkerülésére túrbós gyűjtőkéményes társasházaknál. Arra várok mikor lesz publikus az aláírt engedély betű szerinti pontos szövege, hogy a saját szememmel lássam a tartalmát mi igaz az egészből.
--

Ez érdekes lenne. Azért én a helyedben egy kéményseprői szakvéleményt is kikérnék minden beszerzés és pénzkidobás előtt. Az ő szavuk mindent felülír. És ez még személyenként is eltérhet. Tudom. Tapasztaltam.
Akkorhát sok sikert.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Na ennél azért több reakcióra számítottam. Senki nem hallott még ilyen rekuperátorral felszerelt kazánról? Tőlünk nyugatabbra, angliában már a 2000es évek közepe óta ezek vannak használatban a sima turbósok helyett (egy cikkben ezt írták, tudja tököm igaz-e vagy hazudtak).
--

Up. 

Lakógyűlésen nálunk is előjött a kéménybélelés  / kazáncsere téma.

Sikerült e már valakinek turbó kazános gyüjtőkéménybe új kazánt beköttetni? Pl ezt a Biasit

Nem javaslom senkinek a Biasi-t megvenni. A Biasi-t felhívod, ígérnek/mondanak fűt-fát, akkor se mész velük semmire. A korrupt geci kéményseprő hivatal miatt. Aki szereti a kihívást, kössön velük (BSG-Hungária Kft) egy szerződést, hogy biztosítanak általuk fizetett jogászt, h. ha megveszed a kazánjukat, akkor végigviszi az ügyedet és lesz pozitív kéményseprői szakvélemény.

A főkétüsz kft-t lecserélték a fővárosban 2020-ban kat.védelemre. Nem változott semmi a korrupcióban. Ugyanúgy fognak gecizni ezzel továbbra is.

https://biasikazan.hu/gazkazan-kazancsere-tarsashazi-gyujtokemeny-eseten

itt már eleve hazudnak: 1. lépés hogy a gázszolgáltatónak beadatsz egy gáztervet (egy erre feljogosított mérnök megfizetésével). Enélkül el sem szabad kezdeni a folyamatot, minden ott szereplő lépés semmi ehhez az egyhez képest. Elfogadott(!!!!!!) gázterv nélkül senki nem jogosult semmit sem csinálni, főleg nem kazánt beszerelni. Akár mit is ígérget a kivitelező/gázkészülék szerelő, hazudik. Aki ilyet elvállal gázszerelő, azt helyben agyon kell lőnni. Mert átbaszott. Pontosan tudja h. utólag semmit nem tudsz majd csinálni ha bemutat neked a kémyényseprő. Ha a pénzét megkapta a gázkészülék beszerelésért, utána utólag hiába akarod bevasalni rajta a gáztervet (alsó hangon is kb 100 ezer forintos nagyságrend), mert le fog szarni. Egyedül azzal lehet megzsarolni, ha tudod a regisztrációs számát (ha egyáltalán rendelkezik ilyen engedéllyel hozzányúlni gázvezetékhez), és a szolgáltatódnál feljelented.

Ezeket a csodakazánokat el kell felejteni. Biasi-t is, a többit is. Nem fogják átvenni a tetves kéményseprők, akármit is csinálsz. Főleg ha olyan kerületben vagy, ahol a főkéményseprő 1 fasz. Más fővárosi kerületben, vagy vidéken fingom sincs. Társasházak közös képviselőit kéne meginterjúvolni, és eredeti hiteles iratok alapján elhinni ha nekik sikerült átverniük egy Biasi telepítést gyűjtőkéményen, bélelés nélkül. Amíg nem látok kéményseprős aláírást egy ilyen eredeti dokumentumon, felőlem az atyaúristen is mondhatja h. átveszik, én annak sem hiszem el.

Kéménybélelés. Mindenkinek az adott strangon, egyszerre. Szopás, drága mint a kurvaélet, de csak ez marad végül.