Izraeli helyzet

Fórumok

Az orosz–ukrán háborús téma tehermentesítésére nyitom meg. Tessék írni az okosságokat!

Hozzászólások

A helyes címadással kapcsolatban várom jakubovics javaslatát.

Kérem azokat, akik a másik konfliktus topikjaiban sírtak megtörtént és meg nem történt dolgok miatt, most se fogják vissza magukat túlzottan pl. a reguláris sereg civilek, civil létesítmények és bárminemű civil infrastruktúrák elleni fellépéseivel kapcsolatban. Rossz lenne, ha a kettős mérce árnyéka bárkire rávetülne.

:)

Szerintem, ha elhúzodik,  akkor Ukrajnát elengedik, mint a lufit. Már most megy a propaganda, hogy az Ukrajnának szánt fegyverek vannak Izrael ellenségeinél.

Miert huzodna el? Miert engednek el?

Ukrajnat azert eleg sokan tamogatjak (Oroszorszagot is, de kevesbe), ez valamennyire ellensulyozza a konvencionalis orosz erok es az ukranok kozti kulonbseget (meg az, hogy az oroszok a NATO miatt tartalekolnak).

Izrael meg a palesztinok kozt a tartalekolas valamennyire elkepzelheto (bar a palesztinoknak nincs sok olyan rendszeruk, amire kellene), de nincs meg az a tamogatas, mint a masiknal. Plusz ott a hirszerzes es logisztika. Nincs egy sulycsoportban a ketto.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Amit nem értek:

1.: A gázai övezet mellé hogyan lehet zenei fesztivált szervezni, és a fesztiválon 1000 ember volt, a videók alapján egy lapos, sivatagos, mindentől távoli helyen.  Ezt miért egy ilyen hely mellé szervezi a szervező? Tudom, hogy olcsó lehetett a hely, de minden évben vannak terrortámadások Izraelben a palesztin "harcosok" "terroristák" által, nem gondolnám, hogy pont a gázai övezet környezete a legalkalmasabb hely erre. Nem kifejezetten elfogadóak.

2.: Te feláldoznál 2000 embert, hogy a gázai övezetet "megtisztítsd"? (911 konteo)

3.: Obama és Biden 2xx és 4xx millió dollárt adott a régiónak (nem tudjuk mire, de az eredeti cél biztos nem fegyver volt), míg az EU is támogatta a Palesztin államot pénzzel. Ennek biztonságos felhasználására remélem figyeltek. Odafigyeltek?

4.: Honnan szerezték a rakétákat a palesztinok? Nem gondolom, hogy az amerikaiak hagyták ott Afganisztánban és azt használják most. Ugyanúgy nem gondolom, hogy ezek Ukrajnának szánt szállítmányból vannak. De akkor honnan?

5.: Kinek jó a feszültség fenntartása a régióban?

Honnan szerezték a rakétákat a palesztinok

https://www.portfolio.hu/global/20210520/megis-honnan-van-az-a-sokezer-…
(röviden: olcsón elérhető anyagokból a pincében buherálják őket. Egy 500-1000USD alatti rakéta több 10K USD értékű légvédelmi rakétát éget el a túloldalon - ezzel jelentősen csökkentve az emberáldozatot)

Ukrajnában is ez volt a gáz:

- oroszok felvonultatták a méregdrága Armatákat, amit olcsó szarokkal szétlőttek az ukránok

- utána megérkeztek a Leopardok Robotinébe és hasonlóan végezték, mint az Armaták, olcsó Lancet drónok áldozatai lettek

 

Egyedül azért sikerült Ukrajnának eljutni az első Szurovikin vonalig, mert odaadta a fegyvert a gyalogságnak, azt hajrá.

A csilli-villi szarokat meg berakhatták a vitrinbe, mert másra nem való.

A híres Bradleyhez hasonló járműre való igény és a tényleges gyártásba kerülés között 20+ év telt el – egy perfekt demokráciában. Szerintem a szétesett Szovjetunió után maradt Oroszországtól nem reális elvárni, hogy ne hasonló időlépték alatt fejlesszen ki egy új, sokrétű(nek szánt) járműplatformot.

:)

Szerkesztve: 2023. 10. 10., k – 13:24

Honnan szerezték a rakétákat a palesztinok? Nem gondolom, hogy az amerikaiak hagyták ott Afganisztánban és azt használják most.
 

Irán és Szíria

Kinek jó a feszültség fenntartása a régióban?

Oroszoknak, Kínának, Iránnak, olajkitermelőknek…

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C5%91olajtermel%C5%91_orsz%C3%A1gok_lis…

"olajkitermelőknek…":

1  Amerikai Egyesült Államok 11 184 870 33 556
2  Oroszország 10 111 830 69 689
3  Szaúd-Arábia (OPEC) 9 313 145 265 991
4  Kanada 4 459 455 114 275
5  Irak (OPEC) 4 084 822

99 172

Remelem igaz lesz es szepen megtalaljak az ukran szalat, es a tamogatast is atcsoportositjak, mivel izraeli allam lete usa szamara letkerdes. Nem is csodalkoznek, mafia bab allam volt ukrajna mindig.

Outsource megy itt is.

Amugy valljuk be a hamasz szepen kivitelezte a dolgot, ugy a fejukre huztak a bugyellarist szembol, hogy pislogni sem birtak.

Ketlem, hogy pont a moszad vagy masik szervezet ne tudta volna ezt, szerintem kiszamoltak, hogy mennyi aldozat lesz es szepen bemasirozhatnak az ovezetbe cserebe. Project done.

Sosem tudjuk meg.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Te miben remenykedsz pontosan?

Én nem reménykedem semmiben. Én objektíven nézem a dolgokat, nem vagyok babonás, nem vagyok vallásos. Csak azzal foglalkozom, amire van közvetlen ráhatásom.

A masik fronton ertjuk.

Mit értesz?

De itt milyen vegkifejletet szeretnel?

Nem hinném hogy ezt a kérdést rajtad kívűl más is fel fogja tenni.

Ki kinek az oldalan szalljon vagy ne szalljon be, hogy neked ne seruljon a vilagkeped? :)

Mindenki azt csinál amit akar. De ha ez segít, akkor azt gondolom hogy Izrael is ugyan olyan erőszaktevő, mint a HAMASZ vagy mint Észak-Korea...

"Én objektíven nézem a dolgokat"

Ezt a szokasodat felvehetned az orosz-ukran fronton is. Mert eddig kizartnak tartottuk, hogy neked ez megy. :)

De ha ez segít, akkor azt gondolom hogy Izrael is ugyan olyan erőszaktevő, mint a HAMASZ vagy mint Észak-Korea...

Igen, segit. Legalabb az kiderul belole, hogy nem az lesz a kristalygombodben, hogy USA beszall izraeli oldalon, Rus meg palesztin oldalon. Eggyel kevesebb faszsagtipust kell olvasnom a kovetkezo hetekben/honapokban, mint gondoltam, szoval ez a mondatod tenyleg segitett. :)

(Egyebkent ebben en Team Israel, a palesztinokat nem birom)

Ezt a szokasodat felvehetned az orosz-ukran fronton is.

[realitás] Putyin nem győzheti le világ erősebbik felét. Ő valamiféle Don Quijote saját álmait kergeti.[/realitás]

Mert eddig kizartnak tartottuk, hogy neked ez megy. :)

Miért a többesszám? Ez a te szubjektív véleményed, aminek semmi kötődése a realitáshoz!

Szerinted csak en gondolom igy? :) Mert ha el tudsz kepzelni egy masik tagot aki igy gondolja, ebben maris nem kell magyaraznom a tobbes szamot.

erosebbik felet

Azt egyaltalan le akarja? Nem hittem volna, hogy Kijevtol picit Keletre talalhato a vilag erosebbik fele. :) Vagy ez most a joslos uveggomb (meg fogja probalni), amibol remeltem, hogy eggyel kevesebb van?

Azt magyarázd meg, hogy miért hazudozol? Azt mondtátok, hogy az oroszok nem fognak támadni. A kedves vezető még békemisszióba is ment. Aztán azt magyarázzátok, hogy a Nyugat robbantotta ki az ukrajnai háborút.

Ezzel szemben a realitás neked üveggömbből jóslás: Ruszkik nem nyerik meg a háborút, a Nyugat nem hanyatlik...

Szerkesztve: 2023. 10. 10., k – 20:37

Nézem a híradásokban, ahogy a palesztin geci megy, üvölt, hogy a képzeletbeli barátja a legnagyobb és lövöldözi le az embereket.

Aztán nézem a híradásokban, hogy az izraeli miniszterelnök bejelenti, hogy elzárják a vizet és a villanyt Gázában, és aki nem hal szomjan azt kíméletlenül legyilkolják, mert ugye megtorlás az megtorlás, vesszen mindenki. 

Aztán a világ tapsikol, hogy tök jó, mert Izraelnek van joga a megtorláshoz, tehát az emberi jogok az smafu.

Ezt csak azért írom, hogy világos legyen: a háborúban embereket ölnek, nincs kímélet, nincs kegyelem, csak vér van, gyűlölet és halál. És a sok foteljóember elgondolkodhatna azon, hogy a Berlinben, Londonban, Bécsben stb az utcán levő palesztin tüntetőket miért is nem zsuppolják be egy hajóba és küldik el a qrva anyjukkal együtt vissza a homokozóba, hogy ott a zsidó rakéták előtt verjék a nyálukat!

És bazira nem kellene a széles világban állást foglalni mindig valamelyik mellett, mert ez nem világháború, hanem két sémi törzs háborúja a közös homokozó feletti uralomért. Mond a kettő tróger módon bánik a másikkal, rendezzék le egymás között, és játszák le egymással melyik képzeletbeli barátja a legnagyobb…fasz!

És ha már valakiknek jó üzlet a sémi törzsek háborúja, és sikerült összeugrasztani őket, akkor hagyni kellene, hogy csendben eltakarodjanak a picsába a világból, nem még kiállni valamelyik mellett is. Egy kutya kölyke mindegyik, nincs kivétel: mindegyik olvasta a kedvenc könyvében hogy ők a kiválasztottak, és ennek megfelelően le is szarnak mindenki mást. Volt szerencsém Jeruzsálemben megtapasztalni milyenek is ezek a kiválasztottak.

Persze vannak olyanok akik nem azonosulnak a mese könyvekkel, azok rosszkor vannak rossz helyen, nem róluk szól a sztori, viszont ellenük is.

Egy kutya kölyke mindegyik, nincs kivétel: mindegyik olvasta a kedvenc könyvében hogy ők a kiválasztottak, és ennek megfelelően le is szarnak mindenki mást.

Szerintem Izrael most rövödúton megoldja a palesztin kérdést, és nem azért kiválasztottak, hanem azért mert az erősebb kutya b@szik

a maradék határszakaszon pedig Egyiptom nem engedi be őket

Nem ertem, hogy miert tekinted ezt ennyire permanensnek. Szerinted nincs Izraelnek annyi penze es erdekervenyesito ereje, hogy egy ilyen moslek orszag hatarairol elerje, hogy megnyiljanak valahogy? Szerintem az egyiptomi vezetes sem szeretne, ha a gizai piramisok melletti kajaspultnal sekelben fizetnenek a turistak. Ahogy azt sem szeretne az egyiptomi kormany, ha arrol meselne mindenhol a vilagsajto, hogy a kormany tagjai milyen emberek es mit loptak el sajat nepuktol. Maris csak az osszeget kell megvitatni mennyi penzt kernek a befogadasert cserebe.

Ha arra célzol hogy katonai erővel bírja rá Egyiptomot, annak nincs realitása. Egy újabb összarab - izraeli háború automatikusan magával hozná Tajvan elfoglalását.

USA nem tud ott lenni egyszerre Ukrajnában, a közel keleten és Tajvanon.

Izraelt szerintem egyreszt nem erdekli Taiwan, de szerintem meg Ukrajna se. Masreszt technologiailag sokkal fejlettebbek teveszarlapatolo szomszedaiknal - akik amugy egymast is utaljak sokszor. Nem hiszem, hogy tenyleg nagy szukseguk volna USA hadseregenek segitsegere, max nemi gyartokapacitasra.

>>technologiailag sokkal fejlettebbek teveszarlapatolo szomszedaiknal

(ez a teveszarlapátolónál magasabb szint teljes egészében az amerikai taxpayer dollárjából van felépítve és fenntartva, ha már szóba került az USA-tól való függés)

Izraelnek szerintem hatekonyabb eszkozei vannak US taxpayer dollarok tobbsegenek kiharcolasara, mint Taiwannak vagy Ukrajnanak.

Nem fogja egy masodpercig se visszatartani Izraelt, hogy lehet hogy Ukrajnat es Taiwant is meg kene menteni. Tassadar meg ezzel probalt ervelni.

Itt a sajat projekciom lehet, hogy tulertekeli az izraeli oktatas es K+F erteket. De valami olyasmibol indulok ki, hogy Egyiptomban es Iranban azert megis kb. Koran olvasgatas szintjen van az oktatas, mikozben en nyugodtabb lennek, ha a gyerekem Tel Avivban akarna tanulni, mint ha Londonban vagy Californiaban vagy Montrealban.

Keves ember + keves vas + sok esz > sok ember + sok vas + keves esz.

Leginkabb ilyen keplet alapjan projektalok Izraelnek gyozelmet.

(Mikozben peldaul oroszok vs ukranok eseten joval kisebb az oktatasi es a K+F teruleten levo szakadek a ket orszag kozt)

Mindkettőtök rossz nyomon jár. Egyetlen muszlim ország oktatását sem kellene lenézni, mert lehet meglepődnél hol járnak.

A hadsereg mérete darabra egy nagyon szép dolog, de meg kéne nézni a Yom Kippuri, és a Hatnapos háborúban mi történt. Azóta az izraeli fegyverek minőségben elég erőset javultak. Perpill pár nap alatt komoly erőt mozgosítottak, hiszen Izraelben elég komolyan veszik a tartalékos szolgálatot, és gondolom még folyamatban vannak. Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy egy kevésbé reguláris, és jóval kisebb erőforrásokkal rendelkező ellenségük van. Jelen helyzetben a környező országok nemnagyon fognak nyíltan beavatkozni, pláne miután megjelentek az amcsik carrier strike group*-pal.

CSG: Ez nem pusztán az repülőgép hordozót jelenti, hanem jónéhány kisebb nagyobb hajót, rakéta cirkálót, korvettet (igen ez a kettő már összemosódott), és kisebb hajókat, vadász tengeralattjárót, és 1db F-18-as ezredet (winget, 3x 12 gép, ez a cseh, szlovák, és magyar légirő egyben, és valszin harcértékben jóval több), ki tudja hány drónt jelent. Állandó F18 őrjárattal, és AWACS (hordozón E2C Hawkeye) jelentéttel megdobva. Irtózatosan komoly első csapást tudnak ők önmagukban mérni pusztán hagyományos fegyverekkel.

https://edition.cnn.com/2023/10/12/middleeast/israel-ground-invasion-ga…

Nem gondolnám h az Amcsik bármi olyat tudnának csinálni ami ne lett volna előre számba véve! Sztem senki nem gondolhatja komolyan h ezt az egészet a Hamasz egymaga csinálta. Putyin van a háttérben végső soron, ez nem kérdés: új front lett nyitva a globális háborúban. És h milyen alkuk lehettek a környező arab és iszlám országokkal azt majd a közeljövő megválaszolja. Nehéz elképzelni h tétlenül végignéznék ahogy a zsidók lemészárolnak 2 millió embert! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Biztosan számítottak rá, hogy ha Izraelben melegszik a helyzet, akkor megjelenik a US Navy előbb-utóbb. Az a nagy kérdés, hogy Izrael mennyire "száll el" a gázai övetet tekintve, mert az valóban vízválasztó, hogy ugyan jogosan bepipultak, de gondolom Izraelben pontosan tudják, hogy nem eszik olyan forrón a Hamászt.

Persze, hogy volt valamilyen háttér szerveződés, valahol azt mondtam, hogy ihletet kaptak hirtelen, valszin plusz ellátmányt is. Ellátmány ügyben egyébként lehetett ez évek gondos gyüjtögető munkája, bár hogy ennyire szervezett legyen egy ilyen szervezet, az nem tudom mennyire valós.

https://www.youtube.com/watch?v=5aaAMgkhO40 - N. Rózsa Erzsébet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyetemi tanára, Közel-Kelet szakértő

Gondolom ez az N Rozsa zsidó. Öszintén szólva kibaszottúl felhúzott a gennyes dumájával: szerinte Putyin azért nem tesz Izrael ellenes lépéseket, mert Izraelben 1 millió orosz bevándorló él. Azt a következő mondatban kiderül, hogy ezek valójában ukránok, akik még orosz utlevéllel érkeztek. És akkor nincs visszavezetve a gondolatmenet oda, hogy az oroszok éppen háborúznak az ukránokkal, és hát akkor bazdmeg kibaszottűl nem érvényes amit előadtál Putyinról, hanem csak igy úgy van csinálva mintha minden rendben lenne itt logikailag az előadottakkal és megy szépen tovább a beszélgetés. 
Vagy baszki, szóval ez a zsidó pofátlanság: tehát értsük miről van szó: Gáza 2/3 Bp-nyit terület ahol 2 millió ember él. Na a tetves zsidók 24 órát adtak arra h a civil lakosság elmeneküljön. Most akkor tegyük fel a kérdést lehetséges-e 2 millió embert evakuálni 24 óra alatt? Miközben teszem hozzá a mocsok zsidók mind a menkülőket, mind azt a helyet ahova lehetne menekülni szándékosan bombázzák. És eleve házak omlanak az utakra amik járhatatlanok. Nem baszki, nem lehetséges! Egy kibaszott nagy képmutatás ez a humanitárius folyosó! És ez a rohadék nő erre hivatkozik, mint amit jó dolognak tart!  Nem baszki, ez nem jó dolog. Ez háborús bűn! Amiért az Izraelieket nyilvánosan kéne lefejezni!  
Meg ahogy megállapítja, hogy a jelenlegi események azon alapulnak, hogy Izraelt megtámadták! A jó kurva anyját a ferdítésével! Ez olyan mint amikor előadják, hogy az orosz ukrán háború is úgy kezdődött, hogy az oroszok megtámadták ukrajnát! Igaz ez? Persze igaz, csak - és itt lényeg - nem a teljes igaz. Nem érvényes egy olyan érvelés, ami a történéseket egy általa önkényesen kijelölt időponttól datál, és nem hajlandó ezen időpont elött események összefüggéseivel foglalkozni. A jelenleg események nem azzal kezdődtek, hogy a Hamasz megtámadta Izraelt. Nem lehet önkényesen kijelölni a történet kezdetét. Tipikus zsidó sunyiság az ilyen érvelés.  
Vagy ahogy előadja, hogy Irán itt nem határozhat meg semmit, mert h nem érdeke az eszkaláció, és hát eddig is voltak különböző izraeli akciók Irán területén, amiket az rendre megtorlatlanul hagyott. Igen, épp 2 millió palesztint készülnek lemészárolni a fajtársai, és  azt hiszi, h Irán majd tétlenül végignézi? 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem fogja megoldani. Akárhány gázai arabot ölnek is meg, a környező országok menekült táboraiban élő un palesztin arabok: cca 3-5 millió ember mindig bosszúért fog kiállítani. Ameddig Hamász és Irán lesz addig probléma is lesz.

Aztán ha elindul a izraeli partok közelében levő gázmezők feltárása, akkor jön az újabb balhé, mert melyik kiválasztotté legyen a munka nélkül megszerezhető pénz…

Reszemrol nem lenne kar egy olyan orszagert, ahol vallasi okokra hivatkozva hosszu borton jar azert, mert egy no nem takarta el meg a fejet is kendovel. Vigyek csak, nem banom, pont leszarom, hogy 2030-ban ott sekellel kell majd-e fizetni a nyersanyagokert.

Inkabb az a kerdes, hogy a tavaly oroszok altal kezdett, iden a minden lenyeges hatalommal baratsagban elo Izrael altal folytatott eppen ujra normalizalodo teruletvita-rendezesi vadaszideny mi mindent fog nekunk meg hozni - a vilag tobbi hatarat tekintve. Es akkor mar kar lesz az okokon es a precedenseken vitatkozni.

Politico cikk: "Henry Kissinger on Hamas attacks fallout: Germany let in too many foreigners
As a minority in Berlin cheer Hamas’ attacks on Israel, former top US diplomat says mass immigration was a ‘grave mistake.’"

https://archive.vn/MNVw0 Fetrengek.

“It was a grave mistake to let in so many people of totally different culture and religion and concepts, because it creates a pressure group inside each country that does that,” the 100-year-old ex-top American diplomat said in an interview with Axel Springer CEO Mathias Döpfner for Germany’s Welt TV.

Persze =).

Egyetlen pozitívuma már van, az izraeli helyzetnek: drgenya (róbert cí kástel) végre munkát kapott, mint tartalékos baka.

No, no, ne túlozz kérlek - a 'minősít' szó a minőség valamiféle jelenlétére utal. Én csak vak gyűlöletet érzékelek. Mint annak idején a Lenin fiúknál, vagy Kun Béláéknál.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Elmondta, hogy zsidó és Izraelhez húz, Erdélyben született. Médiaszemélyiség, járkál és előadásokat tart.

Szerintem sokkal rosszabb az, aki csendben ül mondjuk a parlamentben, újságírásban és alattomban zsidó érdekeket támogat, úgy mintha magyar lenne.

Ő elmondta, hogy zsidó, zsidó érdekeket szolgál, nem árul zsákbamacskát. Tudod hová tenni, így még hallgatni is lehet.

Amit kint csinál, arról beszél egy idegen országban (itthon).

Én úgy tudom, általában nem arról szokott beszélni. Ha most arról beszélt, az azért lehet, mert viszonylag közelről tapasztalt meg egy igencsak kellemetlen helyzetet, és el tudta mondani magyarul.

 

Vajon ki fizeti?

Szerintem általában afféle ~jobboldaliak.

:)

A tevékenységét semmiképpen nem nevezném nem megtervezetnek. 15 éve ebben az országban kb mindenki Palesztina mellett lett volna, ma meg nem. Valami megváltozott és gondolom nem ok nélkül. Azt feltételezem, hogy Robert munkája is tudatos, országimázs építés. Szimpatikus, okos, olvasott ember.

Zsidó érdekeket tol idegenben. Orbán is kampányolt a briteknek óriásplakáton, hogy ne lépjenek ki az unióból.

A plakátról is egyértelműen kiderült, hogy ki a hirdető és mit akar. Nincs ebben semmi különös.

 

Ami az arabokat illeti: nem katonák, a túszejtés, civilek kivégzése terrorista akció. Utána egy félpucér, félhalott fesztiválozó (ex)nővel bájologni megintcsak nem katonai művelet. Túl sok együttérzést ne várjanak. Igazából nem fáj, ha agyonlövik őket.

Megint csak majdnem jó válasz.

 150 éve is szinte  ennyi co2 volt a levegőben , a különbség elhanyagolható. 4  ezrelékre fogni a felmelegedést kb annyi, mintha a feleságed azt mondaná, a tegnapi 1 euros sör - amit megittál - miatt lesz majd kevés a pénzetek  a  tervezett 4 hetes karibi társasutazásra, kb így aránylik a co2 a 78% nitrogénhez és a  20% oxigébhez.

Valamint ha lecsökken a co2, a növények fotoszintézise megszűnik, de hát ez is a cél, bogarakkal etettni a "feleslegesen zabálókat" egészséges növények és hús helyett.

A klíma hoax leleplezése szakmai fórumban:

Hogyan lehet növelni a növényház CO2-koncentrációját?

A víz mellett a CO2 az a tápanyag, amire a növényeknek leginkább szükségük van. A termelők ezért többlet CO2 kijuttatásával segítik a kultúra fejlődését. Ez a gáz ugyan jelen van a légkörben is, de nem elegendő arányban ahhoz, hogy megfelelő ellátást biztosítson a növényeknek. A légkör CO2-koncentrációja átlagosan 400 ppm, de a növényházas kertészetek ennél magasabb CO2-szint elérésére törekednek a kultúra optimális növekedése érdekében, ami csak további CO2 adagolásával oldható meg.

https://royalbrinkman.hu/tudasbazis/noevenyapolas/hogyan-lehet-noevelni…

>15 éve ebben az országban kb mindenki Palesztina mellett lett volna, ma meg nem.

Az a durva, hogy eddig úgy emlékszem tabu volt egyének bűnét egy egész nemzetre általánosítani. Sőt mintha ez lett volna a modern világ morális alapja. Nem is olyan régen volt, hogy a civil infrastruktúra elleni támadást elítélte a nemzetközi közvélemény.

A Twitteren közben szintén folyik a dehumanizálás (ami a genocídiumhoz vezető út egyik utolsó lépcsőfoka a szakértők szerint).

Szerintem valahogy a Covidhoz hasonló tömegpszichózist sikerült előidézniük. Másképpen nem tudom elképzelni, hogy lehet ilyen ellentmondásokkal együtt élni egyetlen elmén belül.

Amit Izrael elkövetett a palesztinok ellen az elmúlt 80 évben, az több mint amit mások esetében rossz szemmel néznek. Kettős a mérce, és a hazai jobboldal is simán beállt az elnyomók mögé. Mindez nem jelenti azt, hogy elfogadható a hamasz terrorakciója, de az arányos fellépést meg lehetne követelni.

és a hazai jobboldal is simán beállt az elnyomók mögé

Megtisztelve erzem magam, hogy en szemelyesitem meg a fejedben a hazai jobboldalt. Mert egy rakas ember, akivel egyet szoktam erteni a politikaban, ha ugy tetszik hazai jobboldaliak most nagyon nem az en velemenyemen vannak ebben az ugyben. Kisebbsegben vagyok a Team Israel velemenyemmel ebben a kozossegben. A hupon nem is lattam meg magamon kivul ilyet, de mashol is nagyitoval kell keresni a fajtamat.

De legalabb azt elertem, hogy nem az van a kristalygombodben, hogy Putyin beszall majd a Hamasz oldalan. Es ezekszerint realis eselye van, hogy ezt en ertem el. Mar ez is valami. :)

Ha ez segít Izrael is ugyan olyan lator állam mint a ruszkik. Nyilván nem a lakosságukkal van bajom, hanem a hatalmon lévő elittel. A palesztinokkal sincs bajom, de a terrorizmus sem támogatandó. Mindezek ellenére lemészárolni ártatlan palesztinokat, sem arányos fellépést jelent. Úgy ahogy Ukrajna bombázása sem.

Pedig Izraelnek azert van most "konnyu" (vilagpolitika tekinteteben ertve) dolga, mert a ti fejetekben normalizalodott a kollektiv bunosseg. Kevesebb ember maradt, aki azt mondta, hogy az atlagorosz nembunos. Es abbol meg vegkepp nagyon keves az, aki mas nemzet, vallas, vagy kozosseg tagjait sem tartotta elotte kollektiven bunosnek.

Ezenkivul Izrael a kb. egyetlen orszag, ami felismerte, hogy egyszerre kell joban lenni a nagyhatalmak kormanyaval es ellenzekevel is. Mig 30 eve szinte nem volt kerdes, hogy USA-ban egy amerikai zsido demokrata szavazo, addig Trumpra mar meglepoen nagy aranyban szavaztak a zsido szarmazasu amerikaiak. A nagykovetseget is Trump rakta at Jeruzsalembe Tel Avivbol.

Izrael vezetese okosan csinalt mindent, es megtanult a muszlimokon kivul senkinek sem feleslegesen utban lenni. Es nagyon nem ilyenek voltak regen. En ezt a fejlodest ertekelem.

Nincs itt semmifele zavar. Nem zavarna engem egy ukran szomszed. Nem zavarna engem egy orosz szomszed. Nem zavarna engem egy izraeli zsido szomszed. De baromira zavarna, ha egy palesztin lenne a szomszedom.

Az ukran noket es gyerekeket visszakezbol befogadta menekules kozben az osszes szomszedos orszag (beleertve Magyarorszagot is), amikor az a haboru kitort. Meg azon orszagok "szelsojobbosai" sem emeltek szot (eleinte), hogy ezt egy kicsit sem kene. Es ha az ukranok rohantak volna le Bolgorodot pl., ugyanigy tudtuk volna, hogy az atlagos orosz kulturalt, nem bantuk volna.

Ezzel szemben a palesztinok szomszedai barmit megtesznek, hogy ne kelljen palesztinokat befogadniuk egy darabot se. Meg a muszlim tobbsegu orszagok jelentos tobbsege is kiveti oket magabol. Hadd sajnaljam az ilyeneket eggyel kevesbe en is.

De kerdezz meg pl. egy meleget, hogy hol elne legkevesbe: Moszkvaban, Kijevben, Tel Avivban, vagy Iranban (Iran a palesztinokhoz ~legkozelebb allo nep ilyen teren).

Ezt a barbar nepet nem tudom sajnalni, meg ha latom is, hogy van koztuk artatlan aldozat. Es eleg kemeny, amikor valaki tegnap meg a pride zaszlot lengette, ma meg kiall egy olyan nep mellett, ami (tobbseg egyetertesevel) megkovezi a melegeket, mert epp "agresszio aldozatai".

Palesztin nők Londonban tépik le a falra ragasztott "Missing Israel people" plakátokat. Miért fáj nekik ?

Gáza - Egyiptom határon is van komoly kerítés (beton+szögesdrót) - amit az egyiptomiak csináltak miért ??

 

Más:

budapesti Palesztin követséget 24 órában őrzik a rendőrök. 2 autó is van és még szerintem 1-2 civil kocsi..

For Whites Only meeting room!

Palesztin nők Londonban tépik le a falra ragasztott "Missing Israel people" plakátokat.

Es nem tudnam elkepzelni, hogy egy orosz letepne a missing Ukrainian people vagy egy ukran letepne missing Russian people plakatot Londonban. Ezek a palesztinok sokkal barbarabbak annal, mint amin az elmult masfel evben szornyulkodtek korunk nagyvarosi gyenge emberei.

Ha az orosz-ukran frontrol hallanek olyat, hogy barmelyik fel gyerekeket fejezett le, elso gondolatom lenne, hogy szinte kizart, hogy igaz. A palesztinokrol meg siman elhittem, hogy tennenek ilyet, mert nem terdeltek le imaidoben vagy tul lassan olvastak a korant. Ettol meg nem biztos, hogy igaz a hir. Csak nem lepne meg.

Off: mi lehet az oka, hogy rengeteg ilyen, orosz eredetű weboldal létezik, ahol a legkülönfélébb cikkek -- ételreceptek, házi barkácstanácsadók, kertészeti praktikák stb -- vannak magyarra ferdítve?

Noha az olyan weblapokat, amiket nem ismerek, és ahová valószínűtlen, hogy visszajárnék, mindig inkognitóablakban nyitom meg (nem gyűjtöm a sütiket), nem látok semmi közöset bennük, nem kínálnak feliratkozási lehetőséget semmiféle hírlevélre, nem hazudják, hogy napi százezredik látogatóként iPhone-t nyertem, szóval nem világos, mi ebben az üzlet.

Azért legyen már annyi fantáziánk 2023-ban hogy csak van valami tippünk mi ebben az üzlet, filléres dolog weboldalt üzemeltetni. Egy domaint futtathatnak fel vele page rank/seo címmel, reklámozhatnak direkt vagy nem direkt módon, keresztbelinkelhetik a többi weboldalukat különböző célokból (pl. webáruházak megbízhatóságát lehet elhitetni másokkal így), keresők eredményeit is lehet manipulálni ilyesmivel, sorolhatnám. Egyébként ez egy ukrán weboldal.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

> Amit Izrael elkövetett a palesztinok ellen az elmúlt 80 évben/.../Mindez nem jelenti azt, hogy elfogadható a hamasz terrorakciója

De pontosan azt jelenti! Nincsenek ártatlan zsidók - mindegyik részese a zsidók kollektivizmusának! Mivel a világ cinikusan, tevőlegesen megfosztotta a palesztinokat az igazságtól, ezért az ő mindenre elszántságuk érthető, jogos és tiszteletre méltó! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Hát ugye '19-ben a románokat az Antant állítja le a Dunántúlon.  Mondjuk a dák-római folytonosságból azért hiányzik kb 1800 év...
És igen "elég gáz" volt!  Amúgy kisértetiesen hasonló helyzet a 100 év elöttihez: járvány; gazdasági válság; háború - akkor is nyakig benne voltak a zsidók a tanácsköztársaságukkal a szarkeverésben..

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Az a durva, hogy eddig úgy emlékszem tabu volt egyének bűnét egy egész nemzetre általánosítani. Sőt mintha ez lett volna a modern világ morális alapja. Nem is olyan régen volt, hogy a civil infrastruktúra elleni támadást elítélte a nemzetközi közvélemény.

A palesztinok kollektiv elitelese csak a masodik pelda. Az elso az oroszok kollektiv elitelesenek normalizalasa volt. Igy mar konnyebb.

Ez csak egy példa az elképesztő módon elszabadult indulatokra: https://twitter.com/JournalismPopal/status/1711884117908885517

(Twitter bejegyzés másfél perces videóval és az alábbi írással.)

"Lauren Wise from Montreal, Canada aka 
@ThisFunnyGirl
 tells a Palestinian woman that she should be raped in front of her kids for having a Palestinian flag on her car. This is the type of anti-Arab hate being normalised. 
@SPVM
, is this legal in Montreal?"

Az emberekből előbújt az a valami, amiről évtizedekig úgy tettünk mintha nem létezne.

A haborunak nincsenek szabalyai. Es az ENSZ 75 eve elhitette mindenkivel, hogy vannak. Ha masbol nem, abbol ra kene jonni, hogy nincsenek a haborunak a szabalyai, hogy egy ukrant hamarabb fognak elitelni haborus bunokert, mint egy oroszt. Mert utobbi tud olyan helyre menni, ahol a birosag felmenti vagy nem is nyomozzak az ugyet. Csak legyen esze nemkitenni a labat abbol a "pici" orszagbol.

Lehet szep nemzetkozi torvenykonyveket irogatni haborus bunok definiciojarol. De betartatni csak a gyoztes tudja a vegen, ami csak tovabbvaditja a bajtarsak melletti kiallas manifesztaciojat.

A jogaszok es jogalkotok Istennek hiszik magukat es a haboru elso jele, hogy kiderul mennyit er a szavuk valojaban.

Még egy példa: távinterjú Naftali Bennett-tel, Izrael ex-miniszterelnökével: a tweetből bemásolva a felirat:

>"What about those Palestinians who are in hospital on life support & babies in incubators that will have to be turned off because Israelis have cut the power to Gaza?"

>Ex Israeli PM Naftali Bennett: ""Are you seriously asking me about Palestinian civilians? Whats wrong wth you?"

https://twitter.com/SaulStaniforth/status/1712497344376111346

A videó kb 2 perc, a SkyNews-ból van bevágva legalábbis úgy néz ki.

15 éve ebben az országban kb mindenki Palesztina mellett lett volna, ma meg nem

2015-ben volt egy olyan konteom vicckent felhozva, hogy Europa hataraira kuldtek az arab vilag legaggresszivabb hulladekat, hogy Europa ne drukkoljon annyira a palesztinoknak. Nem teljesen kizart, hogy volt benne valami, mert par hettel a haboru kitorese elott mar lottek a szerb-magyar hataron az embercsempeszek a hataroroket. Pedig komolyan konteo es vicc szintjen kezeltem, hogy "igy utaltatjak meg velunk oket". Vagy eggyel kevesbe konteos megkozelites: "lassuk mi is sajat szemunkkel milyenek".

De ha ez igaz is, ez a pofatlansagnak az a szintje, amiert mar csak csodalat jar.

Milyen  határőröket? A magyar oldalon?

Határőrség 2008-ban megszüntették, senki se volt helyettük.

Rendőrök vannak most  helyettük.

"A rendőrök egy a közvetlen közelükben becsapódó lövedék hangját is jelentették parancsnokaiknak, akik azonnali kivonásukról határoztak, így a rendőrök kihátráltak a tűzvonalból; senki sem sérült meg.
Frissítés: újabb eset: ketten is fegyvert fogtak a rendőrökre - és őket sem lőtték agyon.

Őrizetbe vettek egy fiatalkorú török férfit, aki Mórahalom térségében, a határkerítésen átmászva fegyverrel fenyegette a rendőröket - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-vel kedden.
https://kuruc.info/r/2/264866/

 

Ezért követeli a MHM, hogy a magyar katonákat Csád helyett a magyar határra vezényeljék. Mondjuk már 1848-ban is erről volt szó.

Amerikai források szerint a Wagner képezte ki és fegyverezte fel a HAMASZ-t.

Ha annak a tettnek következménye -sok más mellett-  pl. az a palota, amiben laksz gyerekkorod óta illetve a nagypapa még mindig működő kapcsolatainak köszönhetően értékéhez képest fillérekért tudod magánosítani, akkor igen. Vannak országok, ahol nem csak a vagyont, hanem az adósságot is lehet örökölni. Szóval ha élvezed a pluszt, nincs jogod elhatárolódni a mínusztól.

"Amerikai források szerint a Wagner képezte ki és fegyverezte fel a HAMASZ-t."

Akkor sikerült kiköszörülniük a csorbát. Egy nappal korábban még csak sejtelmük sem volt, hogy a hamasz támadni fog, de egy nappal később már azt is tudják, hogy az oroszok voltak mögötte.

Azt hogy mit tudnak vagy nem tudnak, azt soha sem fogod megtudni. Az viszont elképzelhető, hogy a palesztin projektben nem kívánnak részt venni, hiszen abban szövetségesük Izrael jelen van, és a projekt oda van kiszervezve… Az viszont meglepő lenne, ha az oroszok saját vágyott érdekszférájukban nem lennének aktívan jelen, és nem használnák ki aktívan az adódó lehetőségeket. Ennyire Putyin sem lehet balfék, kisbefektetéssel nagy problémát ne akarjon előidézni.

Ha kissé hátrébb lépünk észre lehet venni, hogy vallás háború megy, amit politikának hívnak itt-ott, és a cél mindig a hatalom megszerzése a vallásra építő csoportok által a vallás nevében, evvel legitimizálandó a hatalom forrása.

A zsidók amikor új hazára leltek, sikeresen lemészárolták az ott élő törzseket, közben építették a hálózatot.

Aztán a keresztények jöttek, és a fél világot feldúlták, hogy a vallás nevében elterjesszék a hálózatot.

Aztán jöttek a muszlimok, lemészárolták akik az útjukba került, de most már nem elég a fél világ, az egészet akarják.

Közben a demokrácia-vallás egyre jobban jön felfelé, hogy a kiépülő hálózat mindent leuraljon.

Jelenleg a legnagyobb ellentét a demokrácia-vallás és az iszlám-vallás között húzódik. Ennek a tanúi vagyunk most.

 

A 4 fenti vallás közös tulajdonsága, hogy mindegyik a win/lose alap tévedésre épít, hogy mindenképpen van amelyiknek a másik kárára győzni kell.

Szerkesztve: 2023. 10. 14., szo – 10:42

"Arányos" és "emberséges" választ adott az izraeli állam Hamasz terrortámadására. A gázai övezetben 2215-re emelkedett az izraeli támadások halálos áldozatainak száma. A halottak között 724 a gyermek. A sebesültek száma 8714.

Csak gratulálni tudok az orosz rezsim által támogatott iráni államnak, és izraeli jobboldali vezetésének! Ez a jobboldal igazi arca.

a balosok már megint megtalálták a terroristákat és a keblükre ölelték és kimennek tüncikézni egyes nagyvárosokban. A rendőrség nem tesz semmit..

 

A magyar állampárti vezetés sötét múltjának egyik feltáratlan fejezete többek között Iljics Ramirez Sanchez (alias Carlos, más néven Sakál) baloldali terrorista magyarországi tartózkodásának története. 1979-ben az összes nyugati rendőrség által körözött Carlos a barátnője, Magdalene Kopp és Johannes Weinrich, a RAF nevű terrorista mozgalom tagja társaságában érkezett Magyarországra jemeni útlevéllel. Az Intercontinental Szállodában múlatta az időt, majd rövid idő után a Rózsadombon bérelt villát. Az elkövetkező öt évben Carlos főhadiszállása Budapest lett, innen szervezte meg gyilkos merényleteit. Kádár János egy alkalommal álszent módon azt ígérte Bruno Kreisky osztrák kancellárnak, hogy közreműködik a hírhedt terrorista kézre kerítésében, miközben az ő tudtával és beleegyezésével Carlost éppen hazánkban rejtegették. Dokumentáltan igazolható, hogy Kádár több alkalommal is találkozott a terroristavezérrel.

For Whites Only meeting room!

A "balosok". A helyzet ennél valszin jóval bonyibb. Mert ez anno, nem egy sima terrorista volt, hanem a nyugatot bomlasztó, szovjeteket által tolt szocdem-balos történet "katonai" szárnya. A szovjetunió pedig végső soron nem volt valójában balos, csak nevükben. Az összes szuperbalos nagyon meglepődött volna, hogy ha csak 1 hónapot kell r=1 userként lehúznia a szovjetunió frenetikus viszonyai között. A nyugati jólétben nagyon könnyú volt "balosnak" lenni.

Foleg, hogy a vallasuk azon kemenyebb dogmai nem csak az abortuszt, hanem meg a szexualis vedekezest is kemenyen tiltjak. Igy aztan a legszelsosegesebb vallasertelmezo szaporodik a leggyorsabban, mikozben a mersekelt mar felvilagosult ember modjara tervezve vallal kevesebb gyereket.

Szerkesztve: 2023. 10. 14., szo – 20:31

Pár kérdés, gondolat:

- EU hoz valamilyen szankciókat a HAMASZ ellen ? 

- A HAMASZ tagokat kiutasítják - mint terroristát - az EU országaiból ?

- A palesztin migránsokat megvizsgálják, hogy HAMASZ tagok-e ?

- Palesztinának vissza kell-e fizetnie azt az EU-s támogatást, amiből fegyvereket vettek és lombkorona sétányt építettek a sivatagba és mi van azzal a csővezetékkel, amit felszedtek és rakétát építettek belőle és lőtték vele Izraelt ?

For Whites Only meeting room!

Kérlek, ez már régóta így van: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/HTML/?uri=OJ:L:2022:025:… és https://www.dw.com/en/eu-court-rejects-hamas-appeal-to-delist-terrorist…

Szóval ezek már most is így vannak.

Palesztina, mint államszervezet nincsen. Van egy gázai övezet beli közigazgatás valami, de hát OLAF legyen a talpán aki ott bármit visszaszed. Szed, mert kérni lehet valszin.

Izrael HAMASZ ügyben a végső megoldásban érdekelt.

For Whites Only meeting room!

Gyülekeznek az amerikai hadihajók is, veszélyesen közel a Boszporuszhoz és a Szuezhez.

Érdekes lesz majd, hogy ki rántja el előbb a kormányt.

Kérdés mikor látják be a zsidók, hogy nem nyerhetnek...ennek elsődleges oka, hogy aljas gazemberek. Irán, Szíria, Libanon összehangolva fog megindulni, ha vérengzésbe kezd. Nem beszélve arról h a világ közvéleménye elött teljes erkölcsi megsemmisülés a következmény - akinek illúziója volt a zsidókkal kapcsolatban az is köpni, meg sóhajtani fog ezután holokauszt hallatán. Az arab országok felmondják a békeszerződéseiket izraellel. Öszintén szólva már most is rajtuk röhög a fél világ - kommenteket olvasva, sehol nem veszik be a izreali propagandát bármely kormány is nyomja azt.  Ki veszi be nálunk Orbántól, meg a lakájmédiájtól azt?  Bármi is történik a zsidók már vesztettek!  Egyenlőre özönvíz van arrafelé...

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem kell beszopni dezinformációt! A siita - szunnita konfliktusnak van némi alapja ugyan, de jelen helyzetben ennek [lassan unalomba forduló] hangsúlyozása csak propaganda beszopásának a félreérthetetlen jele. Nem, összezárnak az iszlám államok. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

> összezárnak az iszlám államok

Én is így látom, és a Közel-Kelet mostani megmozdulása jobban "megijeszt" mint az Ukrajnai balhé. Nem akarok károgni, de ebből simán lehet egy világháború, hiszen ha kiszélesedik, akkor mindenki meg fog mozdulni. Jobb lenne erről olvasni, és nem a részese lenni.

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Egyetértek! De attól tartok már késő, a világháború már elkezdődött Ukrajnában, és ez most a kiszélesedése! Értelmezhetetlen h az izraeli titkosszolgálat ne tudott volna a készülő Hamasz akcióról, miközben egyiptomi kollégáik figyelmezetették is őket rá. El kellett játszaniuk a szerepüket, a saját 9/11 -üket! Mi okuk lett volna erre, ha nem a háborús szándékok kiszolgálása?

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem tudom. Engem nyilván a gazdasági szövetség nem zavarna. Ugyan úgy mi is profitálhatnánk az Orosz aranyból (értsd jól).

Ha meg katonailag kellene a kérdésedre válaszolnom, akkor még zavarosabb lesz: Minden is átértékelődött. Ma már egy kétmillás hadsereget egy húszezres is megállít. Nyilván a megfelelő technikával. A lényeg a lényeg: Nem feltétlen az embertömeg játszik.

De hogy valid is legyek:
> Szerinted ha a ruszkik és a kínaiak együtt elindulnak, hol fognak megállni?
Nálam egy jó hideg sörnél!

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Hosszein Amir-Abdollahian iráni nagykövet az ENSZ-en keresztül azt az üzenetet juttatta el Izraelnek: ha folytatódik a gázai offenzíva, különösen ha szárazföldi csapatokat is küldenek, azt Irán nem hagyja válasz nélkül.

Az iráni üzenet szerint nem akarják, hogy tovább eszkalálódjon a Hamász és Izrael közötti háború - de számukra is vannak „vörös vonalak”, az izraeli bevonulás pedig ennek átlépése lenne. Irán szerint közben nem akarnak regionális konfliktust, és azt is üzenték, hogy segíteni akarnak a izraeli túszok kiszabadításában.

link

Szerkesztve: 2023. 10. 16., h – 17:13

Az izraeli külúgy szerint van magyar áldozata a HAMASZ terrortámadásának, a magyar külügy szerint meg nincs!

Vajon mi az oka, hogy tagadják? Szóltak az oroszok, hogy ne legyen?

Szerkesztve: 2023. 10. 17., k – 10:48

A kriptaszökevény Izraelbe látogat

Mondja már meg nekem valaki, hogy mi változik azzal, hogy a kriptaszökevény X vagy Y helyre látogat? Attól bármi is megoldódik? Megoldódott bármi is valaha, hogy a halott unokáját bemutatta lányaként, összeesett, eltévedt, félrebeszélt?

:D

trey @ gépház

Most a viccet félretéve ... 2023-ban, egy Covid után, amikor már minden megy távolról ... mi a véreres fasznak kell Bidennek Izraelbe repülnie? Egy vénember, akinek semmi tekintélye nincs? Minden idők egyik legrosszabb amerikai elnökeként tartják számon. Nekem Lassard parancsnok jut eszembe róla a Rendőr Akadámiáról :D

Még a végén valami bajt okoz :D

trey @ gépház

1) Mert most akar alkut kötni Bibivel, hogy ne támadják meg a gázai övezetet, mert ha beszáll a Hezbollah és Irán, akkor elröppennek az olajárak és ő megbukik mint elnök, sőt a demokratákat sem fogjak újraválasztani, és az amcsiknak elfogytak a fegyverei, csak blöffölni tud.

2) Azért megy oda mert személyes kérése van, aminek nem maradhat nyoma, vagy

3) mert Bibi személyes dolgokkal zsarolja, és ezt személyesen kell megbeszélni.

Válassz.

A csüngőhasúcsútimaradona meg Pekinbe látogatott.

Mondja már meg nekem valaki, hogy mi változik azzal, hogy a csüngőhasúcsútimaradona X vagy Y helyre látogat? Attól bármi is megoldódik? Megoldódott bármi is valaha, hogy a itthon háborús inflációról hadovált, türk felmenőkről ábrándozott, kina hitelekért kuncsorgott?

Igen:

  • megsúgják neki, hogy mi várható
  • fel tud készülni előre 
  • pénzt tud kérni és kap is, ha már az EU éppen nem ad
  • sütögeti saját pecsenyéjét is miközben közlik vele az elvárásokat
  • része egy keleti stratégiának, ami lehet hogy megment minket, lehet hogy romba dönt 

A kriptaszökevény, meg:

  • megsúgja barátainak, hogy mi várható
  • megbeszéli mennyi pénz kell
  • megváltozott helyzethez alakjítja külpolitikáját
  • felkészül a kialakuló olajválságra
  • és nem mellesleg oda kiséri néhány repülőgép hordozó, hogy lőtávolba legyenek ők is
Szerkesztve: 2023. 10. 17., k – 19:34

Érdekes meglátásokat olvas az ember.

Az USA hadihajókat küldött Izraelbe, hogy a zsidókat segítse.

Biden ellátogat Izraelbe és szárazföldi hadművelet valahogy mégsem indult meg Gáza ellen.

 

Az USA hadihajói vajon az arabokat, vagy a zsidókat fenyegetik? :)

> Az USA hadihajói vajon az arabokat, vagy a zsidókat fenyegetik? :)

A perzsákat. 

Sztem az izraeliek képtelenek gondolkodni, legalábbis amilyen nyilatkozatokat tesznek pl. Gazanak kisebbnek kell lennie a háború végén mint elötte volt, mert aki izr-t fenyegeti annak meg kell fizetni az árát
Szóval nagyon rájuk fér valami moderáció....meg a túszokkal is sakkban tartják őket amíg képesek lesznek belátni, h itt már vesztettek, bármit is tesznek, nem jönnek jól ki belőle. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Azért az arabokat se sajnáld, Castel elmondta, hogy nem váltottak retúr jegyet. Betörtek a városokba, gyilkoltak, elbarikádozták magukat, aztán agyonlőtték őket. Nem ástak lövészárkot, nem hagytak menekülő útvonalat maguknak, nem vittek kaját, vizet, csak előre mentek.

 

Azt írja, hogy úgy élték meg, mintha 1500 öngyilkos merénylő tört volna be Izraelbe, akiknek minden mindegy volt.

> Azért az arabokat se sajnáld, Castel elmondta...

Az arabok helyében te is ezt tennéd! Mindenki ezt tenné, van olyan szituáció amikor az ember vadállattá válik. Ezt a szituációt mind közvetlenül mind közvetve a zsidók alakították ki! Ha a te házadat rombolják le, tesznek földönfutóvá, bekerítenek, elzárják a vizedet stb és sehol nem hallgatják meg a panaszodat, ellenkezőleg kinevetnek meg elhordanak mindennek, akkor te is gyerkeket fogsz lefejezni. Tisztán kell látni, és nem ilyen hasbeszélők böfögését hallgatni! Amitóta világ a világ ez mindig így volt, a zsidókat pedig mindig és mindenhol gyülölték, ahol csak megfordultak. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Az arab harcias nép. Akár egymással is harcoltak. És pl. itt látható be, hogy az iszlám micsoda erővel rendelkezik! Ez az a szervező erő ami kordában tudja őket tartani. És amint kikerülnek az iszlám alól, lásd migránsok, felül fog kerekedni rajtuk a harcias természetük. 
Amikor a zsidók elkezdtek Palesztinába bevándorolni. elkezdték kiszorítani az arabokat a saját földjükről. Akkoriban jött szóba a két-állam megoldás, hogy egyenlő területet kapnak. Ez meghiúsult de létrejött Izrael állam, ami azóta is szidztematikusan és aggreszívan terjeszkedik. Megszállnak területeket, az ott élőket elüldözik, akik menekülttáborokba kerülnek a környező országokba. A helyükre zsidó telepsek érkeznek. És most már azzal érvelnek a két-állam megoldás ellen, hogy tessék ránézni a területre itt is ott is zsidók vannak h lehetne itt két államot létrehozni? Mocsok egy banda!  Érdemes Wass Albertet is meghallgatni minderről: Wass Albert * Patkányok honfoglalása.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Normális ember szemével nézve az iszlám alapítója bizonyítottan:

  • tömeggyilkos
  • pedofil
  • nárcisztikus

Tehát nem kellene szentté avatni azokat akik ilyen ember szavait isszák. Mind a zsidóknál, mind az iszlám esetén a vallásukra jellemző agresszivitás előbb-utóbb előjön. Nincs kivétel.

> Normális ember szemével nézve/.../ Mind a zsidóknál, mind az iszlám esetén a vallásukra jellemző agresszivitás előbb-utóbb előjön

Mondjuk annyi önkontrollnak kéne lennie benned, hogy felismerd, h a normális ember látására vágyakozó átlag tahó nem hivatott valláskritikai értékeléseket megtenni, pláne egyszerre két vallásra vonatkozóan!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Megpróbálom szétszálazni a dolgot, de nem könnyű: 
Mellékesen, kötve hiszem h te bármelyik vallás értője lennél, pláne nem a kettőé egyszerre, de ez sajnálatosan nem gátol meg téged abban h azokra vonatkozó alpári kritikát mondjál. Persze nem te vagy első aki ezt teszi, van aki újságjában közöl ilyesmiket gúnynak szánva - aztán másnap elvágott torokkal találják. 
Az átlag tahóban fel sem merül, hogy mondjuk aki az iszlám nevében gyilkol vagy erre buzdíít, az saját maga nem érti az iszlámot, mégha az illető akár valamiféle előljáró is abban. Nem beszélve [a zsidó] szándékkal félrefordított Korán kiadásokról, amik az átlag tahó számára megdönthetetlen bizonyítéknak számítanak. 
Kicsit mélyebben: egyáltalán az is kérdéses h történéseknek van-e bármi vallási relevanciája? Vallási ellentétről kell-e beszélnünk? És nem...pl a zsidók nagy része nem is vallásos, hanem ateista v jedi hívő v. divatbuddhista. Korábban a palesztinok sem voltak iszlámisiták, muszlimok feltétlenül. A konfliktus alapja más, területi jellegű - csak az a helyzet, h a konfliktus két oldalán lévők egy része az egyik a másik oldalán lévők egy része pedig a másik vallához tartozik. A leírás ami a helyzetet vallási konfliktusként tálalja olyan manipulációs narratíva, ami pont az igazságot kívánja elfedni. Ez a manipuláció működik és visszahat magukra az érintettekre is, ezen másodlagos módon vallási konfliktus generálódik egy eredetileg más természetű ügyből. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Kösz, hogy jelezted, hogy ha állítok valamit az iszlámról, ami nem tetszik nekik, akkor esetleg a torkomat elvágják. Ez barátságos.

Nem vagyok szakértő a témából, de szívesen elolvasom más véleményét.

Amit leírtam azok tények, te is ismered Aisha “történetét”, ismered az iszlám terjedésének/finanszírozásának kezdetét.

Jelenleg a világban vallás háború van, mely során az iszlám terjeszkedik a legerőteljesebben. Lehet, hogy Putyin odadobta Európát a Szaudiaknak, Irán megkapja Közel-Kelet nagy részét… stb., folyik a világ újrafelosztása.

A hittel semmi baj, na de a hit nevében intézményesített hatalomgyakorlással: vallásnak hívják, avval igen.

A területi vitáról pedig: az ortodox zsido hallani sem akar a szent föld megosztásáról, az “ortodox” muszlim pedig hallani sem akar Izrael létezéséről. És azt akarod beadni, hogy semmi közük a valláshoz? A szent földért való küzdelem zajlik a kiválasztottak között: sirató fal vs templom-hegy.

Természetesen élettereket akar mind a kettő sémi népcsoport, de a vallási felfűtöttség nem kérdés.

Háború van, Castel pedig állampolgár, sőt katona. Amit mond, azt propagandának kell érteni. Hiába kedveljük mert sokat láttuk eddig is a TV-ben (pont ez a lényege egy mai propagandistának, hogy ebbe a szerepbe hozza magát...), azért nem kell mindent elhinni amit mond ebben a helyzetben.

HAMASZ rakéta volt, ami a kórházba csapódott és többszáz ember halálát okozta. IDF adott ki róla videot.

For Whites Only meeting room!

Masfel evnyi ukranok biztosan magukat lovikoroszok biztosan magukat lovik szinvonalu diskurzusok utan lehetne annyi eszunk, hogy mar semmit nem hiszunk el, de annak az ellenkezojet se.

Pattern: ha haboru van, az elso par napban a zavarosbol ki lehet halaszni a valodi hireket, aztan jon a haboru kode. Nagyjabol annyit lehet megmondani, hogy ki milyen teruletet tudott valoszinuleg megtartani.

igen, ebben igazad van - nem álltunk ott a kórház parkolóban és néztük az eget...

De nagyon nagy sajtó áradat van (nemzetközi) akik kenik az egészet Izraelre.

Nem arról volt szó, hogy a media és minden a zsidó bankárok kezében van ?

For Whites Only meeting room!

Ez mar nem olyan egyszeru.

20 eve egyertelmu volt, hogy a progresszivek-liberalisok es zsidok egy iranyba mennek. USA-ban egy zsido nagy esellyel demokratakra szavazott, a republikanusok voltak a konzervativ feher keresztenyek partja.

Ellenben a zsidok jelentos resze - jo oktatasuknak koszonhetoen, ugyanis sokmindenen sporol egy zsido de oktatason sosem - rajott, hogy a tovabbliberalizalodas zsakutca. Maguknak is konzervativabb alternativat valaszt altalaban a tobbseg (Netanjahu jo pelda). Mikozben Trump kampanya (nem maga Trump, hanem valaki a csapatabol) is megkavarta az allovizet: rekordaranyu latino, fekete es zsido kezdett republikanusokra szavazni. Az amerikai zsidok harmada mar republikanus szavazo, korabban ez elkepzelhetetlen lett volna. Ekozben Trump maga tette at az USA nagykovetseget Jeruzsalembe.

A "zsido uralta media" valojaban nagy reszben "USA demokrata partja altal uralt media" es azok kovetkezmenyei, akik bar fuggetlennek erzik magukat, de csak a Guardianrol tudnak cikket forditani/masolni. A republikanusoknak meg ha ez nem tetszik, vegyenek TV-t maguknak. A kevert mediahangvetel pedig abban rejlik, hogy meg nem lett a CNN es a Guardian ujsagiroinak sem meg rendesen elmagyarazva, hogy errol mit es miert kell eppen gondolniuk. Mert hat azok a lapok az amerikai demokrata part erdekeit nezik, nem a zsidoket, mint ket generacioval elottunk szuletett emberek hittek.

+1 ami írtál

rajott, hogy a tovabbliberalizalodas zsakutca

Rendre és biztonságra van szükség a jóléti társadalomhoz:

pl. Apa férfi és az Anya nő  valamint, aki lop (kirakatokat tör be) levágják a kezét vagy legalább börtönbe kerül és nem szalad el a lapos TV-vel.

Lehet finomítani a tövényeken kiterjeszteni a szociális hálót - de nem célszerű az alapokat lerombolni.

For Whites Only meeting room!

Én Németországra gondtam a '80 -as és '90-es évek:

stabil környezet - jugó és török vendégmunkások. Akkor még kordában tudták tartani  őket, illetve dolgozni mentek és nem segély volt a cél.

A német ipar, gazdaság nagyon fejlődött. A fejlődés gyakorlatilag az Ukrán-Orosz háborúig tartott.

For Whites Only meeting room!

Nem arról volt szó, hogy a media és minden a zsidó bankárok kezében van ?

És ebből mi következne? Vagy arra gondolsz, hogy egy bankár az elsősorban és mindig "zsidó" (tehát fanatikusan összetart és véd bárkit, aki "szintén zsidó"), és csak utána bankár? Hogy az teljesen elképzelhetetlen, hogy nemzedékek óta felfoghatatlan gazdaságban és hatalomban élők számára annyit sem számít mások élete, mint amikor sakkozás közben gyalogokat áldoz fel valaki, és pont leszarja, hogy mások szerint ő "zsidó"-e vagy sem?

Izrael lőtt a kórházra.

Egy kórház levegőbe repítéséhez kell egy kis muníció is. Nem EU pénzből készített vízvezetékes bombákkal megy.

Egy hatalmas bomba döntötte romba, nem a gázai ügyesgyerekek.

 

Ráadásul az IDF valamelyik elmebeteg embere a neten gratulált magának az akcióért, utána szóltak neki, hogy szedje le, mert a palesztinok csinálták...

ezt engedd el csak beleégsz.

kb. azóta 100 helyről jött, hogy a HAMASZ volt.

Palesztinok: első jelentés 500 haltak meg, most meg azt mondják, hogy 200-an. A parkolót érte a találat - szóval 200-an ültek a kocsiban a parkolóban...

 

Drón felvételek vannak, hogy a HAMASZ elállja az utat a menekülők előtt...

Nagyon szép és nemes, ahogy egy terror szervezethez illik !

For Whites Only meeting room!

Erdogan Palesztina mellett. Török tengerészet gyakorlatozni kezdett válaszul a megjelenő USA hadihajókra. Egyre kisebb az esélye a gázai inváziónak szerencsére!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Szerkesztve: 2023. 10. 19., cs – 23:22

Hezbollah says: fully ready for war 
Holnap reggel remélhetően beengednek 5 kamiont segéllyel Egyiptom felöl Gázába. Ideje lett volna már korábban megtenni - az egyiptomi határnál vesztegelnek a segélyszállító kamionok sok-sok tonna élelmiszerrel. Miért csak 5öt engednek be közülük?

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Epp ott tartunk, hogy egy Hamaszos mutatott videokat tuszokrol, es par napra ra az UK Channel 4-nak azt nyilatkozta egy palesztin, hogy nincsenek is tuszok.

Ehhez kepest meg az ukran es az orosz haborus propaganda is konzisztens. Pedig azok is elegge ellentmondasosak.

2,5 millió rosszfiú? 
Mondjuk maradva a béna hasonlatodnál, ez kb olyan, mintha az egész városban ahol a bankrablás van elzárnák vizet! Mondván h akkor a bankrablónak sem jut. Nem tudom a túszok mit szólnak ehhez? Bizonyára megértők. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Persze h van! A zsidóknak ne lenne? 
Csak hát én azt nem értem, hogy miként szolgálja a túszok érdekét, ha elzárják a vizet? Nekik nem kell víz, vagy mit gondolnak? Persze értem a bosszú népe erős tudathasadás állapotában van most, hát nem tudja kiélni bosszűvágyát, mert ott vannak a tuszok akikkel, meg hozzátartozóikkal el kell számolnia. Ilyenformán a túszok az útjukat állják, ezért kívánják a pokolba őket, ezért zárják el a vizet. Inkább dögöljenek meg azok is, csak mehessenek már palesztínt gyilkolni! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Állítólag ma megnyitották a határt Egyiptom felöl 20 kamion vitt be segélyt (200 kamion várakozik) - de nincsen megfelelő út mert szétbombázták, illetve vita van a szállítományok ellenörzéséről is. 2 amcsi túszt elengedtek katari közvetítés eredményeképp. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök elutasította, hogy a nyugati országok terrorista szervezetként írják le a Hamászt, hangsúlyozva, hogy országa a Hamászt a földje és népe védelméért és felszabadításáért küzdő mudzsahedek csoportjának tekinti. A török ​​elnök egyúttal felszólította a jóakaratú országokat, hogy működjenek együtt az izraeli-palesztin békéről szóló nemzetközi konferencia megrendezésében, a garanciavállaló országok, köztük Törökország égisze alatt. A török ​​elnök beszédében az Egyesült Nemzetek Szervezetének és a Biztonsági Tanácsnak a világ földrajzi és vallási sokszínűségéhez igazodó fejlesztését szorgalmazta. Az Egyesült Nemzetek Szervezetét jelenlegi állapotában tehetetlennek minősítette a Gázai övezetben elkövetett gyermekek és nők meggyilkolásával szemben.

https://www.youtube.com/watch?v=XFGFotchiGs

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Az ENSZ főtitkár kimondta az igazságot ebben a rohadt bábszínházban: A Hamasz támadása nem légüres térben történt. A palesztin nép évtizedek óta elnyomatásban él. Izreal  szisztematikusan üldözi el őket a földjeikről. Izraelt az őt ért támadás nem jogosítja fel a palesztín nép megbüntetésére. 

https://youtu.be/E2JfcWP_Fck?t=83

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

bementek gazaba rendet tenni a IDF erők.

For Whites Only meeting room!

Ezek az Irán által támogatott támadások az erőink ellen elfogadhatatlanok. Irán titkolja, hogy szerepe van ezekben az erőinket ért támadásokban. Ezt nem hagyhatjuk, meg kell akadályoznunk őket, és további intézkedéseket foganatosítunk, ha az amerikai erők elleni támadások folytatódnak
 

Az amerikai védelmi miniszter szavai voltak miután iráni célpontoknak pörköltek oda, miközben nem volt erő érdemi válaszlövésre. A öreg putyin barátja Irán is kipontozódik…

A másik oldalt is érdemes végighallgatni, Castel elmondja. A leggyakrabb palesztin nevek között még véletlenül sem palesztin nevek vannak.

Egyiptomi, szaudi,... hasonló nevek fordulnak elő a legnagyobb számban. Amikor a zsidók beköltöztek, kimondottan szegény vidék volt még gyér lakossággal.

A palesztinok komoly része utólag került oda más arab országokból.

 

Ráadásul sokáig a zsidókat is palesztinoknak hívták, mert akkor még nem népet jelölt a szó, hanem földrajzi helyet.

Itt egy szép kép, 1948-ban 1 millió arab palesztin lakott Izrael teljes területén.

http://kenlarsennc.com/Israel.htm

 

Gondolj bele, Magyarországon ugyanekkor 9 milliónál többen laktak.

Semmiképp nem volt komoly arab lakosság arrafelé.

>  is érdemes végighallgatni, Castel elmondja

Dehogy érdemes! Szánalmas relativizálási kisérlet, ami úgy tesz mintha a palesztin identitás és annak védelme ne lenne érvényes illetve tiszteletre méltó! Zsidóknak nincs zsidó nevük, a legtöbb német hangzású neveket vett fel itt a nagy keresztségben. Az un. művésznévről már nem is szólva: hogy nézne ki egy stáblista egy "amcsi" film végén az eredeti nevekkel? 

Izreal teljes eltörlése az egyetlen érvényes cél, szóba sem jöhet két állam megoldás vagy egyéb kompromisszum. 

Járulékos adalék a történések sűrűjáben, h A Mi Hazánk párt képviselői Novák Előd kivételével, aki nemmel szavazott, tartózkodott kedden a parlamenti szavazáskor izrael támogatásával kapcsolatban. Úgy látszik ezt a pártot is elérte a zsidó befolyás!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Zsidó és zsidó közt nem tudsz különbséget tenni. Nekem csomó zsidó osztálytársam volt, nincs velük semmi bajom. Budapesten minden 20. ember zsidó, mindenkinek kell, hogy legyen zsidó ismerőse.

Van egy rétege a zsidóknak (Soros Gyuri,...), akiket kimondottan utál az ember, de nem 10 millió Soros Gyuri él Izraelben. Lehet max 10k szemétláda a politikai elitben, azok zavaróak.

Nyilván a zsidók támogatják ezeket a szemétládákat, de politikai nézet miatt nem szokás embereket kiirtani. Főleg, hogy a sajátunk is változhat.

Áááá ezt így nem lehet! Totál messze vagy! Mi az h Soros Gyuri bácsit kimondottan utálod? Hát nem erről van szó....utálni mondjuk utálom ha egy kutya hangosan megugat amikor elmegyek a kerítésnél, vagy a spenótot. Sorost [és zsidó kollektivizmust] nem utálom, hanem a világ megrontásában szerepet játszó ellenségnek tekintem. Nincs olyan h ártatlan zsidó...mert csecsemő, meg öreg. Miért az talán nem megszálló? Az talán nem foglal helyet meg erőforrást ott és abból ami nem az ővé, hanem a palesztínoké? Hát h lenne ártatlan? 

Az interperszonális kapcsolatokban jelen levő emóciók tévűtra visznek. A MÁS érvényesíti a saját érdekét benned az emóción keresztül. Azért hivatkozol az osztálytársaidra, mert a közös emlékek arra tesznek képtelenné, h feltételezed róluk, h ők épp fejbelőnek egy palesztin harcost vagy csecsemőt - ha már itt tartunk. Biztos lehetsz benne, h közös élményeitek, emlékeitek őket nem úgy érinti meg mint ahogy téged. Ők megmaradnak a zsidó kollektivizmusban mindig, csak kifele mutatnak mást, közöset. 

Pl micsoda képmutatás h ők mint megszállók rendre barbárokként beszélnek a palesztinokról. Na most amikor a zsidó kollektivizmus épp partizán volt, akkor mennyire is volt humánus Wehrmachttal mint megszállóval?  Hát baszki még filmjeikben is gyalázatosan hencegnek a kegyetlenségeikkel:  https://youtu.be/s5Gxvl6w4WY?t=87  És ez a zsidó psziché tobzódik Palesztínában.

Naná, h minden eszköz megengedett ezzel szemben!

Nem kicsit fura, h mindig az van kikiálltva világ gonoszának, aki zsidók ellensége. Ha nácik üldözték őket, akkor fantasztikus filmeket gyártottak arról, h azok milyen gonoszak. Most h palesztinok a pokolra küldtek néhány megszálóot, egyáltaln nem kegyetlenebb módon, mint ahogy a zsidó partizánok bántak a németekkel, vagy most a palesztinokkal, most majd a palesztinokról fognak lejárató filmeket készíteni és oszkárdíjakat adni-kapni maguktól érte. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Tényleg szomorú, de fontos tisztában lenni a valósággal. És ez a... "hup-tag" még messze nem a legelborultabb elméjű kártevő az interneten -- ami azt jelenti, hogy részt vesz a társadalom formálásában. Nála sokkal elvetemültebb, betegebb értékrendűek is aktívan formálják a világot.

Egyébként ez a szép az internetben, hogy mennyire megmutatja az igazi párhuzamos valóságokat. Vagy 20 éve láttam az Index.hu fórumon egy témát, "lehet, hogy az ellenségem vagy?" címmel, ami arra csodálkozott rá, hogy talán épp azzal az ismerőssel vitatkozik valaki a fenyegetőzésig, káromkodásig, undorodásig vagy még tovább burjánzó vitákban, aki talán az amúgy mindig udvarias, csöndes szomszédja vagy volt munka/osztálytársa. Ez a tipikus "nem értem, hogy tehette, pedig olyan rendes fiatalember volt, mindig köszönt" rácsodálkozás esete, de hamar napirendre tér fölötte mindenki, a következő rácsodálkozásig.

> A szarmazasarol senki nem tehet.

Ebben azért nem lehetsz teljesen biztos - egyrészt! De másrészt, arról tehet h nem tagadja meg azt, vagy nem határolódik el tőle. Hát ki ne derüljön már, h amelyik zsidó bevándorol izraelbe és ezzel részt vesz a palesztinok életterükből való kiszorításában, az felmenthető lenne a "származásról nem tehet" közhellyel! 
Amikor Orbán arról beszél, h Magyarország Izrael oldalán áll, én szóvá teszem, h nem az én nevemben beszél, és h nem igaz amit mond. Különösen Okt 23-án nem igaz, amikor a megszállok elleni felkelésre emlékezünk. Ahogy a palesztínok is felkelnek a megszálló zsidók ellen! Szép párhuzam vonható, h '56 mennyiben volt zsidoellenes felkelés is - tekintve az ÁVOban túlnyomó többségben lévő zsidókra: Tabu és hagyaték: 1956 mint zsidóellenes felkelés
Forrás: https://kuruc.info/r/9/265861/

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Próbálj inkább abban gondolkodni, hogy vannak a gané emberek, akiket a társadalomnak már ki kellene vetni magából, és halálbüntetéssel sújtani. És vannak a nem-gané emberek, akik működtetik a társadalmakat.

Nem a származástól függ, hogy valaki gané vagy sem, de abban igazad van, hogy a származás és a hozott kultúra sokat hozzátehet a dologhoz.

Tehát, kampányolj a halálbüntetés visszaállításáért.

Ahogy elnezem, o inkabb a Sharia torvenyekben hisz.

Ott mar egy pornoszinesznonek is halalbuntetes jar.

Azzal amugy en is egyetertek, hogy egy olyan gane embernek, aki pl. a harmadik nyugdijas hazaba torik be es tordeli az artatlan bent lako vegtagjait, jarjon mar halalbuntetes. Mert a nyugati valosag az, hogy az ilyen visszaeso elkovetonek is jobb esetben fizethetjuk a bortonkosztjat az adonkbol.

Van itt azért súlyosabb probléma mint a közel-kelet. Én. Bocsánat, ha állat voltam a múltkor. Megütött a kaktuszos kubu. Ígérem, legközelebb még állatkerteb leszek! :)

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Szerkesztve: 2023. 10. 28., szo – 21:32

Erdogan most tartott beszédet pár ember előtt, és nyíltan kimondta, hogy az iszlám készen áll a háborúra. 

Hey West, I'm talking to you! Do you want a war between the cross and the crescent? Then know that this people is alive, this people is standing firm.

Szóval akkor mi a helyzet a vallás háborúval?

Azt nem értem, hogy a kretén Ursula és a sleppje miért nem veszi be a törököket az EU-ba, nem kellene a migránsokra várni, a törökök 5 év alatt felrajzolnák a félholdat a Brandenburgi kapura.

Kiderült már, hogy mi volt a Hamasz célja ezzel a támadással? Mit akartak elérni vele? 

Félő, h nem egyszerű érvényesnek látni egy olyan pszichikai állapotot amikor következmények mérlegelése nem döntő már, mert pusztán a lehetőség arra h a megszállókra csapást mérhessenek felűlrja azt. Van ilyen állapot, és érvényes, és h palesztinok ilyen állapotba kerültek az elsősorban a megszálló barbár zsidók tetteinek, másodsorban a nagyvilág cinikus félrenézése és az igazság palesztinoktól való megtagadásának a következménye. Az egész világnak önvizsgálatot kéne tartania, h miért engedte a zsidók különböző aljas eszközökkel kiszorítsák a palesztinokat a földjükről/oszágukból! 
A Hamasz által meggyilkolt zsidók nem voltak ártatlanok. Részei és haszonélvezői voltak ennek az elsajátító folyamatnak - így megérdemelték a halálukat. A Hamasz pedig nem terror-, hanem egy hősies hazafias szervezet. Izrael illegitim ország, ami  háborús bűnöket követ el! Az Igazságot képviselni kell és meg kell próbálni azt helyreállítani - ez a férfiúi feladat! Ezt akarják elérni! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Az egész világnak önvizsgálatot kéne tartania, h miért engedte a zsidók különböző aljas eszközökkel kiszorítsák a palesztinokat a földjükről/oszágukból!

Az egész világ nagyjából szarik arra ami a másikkal történik.

Gazdasági érdek, és területszerzés van. A zsidók eredményesebben szereztek területet, legyőzték az arabokat és azóta fegyverekkel sakkban tartják őket. Akármennyire is azt akarod hinni, hogy valamiféle mindenki szeret mindekit majd megoldja a kérdést…. Hát nem fogja! Majd az oldja meg akinek több fegyvere van.

Az arabok próbálkoztak a háborúval mikor még az olajból nem szedték meg magukat, vesztettek. Most csak kevés arab akar harcolni, ezek inkább a terrort választják. Aztán jön az izraeli hadsereg és ő is terrort játszik. Persze amelyiknek jobb a PR-ja azt sajnálják jobban. Ugye te sem gondolod azt, hogy amikor az arabok utcára vonulnak a nyugati városokban első osztályú nyomtatott plakátjaikkal, akkor az spontán tüntetés?!

Palesztina, mint állam sosem létezett. Ez a háború nagyban hasonlít arra a háborúra, ami több mint másfél éve kezdődött és mindenki vagy az ukrán náciknak, vagy a szaroslábú ruszkiknak drukkolt, de én mindkettőt teljes szívemből utálom.

A cionista zsidóktól (Izraelben élő, döntően ortodox zsidók) is kiver a víz, de egyáltalán nem sajnálom az arabokat sem ebben a szituációban.

 

Spontán tüntetés? 15Millió dollárt adott az "alapítvány" a tüntetőknek. Danke Gyuribácsi!

Példátlan zavargással kellett szembenéznie az orosz rendfenntartóknak a dagesztáni Mahacskalában. A palesztinok támogatására hivatkozó, de leginkább zsidók elleni erőszakot hirdető zavargás véget ért a repülőtérnél, de okai mélyebben vannak ahhoz, hogy ne hagyjon nyomot. Moszkva nyugati és ukrán titkosszolgálati szervezkedéssel magyarázta az antiszemita pogromot, amelyhez azonban a Kreml Nyugat-ellenes és a palesztin radikális fegyveresek lépéseit támogató retorikája bőven adott alapanyagot a muzulmán többségű észak-kaukázusi térségben, ahol Moszkva hatalma helyi szövetségesein is múlik.

„Hölgyeim és uraim, itt a kapitány beszél. Ne próbálják meg kinyitni az ajtókat, kint feldühödött tömeg áll” – ezek a szavak fogadták vasárnap este az utasokat Tel-Aviból Mahacskalába érkezett járatukon. Az oroszországi Dagesztán fővárosában legalább ezerötszáz, főként fiatal férfi rontott a repülőtér várótermébe és a futópálya irányába, hétfő délutánig megbénítva a repülőteret.

link

Ugyanez tortent szinte az osszes nyugati orszagban ahol sok muszlim el ilyen-olyan okbol.

Birmingham UK - mekiben kiengedtek palesztin zaszlo szinure festett egereket

UK Labour (eselyes ellenzek) - 14 muszlim kepviselojuknek nem tetszik, hogy a partvezetes nem teszi egyertelmuve, hogy a palesztinok mellett all

De te ki cherry-pickelted Dagesztant, mert teged csak az erdekel.

Nem kéne összemosni egy önvédelmi jogot a brutális gyerek és nők lemészárlásához, megcsonkításához.

Normális vagy ???

Aki ilyet tesz az NEM ember - semmilyen human jogot nem érdemel.

HAMASZ most kiprovokált egy háborút és tuszul ejtette a palesztin polgárokat - a HAMASZ lelkén szárad minden polgári áldozat.

Remélem ennek lesz egy végső megoldása...

For Whites Only meeting room!

HAMASZ most kiprovokált egy háborút és tuszul ejtette a palesztin polgárokat - a HAMASZ lelkén szárad minden polgári áldozat.

Szóval ha az izraeli hadsereg felrobbant egy lakóházat, akkor a benne levő polgári lakosokat a HAMASZ ölte meg?

A HAMASZ - elfogadhatatlan  - terrorcselekményét nem előzte meg provokáció, Izrael részéről?

igen, pl:

háborús bűnnek számít egy mentő autó felrobbantása háború esetén, de ha fegyvereket szállít, akkor már legitim célpont.

fel lett szólítva a polgári lakosság - ahogy ukrajnában, ahogy haladt a front úgy ürítették ki a településeket - itt a HAMASZ pajzsként használja a civil lakosságot.

Milyen Izraeli provokációról beszélsz ? Épp, hogy komoly béke folyamat indult meg 2005 óta már nincs megszállás alatt Gáza. 

Nem látod, hogy a palesztin népre (Gázában) rátelepedett a HAMASZ - ami egy terrorista szervezet. 

For Whites Only meeting room!

A "mindenki vehet fegyvert" kb. azt jelentette, hogy az tud orosz lenni, ami/aki orosz akar lenni. Ez kb. pont azok a teruletek, amiket sikerult elfoglalni es megtartani meg tavaly.

A "magadnak vehetsz fegyvert" szepsege az, hogy tenyleg azert az oldalert kockaztatod az eletedet, amelyiket magadenak erzed. Lehet (majd) egyik nap a kenysszersorozokat lovik, masik nap meg az orosz katonakat, mert egyikbol sem kernek.

Egyebkent meggyozodesem, hogy az ukranok altal megtartott teruletek tobbsege EU es NATO tagsagot szeretne. Ne becsuld ala a nyugati propaganda tomegekre hato erejet. Viszont a tobbseg beket akar vagy hamarosan a tobbseg beket fog akarni akar a szakadar teruletek nemzetkozi jog altal elfogadott atirasanak aran is. Aminek megint realis ellesulya lehetne a megmaradt teruletek EU es NATO tagsaga, csak ahhoz kene egy olyan ukran vezetes, aminek van nemi diplomaciakulturaja es hajlandosaga megegyezni a kelet-europai NATO es EU tagokkal hogy ne vetozzanak.

>realis ellesulya lehetne a megmaradt teruletek EU es NATO tagsaga

Szerintem az oroszok most már nem fogadnának el egy ilyen békeajánlatot. Ne legyen igazam, de szerintem arra számítanak, hogy az óriási emberveszteségek miatt demoralizálódik és összeomlik az ukrán védelem, és akkor mindent visznek. Nem mondom, hogy ez így is van, hanem hogy a vezetőik ezt gondolják. Világnézet függően gondolhatjuk, hogy elhiszik a saját propagandájukat, a saját cuccuktól részegedtek le, vagy hogy ponzosan látják előre, hogy mi lesz. Szerintem ki fog derülni, mert békekötés az nem lesz.

De mondom, ne legyen igazam! Nem erre vágyom, hanem ezt tartom reálisnak.

Izrael a nemzetközi jog megsértésével, nem csak október 6-át követően, hanem évtizedek óta minden nap palesztín területeket foglal el és további területeket ostromol. Izrael a nemzetközi jog megsértésével illegális telepeket épít és egyre bővít. Izrael a nemzetközi jog megsértésével rasszista rezsimet működtet, amely korlátozza a palesztínok alapvető jogait, mozgását. Izrael a nemzetközi jog megsértésével rendszeresen és szisztematikusan támad palesztín civilekre és megöli őket. Ezért fel kell tennünk a kérdést, hogyan reagál a világ a nemzetközi jog kirívó megsértéseire? Ami a Hamasz által elkövetett bűnöket illeti a világ válasza világos és következetes volt. A világ vezetői azt mondták: Izraelnek joga van megvédeni magát. Mindenki ezt a mondatot ismételgette, magas rangú személyek, a mi kormányunk: Izraelnek joga az önvédelemhez. Ez ismétlődött nyilatkozatról nyilatkozatra, tweetről tweetre. Annak ellenére hogy világossá vált ezek szavak "beszennyeződtek" Izrael az "önvédelemhez joga van" kifejezést engedélyként értelmezte civilek, kórházak, iskolák és egyéb polgári infrastruktúrák bombázásához. Ezt a "jogot" jogosítványként használják 1 millió ember lakóhelyének elhagyásának a kikényszerítésére; az élelmiszertől, az energiától, az orvosi ellátástól való megfosztására.Ostrom alá veszik a polgári lakosságot és az ivóvizet is elzárják, gyermekek, idősek, speciális igényű emberek halálát okozva ezzel. Az "Izraelnek joga van az önvédelemhez" kifejezés fedezékként használja Izrael a szemünk elötti népírtás elkövetéséhez. Miért nem halljuk soha, h Palesztínának joga van az önvédelemhez? Se amikor az alapvető eszközöket Gázába szállító humanitárius flottát katonai támadás ér; se amikor 9 civil aktivistát ölnek meg az izraeliek; se amikor az illegális blokád ellen tüntető palesztinkra a katonaság támad 300 ember halálát okozva; sem a gázai övezet vég nélüli bombázásakor; akkor sem amikor Izrael célba vett és megölt 4 fiatalt akik a tengerparton fociztak; akkor sem amikor palesztín lakosokat kirángattak az otthonaikból és kényszerítve végignézték ahogy lerombolják a házaikat új, illegális telepek létrehozásához - olyan földön amit nemzetközi jog palesztína részeként határoz meg; sem az agresszív támadások után Gáza és Ciszjordánia népe ellen! Hallottuk bárkitől, bármelyik nyugati vezetőtől h Palesztínának joga van az önvédelemhez? 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

> Az ártatlanok gyilkolása a civil társadalom megfélemlítése céljából (terrorizmus), nekem sem elfogadható semmi szín alatt.

 

Megöltek 1000 zsidót félkegyelmű Hamasz terroristák. Most 15.000 palesztin halottnál járhatunk és egy rommá bombázott városnál.

1000 zsidó megölése feljogosít arra, hogy 2 millió embert megsemmisíts Gázában?

Nézd, azt állítottam, hogy az eszköz amitől ez az amúgy folyamatos konfliktus most fellángolt számomora nem elfogadható.

Ugyanakkor nem ördögök és angyalok harcáról van szó. A helyzetet pedig elsősosrban a cionistáknak teret engedő angoloknak köszönhetjük akik erőszakkal akartak államot alakítani úgy, hogy közben ignorálták a tényt, hogy az adott területen már élnek mások is, sőt jelentős többségben voltak: kb 90%-10%. Az erőszakos lakosság csere pedig (akár be akár kitelepítésekről van szó) rossz vért szül.

Ami azóta zajlik abban nem tudok és nem is akarok igazságot megfogalmazni; mindkét félnek vannak jogos igényei és sérelmei, de ezek megoldása helyett csak újabb sérelmek és fokozott bosszúvágy elmélyítése történik újabb generációkra.

Félelmetes számomra, hogy a hozzám hasonló európai kívülállók ehhez a konfliktushoz is focidrukker aktivistaként állnak hozzá; meg sem próbálják a két fél helyzetét, érveit, igényeit megérteni; kizárólag érzelmi szinten viszonyulnak; az értelmet van aki teljesen sutba dobja.

Azokat még megértem akiknek származási/rokoni vonalon a sajátja; de a vak dühnél az első sokk után többet várnék ezektől az emberektől is.

Ha valaki megpróbálja elvenni a házam, lerombolja azt a szemem láttára és magának épít ott házat, ahol zenés táncos összejövetelt rendez, míg nekem ivóvizem sincs, akkor megölömm az illetőt, akkor is ha katona, meg akkor is ha civil. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

The UN estimates between 2,000 and 3,000 Palestinian children have been killed, while more than 30 Israeli children are believed to have died at the hands of Hamas militants in their 7 October raid.

https://www.euronews.com/2023/10/31/israel-hamas-war-un-schools-provide…

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Legyen eleg, hogy a tobbsegunk nem ert vele egyet.

Igen is fel kell tudni dolgozni, hogy letezik ilyen ellenvelemeny, ellenkezo esetben torz lesz a vilagkeped.

En is erzek undort, mikor ilyeneket olvasok. De mar megszoktam. Csak az zavar, ha szamomra is meglepoen sokan vannak undorito velemenyen (errefele ritka szerencsere)

A hegyes, éles eszközökkel vigyázz, nehogy kiszúrják a buborékot!

Szerintem Magyarországon élve örülhetünk, hogy a világban lévő szörnyűségek 99,9%-áról csak olvasunk, hallunk, nem pedig tapasztaljuk. Az már más kérdés, hogy a szörnyűségek hiánya valószínűleg gyengévé tesz minket.

:)

Melyik vamzer toroltette ezt a kommentet? Undoritonak undorito volt, de a tarsadalom maskor egyet nem erto tagjainak remek kozos elhatarolodasi pont lett volna.

Ki erezte ugy, hogy jobb lesz neki, ha nem tudja, hogy ilyen velemenyu emberek is vannak?

Na mindegy, majd vitatkozunk tovabb a regi modszerekkel ilyen szep iskolapelda nelkul. :)

látom felmondtad a leckét ki tanította be neked ??

 

Attól még hogy arabok bevándoroltak és  teleszülték nem lesz az övék. Ennyi volt, menjenek vissza a sivatagba, ez Izrael földje.

Többi arab oszág Szaúd-Arábia, Katar miért nem fogadja be őket ??  Büdösek ?

For Whites Only meeting room!

California, US:  meghalt egy zsidó ember - a "palesztin barát" tüntetők ellökték.

The Guardian

BBC News

For Whites Only meeting room!

Mahmúd Abbász (FATAH) palesztin elnök autó konvoját megtámadta a HAMASZ

Euronews

For Whites Only meeting room!

  1. Zsidók területszerző háborút folytatnak pont az arab világ közepén.
  2. Az arabok/arab törzsek ennek nem örülnek.
  3. A zsidóknak élettér kell, az araboknak szintúgy.
  4. A Föld népessége nő, a terület ugyanannyi, ez területszerző hárúhoz vezet.
  5. Háborúhoz nem csak területszerzés, hanem más is vezethet: vallás, gazdasági érdek stb..., és ezek keveréke is.
  6. Nincs olyan, hogy jogos vagy jogtalan háború! Háború van, amit az erősebb nyer meg, de mind a két fél veszít rajta.
  7. A migráció is területszerző háború, csak a fegyverek még nem ropognak.
  8. Az ellenfél civiljeinek elpusztítása is eszköze a háborúnak, legfeljebb nem politikai korrekt eszköz.
  9. Egy törzs/nép élőhelyét fegyverekkel lehet csak biztosítani hosszú távon.
  10. Iszlám térhódítás zajlik a világban, jobb ha a haladárok is észreveszik.
  11. A zsidó állam létezése az arab világ közepén védi Európát az iszlám inváziójától, ezt észre kellene venni.

7. A migráció is területszerző háború, csak a fegyverek még nem ropognak

Sajnos a hataroroknek mas a tapasztalata a deli hataron. :( Mar leteznek fegyveres embercsempeszek, akik kishazankba probalnak bejutni/bejuttatni olyan sopredeket, akiknek Torokorszag nem volt eleg jo, vagy akik Torokorszagnak nem voltak eleg jok. :(

Es ezeket vedi a Behringer, hogy mennyire bekeszereto vallasuk van.

Hjaj hagyjuk már ezt a degmagógiát. Mind a magyar mind a szerb politikai elit vastagon benne lehet ebben a migrációs bizniszben.  Nem véletlen h csak látszolagos intézkedések vannak életben:  pl. vissza taxizza a rendőrség a határra az elfogott migránsokat -  nevetséges. Határörség meg nem is létezik már. A szerb oldalon is nagyon igyekeznek ám felszámolni a lövöldözést, de hát csak nem sikerül, mert akkor miből gazdagodna a politikai elit? Na most a valódi konfliktus sorosista brüsszeliták meg a magyar vezetés között a migráció, de nem a migrációhoz való gondolatiság elsősorban, hanem az h Orbánék megcsapolják a migráció kivitelezésére szánt, és az emberkereskedőkön keresztül forgatott Háttérhatalmi pénzeket. Gondolom Vakondi lehet ennek a felelőse, mert nehéz elképzelni h tv-ben immár 10 éve folyamatosan előadott 50 szavas szókincsiért tartják státuszban. 

A migránsok, a menekült lét sajátjaként kikerülnek az iszlám korlátai alól. Megjegyzem minden körülményt figyelembe véve meglehetősen békésen és fegyelmezetten viselkednek. Hasonló körülmények között az európai ember már vadálattá vált volna. 

És igen, bár ezt még annyira konkrétan nem fogalmazódott meg bennem, de mondjuk úgy megvan annak az esélye, hogy az életképtelen kultúránk helyébe az iszlám kerüljön, és ez olyan dolog aminek, elsőre egyáltalán nem, de végső soron örülni kéne, mert minden más valós alternatíva kannibalizmussal ér fel. Ha belegondolsz abba h pl hogy viselkednek a közlekdők az utakon, ez az az agresszivitás ami el fog harapózni, és nem csak a közlekedésben hanem az élet minden területén madmax-i állapotok lesznek, aminek elsődleges oka, h nincs olyan felsőbb szervező erő aminek az emberek alávetik magukat. Sem a keresztény kultúra, sem az ateizmus,  sem az Alaptörvény nem bír olyan erővel, mint amilyennel bír az iszlám a muszlimok számára.  A mi kultúránk megfertőződött, talán éppen zsidó méreg által - a korábban városainkból kizárt faj felemelkedése meggyőző indikátor ehhez. Nekik megfelelt az európai kultúra lerohasztása. Kérlek gondolj bele, h a most (végre) tüzzel-vassal irtani próbált gender-ideológiának, azzal minden komponensében megyegyező elődje a holokauszt, ami kötelező tananyag! A holokauszt ideológiát is pontosan azon módszerekkel kényszerítették rá a társadalmunkra amivel a gender-ideológiát próbálják most. Orbán a kultúránk zsidó gyilkosait öleli a mi keblünkre. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

mi vagy te ?

ügyeletes muszlim mosdató seggnyaló ??

elárulod a saját fajtádad

őseid mentek árulkodni a basának, hogy hol bujtak el a magyarok a nádasban.

Anyád azt tanította neked, hogy "alah a hatalmas" ??

vettél már ima szőnyeget ??

meg van már a korán összes ?

felpezsdítetted már a bírkák nemi életét ??

For Whites Only meeting room!

he, motherfucker - már megint vágy vezérelt vagy ?

gázából majd kifüstölik majd az összes hamaszos terroristát – akinél fegyver van és ellenáll ott helyben küldik allahoz.

teljesen rendben van pszichém, tudom kezelni az ilyen kreténeket.

For Whites Only meeting room!

“Yusuf”rövid története

A népírtó, megszálló fajtársaid a kötél végén fognak himbálózni! Hacsak kegyelemből nem lefejzésre ítélik majd őket! 

Ez emberi fajból már diszkvalifikálták magukat, ahogy te is prezentálod! Azért fogadnék rá, hogy a dávid csillagot, meg a kipádat már nem mered nyilvánosan hordani -még lehánynának a metrón! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Az amúgy komoly, mert ha meg valaki azt írná "hol hagytad a fitymádat talán beszorult a tefillinbe" vagy hasonlót akkor menne a rinyálás mit képzelünk magunkról. Hányinger ez a stílus. Szakmai portál, az.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Várj, ne segíts... Megpróbálok rájönni magamtól. Szóval, tekintve, hogy nem mutatsz hasonló, de allahisztáni cikket, ebből logikusan következik, hogy allahisztánban a kérdésemben feltett körülmények érvényesek.

Ha mégsem ezt szeretted volna közölni, nem világos, miért mutattad a bűnügyi cikket a szlovák sofőrről.

Na most, ha már Szlovákai szóba került, erősen úgy tűnik, h Fico épp most jelentkezik be Orbán-Vucsics migrás/hattérhatalmi/pénz-csapolós illegális bizniszébe: https://hvg.hu/itthon/20231011_Szlovakia_ellenorzes_magyar_hatar_hossza…

Mert egyébként nem érteni, hogy zéró migránsos ország határára mégis miért kell szlovák ellenőrzést szervezni?

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

migrás/hattérhatalmi/pénz-csapolós illegális bizniszébe

Neked súlyos téveszméid vannak - kezeltesd magad !

és ne hallgass a hangokra a fejedben vannak !

kieg.

nem zavar, hogy októberi a cikk ?

For Whites Only meeting room!

Ismét meghosszabbította Szlovákia az október elején bevezetett ideiglenes határellenőrzést a szlovák-magyar határon, a hosszabbítás ezúttal húsz napra szól, vagyis november 23-ig lesz érvényben - erről szerdai ülésén döntött a pozsonyi kormány.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20231102/megghosszabbitottak-a-hatare…

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Hát nem biztos h sikerrel jár Fico, de azért komoly h ezzel kezdi a kormányzást. Az Ipolyon sok helyen simán át lehet gyalogolni. Szal a határátkelők ellenörzése nem sokat számít! Na de hát érted, ki tököm gyalogolna át az Ipolyon, ha nálunk zéró migráns van? Ezt magyarázd meg!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nincs olyan, hogy jogos vagy jogtalan háború!

A háború az emberi faj evolúciójának része. Teljesen természetes dolog.

Megjegyzem, az ateistáknak (és hasonlóknak) pláne teljesen természetesnek kellene venni, hiszen őket nem zavarhatja meg egy az ember felett álló "erkölcsi" forrás.

:)

>A zsidó állam létezése az arab világ közepén védi Európát az iszlám inváziójától, ezt észre kellene venni.

Álmodj, királylány! Európát az védte volna meg az iszlám inváziótól, ha lezárjuk a határokat. Ennek csakis politikai akadálya volt, aki ilyet akart tenni, arra ráfogták hogy iszlamofób és ellehetetlenítette a sajtó meg az irányított közvélemény. Kicsit keress vissza, hogy miket írtak akkor amikor még meg lehetett volna akadályozni a muszlim tömegek beáramlását. Hogy a nyavajába akarod megvédeni Európát az iszlám inváziójától, amikor már réges régen itt van az iszlám, jelentős részük már állampolgár, de a nem állampolgárokat sem lehet a jelenlegi szabályok szerint kitenni. Emellett a szaporodási rátájuk többszöröse az európaiakénak. Az európai gyökerűek kihalási pályán vannak, a muszlimok pedig rövidebb emberöltők alatt 2-3-szorozódnak. És a jelek szerint radikalizálódnak is (Lásd: https://hup.hu/node/183460 ). Nevetséges a gondolat, hogy Izrael léte bármitől is megvéd minket. Ez ilyen sajtó által implantált mém lehet, aminek talán az a célja, hogy támogasd Izraelt.

Most viszont hirtelen sikk lett "iszlamofóbnak" lenni, sőt egyenesen drukkolni illik a palesztínok elleni genocídiumnak, úgy látszik. A kormányunk teljes mellszélességgel támogatja Gáza bombázását, ha jól értem. Nyilvánvalóan lehetetlen a gyerekeket evakulálni a bombázás elől, de ez jó bombázás. Nagyon nehéz lenne megmagyarázni a "régi" morális alapokon, hogy miért jó civileket bombázni. Ezért inkább ezeket a sziklaszilárd alapokat most félretettük egy időre. Majd elővesszük újra amikor szükség lesz rá, ne félj! Ha mondjuk te nem akarsz majd befogadni "menekülteket" a lakásodba, akkor hirtelen alapvető emberi jog lesz a biztonságos lakhatás.

Nyilvánvaló, hogy semmi nem véd meg minket, csak mi magunk védhettük volna meg magunkat. De sajnos ehhez nincsen meg a bátorság, mert megvédeni magunkat "iszlamofób", "rasszista" és pláne masiniszta dolog lett volna.

Boris Johnson írta a minap a Twitteren:

There are people who plainly want to ignore the Hamas massacre of October 7. They want to wipe Israel off the map. That is what they were chanting for today. They must not and will not succeed. I thank the police for all their efforts to keep people safe - but we must all do more, because an ancient hatred is rising again in Europe. It must be stamped out.
 

Megkérdezném, mi is az az “ancient hatred“ amire gondol?

Mielőtt valaki úgy gondolja, hogy nem iszlám területfoglalás zajlik Európában, javaslom hallgassa a híreket arról, hogy miközben ezrek tüntetnek az utcákon a palesztinokért, avval párhuzamosan a vonatkozó országok kormányai is egyre jobban nem tehetnek mást mint dörgölőzködnek az arabokhoz a következő országokban: Franciaország, Hollandia, Belgium, nagy-Britannia.
 

Hogy miért ezekben az országokban? 

Madarat tolláról: azaz Izraelt megismerni nagy barátjáról: a hazug Orbánról. Vagy Orbánt a hazug Izraelről? Amit ezek állítanak annak az ellenkezője sem igaz. Azaz annyira hamis minden szavuk, hogy annak még az ellenkezője is hamis. 

Izrael -Államilag támogatott manipuiláció

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Megneztem az IDF altal kozzetett kb. 6perces videot az Al-Sifa korhazban talalt Hamasz fegyverekrol, ami veszelyeztette izrael allam biztonsagat.

 

3 sportszatyornyi cucc volt (bakancs, kes, miegymas), nehany kezifegyverrel (ak47 foleg).

 

ennyi egy atlagos amerikai csaladi hazban is van, de egy általános iskolaban mindenkeppen.

 

Ez nalam kimeriti a haborus bun fogalmat.

Legalabb egy vallrol indithato raketat vittek volna oda.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A háborús bűnnel csak óvatosan. Háború van, ahol embereket ölnek. Nincs jogos vagy jogtalan gyilkolászás, ezt csak a szivárványba buggyant idióták hiszik miközben plüss macikat szagolgatnak. Csak gyilkolászás van és halál, ezt kellene megérteni.

Megis adtak neki egy keretet nemzetkozi egyezmenyekkel, ahol tobbek kozott a korhazak elleni tamadas is ki van zarva, kiveve aprobetu.

Es most ezt az aprobetut latjuk magyarazva, de szerintem ezek a videok csak az IDF szavahihetoseget assak ala.

A video linkje:

https://twitter.com/IDF/status/1724934932718293286/video/1

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

korhazak elleni tamadas

A kórházat nem használhatják a katonák háborús célokra..; így se a "védők", se a "támadó"k. Ha jól értettem szabályos ostrom volt, mivel voltak fegyveresek akiket vagy az izraeliek megöltek vagy elmenekültek.

Ezek a szabályok addig működnek amíg mindenki betartja őket.

Óvoda, iskola, kórház: az ukránok is semmissé tették ezek védelmét mikor katonai célra használták....

Vagy inkább beárnyékolja - mi más lehet mint megosztási kisérlet, ami zsidó érdek?  Még a palesztin nagykövetnek sem javasolnám a lakóhelye közvetlen 6 milló km-es körzetében zsidót tartson! Bár sztem ő is inkább csak taktikából mondta azt amit, nem gondolhatja komolyan h béke lehet a zsidókkal! Mi sem tudunk velük békében élni! Az még senkinek sem sikerült! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Érdekes felvetés, de van egy technikai kérdésem, elvégre technikai jellegű weboldalon vagyunk.

Mi a "zsidó" kritériuma? Hogyan állapítod meg, ki tartozik ebbe a kategóriába? Nyilván nem lehetsz ott személyesen minden ilyen döntésnél, bár még ebben az esetben is kíváncsi lennék, hogyan, mi alapján kategorizálsz. Van esetleg valami régi, bevált, (open source?) rendszer, amit forkolnál, vagy jobb receptet ismersz?

Van-e valami tűrés- vagy hibahatár, és milyen elbírálás alá esnek az ide sorolható (nem 100%-osan zsidó kategóriájú) egyedek?

Tűzszünet és fogolycsere alku

Álljunk meg egy pillanatra! Izrael visszaadja a túszokat? Akik mind nők és gyerekek? 

Először is miért ejtett gyerekeket és nőket túszul Izrael?  És h lehet h erről soha senki nem panaszkodott, nem szerepelt a hírekben? 

És mi van ha visszaadják? Másnap Izrael megint elrabolhatja őket annélkül h erről beszámolnának a hírekben? 

https://www.youtube.com/watch?v=SBS7abhigVU

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Mármint börtöntöltelékek?

 

Nem vágom ezt a nagy Palesztinbarátságot, miközben semmi, de tényleg semmi értelme nincs, hogy 150 év oszmán barátság után min pont a legalja, legkevésbé kultúrált arabokat támogassuk bármiben.

Az első veled szembe jövő palesztin lenne a legbükszkébb magára, ha a levágott fejeddel facebookozhatna, közben allaku akbar vagy mi a faszt kántálná. Nem barátod egyik sem. Nem fog soha segíteni neked.

Simán odaköltözhetnél, max 1-2 nap után általuk meghalva szupportálnád őket.

> Mármint börtöntöltelékek?

A megszállók által fogva tartott tuszok, részben nők és gyerekek. 

>  a levágott fejeddel facebookozhatna, közben allaku akbar vagy mi a faszt kántálná

Taplóság ellen talán az előbőrplasztika meg a kikeresztelkedés esetleg használhat...de semmire nincs garancia, vannak menthetetlen esetek. 

Az csak probléma megközelítésének első szintje, h a zsidók a megszállók, a palesztinok pedig honvédők. A mélyebb rétegekben ez mellékes, és a domináns szempont az Igazság helyreállítása. Tehát lehetne a megszálló is támogatható, ha az reprezentálná az Igazságot. A zsidók a világ megrontásának aktorai, amit ők képviselnek az van a legtávolabb az Igazságtól! Az Allah akbar  annyi tesz, h Isten a leghatalmasabb - amit legfeljebb az ateizmusba hanyatlott psziché vonna kétségbe.

Szóva te is kölöztető brigád szekerét tolod? Mennyi most költöztetés Észak Koreába, Iránba - meg nem tudom még hova szokatatok bugris ajánlatokat tenni?
Megjegyzem élnék én Iránban, csak hát nem lehet ott magyarul beszélni, meg honvágyam is lenne - de sem kulturális, sem társadalmi fenntartásaim nincsenek vele szemben, sőt ellenkezőleg. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Aha, persze, tök rendes nép az!

 

A családoddal miért nem költözöl közésük? A repjegyed árába beszállok. Menj oda, segítsd, támogasd őket. Küldünk utánad pénzt is!

 

Mi tart vissza? Csak fotelből vagy ennyire támogató? Nem indulsz? Békések na! Csak a média mondja, hogy nem! Békéből mentek kibucról kibucra gyermeket ölni, az meg ugye más. Sőt, a tieid is lehettek volna! Sőt, ők lehettek volna az igazi mártírok! Mert a Hamasz az úr a gázai övezetben, bárki bármit mondjon. De akkor is szegény BBC-nek ajvékoló arab asszony! Vagy harmadjára megmentett palesztin gyermek! Ó Uram! Segítsd ezeket a szegény arabokat, akik semmibevesznek, téged, engem, és a saira szerint vadállat módjára élnek! Kérlek magunk helyett őket támogasd!

 

Mert a nyugati média, a bíbíszí szerint szegény palesztinok!! 

 

 

Költözz oda bazdmeg családostul és meglátod. Bár élményed nem lesz sok. Hamarabb végeznek ki, mint gondolnád. Fasza kis szűrőt lyuggatbak belőled.

Ezt a fasza kis arabsimogatásból ha csak kicsit megtartanál a határontúli magyarság ak.... Tudom, 444 nem engedi.

Én nagy híve vagyok black friday -nek abbóli inditatásból, h a zsidó boltosok és kereskedők által megrontott karácsony a vásárlási hisztériából a szakralitásba visszaállításra kerüljön,  és a költekezni vágyok inkább ilynekor tobzódjanak - de úgy tűnik h a szakralitás nélküli költekezés komoly lelki traumákat tud okozni.  Tényleg frusztráló lehet rádöbbeni h a bluetoothos anál tágító 250.000 Ft ért mégis csak túlzás volt! Ma már ne költsél többet! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

> korabban elitelt nők és gyerekek

Mi van?

Az állítás az, h Izrael túszul ejtett palesztin nőket és gyerekeket (bár éppen az sem lenne üdvösebb h ezt férfiakkal tette volna! ) - sokszorosát annak, mint amennyi túszt a Hamasz szedett!
Miért nincs hír arról, h mennyi palesztin van izraeli fogságban? Ezek közül mennyi nő és gyerek? Mikor és milyen körülmények között kerültek fogságba? Miután elengedik őket mi garantálja, h másnap nem rabolják el őket újra a zsidók? Arról talán lesz hír?

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Tehát 300 túsz közül 233 esetében nem volt semmilyen ítélet. 15 éves lány is volt köztük. Tinédzser korú túszokról van szó, illetve nőkről. 
pl valakinek megölték az anyját a zsidók, és ő megdobta kővel az egyik katonát. Erre ráfogták h ő egy terrorista. A gyerekeket éjszaka viszik el. A szülők, ügyvéd nem lehet jelen a kihallgatásukkor.  Pszichikai terroral elérik, h beismerje amivel vádolják. Az un. fejlett nyugaton nincs olyan mint Izraelben, h katonai bíróság ítélne el gyerekeket ilyen körülmények között. 

https://youtu.be/I7JSyWcbu6U

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Szeretném látni h hány un. magyar állampolgár vesz részt az izraeli konfliktusban! Tudtommal magyar állampolgár nem nem vehet részt fegyveres harcban egy másik hadseregben! Indítsanak vizsgálatot és tárják fel kik azok férfiak és nők akik ott harcolnak és adjanak ki elfagató parancsot ellenük!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Tévedésben vagy. Azt gondolod, hogy Izrael bukása mindent megold.

Hányan várták idehaza 1945-ben, hogy a ruszkik eltakarítsák végre a németeket! Nem tudom, hogy mennyit segítene, ha az arabok elzavarnák őket és mind ide menekülnének Európába.

Ezek zsidók, 2000 év alatt ország nélkül nem lehetett őket eltüntetni. Sokkal jobb, hogy saját országuk van.

Hja de ne indítsd már úgy kommented, hogy a saját gondolatod rám projektálod, de megelőzően még kijelented h tévedésben vagyok!  LOL

A probléma, h már mindenhol valakinek az országa van. Nincsenek fehér foltok és a zsidónak már nem jár ország. Nem tudom ki fogadná be őket, menjenek az USAba v. probálkozzanak a Hold árnyékos oldalán! Ez már legyen az ő problémájuk. Ide ne jöjjenek!   

Egyébként vannak olyan zsidó közösségek amik nem ismerik el Izraelt, mint államot és pl utazni is valamelyik arab ország útlevelével tudnak csak. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nyílt nap
A palesztin néppel való szolidaritás világnapján, jöjjön el… mutassa ki szolidaritását, fejezze ki támogatását, és írja le üzenetét a részvétnyilvánítások könyvébe.

Helyszín: Palesztin Állam Nagykövetsége
Időpont: 2023.11.29 szerda 10:00-18:00

Felső Zöldmáli út 120, 1025 Budapest

https://www.facebook.com/events/3190386527937845

https://imgur.com/Hkd8ndF

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Szerkesztve: 2023. 11. 29., sze – 00:34

Hmm... sziasztok... engem olyan beszámolók érdekelnének, hogy akinek van barátja, ismerőse, esetleg cégen belül kolléga, aki ott él, helyben, az mit mesélt élményként erről az egészről.

( ...a háromezeréveirányítóháttérhatalmak története kicsit kevésbé érdekel... köszi. )

Döbbenetes lincselés zajlott le Ciszjordániában a napokban.

Két férfit azzal vádoltak meg, hogy Izraelnek kémkedtek. A holttesteket a városka sikátorain vonszolták végig, majd figyelmeztetésül felakasztották, miközben a tömeg éljenezve ünnepelte az „árulók” halálát.

A férfiakat a kivégzés előtt megverték és megrugdosták a The Telegraph egy palesztin újságíróra, aki a megtorlástól tartva névtelenséget kért.

Mindkettőjüket lelőtték, a tetemeket közszemlére, egy falra és egy villanyoszlopra lógatták fel, majd némi idő elteltével egy szemétdombra hajították.

A közösségi médiában keringő felvételek szerint palesztinok százai tolongtak a kivégzés helyszíne, egy tábor bejárata előtt, és telefonjaikkal örökítették meg az erőszakot.

Ilyet azért nem csinálnak Izrael utcáin - azt hiszem meg lehet különböztetni a kulturált társadalmat az állati csőcseléktől.

For Whites Only meeting room!

ez igaz és igazad van rosszul fogalmaztam.

Az állat csak, ha éhes vagy veszélyben érzi magát -- védekezés vagy elrentettés miatt támadja meg az ellenfelét.

 

Két állami megoldás:

- én itt csak egy államot látok (törvények, erőszak monopólium: rendőrség és katonaság) --- a másik egy horda, mint a Mad Max-ben a rossz fiúk motorral gyilkolnak civiliket és rabolnak el, akit éppen ott találnak..

For Whites Only meeting room!

Durva dolgok - ebből látszik, hogy nem fog menni az együttélés - pedig már úgy látszott, hogy sikerül.

De nagyon „kellett” ez a hamasz terrorista merénylet.

Rendőrség megjelent és kórházba szállították a sérült arabot. Az állami szervek - megkésve - de tették a dolgukat. A két izraelinek erre nem is volt esélye...

For Whites Only meeting room!

Döbbenetes

 A megdöbbenésnek külön kultusza van a zsidóknál. A Lauderben direkt oktatják a kis pajeszosoknak, h hogyan is kell hatásosan megdöbbenni. Na most, a világon ahol csak megfordultak, a zsidókat mindenhol, mindenki utálta. Ennek ellenére ők rendszeresen megdöbbennek a minél nagyobb nyilvánosság elött, h utálják őket!  Kéretik egyszer és mindenkorra tudomásul venni, h utálva vagytok! A megdöbbenés tankönyveket pedig ki lehet dobni! Az utálat a sztenderd állapot! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem tudom. Az átlag arab simán elhatárolódik ezektől a retkektől, de nem, még köztünk, európai normákkal rendelkező emberekből is előjön a teljesen retardált.

- A HÁMÁSZ rabságban tartja az arabokat a gázai és ciszjordánai övezetben. Nem a zsidók

- A "palesztinoknak" küldött összes segély-t lenyúlta a hámász

- A gázai övezetből és ciszjordániából minden értelmes életre vágyó elmenekült már más országba, mert élhetetlen a vidék, de nem a zsidóktól, hanem a terroristáktól

- A top10 terrorszervezet szélsőséges iszlám, köztük a hámásszal.

- 2006-ban a hámászt megszavazták vezetőnek, azóta ő az ura a régiónak.

- Gázai övezet fejlődését nem a zsidók, hanem a Hámász akadályozza.

- A Hámász sosem tekintett szövetségesére egyik hitetlen ember személyében sem, BerlingerZolit ugyanolyan közönnyel lőnék fejbe, a nejét ugyanolyan közönnyel erőszakolnák meg és lőnék fejbe, mint bármely másik embert.

 

Szóval nem tudom. Bár Zolink biztos elmenne egy zarándoklatra Szaúdi-Arábiában Mekkába vagy Medinába, ahol ha kiderül, hogy hitetlen és egy senki, akkor a helyi rendőr csak simán levágja a fejét az utcán egy nagyobb késsel.

 

Ja és a legszebb, ha nem támogatod az arabokat, akkor a zsidókat támogatod. Tisztára mint a komcsik :D Ha nem vagy velünk, szélsőjobbos vagy! :D Csak az én véleményem létezik, meg a náciké.

Na most próbálok valami értelmeset írni, de hát annyira értékelhetelen amit idehortál...

>  ha nem támogatod az arabokat, akkor a zsidókat támogatod

Toroczkai már kezd észbekapni, h a "nem támogatjuk a terrorizmust egyik oldalon sem" duma, amit volt szíves előadni nagy mellénnyel, meg a tiltakozás helyett a tartózkodás az Izraelt támogató parlamenti szavazáskor igen gyorsan visszhat rá, meg a Mi Hazánk népszerűségére! Teljes mértékben érvénytelen álláspont a megszálló Izraelt és a honvédő Hamaszt egyazon mércével mérni! Aki ilyet tesz az izraeli érdeket szolgál, és a népharag könnyen elérheti - ahogy '56 ban is voltak pogromok.  

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Melyik országot szállták meg és foglalták el a zsidók?

Mettől-meddig létezett Palesztina? Nem találom hirtelen.

Hogyan változott az arab országokban megtűrt zsidók száma az elmúlt 70 évben, hogyan változott az araboké izraelben és hogy gázában?

 

Repjegy? Kell nekik egy önkéntes áldozat.

Mímelt tudatlanságon az olvasni való nem segít ugyan, de legalább mások láthatják, h mi az a tengernyi gaztett, amit a zsidók elkövettek Palesztínában:

Hetven év megszállás Palesztinában

Palesztina történelme

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Persze, a saját véleményüket linkeled, biztos, hogy ez a leginkább pontos, objektív forrás palesztina történelméről? Ami egyébként a téjegység neve, ahol a ZSIDÓK éltek a bibliában NEMZSIDÓkkal. Arabok a fasorban sem voltak akkor még, kellett vagy 1600 év, hogy a pedofil mohammed megírja a szarjait.

Nem, a gáza és ciszjordániában már régen nem az eredeti arabok élnek, azok már rég elköltöztek. Jelenleg ott a törvény elől menekülő emberek élnek, akiknek jó az is. De persze nyugodtan elhiheted a meséjüket.

A kisfiút láttad, akinek eltörték a kezét a mocskos zsidók? Be is mutatták a tévében, hogy az arab kórházban be volt gipszelve mindkét keze. Láttad? Úgy megsajnáltam. Csak azt felejtettük el, hogy az utolsó fogságban töltött napját egészében dokumentálta a mocskos fasiszta zsidó állam és boldogan integetett mindkét törött kezével, bár nem látszott rajta, hogy bármilyen sérülése lenne.

 

És mi a véleményed, hogy a gyermekért, akinek a bűne az, hogy zsidó és elrabolták ki kellett cserélni egy pokolgépes merénylő asszonyra? A pokolgépes merénylést mennyire találod humánusnak a céljaid beteljesítése érdekében? Te robbantanál bombát civilek közt? Csak úgy kérdezem.

Minden megszálló, betolakodott zsidó legitim és potencionális célpont. Ha voltak olyan hülyék h bevették a saját vezetőiktől h ők odamehetnek elvenni mások területét, meg is érdemlik h kinyirják őket! Nevetés nekem a vérük!

> Arabok a fasorban sem voltak akkor még, kellett vagy 1600 év, hogy a pedofil mohammed megírja a szarjait.

Ez lehet az egyik probléma nálad: összekevered a népet a vallással.  Nem kínos nagyon, csak egy picinykét...

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Mi is megszálltuk a szláv-avar nemzetet itt akkor. Akkor mi is pusztulásra vagyunk ítélve? Ha így van, akkor irány Kairó és a 40-esen irány északra! Hajrá Palesztina, ami a tájegység neve! Palesztinok a tájegységen élők neve, nem azt jelenti, hogy egy arab népcsoport! Éljen a tudatlanság, és a kreatív marhaság!

 

De vissza a robbantásra. Szerinted civilek között bombát robbantani jó dolog? Csak úgy kérdezem, nem marad nyoma itt az interneten.

Zoli, elég szaporák az arabjaid, ha az 50.000-es gázai övezeti lakosságból egy 2 milliós népcsoporttá tudta magát kinőni. Izraelben is kb 2 millió arab él, és valahogy most egyik sem lázadozik, úgy akár te.

BTW, és ha elfoglalta, akkor mi van? Hozzuk újra létre az avar birodalmat, vagy jöjjenek vissza az olaszok ide? Pannónia! A bibliát olvastad valaha? TUdod, ami szüleid idejében tiltott volt. Kik éltek ott? Az arabok mikor hódították meg a Bizánci birodalmat, amelynek része volt a "szent föld" Hol éltek akkor a zsidók? Kik hódították meg a zsidókat először? A perzsák? Majd a szírek? Majd Egyiptom? majd önálló zsidó állam? Majd a rómaiak? Majd kelet római birodalom része? Majd elfoglalták az arabok? Majd keresztes háborúk? Majd oszmán birodalom? Majd britt fennhatóság? Majd Izrael? Hogy volt ez?

Agyatlan idióta.

Nincs olyan magyar nyelvű tv csatorna ami palesztin véleménynek a legkisebb mértkben is teret adott volna, nem h kifejezetten palesztin propaganfdát folytatna. A magyar kormány úgy nyilatkozik h meg sem hallgatja a palesztin álláspontot, csak a zsidó nagykövetet beszámolójára kiváncsi! 
Az összes kibaszott mocsok tv adón, massziv zsidó propganda folyik. Az összes híműsor, film, showműsor, vetélekedő mind-mind egy azon zsidó propaganda eszköze. Hát még azon a nyomorult sztárboxon is a zsidó szerkesztő nőjét hozzák ki pontozással gyöztesnek, olyan nem lehet, h a zsidó veszítsen. Belem kifordul a sok mocsoktól. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

hülye vagy te B+

én nem ajvékolok arabok vélt vagy valós sérelmeiről se a zsidók dolgairól és az se érdekel, ha Afrikában ölik egymást a niggerek.

De amikor Európába befátlanodnak és tüntetnek az utcán meg robbantgatnak; fehér-fekete asztalterítővel a fejükön allah nevében és egyes politikusok meg olyan hülye barmok, mint te még örülnek is ennek.

Kívánom, hogy a török hódoltság idejére menj már vissza és legyél török börtönben.

Nagyon rosszul tették a magyarok, hogy megvédték Európa nyugati részét a töröktől - ki kellett volna egyezni velük és egy folyosót biztosítva vonuljanak német és francia földre, ott harcoljanak.

Most önként behívják az arabokat, mert nem tapasztalták meg az iszlám elnyomást - de majd fogják!

 

Te meg ehhez szegődtél szóvivőnek ? Mit fizetnek ? Vagy ingyen vagy ilyen hülye ?

For Whites Only meeting room!

én ezt mind értem, csak amíg úgy használsz egyszerű fogalamat h nem vagy tisztában a jelentésével, ami történetesen épp az ellenkező tartalommal bír mint amit feltételezel, addig a világról alkotott felfogásod - legyen az még oly' határozott is -  nem éri el a vitaképesség szintjét. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Egyszerre írtam az alábbi két hozzászólást két különböző szálra:

Mi visz rá egy fehérembert, hogy zsidókhoz átálljon ?

Nem tanult történelmet ?

 

Nagyon helyes ha kételkedsz a minden csatornán gátlástalanul folyó palesztin propagandában! 
 

Evvel csak azt a korábbi álláspontomat akartam megerősíteni, hogy két sémi népcsoport öli egymást területszerzés céljából a közel keleten, és a nép annak szurkol akinek jobb a marketingje.

Nem tudom h "nép" kinek szurkol. Tényszerűen nem igaz amit írtál, a palesztin narrativa sehol nem kap teret. Álláspontod izraeli érdeket szolgál bövebben: https://hup.hu/comment/2995433#comment-2995433 Toroczkai is azt gondolta jó öltlet egyforma mércével mérni a két oldalt! Sztem már bánja!
Biztosíthatlak róla, h az én véleményemet semmiféle "marketing" nem befolyásolja, egyáltalán elviselhetetlen taplóságnak vélem, h ezt szót használni voltál képes, meg sértőnek h azt gondolod nem látnék át a manipuláción! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Gondolom, tudod, hogy akármilyennek bélyegzett népség fiai is vagyunk, amikor az iszlamistákkal tényleg le kell játszani a meccset, akkor a hozzád hasonlók is le lesznek vágva. Nem azért, mert jobbak vagyunk náluk és potenciális segítőiknél, hanem azért, mert ez a csoportok közti természetes versengés része.

Nem tudom, mennyire látsz át a manipuláción, de szerintem a zsidóellenesség a zsidók legnépszerűbb portékája.

:)

október 7-én az izraeli tőzsdén - 15 éves átlagot vizsgálva - hatalmas kiugrás volt a short pozicióban.

Valakik tudták előre...

For Whites Only meeting room!

nem nevesítették - meg mostmár nem is lehet 3-4 áttételes befektetési cégei vannak nem lehet egyértelműen nyomon követni ezen a szinten.

Annyit olvastam, hogy nem volt kiugró mozgás pl. new yorki tőzsdén csak az izraelin az nap és a helyi cégek negatív teljesítmény vagyis short poziciók - mint 9/11-kor a légitársaságok részvényeit shortolták..

Mondjuk utána lehetne menni, hogy kik nyertek dollár milliárdokat...

For Whites Only meeting room!

Szerkesztve: 2023. 12. 05., k – 21:44

Az EU belügyi biztosa: egy barom kvótanő azt nyilatkozta, hogy az ünnepek alatt Európában nő a terrorveszély a izraeli háború miatt, ugyanis az európaiakban vegyes érzelmeket vált ki a háború. Pár sör után azt kérdezném: mi az anyád picsájáról beszélsz te svéd ribanc? De mivel ma nem ittam, ezért csak annyit: Svédországban lehet, hogy ezt be tudod adni, de pl én nem veszem ezt be.

Az ilyen férgeknél ezt fenyegetésként kell értelmezni: ha nem hagyják abba az európaiak az együttérzést a lebombázott palesztin gyerekek felé, akkor kapunk néhány terrorakciót amit megszerveznek a titkosszolgálatok, hátha az észhez térít minket hogy mit kell gondolni.

Meg terrorcselekmeny se kell csak egy George Bush style latszatintezkedes: sehova nem mehetsz be anelkul, hogy ket orat sorban allnal, hogy megnezzek, hogy feldugtal-e a seggedbe valamilyen femet, mert az akar robbanhat is, ahogy az 1.01 dl folyadek is.

Ahelyett, hogy tanulnank Izraeltol - ok sajat maguknak sem csinalnak regota ilyen latszatintezkedos ellenorzeseket. Kelloen okos lakossaga van, hogy ki tudjon vezettetni egy ilyet.

https://travel.stackexchange.com/questions/80122/is-it-true-that-israel…

Szerkesztve: 2023. 12. 07., cs – 10:48

Tengervízzel árasztja el Izrael a Hamasz alagútjait.

 

Szerintetek a Hamasz terroristák láttak már homokzsákot életükben? Esetleg az r=1 sugarú Hamasz terrorista bevág egy kézigránátot az alagútba, azt jó lesz az úgy, víz ott már nem jön be.

Olyan meseszerű történetnek tűnik az egész számomra.

 

https://index.hu/kulfold/2023/12/06/terror-izraelben-gazai-ovezet-hamas…

Tudod a víz olyan dolog, ami tetszőleges irányba tud folyni.

Ha a Hamasz öngyilkos szakértőmerénylője magára robbantja az alagutat, nincs rá garancia, hogy a nagynyomású víz a járat túloldalára veszi az irányt.

Homokos talajon mehet lefelé, oldalra,... Nem ismerem az alagutakat, de gyanítom, hogy nem 4-es metrót építettek vízszivattyúval,  vízszigeteléssel a tenger alá, hanem csak egy lyukat ástak.

A falon/talajon/... tud a víz távozni, nem muszáj pont a berobbantott folyosón át mennie.

Természetesen évekkel el vannak maradva mint minden mainstream média de ettől még egész korrekt cikk van korunk 4. generációs háborúiról a Foreign Affairs weboldalán. Gaza and the Future of Information Warfare

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Elvileg a világon 15 millió zsidó él. Ennek ellenére minden országban elvárt, hogy menóra, hanuka és hasonló dolgok esetén a teljes társadalom tudja miről van szó és maximális respekttel viseltessen. Már várom hogy az 1,8 mrd muszlim mikor követel mecsetet magának Berlinben, vagy buddhisták minden középületbe Buddha szobrot, esetéeg a cca 800 millió hindu mikor áll neki halottat égetni Budapesten a Dohány utcában.

Van egy társadalmi fejlődés, ami kötődhet valláshoz, de nem gondolom, hogy pl Lengyelországban a zsidó vallás lenne az amibe mindenhol bele kellene botlani. Ugyanez pl Magyarországra vagy akár Németországra is igaz. 

Magyarországon 100.000 zsidó él. Ha másutt nem is hanukáznak, idehaza nyugodtan lehet.

Baromira nem érdekel, hogy mivel foglalkoznak, tegyék, ha jólesik nekik, van lábam, kikerülöm.

Amíg nem kötelező hanukázni, addig engem nem fog zavarni.

Ennek ellenére minden országban elvárt, hogy menóra, hanuka és hasonló dolgok esetén a teljes társadalom tudja miről van szó és maximális respekttel viseltessen.
 

asszem másra gondoltam, nevezetesen a kötelezőnek látszó felül-reprezentációról. Én is beleszarok mit varázsolnak, csak az hogy minden csövön ez ömlik, ez aránytalan és túlzó. Az elmúlt időszak előtt nem tudtam mi az a széder-est, most már tudom, mert meg a kormány média is azt tolja.

Magyarországon kb 50e muszlim él, akkor jár nekik a fel mecset a BP, Nyugati téren?

Az EU-ban cca 50 millió muszlim él, tudod mi az a Eid al-Adha, és ha nem tudod akkor miért nem? A hanukának te olvastál utána, vagy a hírekből ismered?

Érdekes dolog ez annak a fényében, hogy pl Katar és Szaúd-Arábia milyen anyagi forrásokkal rendelkezik.

Ez olyan mint az esélyegyenlőségi magasugró verseny: ugorhat mindenki, az esélyek ugyanazok, mert ugye demokrácia van, de mégis a 2 méteres emberek győznek és nem a törpék.

> van lábam, kikerülöm.

Csak aztán nehogy megbotolj egy botlókőben ... és miután emígyen tapasztalatot szerezhettél a  kikerülhetetlen bugris zsidó pszichéről elmormolhatsz egy meinkampfot!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Az összes kisebbség bugris. A létszámbeli kisebbségi mivoltukat túlszerepléssel kompenzálják.

Nálunk a városban sváb kisebbség lakik, azt állandó szüreti bál van, meg felvonulások és népviselet.

Sokkal hangosabbak, mint ahányan vannak. Igazából javítják a város hangulatát.

De ha palesztin botlatókő lenne, sokkal jobb lenne nem? Ilyen szép, cirádás betűkkel. A repjegy? Most olcsóbb karácsony fele a fű sem nő. Barátságosak, várnak. Nem gyilkolászós. A saira megy? Gyereknek vettél már kaftánt? SZólsz neki, hogy ima közben ne hangoskodjon, mert fejét vághatják le? 9 évesen érettek a nők az arab világban. Tehát már a harmadikosok, mondjuk úgy sem tanulhatnak. Éljen!

Szerkesztve: 2024. 01. 18., cs – 02:54

Németország betiltotta a legelterjedtebb palesztin-párti szlogent, pénzbüntetés vagy akár börtön is járhat érte.

Izrael úgy néz ki nyerni fog a Dél-afrikai Köztársaság által ICJ-nek beterjesztett népirtási vádak ügyében.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

> Izrael úgy néz ki nyerni fog a Dél-afrikai Köztársaság által ICJ-nek beterjesztett népirtási vádak ügyében.

A linkelt cikk egyáltalán nem utal arra, h izrael megnyerné a pert. Ettől függetlneül, jogszerűen izrael nem nyerhet, mivel népirtást követ el, és megszállva tart Palesztin területet. De hát egyűáltalán nem zárható ki ha maguk aljas zsidó módján befolyásolják a bíróságot. Szal itt csak az izrael elítélő döntés lehet érvényesnek tekinthető, aminek ki kell mondania a népírtás bűnét, az ország vezetői és a felelősek ellen elfogató parancsot kell kiadnia és köteleznie kell izrael a megszállás megszüntetésére. Minden tetühintás katonát, telepest aki részt vett ebben el kell fogni és bíróság el kell állítani. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Valóban nincs vége a történetnek, a cikk szerintem a végén utal rá a szakértői véleményekkel, de nyilván nem egyértelmű. Ráadásul valószínűleg ez is hónapokon át húzódó ügy lesz. Magához a hágai bíróság döntéséhez viszont vajmi kevés köze van ahhoz, hogy személy szerint én is neked adok igazat.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

"Robert C. Castel izraeli biztonságpolitikai szakértő, aki szerint Európának is fel kell készülnie az október 7-ihez hasonló támadásokra."

 

Szegény, Magyarországról elüldözött oszmánok! Népirtás! Vissza a földjüket, kizavarni innen a magyarokat! Zoli, szddd már össze magad! 

És mi sem. Lehetett a palettán félbolondra, eszelősre, vagy elmebetegre szavazni. A félbolondra voksoltunk, mert az csak félig hülye.

Röhögtem is Viktoron, hogy Ursula megszavazása után rögtön rohadtkodni kezdett őnagysága vele. Ismerős volt ám a történet, mert többen átéltük már, hogy egy majmot miniszterelnöknek szavazunk, azt jó alaposan kicsesz velünk.

Látom magam előtt, ahogy a jeges vizes fürdőzés után Putyin ül az asztalnál, béna kezével megigazítja az egyik heréjét a fiókban, és behívja a titkosszolgálat főnökét:

- Te Jurij, miért költünk ilyen sokat az EU-s instabilitásra, ha ezek maguktól is ilyen idióták?

- Azért Vlagyimir, mert lassítani kell őket!

Szerkesztve: 2024. 01. 22., h – 13:58

Összecsaptak a rendőrök a palesztin simogató szélsőbaloldali tüntetőkkel, helyszín: Vicenza, Olaszország.
A polgármester szerint, lehet tüntetni - de botokkal és pirotechnikával NEM lehet utca zavargást csinálni.

A rendőrök vízágyúval és gumibotokkal oszlattak - rendesen gyepálták a gazt.

HVG

For Whites Only meeting room!

HVG:

"...A demonstrálók ekkor többször összecsaptak a rendfenntartókkal. Füstbombákat, petárdákat dobtak rájuk, pajzsokkal próbáltak előrenyomulni. A rendőrök gumibotozással és vízágyúval válaszoltak. A rendőrök soraiból többen megsebesültek.

A szélsőbaloldali szervezetek által meghirdetett demonstráció..."

Egyébként igen a ballibek közt népszerű a palesztin simogatás - 'ezek' tüntetnek gáza miatt..

For Whites Only meeting room!

Én ezt nem tudom értelmezni.  De ha már megpendítik az orosz párhuzamot, akkor szertném látni, ahogy lefoglalják a zsidók tulajdonait és zárolják számláikat európa szerete, továbbá ahogy kititltásra kerülnek a kultúra és a sport eseményeiről! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Én ezt nem tudom értelmezni.

Kb. arról van szó, mintha az árnyékkormány adócsökkentésről hozna határozatot.

 

De ha már megpendítik az orosz párhuzamot, akkor szertném látni, ahogy lefoglalják a zsidók tulajdonait és zárolják számláikat európa szerete, továbbá ahogy kititltásra kerülnek a kultúra és a sport eseményeiről!

Remélem, te sem gondolod komolyan, hogy a térden "haladók" lemondanak a jól bejáratott többes mércéjükről. Egyébként ha megtörténik, amit hiányolsz, az nem azt jelenti, hogy végre ugyanazt a mércét alkalmazzák, hanem azt, hogy eggyel gyarapodott a mércéik száma.

:)

Az izraeli vezetés tudja, az ICJ döntése nagyban befolyásolja a gázai konfliktus nemzetközi megítélését, sőt, mivel a vád az elmúlt 75 év kontextusába emelte a népirtás vádját, ezért a demokratikus jogállamként definiált Izraelnek a megítélését is.

"Megítélés". LOL

:)

Szerkesztve: 2024. 01. 29., h – 17:40

Eszkaláció:

Have no doubt: We will hold all those responsible to account at a time and in a manner our choosing.

A "WCK logónak" önmagában van jelentése? Dokumentált, hogy az ukránok olykor civil mentőautókat, illetve vörös kereszttel jelzett járműveket használtak nem sérült katonák szállítására. Emlékeim szerint egyszer pont a külföldi (nem orosz) tudósító mögött szálltak ki a mentőautóból. :D

:)

Igen, ezeket engedik a háborúban. Mérsékelni kell a civiláldozatok számát, törekedni rá, de nem fogja feláldozni a katonáit, csak mert lehet csak egy ak47nek kinéző játékpuskával hadonászó hangos libernyákról van szó, nem egy hangos hámász katona. 

De fotelből mindenen is kell hőbörögni. 

Pedig jó lenne, ha a ENSZ kijelentené, amíg meg nem győződtünk teljes mértékben a harcoló ellenfél szándékáról, hogy hirtelen felindulásból tenné-e, vagy nem-e esetleg kényszerítés következtében harcol, addig nem szabad visszalőni. Sőt, inkább meg kell halljon a hazáját védő katona, mintsem ártson az ellenfélnek. Ó, de szeretem a liberálisokat.

A te beteg logikád, hogy lehet civileket gyilkolni háborúban.

Sokat elárul rólad, hogy a te "egészséges" képed a világról az, hogy a valóság történései az én "beteg logikám".

 

A rosszhir neked, hogy hülyeséget hadováltál megint!

Mivel nem csupán az izraeliek tapasztalata, hogy a terroristák civileket használnak pajzsként, így a rossz hír mindenki számára, hogy megint nem "hülyeséget hadováltam".

:)

Napi kérdés: Lesz e Izraeli-Iráni háború vagy sem? Miközben az ország Magyar Péter lejáratásával, és Gyurcsány és Orbán rendszerének megmentésével van elfoglalva, a történelem magy eseményei pörögnek: 

Légicsapás érte Irán damaszkuszi konzulátusát

Az oroszok már nem tényezők a térségben

USA és Izrael felkészül az iráni támadásra

Szemeteket a Közel-Keletre vessétek, ott készül a következő világégés.

Iránból több tucat drónt indítottak Izrael irányába szombat éjszaka - jelentette az izraeli 12-es televízió. A hírt az izraeli hadsereg szóvivője, Daniel Hagari is megerősítette televíziós sajtótájékoztatóján.

[…]
Az izraeli hadikabinet szombat éjszaka helyi idő szerint 23 órától ül össze a tel-avivi főhadiszálláson, majd 00:30-tól a kibővített biztonságpolitikai kabinet is ülésezik.

[…]

A támadás hírére Joe Biden hétvégi pihenését megszakítva visszatért a Fehér Házba, hogy az Irán és Izrael közötti feszültségről egyeztessen adminisztrációjának nemzetbiztonsági illetékeseivel - közölte az elnöki hivatal.

link

 

Az izraeliek és amerikaiak követik a drónokat, megpróbálják még Izraelen kívűl leszedni az eszközök egy részét, aztán ami odaér azt Izrael felett kell leszedni. A lakosság óvóhelyekre költözött be.

USA szerint történelmi órákat élünk, megpróbálják megakadályozni az eszkalációt…

Az észlelt és el nem fogott ellenséges repülő eszközök számából lehet majd következtetni arra, hogy nagyon nagy erőfeszítéssel milyen lelövési arány érhető el egy kis területű ország esetén. A kapott érték kapcsán két dolgon esetleg el lehet gondolkodni: 1. az ezer+ kilométeres ukrán fronton és a hátországban mennyire erőforrás-igényes hatékony légvédelmet fenntartani; 2. az ukránok által közölt lelövési statisztikák kb. mennyire tükrözik a valóságot.

:)

Nem túl jó az iráni játékbombák hatékonysága a korszerű védelmi rendszerekkel szemben.

versus;

US, UK and Jordan intercept many of the Iranian drones headed to Israel

https://www.timesofisrael.com/us-uk-and-jordan-intercept-many-of-the-ir…

--

Ha az iráni fegyverek nem lennének hatékonyak, nem lett volna szükség ekkora összefogásra és mozgásra pl USAF és RAF részéről és a Jordániai segítségre sem.

eltaláni nem hiszem, h sokkal bonyolultabb lenne, mint bármely' másik kassam rakétát - feltételezem, indulás után előre meghatározott pályán közlekedik és nem cikk-cakk-ban...

ps: azért ha a Földközi tengerről orosz hajó lőne ki rakétát Izrael felé - annak igencsak rossz vége lenne... (és nem arra gondolok, h becsapódik-e az a rakéta)

Originally commissioned in 1985 and classified as an Udaloy-class destroyer, the ship has been reclassified as a frigate after undergoing significant upgrades and modernization, enhancing its combat and operational systems.

Throughout its service, Marshal Shaposhnikov has participated in various operations, including naval exercises with the Indian Navy in the Indian Ocean and anti-piracy missions near Somalia.

With a standard displacement of 6,200 tons and a full load displacement of 7,900 tons, the Marshal Shaposhnikov measures 163 meters in length, has a beam of 19.3 meters, and a draught of 7.8 meters.

It is powered by a COGAG propulsion system with four gas turbines, producing 89,000 kW (120,000 hp), enabling speeds of up to 35 knots (65 km/h; 40 mph) and a range of 10,500 nautical miles (19,400 km) at 14 knots (26 km/h; 16 mph). The ship accommodates a crew of 300.

The frigate is equipped with a range of sensors and processing systems for various operational requirements, including "Fregat-M" and "Fregat-N2" air/surface search radars, "Anapa-M" anti-saboteur sonar system, and "Bagira" fire control radar. Its electronic warfare suite includes the TK-25-2 EW system and PK-10 countermeasure launchers.

Marshal Shaposhnikov's armament consists of 16 UKSK VLS cells for various missiles such as Kalibr, Oniks, Zircon, and Otvet, alongside 8 3M24 anti-ship missiles, 64 VLS cells for Kinzhal surface-to-air missiles, a 100 mm A-190 gun, four 30mm AK-630 close-in weapon systems, torpedo tubes, and anti-submarine rocket launchers. It also carries 2 Ka-27 "Helix" helicopters, supported by a dedicated deck and hangar.

https://navyrecognition.com/index.php/naval-news/naval-news-archive/202…

--

Ez alapján nem triviális:

https://www.komersant.info/en/rakety-tsyrkon-ta-oniks-chomu-ikh-vazhko-…

Egyreszt politikailag nem lesz egyszeru dolguk, ha ok is tamadnak. Sokat nem ernek vele, es Iran amugy is lezartnak tekinti az ugyet. Azt mondjuk elernek vele, hogy Izrael is beall teljes mertekben Ukrajna moge (eddig par tabori korhazat kuldtek, de fegyvert nem, legvedelmet mondjuk kuldhetnenek).

Masreszt: egy sima 9mm-es lovedek is szuperszonikus (a direkt hangtompitohoz tervezett loszerek meg par lassabb cirkaloraketa, ami nem). A V2 (1940-es evek technikaja) felszallo agban 5 mach-al ment. Szaddam Scudjai ha jol emlekszem mach 7-tel, es az akkori - software bugos - Patriot gyonyoruen lekapdosta oket (amikor betartottak az eloirast). Problemat inkabb az jelentett, hogy azok a szarok a levegoben szetestek, es a legvedelem az uzemanyagtartalyt talalta el, nem a robbanofejet. A technika fejlodott, de a hiperszonikus cirkaloraketakat is lekapdossak az ukranok a regi Patriot valtozatokkal.

Egyebkent van egy ismert fizikai keplet - abbol jon ki a 45 fokos szog az idealis hatotavra. Eszerint ha legellenallast meg hasonlokat elhanyagolod, (v0^2)/g a lotav, szoval hangsebesseg alatti lovedekkel 12 km-nel messzebbre nem fogsz loni. Az Iran-Izrael tavolsag ennel tobb, szoval a ballisztikus raketaik - amiket lelottek - is szuperszonikusak voltak.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

99%-os a kilövési arány.

Köszönöm. Most már csak össze kell számolni a védekezésre használt fegyverek mennyiségét és értékét, és az Ukrajnának nevezett ország kontextusába helyezni. Érdemes lehet annak is utánanézni, hogy az irániaknak mennyibe került előállítani a felhasznált dolgokat. Esetleg még azt is ki lehetne nyomozni, hogy melyik fél tudja rövidebb idő alatt legyártani a pótlandó eszközöket.

Fontos lehet, hogy az ábra szerint Izraelnek vannak cselekvő ~szövetségesei. Ukrajnának kevésbé.

 

Nem túl jó az iráni játékbombák hatékonysága a korszerű védelmi rendszerekkel szemben.

Állítólag az irániak előre lebeszélték az USA-val, hogy kb. mit fognak csinálni.

Vajon az irániak mennyi drónt és rakétát tudnának küldeni, ha valóban komolyabb kárt akarnának okozni? Az már más kérdés, hogy egy ilyen támadásnak lenne-e értelme, hiszen a nyugatiak valószínűleg akkor sem hagynák elveszni Izraelt mint előretolt nyugati bástyát, ha egy gigantikus drón- és rakétatámadásban az emberek és az infrastruktúra egy jelentősebb része elpusztulna. Izraelt feladni olyan lenne, mintha mindent feladnának, ami nem a saját tengerpartjaik közelében van.

:)

> Izraelt feladni olyan lenne, mintha mindent feladnának, ami nem a saját tengerpartjaik közelében van.

https://en.wikipedia.org/wiki/Samson_Option

"Van Creveld was quoted in David Hirst's The Gun and the Olive Branch (2003) as saying:

We possess several hundred atomic warheads and rockets and can launch them at targets in all directions, perhaps even at Rome. Most European capitals are targets for our air force. Let me quote General Moshe Dayan: 'Israel must be like a mad dog, too dangerous to bother.' I consider it all hopeless at this point. We shall have to try to prevent things from coming to that, if at all possible. Our armed forces, however, are not the thirtieth strongest in the world, but rather the second or third. We have the capability to take the world down with us. And I can assure you that that will happen before Israel goes under."

 

Negev sivatagban  lévő légitámaszpontot eltalálták qz iráni rakéták! Gondolom Jerusálemben is azon gondolkodnak az emberek, h kurva jó ötlet volt, az iráni követséget lebombáznia Izraelnek. Most remeghetnek a polgárok a pincékben! Nem baj, megérdemlik! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Költözz hát egy muszlim országba családostul, mdrt addig ezeket a marhaságokat fogod terjeszteni. Várnak téged, emberszámba vesznek, nem ölnének meg azonnal, de fontos, hogy családostul menj! Irán, Irak, mind jó hely. Vagy Szaúd Arábia. 2018 óta a legbiztonságosabb ország a világon, mert:

-nincs ittas vezetés

-nők nem vezethetnek kocsit.

Tök rendben van ez. Lehet 4 feleséged, meg korlátlan mennyiségű sexrabszolgád, akik nem mondhatnak nemet neked. A gyermekeid is ezt tanulják majd meg. 

Ha esetleg az LGHDTV-t propagálod, akkor még rövidebb lesz a kirándulásod.

Induláááás, mehetsz. 

Ez kb. olyan faszság volt, mint amikor a térdelők azt mondják, hogy mindenki liberális demokráciában akar élni. Persze ők úgy mondják, hogy az USA-ban, Németországban, vagy a fejlett nyugati világban, csak hát azt elfelejtik, hogy a történelem során a nyugati országoknak miért és miből lett vagyona, és más országoknak miért nincs most sem (gyk. földrajz + kirablók és kirablottak).

:)

Körülbelül. Ez a hasznos idióta BehringerZoltannak fogalma sincs arról, hogy milyen soruk van az arabokban Izraelben, milyen sora van az araboknak saját köreikben Gázában és Ciszjordániában.

Fogalma sincs, hogy miért van akkora kerítés a Gáza-Egyiptomi határon, azért, mert 13.000 gyermek halt meg az Izraeli támadásokban, van, amelyik többször is. Őket egy 1-nél nagyobb természetes számmal szorozták meg és adták össze, így jött ki a 35.000-es szám.

Ó jaj, bekezdésen belül is más számot írtam volna? Sőt, egymás követő mondatban? Kb ennyire valós...

Most remeghetnek a polgárok a pincékben! Nem baj, megérdemlik! 

 

Ezt a részt olvastad ettől az egyéntől? Mekkora gyűlölet van ebben a toleráns baloldali emberben, nem? De a végére kiderült, hogy egy arab kislány halt meg a támadásban egyedül. Hogy mennyire jó a civil lakosság halálát kívánni egy háborúban, fotelből? Zolin vegyél példát, nemsokára leírja, hogy nem is baj!

Hogy mire világít rá az, hogy az Izrael államban 1990-ben 600.000 muszlim, míg 2023-ban 1.600.000 muszlim élt kicsit más megvilágításba helyezi a muszlimok folyamatos eltiprását, kizsigerelését, meg minden ilyesmit, amit szektaoldalakon olvasni lehet.

De persze Hajrá IRÁN, hajrá UKRÁNOk, gyilkoljatok még kicsit, fegyverbe! Kelet vs Nyugat-Taiwan mikor jön? Ott kinek szurkoltok majd?

De a végére kiderült, hogy egy arab kislány halt meg a támadásban egyedül.

Egy kissé túlzottan tökéletes ez a véletlen propaganda célokra ahhoz, hogy fenntartások nélkül elhiggyem. De lehet, hogy megtörtént. Min változtat? Ez egy katonai művelet volt, amit Izrael provokált. Ahol gyalulnak, ott hull a forgács.

Hogy mennyire jó a civil lakosság halálát kívánni egy háborúban, fotelből?

Nem hiszem, hogy azt kívánta. Csak azt, hogy érezzék, nem érinthetetlenek. Akkor talán nagyobb kontrollt gyakorolnak a kormányuk felett.

Hogy mire világít rá az, hogy az Izrael államban 1990-ben 600.000 muszlim, míg 2023-ban 1.600.000 muszlim élt

Mire világít rá? Az emberek nagyon jók a szaporodásban, kedvezőtlen körülmények között is. (Sőt, ott igazán.)

Szerkesztve: 2024. 04. 14., v – 15:41

A jóságos arabok megmutatták, a támogatóik boldogok!

300 elindított rakéta 1 áldozatot követelt: egy 7 éves arab kislányét. Zoli, willy, jaku, merre vagytok, miért nem örültök, hát az erőszak jó, az erőszak meoldás,

 

FEGYVERBE!!!! Lövöldözzünk!!

 

Izrael vajon megtorolja-e az arab kislány lerakétázását? Tudod, az elnyomój. Zoli, fejtsük meg! 

honnan veszed a 300 raketat, es honnan veszed az egy aldozatot?

 

Mert en talaltam jopar felvetelt a becsapodasOKrol.

 

Varjunk 2 hetet, hogy tisztuljon a kep, es ne ulj fel minden propagandara.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Igen ez a nyugat (usa+europa+izrael) velemenye.

Egy idoben ukrajnaban is az a nota szolt, hogy az Iszkanderek 100%-at lelottek.

Valami biztos nem kerek, amikor bizonyithatoan regebbi felveteleket tesznek ki az izraeliek a twitterre.

 

Azert van nehany mobilrol autobol lott felvetel tavoli becsapodasokrol.

 

Nem szabad felulni semminek se az elejen.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szerintem most az a felállás, hogy Irán küldött egy üzenetet a zsidóknak: 

  • teszteljük az elhárító rendszereteket, és látjuk, hogy maximum 3-400 rakétával birtok el egyszerre
  • emlékeztek, hogy amikor a Hamász 5000 rakétát indított rövid idő alatt, akkor mi történt?
  • Találjátok ki hány rakétát tudunk egyszerre indítani a Hezbollahhal együtt!

Hogy mi lesz a zsido válasz, az kérdés:

  • várunk meg pár hetet, amikorra feláll egy új légvédelem, ami le tud lőni x db rakétát, és/vagy
  • Hiába ugattok, tudjuk, hogy nincs semmitek, ezért most mi jövünk.

Nem olyat olvasol tőlem, mint amit a facebook szektacsoportokban szoktál olvasni? Sajnálom. Véletlenül az igazság kerül leírásra, és fáj? Bocsánat. Nem baj, majd egyszer tényleg igazat mondanak neked ottan, a szegény, elnyomott izraeli arabokról.

Izrael állam területén 0,6 millió arab élt 1990-ben, 34 évvel később ez 1,6 millió.

Most vagy nagyon szaporák az arabok, vagy költöztek is az elnyomókhoz.

Par gondolat errol az irani raketa hadmuveletrol.

Politikailag ez egy valaszlepes. Tehat a sziriai irani kovetseg tamadasra adott valasz.

Kizarolag katonai celpontokat vettek celba, nem pedig civilt, vagy epp a parlamentet (Knesset, azaz pszichologiai hadviseles)

 

Katonailag nagyon erdekes az egesz.

Ugye az izraeli oldal szerint 3-400 raketarol van szo, az irani oldal szerint 70+

 

1. Ez az elso irani teruletrol inditott tamadas Izrael ellen. Tehat nem proxihaboru, hanem egy direkt konfliktus.

Nem olyan mint amerika-orosz haboru, ahol a proxy az Ukrajna.

 

2. Technikailag lehet, hogy az egyeduli orszag amelyik jelen pillanatban egy ilyen tamadast vegre tud hajtani.

Ugye az amerikaiak hajoval odamennenek es fokent vadaszrepuloket es bombazokat kuldenenek.

Ez egy minimum 1200km-es tavolsag, ahol el kell navigalni.

 

3. A raketak es dronok kepesek voltak ezt a nagy tavolsagot meghibasodas nelkul teljesiteni. Azaz kepesek

voltak vegig navigalni. Itt azert kerdes, hogy hasznalhattak-e a beidu (kina), galileo (europa), glonass (orosz), gps (amerikai)

rendszereket. Sanszos, hogy az oroszhoz hozza tudnak ferni, hisz adnak el nekik tamado dronokat (shahed)

 

4. Osszehangoltak a tamadast, hogy a celpontnal egyidoben erkezzenek. Tehat eloszor a lassu dronokat inditottak (100-200km/h),

innen jon a 9 oras repulesi ido. De aztan kuldtek ballisztikus raketakat (Shahab/Sejjil) is, es nagysebessegu (Mach 5?) hiperszonikus raketakat is

(Kheibar Shekan)

 

5. A vilag legfejlettebb legvedelmi rendszeren keresztul mentek. Ugye ott az izraeli legvedelem (vaskupola, david parittyaja), ott voltak az amerikai

hadihajok is amelyek besegitettek, plusz UK, franciaorszag es meg Jordania is besegitett.

 

6. Nem lehet takarozni, mint Ukrajnaban, hogy kepzetlen ukran katonak miatt nem tudjak az osszes orosz raketat leloni, pedig a patriotok kepesek lennenek.

(apropo patriot. A perzsa obolben lehet, hogy semmit se tudtak leloni, wikipedia cikk:

https://en.wikipedia.org/wiki/MIM-104_Patriot  , "Success rate vs. accuracy" bekezdes:

and perhaps even a zero success rate.[91][92]

)

 

7. Hihetetlen anyagi asszimetria. Egy raketara altalaban minimum 2 elfogo raketat kuldenek.

A legovatosabb becslesek szerint is izraeli oldalon 1.5milliard dollart egettek el, mig az iraniak 80 millio dollart.

 

8. Talalat.

Es errol meg nem is beszeltem. Meg ha egy se talalt volna celba, mar akkor is elerte a celjat a tamadas:

a) anyagi asszimatria (penz-penz-penz)

b) felfedik a nyugati hatalmak, hogy milyen a legelharito rendszeruk, mi a maximum amit ki tudnak hozni, kik kapcsolodnak be.

(ugye irak felett nem lottek le egyet se)

c) az iraniak kepesek 1000+ km-rol raketatamadast inditani

d) megy a sunnyogas ezerrel, hogy pontosan mit talaltak el es mit nem. A hivatalos 99-100%-os lelovesi statisztika biztosan kamu, mert

mar vannak mobilos videok becsapodasokrol. Plusz regebbi videokat es fotokat mutogatnak az izraeliek twitteren. Szoval nem tiszta.

Majd tisztul. De talan nem is lenyeges.

 

9. Komolyabb hadjarat

Ugye most egy 70-400 (attol fugg ki irja) darabszamrol beszelunk. Iran kepes egy hetig folyamatosan tamadast inditani, van akkora keszlete (1000+).

Van foto, ahogy 2 raketa szall az egen, az izraeli parlament felett.

Mas celpontot is valaszthatnak. Ez egy ovatosan kimert valasz tamadas volt.

 

10. Gazai helyzet

Hat az kb. befuccsolt. Lehet, hogy ez az egesz provokacio, egy eltereles, es az USA belerangatasa egy konfliktusba?

Vagy miert nyilatkozik Biden, hogy koszi, de o nem ker ebbol, nincs valasz-valasztamadas?

https://edition.cnn.com/2024/04/14/politics/biden-netanyahu-israel-iran…

 

11. Szintet leptunk

Direkt konfliktus meg sose volt iran-izrael kozott. Ez most az. Mindenkeppen egy uj szint.

 

Nekem ezek jutottak eszembe. Par kosza gondolat csupan.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szerkesztve: 2024. 04. 18., cs – 16:47

Scott Ritter: Április rakétái. Jóval több mint egy tucat iráni rakéta csapódott be erősen védett izraeli létesítményekben. Irán győzelme

Scott Ritter az amerikai tengerészgyalogság egykori hírszerző tisztje, aki a fegyverzetellenőrzési szerződéseket végrehajtó volt Szovjetunióban, a Perzsa-öbölben a Sivatagi Vihar hadművelet idején és Irakban a tömegpusztító fegyverek leszerelésének felügyeletével foglalkozott. Legutóbbi könyve a Clarity Press által kiadott Disarmament in the Time of Perestroika.

Igen érdekes elemzés, ami jóval összetettebb a többinél és kontextus is átírja.

A győzelmet nem katonailag és technikailag érti, hanem politikailag. A véleménye egész más helyzetet ír le mint a mainstream sajtó.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerkesztve: 2024. 04. 24., sze – 12:46

Mély megdöbbenésének adott hangot kedden Volker Türk, az ENSZ emberi jogi főbiztosa a palesztin lakosságú Gázai övezetben lévő Nasszer és es-Sifá kórházakban elkövetett pusztítás miatt, illetve az izraeli hadsereg kivonulása után a kórházaknál talált tömegsírokkal kapcsolatban.

[...]

Volker Türkkel közös sajtótájékoztatóján Ravina Shamdasani, a főbiztos szóvivője elmondta: 283 holttestet találtak a Nasszer, 30-at pedig az es-Sifá kórháznál, hozzátéve, hogy több áldozat keze össze volt kötözve, ami súlyos emberi jogi jogsértésre utal.

[...]

Ugyancsak kedden a gázai egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy a háborúnak már 34 183 ezer palesztin halálos áldozata és mintegy 77 ezer sebesültje van.

link

Remélem a nemzetközi bíróság ki fogja vizsgálni a történteket, nagyobb vehemenciával mint a ruszkik által elkövetett népírtást.

Észak-Koreából gazadasági küldöttség érkezett Iránba! ÉK atomhatalom. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"