KDE Frameworks 5.2.0

Címkék

2014. szeptember 12-én pénteken megjelent a KDE Frameworks 5.2.0, amely az idén júliusban megjelent Frameworks 5 második, hibajavításokat, apróbb fejlesztéseket és javított fordításokat tartalmazó kiadása.

A Frameworks 5 a KDE függvénykönyvtárak következő modularizált, optimalizált generációja a Qt alkalmazásokkal való egyszerűbb integrációért. Épp ezért keresztplatformos, egyes elemeinek függősége minimális

A teljes bejelentés elérhető magyarul a kde.org oldalon. A KDE Frameworks 5.0 bejelentése elolvasható angolul, a magyar fordítás a későbbiekben várható.

Hozzászólások

A fordítási hibákat Openscope-ban, itt hozzászólásban vagy a profilomon keresztül e-mailben is jelezhetitek a KDE bármely támogatott verziójával vagy a honlap fordításával kapcsolatban.

Huhh.... hat van egy par. Nem lehetne, hogy valaki kulsos rendszeresen elolvassa ezeket publikalas elott?

Itt ez a pelda:

"Standard műveletek hiányzó alapértelmezett gyorsbillentyűinek pótlása, ami futásidejű figyelmeztetésekhez vezetett"

Mi vezetett mihez? Es mit potoltak? Inkabb szedd szet ket-harom mondatba az egeszet, mint erolkodsz 1-1 mondattal:

Fix: "Hianyoztak a standard muveletek alapertelmezett gyorsbillentyui, mely futasideju figyelmeztetesekhez vezetett. Ezek most potlasra kerultek"

"Korábban a munkaszálak aktívak maradtak azután is, hogy létrejöttek."

Jo hogy.

De komolyan, nem ez a ket ilyen van, hanem sok. Minden tiszteletem mellett, illetve respektalva, hogy ez alapvetoen egy ilyen kotelezo cucc, amit senki el nem olvas, egy kis igenyesseg azert belefer.
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

Regen ugy emlekszem hogy minden KDE-s cucc ugyanazzal a verzioszammal futott. Nos, talaltam hirtelen most 4 ilyen csomagot total mas verzioszammal:

https://www.archlinux.org/packages/extra/x86_64/kdebase-dolphin/ Dolphin 4.14.0
https://www.archlinux.org/packages/extra/x86_64/kdebase-workspace/ KDE Workspace 4.11.11 (ez tartalmazta a plasmat)
https://www.archlinux.org/packages/extra/x86_64/kwin/ Kwin 5.0.1
https://www.archlinux.org/packages/extra/x86_64/plasma-framework/ Plasma-framework 5.2.0

Hat itt meg mi tortent/tortenik? Mar nem egyben folynak a kiadasok felevente? Mindent fejlesztenek mostmar ahogy elkeszul? Meg nekem ez a Plasma-framework 5.2.0 meg kwin 5.0 elegge KDE5 szagu, barki barmit mond, hogy "maskepp kene hivni".

Nem, a Frameworks 5 és Plasma 5 külön, de azért rendszeresen jelentkezik új kiadásokkal. Az a plasma-framework gondolom a kettőből készült közös csomag lett volna, a projects.kde.org-os link 404-et dob.

https://techbase.kde.org/Schedules/Frameworks
https://techbase.kde.org/Schedules/Plasma_5

Szerk.: és még egy link, a tökéletes válasz a kérdéseidre: http://tsdgeos.blogspot.hu/2014/08/kde-releases-in-future.html