A szemetelőkről ...

Mondják már meg nekem a bagósok, mi olyan kibaszott nehéz abban, hogy nem szarnak az utcára azzal, hogy eldobálják a csikket? A cégünk mellett van egy magánorvosi rendelő, ultrahang miegymás ... A recepciósuk (25 év körüli nő) szerintem napi 1 dobozt szív el, a csikket egy pohárba teszi, a poharat éjjelre kinn hagyja, reggelre a szél felborítja, betakarva az orvosi rendelő bejáratát 50 darab csikkel. Akkor se mennék abba a rendelőbe, ha csak 20 kilométerrel odébb lenne másik. Undorító, az ember bele fordul ki. Komoly, hogy egy egészségügyi intézmény is ilyen trógereket foglalkoztat?! Rohadjak meg, lefényképezem és beküldöm a főnöküknek ...

PS: nem érdekelnek a "bagós vagyok, de mindig dobozba teszem, lenyelem" stb. mentegetőző baromságok, az évi 5,6 milliárd csikket Magyarországra nem a nemdohányzók meg a verebek hordják össze ... kíméljetek!

Hozzászólások

5600 millió csikk / 20 = 280 millió doboz cigi x 2000 = 560 milliárd forint / 9,5 millió = 60 000 Ft évente. Fejenként csecsemők is, nemdohányzók is. Ennyit cigizünk el évente. Aki ezek után azt meri mondani, hogy nincspéz meg szegénység van meg válság van az szikkadjon ki.

Ha még belevennénk az autókázásra költött pénzt, ami legalább ennek a három-öt-tízszerese... Igazán gazdag ország vagyunk!

Ennyi bizony, ezért nem nagyon érdekel, amikor a sanyarú sorsú bagós arról ugat a TV-ben, hogy nincs mit ennie.

A probléma a bagócsikkel, hogy a lebomlási ideje kurva hosszú. Inkább szarna vagy okádna az utcára, azt elviszi az eső.

trey @ gépház

A legalja büdös paraszt meg az, amelyik a kocsiból dobja ki. Ott van neki a kis szemetese, egy mozdulat lenne csupán. Btw én rászólok egy bagósra ilyenkor az utcán.

Engem? Mivel? Te nem koptatsz gumit? Tömegközlekedés mi a faszom? A rád eső résszel mi lesz? Eltekintünk felette jótékonyan?

Évi több milliárd csikkről van szó, bagatellizáld nyugodtan.

Az se zavaron, hogy MSZP-s polgármester (ja! az más! akkor már jó!) lépett kampányra miatta:
 

A Füstmentes.hu együttműködésével a II. kerületi önkormányzat kedden bejelentette a Csikkmentes II. kerület program indítását. A projekt célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét a környezeti ártalmak redukálásának fontosságára, az eldobott cigarettacsikkek által okozott környezeti károkra, és a hulladékelhagyás csökkentését szolgáló fogyasztói magatartásra.

trey @ gépház

En mar visszasirom azokat, akik csak a csikkeket dobtak el.

Elf barokat es hasonlo egyszerhanszalatos vape-eket szoktak ujabban eldobni, WC-be dobni, stb. :(

Nem is tudtam mi az az "elf bar" ki kellet googliznom.

elf bar = eldobhato elektromos cigaretta

 

Ez csak nekem tunik ellentmondasnak? Marmint egyszerhasznalatos termekben li-ion akksi van?

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

most esett le, hogy az a rengeteg youtubeos video, amikor ilyen olyan elektromos cigikbol szedik ki a liion akksit, az nem csak klikkvadaszat, hanem ha olyan korokben mozogsz, akkor lehet egy biztos akksi forrasod.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Meghozza jo szar, de legalabb olyan ami nem toltheto es magas onkisulessel rendelkezik. Kb. 3 honap alatt kuka es nem a krumplibogar irto szer miatt ami bennevan.

Tobb youtube csatorna van ami ezzel foglalkozik es eszetlen igeny van ra olyan millios nezettsegekkel, hogy arcod leteszed.

Dohany lobby nem veletlen majdnem vagy akar a legerosebb dolog a vilagon. Elkepzelhetetlen tengernyi penz van benne, es hat az allam minden fillerert kepes lehajolni ha ugy gondolja. Miertre a valasz meg az adobevetel.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

https://dravuczpeter.hu/index.php/azsia/szingapur/a-gazdag-szingapurban…

"A gyorshajtás ötezer szingapúri dolláros büntetést ér. (Egy szingapúri dollár most, 2012 áprilisában, 180 forint.) Közterületen történő dohányzás ötszáz dollár. Köztéri szemetelés ezer dollár. Az úttesten, a zebrától ötven méterre történő átkelés ötven dollár."

https://index.hu/kulfold/2019/05/23/szingapur_dohanyzas_kabin/

https://liner.hu/a-vilag-legboldogabb-orszagaban-mar-nem-akarnak-e-cigi…

"A dohánytermékekre vonatkozó korlátozások mellett Finnországnak van egy másik taktikája is a dohányzás visszaszorítására, amit az oktatáson keresztül hajtanak végre. A finn oktatási rendszernek ugyanis kötelező részét képezi az egészségügyi oktatás, amelynek kereteiben felhívják a figyelmet a dohányzás veszélyeire, olykor drasztikus eszközökkel."

Lennének követendő példák, amit csak másolni kellene.

Az úttesten, a zebrától ötven méterre történő átkelés ötven dollár.

A UK-ben megszerettem a szabadságot, hogy szinte bárhol átkelhetsz az úttesten. Baromi kényelmes gyalogosként, hogy nem vagyok ésszerűtlen szabályok közé szorítva (zebra, jelzőlámpa), bár amikor bringával vagyok, akkor nagyon oda kell figyelni az úttestre kitántorgó gyalogosokra.

Jajj hagyjuk mar egymas edukalasat kerlek. A bajom azzal van, hogy annyira ragaszkodsz az elmeletedhez mintha az valami ultimate megoldas lenne. Ha ez mukodne akkor minden elutott gyalogosnal az autos lenne a hibas de szerintem te is tudod, hogy ez nem igy van.

Legjobb pelda az amikor valakit kivasalnak autopalyan es utana derul ki, hogy kb 8-an is atmentek rajta mire valaki egyaltalan eszlelte.

En is folyamatosan scannelem a kornyezetem mikor vezetek es probalok gyalogosfejjel gondolkodni de vannak kivedhetetlen helyzetek amire max akkor tudsz felkeszulni ha 3 km/h -val mesz...

Ebben a sötétben, esőben örülök, ha a zebrán észreveszem a praktikusan feketébe öltözött gyalogokat. Egyszer beültetnék egy pár ilyet, h lássa, milyen kevesen múlik a rongyos élete.

https://hup.hu/comment/2995136#comment-2995136

Innen indultunk.

Kérlek ebben a kontextusban vizsgáld a válaszaimat.

Másrészt igen. Úgy kell a sebességet megválasztani, hogy az általad belátott úton felmerülő bármilyen akadály előtt meg tudj állni.

Az, hogy vannak olyanok, akik vakon vezetnek, az nem mentség semmire.

Nyilván.

De csak azért, mert a gyalog hülye, még nincs jogod tolószékbe tenni, vagy megölni.

Ezért kell mindenkinek defenzíven közlekednie. Hogy, ha valamelyik fél mégse úgy közlekedik, akkor legyen egy biztonsági puffer, hogy a baleset elkerülhető legyen.

És idősebb korban be kell építeni a vezetési stílusba a reakcióidő megnövekedését.

(A balesetmentes vezetéshez, időnként a négy szempár sem árt. - Ha az "oldalkocsim" bent ül az "anyóson", akkor érzem igazán biztonságban magam. Ő ha kell, mindig visít, - Igaz néha akkor is, amikor nem is kéne...)

:)

Sokan összekeverik a vezetést a masszázsfotelben ücsörögve relaxálással.

Amikor az ember vezet, akkor nem csak egyenesen előre kell meredni, mint valami beszívott zombi, hanem folyamatosan pásztázni kell az utat, út szélét, gyalogátkelő, nehezen belátható szakasz előtt (mitől nehezen belátható? Hát nem a gyalogosok, hanem a parkoló autók miatt!) lábat gázról elvenni, felkészülni a fékezésre, stb...

Pont ezért jó a brit szabályozás, mert kicsit visszavesz a szappantartóban kényelmeskedők arcából, felsőbbrendűségi érzéséből.

Nem, nem övék az út. A gyalogosok csak megengedik nekik, hogy amikor épp nem a gyalogosok keresztezik, akkor az autósok is használhassák.

Egyrészt azé az út, aki kifizeti. Jelen esetben ez én vagyok, és itthon a jövedéki adóból megy az útépítés. A járda a gyalogoké, és nem az út.

De túl azon. Nagyon divatos ez a fotelból jogászkodás, de az élet picit más. Részemről csak akkor lépek le a járdáról, mikor látom, h az autós észrevett, és lassít. Ha elüt, b@szhatom az igazam. Többen vannak, akik full feketében, este, esetleg esőben gondolnak egyet, és minden előjel nélkül átsétálnak az úton, miközben a fülükben ott van a füles, és bambulják a telefonjukat. Szervdonorok. És faszok is, ha én elütöm őket, az baleset, maximum kapok x év felfüggesztettet, ő meg megnyomorodik, vagy meghal. Ahogy érzed, de én semmiféleképpen nem bátorítanék senkit ilyen szintű öntudatosságra. Egy ilyen esetből a gyalog csakis rosszabbul jöhet ki. Nézz körbe, ha elengednek, mehetsz, engem még az anyukám is így tanított 4x éve, pedig akkor tized ennyi autó járt, mint most.

Egyrészt azé az út, aki kifizeti. Jelen esetben ez én vagyok, és itthon a jövedéki adóból megy az útépítés. A járda a gyalogoké, és nem az út.

Lófaszt fizetsz te :D

Majd akkor lesz nagy meglepi, amikor rátok verjük az egészségügyi károkat, amiket a szappantartótokkal okoztok. Asztma a szar dízeljeitek, benzingőz, meg fék/gumi kopásból származó részecskék miatt, zajszennyezés miatti stressz, meg telefont nyomkodva, nem odafigyelve kivasaljátok a gyalogátkelőn a kisgyerekeket.

Gyere, beszélgessünk arról, hogy mit fizetsz :D

Szerencsére már elkezdték kitiltogatni a fajtátokat a városokból.

Szóval lehet nagy az arcod.

De már nem sokáig...

De túl azon. Nagyon divatos ez a fotelból jogászkodás, de az élet picit más.

Nahát, a szappantartóból jól megmondtad :D

Én is közlekedek. Te meg ülsz az acél-koporsódban a dugóban és telefüstölöd a várost, emberek százezreit nyomorítva meg ezzel.

Részemről csak akkor lépek le a járdáról, mikor látom, h az autós észrevett, és lassít.

Igen. Ezt így kell.

Többen vannak, akik full feketében, este, esetleg esőben gondolnak egyet, és minden előjel nélkül átsétálnak az úton, miközben a fülükben ott van a füles, és bambulják a telefonjukat.

Ezért kell a látási viszonyoknak megfelelően közlekedni. Hogy ne gyilkolj meg valakit, csak azért, mert ő hülye volt és neked volt igazad. Bár lehet pont erre vársz, hogy végre megmutathasd a puhatestűnek.

Ahogy érzed, de én semmiféleképpen nem bátorítanék senkit ilyen szintű öntudatosságra.

Én még az egyirányú utcában is körbenézek mindkét irányban, mielőtt keresztezem.

Ki tudja, milyen öntudatos autós gondolja úgy, hogy rá nem vonatkoznak a szabályok, és 80-nal végigvágtat a szűk belvárosi utcán, forgalmi iránnyal szembe.

Egy ilyen esetből a gyalog csakis rosszabbul jöhet ki.

Ezért kell odafigyelve vezetni. Hogy ha a gyalog hülye, akkor se legyél gyilkos.

Nézz körbe, ha elengednek, mehetsz, engem még az anyukám is így tanított 4x éve, pedig akkor tized ennyi autó járt, mint most.

Így van.

Lesz majd nagy picsogás, mikor a kőműves brigád nem lesz hajlandó elvállalni a munkát, mert mondjuk nem tud behajtani a címhez. Hogy viszed majd haza a zsák cementet, meg a járólapot, a két kis kezeddel? Szerinted hogyan kerül a boltba el az áru, amit megveszel? A méhecskék viszik oda? A lófütyit, szépen a fehér dobozos viszi hajnalonként. Te visítanál a leghangosabban, ha ezek az alap szolgáltatások nem lennének. Ha nem lenne se dízel, se benzin, még mindíg a népesség 90%-a a földet szántaná, és ökröket hajtana.

Nekem már van ügyfelem a gozsduban, ahová nem viszek hi hardvert. Nem hajthatok be. Marhára örül neki, mert elmondása szerint nem mi vagyunk az egyetlen cég, akikkel így járt. Vagy eljön érte, vagy futározza.

Btw qrvára nem járok a húgyos-kutyaszaros belvárosba. Kocsival pláne. Tartsák meg maguknak. :)

Jajaja, meg a nagymamát is ötpercenként kell kórházba vinni :DDD

Nem is tudom, hogy hogy éltünk túl a XX. század előtt.

Ja, sehogy! Az autók előtt nem léteztek városok, boltok, nem voltak mesteremberek és építeni se építettek semmit!

Milyen felvezetés?

Arra gondolsz, hogy a gépjárművek, ezen belül is legfőképpen a fosszilis hajtásúak emberek millióinak, milliárdjainak életét rövidítik meg bizonyítottan?

Vagy arra, hogy az extra zajterhelés miatti stressz szintén emberek millióinak, milliárdjainak életét keseríti, rövidíti meg?

Netán arra, hogy a kipufogógázok az egyik legnagyobb veszélyt jelentik a klímára? Klímatagadó-e vagy?

Hány embert fognak miattatok kitelepíteni, mert élhetetlenné tettétek a bolygót?!

Ki fogja az emelkedő tengerszintet megállítani?!

Mi lesz szegény maldív-szigeteki lakosokkal?! 

Belefulladjanak az óceánba, csak azért mert NagyZ kényelmeskedő gépjárművezetőnek derogál egy kicsit sétálni?!

nem tudok az eletben gusztustalanabb dolgot, mint dohanyzassal mergezni masokat - a mellett levoket, a kornyezetet. hiaba pakolsz, hogy te bringazol, es fujfuj auto.

majd ha a sotet ruhadba mesz at az uton es elutnek, azert orulsz, hogy a mento nem bringasmento, ugye?

 Klímatagadó-e vagy?

biztos nem klimahisztis rettegteto, mint te.

faszt. a budos dohanyosok allandoan ott fustolnek a mas arcaba, nem csak a sajat lakasukba. utcan belemesz a fustbe, meloban is gondolom kell a brekecske hogy lenyugtasd az idegeid egy cigivel, etc. szoval ezek tenyek, akarmennyire is nem tetszik neked.

amugy jol elterelted a valaszt, most akkor rettegsz? kinezem beloled csak azert.

faszt. a budos autosok allandoan ott fustolnek a mas arcaba, nem csak a sajat lakasukba. utcan belemesz a fustbe, dugoban is gondolom kell a motornak jarnia hogy ne meruljon le az akksi tul hamar, etc. szoval ezek tenyek, akarmennyire is nem tetszik neked.

amugy jol elterelted a valaszt, most akkor tagado vagy? kinezem beloled csak azert.

Sajnos két éve hoztak egy életveszélyes törvényt, miszerint a gyalogos az atyaúristen és rá figyelni kell, ő sosem lehet közveszélyes hülye, csak mindenki más... Pedig az a normális, ha a gyalogos körültekintően szétnéz és amikor az egyik sávban nem jön kocsi, akkor átsétál a járdaszigetre. Én is így teszek gyalogosként. Könnyebb megállnom, mint egy másfél tonnás kocsinak vagy mint biciklivel.

Láttam már úgy átkelni egy barmot, hogy konkrétan piros volt a lámpa neki a gyalogátkelőnél. Erre van az a rész a highway code-ban, hogy az autóst mégis csak jól megbaszhassák, hogy ott a cikkcakkos felfestés.

Nem fogjátok elhinni, hol láttam életemben legtöbb földre dobott csikket... Az orvosi egyetem főbejárata előtt. De komolyan minimálisan sok száz csikk. És mivel régebben többször jártam arra, mindig volt eldobott csikk, nem hiszem, hogy hónapok, évek alatt jött össze. Rendesen takarítanak arrafelé. (Szerintem, ha a Dunaújvárosi Vasmű főbejáratát néznénk meg, nem hiszem hogy többet találnánk. Legközelebb arra járok meg is nézem mindkettőt. Változott-e, majd akkor jelzem itt.)

De miért pont a dokik...?

Ezért is kezdek visszaszokni a pipázásra.

Meg mert úton útfélen mindenki le akar nyúlni egy cigivel.

Ez nem csak csikk specifikus probléma, még ha abból elég sok is van, számomra az a felfoghatatlan, hogy bármilyen szemetet képesek elhajítani, még akkor is, amikor közvetlen közelben van a köztéri kuka.

Azt még megértem (nem), hogy egy mocskos grundon, sosem takarított járdaszegély mellett, hasonló lepusztult helyeken eldobja a paraszt a csikket, műanyag kávés poharat, csokipapírt. De amikor túristaútvonalon, arborétumban, szép természeti környezetben hajítja el laza mozdulattal a kólásdobozt, akkor fegyveres őrt állítanék minden odatévedő mellé. Vagy legyen motozás a be- és kilépésnél: aki nem tud elszámolni a különbséggel, azt visszavezettetném összeszedni.

Vagy egy parkban, ahova az emberek sétálni járnak, teliszórja csikkel a padok környékét, hogy a rendes embernek a bele forduljon ki tőle, a gyerekek meg a retkes/AIDS-es/kankós/hepreszes szájával illetett csikkekkel játsszanak a földön. Mert a paraszt eldobálja a gyerekek számára elkerített területen is. Vagy a kutyafuttatóban, mert egy retkes paraszt.

Teszem hozzá, ezek a szoktak az utcán slejmet felugatni, megrágni, majd kiköpni. Mert dolgozik már a kátrány a tüdejükben. Undormány az egész.

trey @ gépház