Switch

Az újabb OxygenOS-ekben már alapból benne van. OnePlus 5T -> Nord migráció megvolt pillanatok alatt.

Hozzászólások

Jó kis app, feltéve, hogy nem azért vettél újat, mert az előző tönkre ment (mint az én esetemben), mert akkor nincs sok haszna. :) 

Segítek, mert rászorulsz :) Javaslom a sematikus gondolkodás és automatizált megmondóemberkedés helyett szánj rá 1,5 percet az aktuális témának, kicsit utánajárni.

Az apple icloud semmiben sem tud többet vagy jobban mint az android/google cloud cuccok, ugyanazt teljesíti mindkettő, szóval amit itt megpróbáltál párhuzamosítani az nettó marhaság.

Ha kinyitod az appot amit linkeltek, akkor láthatod, hogy ez egy offline migration tool, vagyis a cloud szolgáltatót kikerülve átköltözteti az adatokat a régi oneplus készülékről az újra, gondolom wifin/bt -n kapcsolódnak össze.

Ugyanakkor az android/google pontosan tudja ugyanazt mint az icloud, de van olyan user, mint pl. én, aki makacsul elutasítja a felhőalapú consumer szolgáltatásokat. Pl. mostanában iphone-om van, de az apple fiók csak azért van, hogy tudjak ingyenes appokat telepíteni a store-ból, amúgy minden szinkronizálás le van lőve, és csont üres az icloud fiókom (az én ízlésemnek ez felel meg, és korábban androidot is így használtam).

Tehát ha oneplus owner lennék akkor tökre örülnék ennek a toolnak. Korábban amúgy Nexusoknál láttam valami hasonlót (NFC Beam, vagy mi a tök volt), de nem tudott túl sokat és szerintem a cloud alapú backup/restore kedvéért meg is váltak tőle. Ezért van, hogy a OnePlus megcsinálta, még annak is jó lehet, aki amúgy a google cloudra bíz mindent, például esetleg nincs wifi ahol éppen nekiáll belakni a telefonját, illetve valószínűleg gyorsabb bt/wifi directen átzavarni pár gb adatot, mint a felhőből.

De alapból egyébként az android is tud olyat, hogy bekapcsolom az új készüléket és lerángatja az összes mindeneket, nyugi. Erre ez a tool egy alternatív megoldás azoknak, akik értik és igénylik.

nekem jobban tetszik, hogy kiveszem az új készüléket a dobozból, beolvasom az új telefonon a "qr kódot" és utána minden pontosan ugyanúgy néz ki 1 órán belül az új telefonon mint a régin. az ikonok, a hátterek, az összes létező beállítás. nem kell hozzá appokat letölteni stb stb. nem szeretek alufóliával a fejemen élni.

Nem szükséges leírnod ezt a dolgot, tudom hogy működik meg hogy 100 emberből 95 így gondolkodik és valóban vannak mérhető előnyei, de nekem mások az igényeim :)

Android/google mellett is pont ugyanígy van amúgy. Bár nem tudom mi ez a qr code dolog, de beírod a kugli nevedet és már nyomatja is.

Szerkesztve: 2020. 09. 16., sze – 14:35

Jó app, ha az előző telefon tud 5G WiFi-t. Ha nem, akkor nem jó, ugyanis valamiért a Switch - dacára az előre beállított 2,4G-es WiFi-nek - nem hajlandó, csak 5G WiFi-n dolgozni. Cat S60-ról váltottam OP Nord-ra.