Nem ma indult ...

Hozzászólások

Most mit kell minden kis "apróságon" megakadni?! :)

Eleinte még papíralapú volt, de már akkor is tudták egyszerre többen is szerkeszteni ugyanazt a dokumentumot (papírt). Ill. a megosztás is működött, csak kicsit lassan, mert lóháton kellett szállítani a dokumentumokat. A helyesírás ellenőrzés is ment már kezdetben is, igaz még manuális úton, nem automatikusan. Az Excel függvényeinek többsége is rendelkezésre állt már akkoriban is, de még abakusszal számolták ki a függvények értékét. Viszont egy fontos funkció, a visszavonás menüpont, akkoriban még nem volt elérhető.

The Basic-derived macro language is successful enough inside of Excel that it grows up to be Visual Basic. It is "the" Microsoft language, and when they start extending it with features like COM for handling library linking and cross-process communication, it lays the model. Which means when they're figuring out how to do dates in COM… they use the Visual Basic date model. And COM was the whole banana, as far as Windows was concerned- everything on Windows touched COM or its successors in some fashion. It wasn't until .NET that the rule of December 30th, 1899 was finally broken, but it still crops up in Office products and SQL Server from time to time.

Pl.  ha a metaadatokat SQL Serverben tárolják és valamiért nem lett beállítva Last Updated mező amikor a fájlok létrejöttek a szolgáltatásban akkor simán előfordulhat. Hivatalos doksik szerint a datetime / datetime2 / datetimeoffset defaultja 1900-01-01 00:00:00 (UTC), a fenti leírásból meg láttuk hogy ebből hogyan lesz 1899-12-30 00:00:00 (UTC).