net stop ualsvc

 ( trey | 2019. március 25., hétfő - 10:45 )

Megnéztem több Windows Server 2016 C:/Windows/System32/LogFiles/Sum/ könyvtárát, máshol is találtam ilyen fájlokat és más is szívott a mentéssel miattuk.

Nézzük, hogy mit tudhatunk az UAL szolgáltatásról, ami vélhetően a problémát okozza:

1) Alapértelmezetten telepített és engedélyezett

UAL is enabled and runs by default when a computer running Windows Server 2012, or later, is installed and started for the first time.

2) Nem is igazán fontos és amit logol, az is törölhető

Deleting data logged by UAL

UAL is not intended to be a mission critical component. Its design is intended to impact local system operations as little as possible while maintaining a high level of reliability. This also allows the administrator to manually delete UAL database and supporting files (every file in \Windows\System32\LogFiles\SUM\ directory) to meet operational needs.

3) Nem javasolt nagyobb terheléssel üzemelő szervereken

UAL is not recommended for use on servers that are connected directly to the Internet, such as web servers on an Internet-accessible address space, or in scenarios where extremely high performance is the primary function of the server (such as in HPC workload environments). UAL is primarily intended for small, medium, and enterprise intranet scenarios where high volume is expected, but not as high as many deployments of Windows Server 2012 that serve Internet-facing traffic volume on a regular basis.

Összefoglalom: Egy lófaszra sem való resource hog, ami alapértelmezetten telepített és engedélyezett és feltehetően köze van ahhoz, hogy 3rd party mentő szoftverek elhasalnak a produktumán.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Buksisimi a májkroszoftnak... A következő mi lesz? Windows Server 2k20-on is alapból Candy Crush Soda Saga-val jön? (és még sorolhatnék pár S betűs szót)

sub
--

Nekem is volt már olyan, amikor a Windows 2000 Server (ezt használtuk munkaállomásként) megállt, mint a fagyott tyúkszar. Aztán (tán) a Dialup Service leállításával a jelenség megszűnt.

Ebből az a tanulság, hogy a szervert üzembe helyezés előtt be kell állítani, nem a next-next a nyerő. Ehhez legjobb leírást eddig az IBM adott, hiszen a Windows Server is az ő terméke. Vagy nem? :-D