Árvíz - Győr, 2013. június 5. @ 20:00

Árvíz - Győr, 2013. június 5. @ 20:00 #0
Panoráma a Révfalusi hídról

Árvíz - Győr, 2013. június 5. @ 20:00 #1
Volt már nagyobb is... Persze, még nem tetőzött... Jól ismerem a partot, a gyerekkorom egy részét a jobbról a harmadik, fehér házban töltöttem. Méterekre a Dunától.

Árvíz - Győr, 2013. június 5. @ 20:00 #2

Árvíz - Győr, 2013. június 5. @ 20:00 #3
A "hajó" továbbra is üzemel...

Árvíz - Győr, 2013. június 5. @ 20:00 #6
Naplemente az Aranyparton - teljesen víz alatt

Árvíz - Győr, 2013. június 5. @ 20:00 #5
A (régi nevén) GYÁÉV uszoda is víz alatt van már

Hozzászólások

személyesen kb. 10 éve láttam a legnagyobb árvizet. helyből, Debrecenből vittek minket (munkahelyről, munkaidőből) műszaki mentésre, egy gátat kellett robbantásra előkészíteni és építeni egy másikat máshol. na annak a víznek nem lehetett látni a végét, valami kegyetlen látvány volt. főleg, miután tudtuk, hogy néhány kis ház tetőszerkezete már vízszint alatt van. a mi műszakunk 17h-tól másnap hajnal 4-ig nyomta.

valahol ?Miskolc? ~környékén voltunk, rengetegen. megérte, végeredményben sikerült amit kitaláltak a hozzáértők. nem gondoltam volna, laikusként teljesen esélytelennek tűnt elsőre. ennyi víz ellen nem is tudom, lehet-e előre védekezni.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

LOL.
Hasonlóan okos és hála az égnek, meg nem épült tervek:
Duna-Tisza összekötő csatorna.
Hortobágyi Nemzeti Park elárasztásos rizsművelése

De, ha szóba került a SZET, elárulnád, hogy hova és mivel szivattyúznák a vizet? Plusz elmagyaráznád, hogy energetikailag miképp is érné meg a dolog?
Csak a lépték kedvéért, és az elhamarkodott válaszok megelőzése érdekében a Velencei-tó 41,1 milló köbméter, 8 méteres vízállásnál a Duna hozama 11000 köbméter másodpercenként. Két méteres vízálláscsökkentés esetén 2750 köbméter másodpercenként, ami a Velencei-tavat 267 perc alatt töltené meg. 100%-os mechanikai hatásfok esetén ha csak egy méterre kell megemelni ezt a vízhozamot, ahhoz durván 27MW teljesítményre lenne szükség. Ez Paksi erőmű léptékében mérve tűnik soknak, de ha ugyanezt a vízmennyiséget mondjuk 20 méterre emeled (nagyjából egy 10 emeletes ház magassága), akkor egy paksi blokk már csak vizet pumpál.
Kérlek, mutass olyan hegyvidéki területet, ami legalább 100-200 méteres szintkülönbséggel rendelkezik és alkalmas egy durván 2kmx7kmx4méteres tó befogadására, relatíve közel van mind a Dunához, mind Pakshoz.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

"mutass olyan hegyvidéki területet, ami legalább 100-200 méteres szintkülönbséggel rendelkezik és alkalmas egy durván 2kmx7kmx4méteres tó befogadására, relatíve közel van mind a Dunához, mind Pakshoz. "

made my day.

Elég hupmeme gyanús :D
-------------------------
I'm not sure he is handicapped or "special".

Mi hetfon jottunk vissza Nemetoszagba Passaunal, az A3-mas autopalyan. Mar akkor is kilometereken at csak arteruleten haladtunk keresztbe a Dunan. Ma allitolag az A3masnak ez a resze mar masfel meterrel a viz alatt van.

Csak a hupot ne érje el jajj!
-------------------------
I'm not sure he is handicapped or "special".