KHAAAAAN!

Ha a Star Wars-ból is legalább olyat hoz ki J. J. Abrams mint amilyen a Star Trek: Sötétségben lett, akkor az hiszem, hogy nincs miért aggódni. Látványos, lebilincselő. Érdemes volt megnézni!

Hozzászólások

Erdekes, hogy a srac (legalabbis az elozo film alapjan) stilusban szerintem kevesbe Kirk, inkabb Archer kapitanyra hajaz, az volt ilyesmi. Kirk talan egy morzsanyit visszafogottabb/megfontoltabb volt, bar lehet, hogy az emlekeim kopnak megfele. Mondjuk az is igaz, hogy ez itt a fiatalabb kiadas...
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

"morzsanyit visszafogottabb/megfontoltabb"
Nem teljesen ugyanarra a Kirkre emlékszünk! :)

"A válasz nem, de én akkor is megyek!"
"Kirk! Ha megteszed, többé nem ülsz abba a székbe!"

Egyébként a személyiség-változásban komoly szerepe van annak, hogy ez a Kirk nem ismerhette az apját, míg az eredeti Kirk az apja miatt lépett be a csillagflottába, hogy büszke legyen rá. :)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

Megmondom oszinten: a TOS-t nem lattam teljes egeszeben. Rengeteg reszt lattam belole (a mult evezredben, mert akkor ment a TV-ben, ha jol emlekszem az azota nyomtalanul megszunt TV3-on, szivecskes logoval a jobbfelsoben), de nem teljes a kep. Mostanaban szeretnem ujranezni, de egyelore meg helyet kell vadasznom, hogy valahova letolthessem... boltban ugyanis nem leltem meg eddig.

Ami a szemelyisegvaltozast illeti: hat ehm. Akkor vegulis nem sikerult az elozo filmet idoben a TOS ele helyezni teljes mertekben, ugye? :-)
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Ez is az öt éves küldetés előtt játszódik, és az előző is, tehát eddig a TOS előtt járunk időben.
Nero pedig Kirk apját nyírta ki elsőként, az original timeline-on ugye ez nem történt meg.

Egyébként mostanában nézem újra a TOS-t, imádom, olyan kis aranyos, naív az egész! :)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

Ja. Csak az igazi Star Trek fanok sikítófrászt kaptak már az első résztől is. Momdjuk én nemtartozom közéjük, tehát nekem kifejezetten tetszett. A Star Warshoz meg annyit, hogy tekintettel arra, hogy Lucas papa mennyire elbaszarintotta az előzményfilmeket, nem lesz nehéz jobbat csinálni.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

én már a LOST óta tudom, hogy JJ Abrams ért a filmekhez.

Hát.. láttam.
Az első rész nekem kimondottan tetszett, ez (Darkness) viszont ipari hulladék.
Csak akció, de valahogy az is ásításra ingerel, pedig akkora látványorgia, hogy hű, meg ha. A történet, a mondanivaló 0, a párbeszédek üresek, a zene pátosz-fos és persze lens flare vakulásig. Kár érte :(

Találtam pár borzalmas minőségű részletet a neten, eddig csak elmegy kategória.
Az első tetszett, de főleg azért, mert sok részletben pofátlan nyúlása a Serenitynek. Pedig elvileg a Firefly a konkurenciája lett volna a Star Treknek.
Lehet belenézek Ebbe a TOS-ba, bár a Voyager a legjobb, akárki akármit mond. Ja és totallykate.com :)
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Azért nem ismeretlen számomra egyik sem. VOY-t többször újranéztem. Utoljára egy csempézés közben, itthon. TNG a második helyen, TOS kicsit vicces, néhol bájosan bugyuta, de annyira nem merültem bele. DS9 csak ha épp megy valahol, és előtte ülök. Onnan csak két karakter fogott meg. A legutolsó széria nézhetetlen. Egyedül a Borgos rész amit végig bírtam belőle.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Épp most jövök a moziból, így friss az élmény:

A film teljesen jól sikerült. Történetileg ugyan nem múlta felül az előző részt, de a látványvilága az nagyon ott volt és teljes hosszában végig lekötötte a figyelmemet. Az egyetlen negatívjának én a történetét éreztem. Nem akarok nagyon bele menni ebbe (spoilerezés miatt) , de már a film közben is felvetődött bennem a kérdés, hogy mégis hogyan akarják ezt befejezni "happy enddel", figyelembe véve a szereplők által hozott döntéseket... Én úgy érzem, hogy a film végén nagyon szemet hunytak a történtek felett és helyette inkább egy "vállald a döntéseid következményét" típusú befejezés lett volna jó.

Mindenesetre gondolkozom rajta, hogy megnézem még egyszer, bár sajnos az utolsó 2D-s vetítést kaptam el ma.