Áramszünet

Hogy a bőr száradjon most már rá a villanyszolgáltatóra. Egy héten belül sikerült összehozni a második áramszünetet. Ezúttal kb. fél órát tartott. Mi a pöcsöm van? Leolvadnak a trafók a melegtől? Kezdem már unni egy kicsit...

Frissítés: Állítólag trafó robbant fel

Hozzászólások

Valószínűleg nem szándékosan, a Te bosszantásodra csinálják :)

Nálunk is gyakori az áramszünet, ezért is csináltam meg a lakás felújítás során, hogy beszereztem pár túlfesz védőt, meg a modem-router párost és kint a szerverszobában a gépeket szünetmentesre dugtam.
________________________________________________
http://kronosz.sinuslink.hu

Itt is a minap, 5 perc áramszünet. Pedig szikrázó napsütés volt!
Magyarországi szolgáltatás, szar mint minden ebben a tetűfészekben...

Azt gyanítom, hogy egyre több helyen van klíma és ezt nem bírja a rendszer.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Troll: Ticcsuk be a klimat!

Azer erre fel kellett volna keszulni. Vagy ugy vannak vele, mint a tellel a viccben, hogy hat kerem, mi felkeszultunk a telre, csak a hora meg a jegre, no, hat arra nem szamitottunk?
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

fel vannak keszulve, csak a problematikat pont az jelenti, hogy rengeteg hazban (ahova pl tobb fazis is be van huzva, pl 3x16 A) olyan fos a halozat (es a fazisok elosztasa), hogy tobbet vesznek fel, mint amennyit lehetne. Megy a klima, a hiperszupergigamega nagy tv, a szamitogep, a huto, a suto, blabla.
Az utolso hely ahol ilyesmit szereltem, ugy osztotta szet a fazisokat, hogy 1 fazis a konnektoroknak, 1 fazis a vilagitasnak, a 3. fazis pedig csak az oraszekrenyben levo konnektort taplalta, sejted mennyire volt szimmetrikus a terheles

Szerintem pont egy családi ház, aminél ilyet nem nagyon lehet tervezni. Van 2-3 nagyobb fogyasztó, amiről javarészt fogalmad sincs melyik fogyasztási helyre lesz installálva. Itt leginkább arra apellálhat a szolgáltató, hogy sok háztartásnál, nagy átlagban szimetrikus lesz a terhelés.

A nagy fogyasztók installálási helye általában elég jól ismert egy családi házban is:
Hűtő -> konyha
Sütő, tűzhely -> konyha (ezek általában nem is konnektorba vannak dugva, hanem fixen ki van építve a csatlakozási hely)
Mosógatógép -> konyha
Mikrohullámú -> konyha
Konyhagépek -> konyha
Mosógép -> fürdőszoba, illetve újabban sokszor konyha
Klíma -> itt már lehet probléma, de tisztességes helyen szintén külön kiépített csatlakozási pont (konnektor)

TV, számítógép -> a maguk 1--2 amperes áramfelvételükkel nem minősülnek nagy fogyasztónak. Kivételt képez, ha a 2--3 TV és a 3--4 számítógép ugyan arra a fázisra van dugva.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

Az utólsóra gondoltam egyrészt, meg a használat elég rapszodikus. Nem egy üzem, ahol 0-24-ben mennek a fogyasztók. Ezek jó része napi pár órát, vagy annyit sem működik, ráadásul nem is egyszerre. Így hiába vannak szépen szétosztva a fázisok közt, a szimmetria nagy valószínüséggel így is borul.

Van benne valami. Én speciel csak ott engedném, ahol okvetlenül muszáj. Azt azért tudni érdemes, hogy nagy melegben klímával egy fok hőmérséklet csökkentésez háromszor annyi energia bevitel kell, mint télen három fok hőmérséklet növelésre. Arról már nem is beszélve, hogy kurva egészségtelen, mivel hosszú távon nem tud alkalmazkodni az emberi szervezet ahhoz, hogy kvázi a klimatizálással folyamatosan atverik. Mondom ezt úgy, hogy ez az egyik aktívan művelt szakmám, tehát valahol magam ellen beszélek.

Azt is érdemes tudni, hogy úgy általában a kis hazánkba telepített klímarendszerk nagy része (Legyen ez otthoni split, vagy közép ill. nagy teljesítményű felhasználás ) még abban az időszakban lettek kialakitva, amikor még nem szakadt rá Magyarországra ez a kifejezetten trópusi időjárás. Magyarán a nagy része alul van méretezve, és vagy csak komoly pénzek árán lehetne átalakítani, vagy pedig a jó részét a szemétre kéne dobni, és újat kéne telepíteni.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Nálam ez nem hivatkozási alap :-) Most például 5 napot melóztunk egy helikopter leszálló átalakításán a tűző napon, kb. 50 fokba, reggel nyolctól délután négyig. Sajnos mi melósok nem választhatjuk meg, hogy klimatizált körülmények között dolgozzunk, vagy nem. Egyébként nem azt írtam, hogy nem praktikus, hanem azt, hogy hosszú távon egészségtelen a klimatizálás.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

A fenéket szoktam hozzá. Csak nincs választási lehetőségem. Nem tehetem meg azt, hogy a 30+-os hőmérséklet miatt nem dolgozok, mert akkor esetleg kirúgnának. Egyébként nem hajcsárkodtak, nálunk ez nem jellemző. Kartonszám volt ásványvíz, és óránként úgy kellett minket behajtani pihenni, mert minél hamarabb túl akartunk esni az egészen. Amúgy jól bírom a hideget és a meleget, de baromira utálom, és a büdös életbe nem fogok hozzászokni. Tehát elmelózgatok a kánikulába, de este otthon az ágyba, amikor a tökömről is csurog a víz, igen szarul tudom magam érezni.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Mondjuk mas a fizikai munka es mas a szellemi. En is... hat eldolgozgatok napkozben, de baromira nem tudok odakoncentralni. Es ha megcsuszik a kezem, akkor eleg nagy katasztrofat is tudok csinalni. En ezert szoktam inkabb ugy intezni a dolgokat, hogy napkozben lazara veszem, es este dolgozok, hozom be a lemaradast.

Engem nem is elsosorban a meleg zavar, mert elviselem, hanem az, hogy totalisan eltompulok tole. Es szar, ha hirtelen meg az ls parancs szintaxisa se jut eszedbe, hanem man-t kell nezni hozza.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

A meleg miatti eltompulás, bizonytalanság, reakcióidő növekedés más terüéeten is kutatott, és bizonyítást nyert tény:
elsődlegesen a reakcióidőt vizsgálták, kifejezetten közlekedésbiztonsági célzattal, és kiderült, hogy a nagy meleg úgy hat a járművezetési képességekre, mint néhány egységnyi szeszesital - azaz a klímaberendezés nem csak kényelmi, hanem biztonsági eszköz is.

Remélem azért a kritikus pontokon van szünetmentes és feszültség-stabilizátor, illetve biztosíték-hegyek ;)
Anno, mikor még otthon laktam szülőknél, állandó volt a kiesés. Remegve lestem az időjárásjelentéseket :D
Ha meleg volt, azért, ha esett, azért. Tavasszal napsütésben, 23 fokban volt áram :P

Tegnap és tegnap előtt elég darabos volt az Invitel internet, gondoltam felhívom őket, hogy mi van. Azt mondták, áramellátási problémáik vannak a csomópontokban.

Off
Felénk is volt párszor áramingadozás mostanában, de elindultunk körbenézni, és hamar rájöttünk mi okozta:
http://tothkl.tvn.hu/kepek/aram.gif
:D
/Off
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -