Prometheus

Nem hiába vártam, nem csalódtam. Több mint két óra szórakozás. Onnan tudom lemérni magamon, hogy mennyire köt le egy film, hogy érzékelem-e a múló időt. Amikor a film vége eljött, azt hittem, hogy még csak a felénél járunk. Nem spoilerezek. Aki szerette az Alien sorozatot, annak feltehetően tetszeni fog. Mivel a szálakat egyáltalán nem varrták el a végén, borítékolható, hogy lesz folytatása. Főleg azért, mert a filmben elég sok dolog nem lett tisztázva, vagy megmagyarázva. Kíváncsian várom a folytatást!

Hozzászólások

Érdekes, talán az első pozitív "kritika" vagy vélemény a filmmel kapcsolatban. Mindenki várta nagyon, és talán ezért is nem volt nekik elég jó amit láttak.

____________________
http://szoftvervasarlas.co.hu - elérhető árú, legális szoftverek itthon

Én is így voltam vele. Konkrétan nem tudnám megmondani mi volt a baj a filmmel, de valamiért olyan érzéssel jöttem ki a moziból, hogy "többet vártam". Kicsit valahogy lapos volt, talán nem volt elég nyomasztó a hangulat (ahhoz képest amit a trailer mutatott, illetve az alienhez képest).

az is érdekes, amit írsz, mert erősen megosztóra sikeredett a vetített mozi: az "első pozitív kritika" megfogalmazás kissé (nagyon) erős. emellett épp fut a foci eb is, szóval az elvártak töredékét ilyen körülmények között hozta. érdemesebb lett volna talán késni a premierrel (szerintem). emellett a "nemtúljó" kategória valamiért nagyon hallatja a hangját (talán ennek az eredménye lehet a mondandód motorja), aminek a kimenetét visszacsatolnám a második mondatom második felére.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Fene tudja.

Roger Ebert - Pulitzer díjas filmkritikus - kritikája itt.

"A magnificent science-fiction film, all the more intriguing because it raises questions about the origin of human life and doesn't have the answers."

A Metacritic-en is inkább pozitív, mintsem negatív az összkritika.

http://www.metacritic.com/movie/prometheus

Az imdb.com-os 7,8 pont sem olyan rossz:

http://www.imdb.com/title/tt1446714/

--
trey @ gépház

Hát IMDB-n azért megy lefele, sajna sok olyan is megnézte aki tényleg látták is az előző részeket és most szívesen adnak 1 vagy 3 csillagot erre a fosra, ellenben nem figyeltek oda mit mond most a Pulitzer díjas filmkritikus.

Szerintem aki Alien fan az jobban jár ha nem nézi meg, dehát ez is csak egy vélemény.

No rainbow, no sugar

"Nem spoilerezek. Aki szerette az Alien sorozatot, annak feltehetően tetszeni fog. "

Á. Kicsit sem. :)

Onnan tudom lemérni magamon, hogy mennyire köt le egy film, hogy érzékelem-e a múló időt. Amikor a film vége eljött, azt hittem, hogy még csak a felénél járunk.

Hát, nem tudom, nekem a film első fele kissé vontatottnak tűnt. Érzékeltem a múló időt és arra vártam, hogy mikor pörögnek már fel az események... :)

Ezek a lények odacsalnak magukhoz egy csapatot, picit lakmároznak belőlük hogy legyen kalória meg vitamin a nagy útra. Az emberek űrhajójából kikapnak pár alkatrészt hogy megpatkolják a sajátjukat. Hőseinknek pedig meg kell akadályozni hogy ide jöjjenek a földre, mert akkor mindenki főételként végzi és oda az emberiség, nincs többé se fagyi se elnökválasztás. Ja, ez a faj így terjeszkedik, szaporodik és gyarmatosít.
Erről szól?

____________________
echo crash > /dev/kmem