Samsung Mini teszt

Új munkatelefonokat kapunk. Gyakorlatilag ez a legolcsóbb megoldás a "személyes hotspot korlátlan internettel gyakorlatilag bárhol" megvalósítására. Nem kell kábelezni, szarakodni. Az ember bekapcsolja és van internet a gépén. Kis méretű stuff lenne ideális, mert kényelmes ember nem akar még egy nagy telefont cipelni. iPhone mellé megfelelőnek látszik a Samsung Mini:

Samsung Mini #1 Samsung Mini #2

Néhány napja nyomkodom már. Ügyes kis telefonnak látszik. Másodlagos készüléknek tökéletes, elsőnek kevés és kicsi. Viszont az Android egyre jobban tetszik. Igényesebb hardverrel verné az iPhone-t. Talán a Galaxy Nexus. Egy év múlva esedékes a telefoncsere...

Hozzászólások

iPhone talán egyszer volt a kezemben, Windows Mobile 6.1-es rendszerrel szerelt készüléket használtam hármat. Az utolsó egy Mio, magát a készüléket nagyon szeretem, de a win rajta nem az igazi. Bár a Mio tett rá pár kiegészítést, így telefonnak ( Google címtárán át kezelve a kapcsolatokat mert közel 400 céges szám van ) nagyon kényelmesen használható, a wines alap alkalmazások viszont katasztrófálisak. Most kaptam cégesnek egy Nexus S-t, nagyon meg vagyok vele elégedve. Párom látva az Android-ot, most szerzett be egy pont ilyen Mini-t, neki pl. sokkal kényelmesebb. A Nexus nem fért a kezében el rendesen, kényelmetlen volt neki forgatni. Technikai jellemzői szerint jóval kisebb a Mini mint a Nexus S, de használhatóságban nem marad alul.

Ja, ez a Mini egy nagyon olcsó telefon. Viszont átlagembereknek (főleg nő felhasználóknak) teljesen elégnek tűnik. Ügyesen csinálja a Samsung, hogy minden piacra ad választást. Kijöhetne egy tényleg prémium készülékkel és gondolkodás nélkül váltanék iPhone-ról.

--
trey @ gépház

"ott már csak a telefon házán/vázán tudnának módosítani"

Pont ezt várnám. Legalább ne keltse olcsó műanyag benyomását. A Motorola is tudott annak idején jó telefont csinálni alumínium ötvözetből. Nekem volt RAZR-öm. Nem volt nehéz.

Azt hiszem, hogy az új RAZR lesz a kedvencem. Kérdés mikor ér ide.

--
trey @ gépház

"Pont ezt várnám. Legalább ne keltse olcsó műanyag benyomását."

Na igen, ez nézőpont kérdése. Valóban kelt némi gagyi érzést a samu fölső kategóriás telefonjainak műanyag tokozása, de ha az extrém vékonyságot vesszük alapul, ami ezeknek a mobiloknak szinte a védjegye, akkor azt nem lehet másképp megoldani, ráadásúl a hőátadásuk is jobb, mint egy full aluházas készüléknek. A másik fele meg az a dolognak, hogy én az SGS 1-es telefonom hátlapjának a cseréjét megúszom kb. 500 HUF-ból, ami a fémházas telefonok zömére nem mondható el, az iphonera meg pláne nem, ahol egybeépítették az egészet, és házilag bonthatatlan. Amúgy a hétköznapokban abszolút nem zavaró a műanyag ház, leszámítva, hogy baromira csúszik nyáron az ember megizzadt kezében.

És most teljesen a magánvéleményem következik. Számomra egy okos telefonnál a belbecs és használhatóság előrébb való, mint a külsőség, és amíg nem megy az összeillesztés kárára az anyagfelhasználás, addig abszolút nem érdekel, ha műanyagból van. Ráadásúl két évente úgyis cserélni szokás ezeket a készülékeket, tehát nem képviselnek olyan presztízst, mint mondjuk 6-8 évvel ezelőtt. Arra a két évre meg nekem tök mindegy, milyen tokozásba szerelik a cuccot.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Szóval baromi csúszós, ezért kényelmetlen használni és félő hogy az ember leejti a százezres telefonját, de "abszolút nem zavaró". Van műanyagból is olyan, ami nem csúszik, de ezeknek muszáj ilyen piaci gagyi hatást keltő fényesnek lenni.

--
Ahol a telefontöltőd, ott az otthonod.

Kb. igen, nincs ebben semmi ellenmondás. Eleinte zavaró, de meg lehet szokni, és erre jó példa az, hogy több, mint egy éve nyúzom az SGS-em, de még soha sem ejtettem le. Vigyázok rá, és tudom, mikor, hogyan illik hozzányúlni Egyébként ha valakit tényleg zavar, vehet rá csúszásmentes hátlapot is.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

A Spica-n pl matt csúszásmentes hátlap van.
Amúgy a telefon van értem, és nem én vagyok a telefonért. Ha nem bír ki egy-két esést akkor az nem telefon, hanem szobadísz.
Amikor 20e Ft-ot kerestem 40e Ft volt egy Ericsson T10. Leesett az első emeletről, nem lett semmi baja. Amikor 60e Ft-ot kerestem kiderült, hogy a 80e Ft-os Sony Ericsson W800 sem ütésálló, de bírta. Sokszor. A Samsung GT-I5700 Spica kerékpározás közben ugrott ki a zsebemből olyan 30+tempónál aszfaltra, miután megpattant az első keréken. Semmi baja nem lett, bár a kijelzővédő fólia gazdagabb lett pár karccal mivel pofára esett a vas, és pattant párat. :)
Oké, értem én. Veszít a piaci értékből... De én nem befektetésnek vásárolok telefont. :)
Ps.: Pár hete hugom leejtette a tőlem örökölt G502-t, majd mikor visszafordult érte áthajtott rajta kerékpárral.
Na az már elbít egy pár perces kijelzőpolírt. :D
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

Most látom, hogy 2.3-as Android? Piszkáltad vagy alapból ez van rajta? Övé kinézetből ítélve 2.2, de megnézem ha hazajön. Törni nem akarom. Mint ahogy én is azt mondom a usernek, hogy oka van miért csak korlátozott felhasználóként dolgozhat, úgy annak is oka van miért ne rootoljam ki az Androidot. A céges laptopom meg a céges telefonjaim legyenek mindig üzemkészek, ezekkel nem kísérletezek.

A HTC típusok nem érdekelnek? Én nem sokat értek a telefonkhoz, de amikor iPhone-os kollégának odaadtam a HTC Sensation-öm, a külseje és a sebessége is elgondolkodtatta.

Idejét se tudom mikor kábeleztem utoljára mobilnetért, már a butatelefonjaim is tudtak mind bluetoothon modemként működni. A wifi hotspot persze kényelmesebb mint bármi.

nekem is ilyen van, szerencsed, hogy nem a 2.2-es fw-rel kaptad, az iszonyat bugos volt ;P

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

nekem szintén (sőt, asszony is ilyet kapott:)), én az iphone-t cseréltem erre. Szeretem, nagyobb szabadság, nyugodtan fejleszthetek rá appot és a különböző dolgok szinkronizálása kényelmessé teszi az egészet.
Ha az ember egyszer belakja, onnantól nincs gond vele.
Az enyémen még 2.1 van, lehet már frissíteni 2.3-ra?