Humane AI Pin - Parasztvakítás vagy a jövő eszköze?

Címkék

Magyar cikk itt.

Választások

Hozzászólások

Emlékszik még valaki a Pebble Core-ra?

Egy okosóra ezerszer jobb formátum, egy mobil meg pláne. Egy laborban tök jól néz ki ahogy dumálok egy kitűzőhöz, egy buszon, munkahelyen, tv előtt viszont kifejezetten hülye megoldás. Viszont tök jó, hogy próbáltak valami újat kihozni a témából ... még akkor is ha én biztos nem veszek belőle.

Végülis, ha belegondolunk, hogy mennyiféle szenzor van egy mai mobil eszközben, az már a trikorder egy kezdetleges változatának is betudható. De majd alakul az még, csak hát az átlagembernek nem igazán van szüksége pl. kémiai összetétel vagy életfunkciók scannelésére. :)

Hát tök tudja, én az okos órát nem kedvelem, mert ott valami rendes (még ha nem is trey-i értelemben) órát hordanék inkább, cserébe valami elfogadható mindig rajtam levő visszajelző nem volna rossz.

Ez mondjuk rohadtul nem az, a kis kivetítős display akár lehetne valami másban is :)

de ez mi akar lenni? egy okositott testkamera?

Egy kicsit olyasmi, mintha az okosórát, Alexa/Siri asszisztenst kereszteznéd, de ki van egészítve egy lézeres vetítővel is, ami a markodba tud vetíteni, és az ujjaidra reagál. Ez utóbbi ötlet érdekes benne, de szerintem ezt a feature-t az okostelók gyártói el tudják lopni, a többi funkciót meg tudja egy okostelefon is. De ahogy írtam a másik kommentben, hogy hiába hülyeség, piaca lesz, legalábbis egy ideig tuti lesz némi sikere.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

A cég a bemutató során kiemelte, hogy a mikrofon és kamera nincsenek folyamatosan bekapcsolva, és nagy hangsúlyt kap az adatvédelem és a magánszféra. 

Ezt még valaki elhiszi ? Mert értem én, hogy jogilag le lehet írni, de technikailag kb kvitelezhetetlen ...

Fedora 38, Thinkpad x280

CEO Bethany Bongiorno gives a brief history of the company, beginning with how she met co-founder and president Imran Chaudhri on her first day at Apple.

Ó, fogyni fog ez! Meglesz a piaca! :D

trey @ gépház

Amúgy a cég nagyrésze az iOS 7 előtt lapátra tett Apple mérnökökből áll, ha eddig ez valakinek nem tűnt volna fel. Úgyhogy trey neked most nem lelkesedned kellett volna, hanem köpködni, azt szoktad. De hát nem lehetek mindig ott hogy fogjam a kezed, mikor nem tudod a forgatókönyvet amiért fizetnek neked.

Csak kérdés, hogy mikor fog elkezdeni hazudni az AI.

Utána meg jöhet a SkyNet.

Szerkesztve: 2023. 11. 13., h – 13:27

Ezt milyen időjáráshoz tervezték? Vagy soha többet nem vehetjük le a kabátot?

Baromi kényelmes lesz ide-oda csíptetni állandóan. Okosórám sincs, de az legalább hordható és vannak viszonylag értelmes funkciói, de ennek?!

A továbbfejlesztet változat egy piros gömb lesz, amit az orrunkra lehet csíptetni és akkor nem lesz gond a ruha fel-le vétellel. Kicsi bevállalósabbak, a farkukra is tehetik, amit utána nem raknak el...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerintem jó kis cucc, de $700 elég sok érte. Biztos lesz egy réteg, aki erre ráugrik, mint a Google Glass-ra, de szerintem a telefonok ellen esélye sincs, maholnap egy telefon is tudni fogja ugyanezt.

Szerkesztve: 2023. 11. 13., h – 15:04

A HWSW komment szekcióba írták:

várjuk a következő cikket fél év múlva, ami a csőd után azt latolgatja, miért gondolta bárki, hogy ez a hülyeség kelleni fog bárkinek is

szerintem elöbb az a cikk jön hogy rommá törték öket, és mindenkinek mindenét ellopták, meg hogy

  • felvették ahogy belépett az internet bankba, és a telefon felemelte hogy beírja a SMS kódot
  • pont a kamara elött pötyögte be a pin kódját a telefonba
  • stb

nekem akkor sem kéne ha 6,9 + havi 2,4 dollárért adnák, föleg hogy az a kivetítö olvashatósága erösen függ a tenyér felületétöl. Mire megtanul magyarul addig nem állnék fél lábon.

Ekkora kütyü szerintem nem képes egymagában ezekre a dolgokra, a mobilnet sem biztos hogy arra kell hogy szörföljön, gondolom minden bemegy egy központba ott futnak a dolgok, hát nem is tudom ki nyalogatja jobban a szája szélét a tikosszolgálatok vagy a bünözök.

Én azért megvárom a time trax-ből a hitelkártyából kiurgó holocsajt :D  Vagy a kontaktlencse méretű AR cuccost :D Ebben én valahogy nem látom az okostelefon killer jövőt :D 

-42-

Akár parasztvakítás, akár nem.. Ilyen marketinggel bukta.

Szerkesztve: 2023. 11. 13., h – 18:15

Parasztvakítás, de a sok unatkozó, gazdag hülye meg fogja venni, mert nem akarnak kimaradni a hype-ból. A közösségi oldalaknak sincs értelme, szutyok mind, mégis népszerűek, így ez a kütyü is simán sikerre esélyes.

Ami baját én látok: ha olyan helyen használják, ahol épp nincs netelérés, pl. gyenge térerő, stb., ott kb. csak dísz lesz.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Ja ... Majd tuti mindenhez is hozzaferest fogok nekik adni ...

Ha nincs kijelző, akkor nincs yt, tiktok és pornó vagyis a termék halott.

szerintem arra utaznak, hogy valami tech óriás megveszi őket csillió-millió, sutyuli-mutyuli dollárért, aztán ha a Google lesz, akkor meg 2 év után úgyis beszántja :D

még csak parasztvakítás sem.

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Ez egy tökéletes lehallgató eszköz kvázi bárkit bármikor. A mobil is az, de azt többnyire zsebben hordja az ember. Ez egy zseniális megoldás.

Kellő hype mellett mindenki hordani fogja, és így azok is megfigyelhetők lesznek, akik egyébként sosem vennének ilyet.

Ezt tuti megfogja venni valamelyik amerikai kormányzat által pénzelt óriás tech. cég.

Szép új jövő :-)

Szerkesztve: 2023. 11. 14., k – 13:43

Egyetlen felhasználási terület a katonaság, rendőrség, bkv ellenőrök lehetne. Abba az irányba fejleszteném a cuccot.

Testkamerajuk mar most is van - akinek szukseges. Rendornek pont nem jo, ha fog valaki gyanusat, es az illeto hallotavolsagaban faggatja ki a kutyujet, hogy van-e valami gond vele. Katonanak sisakkamera + kijelzo iranyba fejlesztenem. Bkv ellenornel max. kamera, ha valami gaz van, de ok kevesbe kerulnek olyan szituacioba. Okos funkciokat nem hasznalja ki.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Azt most is megteszik, ott a radio.

szerk: ja, a fulestol csak a kutyu valaszat nem hallja, azt igen, hogy a rendor mit kerdez. Ha begepeli az illeto nevet, akkor nem tudja, hogy epp a biztositas adatait vagy a korozest kerdezi-e le.

Epp a napokban lattam egy videot, ahol a sokeszu (USA-ban) kihivta a rendoroket, mert a gyorsettermes (talan mekis) sultkrumplija kihult. A rendor azert vegigfuttatta a rutinellenorzest, kiderult, hogy korozes alatt allt valami par evvel korabbi emberoles miatt. Az illetonek az utolso pillanatban valahogy megis leesett a dolog, probalt elfutni, de nem sikerult. Ha a napbarnitott jelenleteben kerdezi le a rendor ezeket, lehet, hogy maskepp alakul.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Azt jól látom, hogy azt demozzák, hogy mekkorát tud halucinálni az AI?  ( https://www.youtube.com/watch?v=th3vzKTE0O8&t=215s )

Kérdés: "When is the next eclipse and where is the best place to see it?"
Válasz: "The next total solar eclipse will occur on April 8th 2024. Best places to see it are Exmouth, Australia, and East-Timor"

Valóság: https://theskylive.com/solar-eclipse?id=2024-04-08
a dátumot legalább eltalálta de a helyszín az nem igazán stimmel....

Ahogy nézem őket, mármint a csajt és a fickót, a csaj még valahogy lelkesedik, de a fickó kb leszarja az egészet.

Nekem nem kell ez a kütyü, jelenleg még a hangvezérléstől is tartózkodom, pedig elvileg a mobiltelefon már tudna valamit nyújtani.

A bigyóról már csak le kéne vágni a szargyáros biomechanizmust, hogy igazán hatékony legyen.

Szerkesztve: 2023. 11. 15., sze – 18:14

Engem az érdekelne, hogy az okostelefonok hangos-asszisztensei kb. jelenleg is ezt tudják, miközben a telefonon fut a netbank is, meg az Angry Birds is, tehát viszik magukkal az emberek vásárolni, meg a WC-re is. Nem egyszerűbb lenne ennek a szoftverét kiadni a Play Store-on? 

Nagy Péter

Egy resze mar ki van adva, ill. a mindenfele assistant-ek beepitve tudjak - ha nem tiltod le hozzam hasonloan.

Ez annyival tobb, hogy folyamatosan megy a kameraja, rosszabb a kijelzoje, csereben hamarabb lemerul.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?