Ha egér, akkor ...

 ( trey | 2019. május 28., kedd - 13:11 )
csak vezetékes!
30% (134 szavazat)
csak vezeték nélküli!
22% (100 szavazat)
is-is.
41% (184 szavazat)
Csak az eredmény érdekel.
7% (31 szavazat)
Összes szavazat: 449

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Mondanám, hogy vezetékes-párti vagyok gaming miatt, de éppen év elején vettem egy vezeték nélkülit a laptophoz, aminek annyira bevált a fogása és a súlyelosztása, hogy az asztali gép egerét is lecseréltem rá. Abszolút semmi különbséget nem érzek vezeték vs. vevőegység között (bluetoothos az más; volt olyanom is, de nem szerettem).

ha mar valami alapjan valasztani kene akkor az az ergonomia

akkor mar inkabb legyen egy szvazas arrol, hogy a balkezesek hogyan egeresznek...
itt nalunk van aki jobbkeznel tartja az egeret de forditott gombokkal, aztan van aki balkezen tartja az egeret de a gombokat nem forditja

Minek megfordítani?
Ügyes a balkezem, tudom, melyik ujj nyomja a bal gombot.

Viszont az "egonomikus", jobb tenyérbe görbített egereket messziről kerülöm.

miert vagy ilyen kirekeszto, hogy csak a balkezesek erdekelnek?

en pl. abszolut jobbkezes vagyok, de bal kezzel egereszek :D (na jo, ebben a pillanatban a fajos kezem miatt nem, de amugy mindig)

Egy ínhüvely-gyulladás miatt kb. 1.5 éve áttértem bal kezes egerészésre, azóta már rég meggyógyult, de hogy kíméljem a jobbot, azóta is ott maradt az egér. Nem változtattam a gombokon, könnyű volt megszokni, hogy a bal kezem középső ujjával nyomom a bal egérgombot.

Amúgy kb. 15 éve csakis vezeték nélküli, nem tudom elviselni, hogy ráncigálni kelljen egy drótot.

+1, a madzag léte/nemléte sokkal kevésbé fontos, minthogy megfelleő mérete és alakja legyen a rágcsálónak :-)

Én jobb kézzel használom az egeret balkezesként.

+1 és nem cseréltem fel a gombokat

Személyes weboldalam
'Everybody loves LEDs'

Jobbkezes vagyok és régen kizárólag jobb kézzel használtam az egeret.
Sok évvel ezelőtt egy műtét miatt a jobb kezem kb. másfél hónapra be volt gipszelve. A kézfejemet sem tudtam mozgatni csak az ujjaimat.
Akkor áttettem az egeret a baloldalra, de a gombokat nem cseréltem fel. Minek is?
Azóta az egér a baloldalon van, többnyire. Ennek az az előnye, hogy a jobb kezem szabad marad a gépeléshez. Olykor pl. egy űrlap kitöltésekor, gépelni is kell meg egérrel is kattintgatni sűrűn váltakozva.
Szinte észre sem veszem, ha egy másik géphez ülve az egér a jobboldalon van. Egyedül az kavar meg, ha egy balkezes kolléga gépéhez kell ülnöm, mert neki viszont meg vannak cserélve az egérgombok. Ott az első néhány percben szerencsétlenkedek egy picit.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Bluetooth egerem van és 2,4GHz-es wifi. Onnan tudom, hogy valamelyik alkalmazás elkezdett vadul forgalmazni, hogy akadozik az egérmutató...

Is-is.

Melóban hanyattegerészek unifying vevővel, otthon egy drótos Logi G403 van az MX518 helyett (aminek le kell vakarjam a puha műanyagborítását).

Ha egér, akkor csak és kizárólag SteelSeries Rival 600. Még világítani is tud. Ha elkopik rögtön kettőt is veszek, hogy ne kelljen folyton újat rendelni. Minek annyit enni, öltözni, emberek közé menni...
--
"Csak webfejlesztést ne..." -ismeretlen eredetű szállóige-

Pár hónapja vettem Steelseries egeret, hát azt kell mondjam, eléggé jó...

Régen csak vezetékeshez ragaszkodtam, de mióta már elég havonta egyszer tölteni, simán elvagyok a vezeték nélkülivel.

Az enyémeket hónapokig nem kell. Milyen egered van?

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

lehet selejtet kapott. az enyem gyari elemmel kozel 3 evig birta.

Az enyém is van vagy fél éves, az eredeti egy szem elemmel megy azóta is.

--
trey @ gépház

Egy Logitech MX Anywhere 2-m van, és mivel a gépet sem kapcsolom ki (szerverként is funkcionál gyakorlatilag), így az egér is bekapcsolva van állandóan. A hivatalos marketing szövege szerint egy töltéssel 2 hónapot is kibír, de gondolom átlagos használatra számolják. Ha meg merül, van usb kábele, a gép meg ott van mellette az asztalon, és töltés közben is tökéletesen működik.

Igazából az volt a fő szempont, hogy üveg asztalom van, és nem akartam egérpadot, hanem azt szerettem volna, ha csak simán az üveg asztalra lerakva a gépet az egérrel tudom használni.
Ez az egér meg nem csak az üvegen, de minden más felületen is tök jól működik. Kíváncsiságból próbáltam még tükrön, textilen, az ölemben alvó macskán, parkettán, a mobil kijelzőjén, mindenhol ment.

Az enyém egy Logitech M720 Triathlon.
A tiédnek az egyel kisebbik tesója. Kb 1,5 éves, ez a mostani benne a második AA elem. Az első az volt amivel vettem. Több eszközzel használom.

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

Azt mondjuk jó tudni, hogy az elemes testvérei ennyivel tovább húzzák, de igazából nekem nem volt szempont.
Nem teher havonta egyszer kábelre kötni, amíg nem vagyok otthon. Ha jelez este, hogy merülőben van, akkor másnap töltőre teszem, mire hazaérek, megint megy egy hónapig.
Van egy kábel a gépben, amit ki sem húzok, felváltva töltök róla mindent, amit kell. (PS4 kontroller, egér, lassú powerbank, GameBoy utánzat, stb...) Az egérnek elég egy éjszaka vagy egy nappal; a powerbanknak ha le van merülve, kellhet 16 óra is, de a BittBoy-nak elég 1-2 óra is. A PS4 kontrollert meg nem tudom, nem sok időm van játszani, az meg jól bírja.

Havonta 1x? Miért kell olyan sűrűn?

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

Asztali melle csak vezetekes.
Laptop melle vezetekes vagy anelkuli. Vezeteknelkulibol meg nem talaltam olyat, ami annyi feluleten mukodne. A vezeteknelkulit meg idonkent tolteni kell, akkut cserelni, meg hasonlo okokbol kenyelmetlen. Viszont nem gubancolodik ossze a vezeteke. Altalaban van mindkettobol a taskamban.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

+1

Sokat cipelem táskában, megtört az előző vezetéke, azóta vezeték nélkülit használok laptop mellé.

Kicsit fentebbi hozzászólásom alapján ajánlom, tegyél egy próbát a Logitech MX Anywhere 2-vel. Minden felületen működik. Sok egér megfordul nálam, ez az első, ami a fürdőszobai tükrön is probléma nélkül megy.

Koszi, olvastam, macskan nem feltetlenul kell mennie, de jonak tunik a specifikacio alapjan. Az este megrendeltem.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

A drótnélküli előnye, hogy nincs útban a drót, és nem gátolja az egér mozgását (nálam ez az utóbbi években kevésbé szempont, mert hanyattegeret használok). A drótosé meg az, hogy a vezetéket követve akkor is megtalálod, ha kupi van az asztalon :)

Sokkal többet számít az ergonómia, aminek persze része lehet az, hogy a vezeték némileg akadályozhatja az egér mozgását, illetve az egér tömege, ami vezetékesnél kisebb tud lenni.

Egy Microsoft Bluetooth Mouse 5000-em van, még a táblagép mellé vettem, de annyira bejött, hogy a laptoppal használom.
Havonta kellett elemet cserélni benne, legutóbb lemerült, és azóta valami vacak usb-set használok, amíg nem megyek át a szomszédba elemet venni. Ennek kb másfél éve :D
--
Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

Nem vagyok ellene alapvetően annyira a vezeték nélkülinek sem, de a vezetékest minden szempontból jobban preferálom, olcsóbb, nem kell töltögetni, stb.. Engem a kábel nem zavar, meg kell tanulni kulturáltan elvezetni, meg úgy kialakítani az asztalon a helyet, hogy ne legyen útban.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

G600, elég nagy dög ha még elem/akku is kerülne bele jó nehéz lenne.

Mivel kellett már megszabaduljak vezeték nélküli egértől, csak mert ügyesen elhagytam a vevőjét, ezért a kevesebb (és amúgy indokolatlan) szemét miatt inkább a vezetékest jelöltem meg. Nem beszélve az elemcserével és/vagy töltögetéssel járó maceráról.

Az egyik vezeték nélküli (hanyatt)egeremben nagyjából másfél évente kell elemet cserélni (AA), nem érzem macerának. A másik (MX Ergo) akkumulátoros, USB-ről tölthető. Amikor jelez, hogy kezd lemerülni, rádugok egy tetszőleges USB csatlakozót, aztán amikor feltöltődött, leveszem róla. Ez se különösebb macera. A vevő elhagyása már nagyobb fájdalom, bár a Logitech unifying tudtommal pótolható és párosítható hozzá az egér.

Akkor ezek szerint rég volt vezeték nélküli egerem és az is szar. De már igazából nem is hiányzik, mer' TrackPoint. :)
Valahol van elhajítva egy drótos is, de tudja az ördög mikor kellett utoljára.

A könnyű egereket szeretem, a vezeték nélkülik a felső kategóriát kivéve nehezek, de még ott is könnyebb a vezetékes.

Ja, ez meg a másik. Én is a könnyű, kicsi egereket szeretem, mivel ujjbegyekkel, karomtartásban használom, nem markolok rá tenyérrel. Igazából attól függ, hogy ki milyen egérhez fejlesztette a tartását, pár embernek meg kifejezetten a nagy, nehéz egerek jönnek be, főleg, ha a tenyerük nagyobb és tenyeres tartásban használják.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Tuti elhagynám a vevőt, meg akkor felejteném el tölteni, amikor kell. Úgy vagyok vele, hogy ami lehet, az legyen karbantartásmentes. Épp elég azokkal a dolgokkal foglalkozni, amikkel muszáj. Ezért csakis drótos. De sokszor simán jó a laptopba épített tapipad is, csak komolyabb egerészéshez használok már igazit.

En a doglottre szavazok. Konkretan ma reggel hozott a lanyom macskaja egy nem teljesen doglott egeret. Utalom az allatkinzast. Meg akkor is, ha tudom, hogy a macska legalabb nem gonosz, csak ideologiailag kepzetlen. Brr.. vizes, szuttyogos es mocorgo gerinctorott kiseger. Szerintem mindharman kolcsonosen elbasztuk egymas reggelet. Bar a macska jokedvu volt. Nincs erzeke a dramahoz.

A macska akkor tesz ilyet, ha meg akar tanitani teged is egeret fogni. A legegyszerubb ugye 1HP-n levo, felig megcsonkitott egeret megfogni, szoval hazaviszi, es elereszti ilyen allapotban, aztan varja, hogy megfogd. Ha mar jol megy, legkozelebb ep egeret hoz majd, esetleg mokust, madarat, ilyesmit.

Exem elozo macskajaval vadasztunk egyszer. Sztem nagyon csalodott bennem, amikor az eleg jo allapotban levo egeret kitereltem a bejarati ajton egy lapattal, ugy, hogy ne essen bantodasa. (egy viragallvany moge bujt, ugy vettuk eszre, hogy Cirmike nagyon nezte azt a sarkot)

Egyebkent.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Ez hülyeség. 1hp-n még 100%-os harcképesség van. (sry, i cant resist) :)

Touchpad (macbook)

Vezetekest jeloltem, mert szerintem vezetekkel van bekotve valahogy.

+1

Miota Mac-en dolgozom, nem hasznalok egeret...

+1

+1 Magic Trackpad

(vezetéknélküli, irodai, otthoni, nemjátékre mi az ami jó, de nem aranyáron?)

Én ezt használom az általad leírt célokra, elégedett vagyok vele, sok programozható gombja van és nem drága: https://redragon-global.com/catalog/gaming-mice-2/shark-optic-10-keys-7200-dpi

------------------------------------------
No God, no peace. Know God, know peace!

Logitech M705

Évek óta ez a standard munka egerem.
Elemet ~évente kell benne cserélni, és az első már 5+ éves. Van mellette egy ugyan ilyen tartalék, de ezt az asszony elkunyizta, neki is bejött :)

--
zrubi.hu

+1, ez van nekem is.

Köszi nektek!

Otthon az asztali gephez vezetekes van jatek miatt.
Munkaban vezetekes van a laptophoz, mert ugy 100x kenyelmesebb meetingre rohangalni vele egyutt.

-------------------------
Roses are red
Violets are blue
Unexpected '}' on line 32

+1
Játékhoz csak is vezetékes.

Vezetékes. De ha mobil voltam akkor vmi pici vezeték nélküli is megteszi. Aztán itthon a Razer Deathadder mindig mosolyt csal az arcomra és maradok a vezetékes egérnél.

csakis vezetékes... sóher vagyok és környezettudatos: az elem pénzbe kerül, és csak szemét lesz belőle.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

bemutatom neked az akkumulatort: https://www.pcland.hu/duracell-aa-2500mah-elotoltott-ceruza-akkumulator-10pp050036

:)

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

az akksival az a baj, ha nem felejtem el időben kivenni az egérből, és töltőre tenni, akkor a mélykisülés állapotába kerül. NiCd akksi volna igazán jó egérbe, de olyat sajnos már nem kapni. Nade, szerintem nagyon nem kényelmes ez a töltögetés-cserebere dolog... Nálam a murphy-effektus hatványozottan szokott jelentkezni, amikor a legnagyobb szükség lenne az egérre, akkor lenne az, hogy lemerülne, se töltött akksi, se elem nem lenne a közelben, de még akkor épp a boltban sem lenne ceruzaelem.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

3 éve vettem anyámnak 5 ezerért egy Logitech egeret, 1 aksival működik. Mindennap használja és még nem merült le.

Otthoni Wireless dolgok jeleznek x százaléknál aminél még bőven kibirnak egy napot. Estére töltőre teszem és másnap megy minden tovább. Magic.

Kizárólag hanyatt egér. Nem kell rángatni, nem fáj a váll, a nyak, esetleg a lapocka fölötti izom. Nem egyszerű megszokni, de számomra aranyat ér. Ha laptophoz kell, még egyszerűbb a használata.
Olyan opciót nem találtam, hogy mindegy...

+1

Gyakorlatilag még a golyós egerek korában szoktam át a Logitech saját optikai trackballjaira... ég és föld volt. Persze azóta az egerek is sokat javultak, de... megszokás meg kényelem engem mindig visszavitt a trackballhoz.

Kapcsolodo HUP szavazas 2014-bol: Vezetéknélküli billentyűzetet... (TLDR: "43% - nem érdekel a vezetéknélküli billentyűzet.")

Laptop mellé szigorúan vezeték nélküli.
hagyományos desktopnál meg elfér a madzag. És azon játszom is, szóval ott inkább madzagos sokgombos "gamer" egér kell.

--
zrubi.hu

Macska :)

+1
--
"Csak webfejlesztést ne..." -ismeretlen eredetű szállóige-

Trackball, ott meg kb tök mind1, hogy vezetékes vagy vezetéknélküli. Nagyjából '93-94 óta használok Logitech TrackMan Marble-öket, most is egy 15 éves TrackMan Marble Wheelt szorongatok. Egér? :) Ugyan már...

A nagy kedvenc az A4tech BetteryFree vezeték nélküli volt (a pad látta el árammal, indukciósan, abba ment a drót), de sajnos már elromlott, és az általam ismert boltokban nem is volt.
A legtöbb farkatlan egérben a(z elem) súlya az utálatos.

Azt en is elegge sajnalom, meg van egy utolso mukodo darabom, de eleg koszlott mar szegeny :( Mar jo ideje eltunt ez a szeria :(

Olyat kell nézni, amibe 1 db. ceruzaelem megy, azoknak egész korrekt a súlya. Mondjuk az sem mindegy mekkora az egér és hol van benne az elem, mert becsapós lehet.

Sokáig idegenkedtem a vezeték nélküli egerektől. Mondjuk az első rossz tapasztalat is lehetett az oka.
Vettem egy Samsung vezeték nélküli billentyűt és egeret. A billentyűben 2 db AA-s Duracell elem egy évig is kitartott, de az egérben másfél két havonta cserélni kellet. Vettem 4 db tölthető NiMH akkut, az meg ugye ha nem használod is lemerül egy hónap alatt. Így sohasem volt töltött aksi amikor cserélni kellett. Ezért eltettem az egészet és visszatettem a régi ezer éves vezetékes Genius billentyűmet és egeret. Aztán évekkel később rendeltem Kínából 1250 Ft-ért egy 3 dpi felbontást is tudó vezeték nélküli egeret a laptopomhoz, ami viszont átlagos elemekkel is kibírja egy évig is.
Asztali gépen általában vezetékes egeret használok, laptopon meg általában vezeték nélkülit.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Munkahelyen egy Logitech vezetéknélküli kb. 5-6 éve. Tökéletes mind a mai napig...

Itthon egy Logitech M100 vezetékes, mert egyszerűen nem találtam normális vezetéknélkülit.

Amikkel az elmút pár évben kisérleteztem:

- Egy Logitech - Random időnként (volt hogy naponta többször is, de volt hogy csak hetente) jobb gombbal való kattintáskor lefagyott. A ki-be kapcsolás sem segített rajta, csak az elem kivéte és visszahelyezése oldotta meg.
- Kétféle Genius - Kb 2 hónap után a bal gombjuk elkezdett duplaklikkelni.
- Egy Microsoft egér - Kb 30-60 percenként elvesztette a kapcsolatot a vevőjével, kellett 30 másodperc mire újra elkezdett működni.
- Egy másik Microsoft egér - A görgője ment szét, pár hónap után, gyakorlatilag szétmálott a gumi
- Valami Hama egér - Bal gomb kis idő után duplaklikkelt
- Egy Rappo - 1 hónap után elkezdett duplaklikkelni majd kb. egy hét után már triplaklikkelni...

Nem hasznalok egeret. Szerintem amikor az eger utan kell nyulni akkor huztad le a wc-n a produktivitast.

Egy kivetel a 3d-s programok. De az mostanaban eleg ritka.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

+1

Pár hónapja átálltam keyboard only tiling WM-re, meg terminálos alkalmazásokra, vim-re, vimkey-t használó progikra (zathura, vifm, neomutt, ncmpcpp, ncpamixer, curseradio, gotop, saját scriptek, stb.), böngészőben Trydactyl addont használom (Vimperator utóda), így szinte egyáltalán nem használok egeret. Ritkán böngészőben (mikor egy oldallal nem működik megfelelően ez az addon), vagy valami rajzolóprogiban, vagy játékoknál (pl. fps lövöldözés). Nagyon kivételesen és minimálisan használok egeret azóta.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Csakis Logitech M505 vezetek nelkuli eger. Sajnos mar nem gyartjak. :(
Mivel mar olyan regi, most kellett benne mikrokapcsolot cserelnem, azota megint nagyon popec.
Nagyon pontos, zero lag, 18-24 honap elemido (verzioszam fuggo, sose kapcsolom ki).
Amiota ezt hasznalom, el sem tudnam kepzelni a regi "szep" idoket, amikor allandoan kotelhuzas volt az eger drotjaval.
Itt ellenerv volt a drotnelkuli ellen, hogy maceras, mert lemerul. De 18+ havonta 1x! :)

Ha routing protokoll, akkor ...
( ) ... RIP
( ) ... OSPF
( ) ... IS-IS

~~~~~~~~
deb http://deb.uucp.hu/ wheezy yazzy repack