Idén kaptál/kapsz a munkáltatódtól pulykapénzt?

 ( trey | 2018. december 14., péntek - 9:41 )
Igen.
19% (91 szavazat)
Nem.
40% (195 szavazat)
Remélem.
7% (33 szavazat)
Pulyka... őőő... WTF?!?!
28% (138 szavazat)
Egyéb, leírom.
2% (8 szavazat)
Csak az eredmény érdekel.
5% (26 szavazat)
Összes szavazat: 491

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hint (örök klasszikus karácsonyra ;): A Griswold család karácsonya

--
trey @ gépház

Én pont a legrosszabbkor váltottam ilyen szempontból, az előző helyemről már nem kapok, az újon még nem kapok, de így is jobb (lesz) a fizu, mint a tavalyi és azelőtti pulykapénzekkel toldott fizu.

+1

https://www.youtube.com/watch?v=88G9qAKXpuc&feature=youtu.be&t=40

ha ez ebben volt, akkor ezen a filmen irgalmatlanul röhögtem valamikor.
igazság szerint most is vigyorgok kiguvadt szemekkel :D

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Igen, igen! Ez az! Ez az!

Minden karácsonykor megnézem :D

--
trey @ gépház

hmm el is indítom háttérzajnak, bár.. lehet most a meló lesz kicsit háttérben.
https://videa.hu/videok/film-animacio/karacsonyi-vakacio-teljes-film-TNo8q6G6meD7xaAz

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

13. havira gondolsz ? azt igen.

Pontos definíció szerintem nincs. Szerintem minden olyan pénz, amit a rendes (munkaszerződésben rögzített) járandóságokon felül, jutalomként, ajándékként stb. ad a munkáltató az éves jól végzett munka, lojalitás stb. miatt.

--
trey @ gépház

A 13. havi az általában a munkaszerződésben rögzített, ergo ez "jár", nem szokott feltételhez kötődni. A bónusz szintén munkaszerződésben szokott lenni rögzítve, és szintén "jár", de a mértéke már változó, mindenféle teljesítménymérőszámok alapján kalkulálva. A rendkívüli pulykapénzzel meg megdobhat a cég / főnököd, ha úgy látja jónak, és személyreszabottan (Jóska idén kapott pulykapénzt, Pista nem!). Automatikusan se nem "jár", se nem része a munkaszerződésnek.
--

-1 jó pár itthoni céggel állok kapcsolatban, mindenhol valamilyen (általában külső, jellemzően a "cég eredménye") feltételhez kötik

Melyikre gondolsz a fenti 3-ból?
--

A lojalitást állással, a munkát pénzzel jutalmazom. :)

Van, ahol csak pár 10 ezer forintról beszélünk.

exkollega szerint "az osszeg egy sertessel er fel - inkabb ne adjon semmit" (10e kapott)

Hát, 10 ezerért túl sok sertést nem kap, max pár kiló combot...

Nem kaptam, de nem is volt ilyenről szó soha. Amikor egy munkahelyre elmegyek akkor annyit kérek, hogy megérje ott dolgozni. Volt ahol béralku mellé odatették, hogy nincs költségtérítés, úgyhogy ezzel kalkuláljak. Volt ahol minden évben bedobták, hogy majd az év végi bónusz ... aztán az soha sem volt. Én az előbbit korrektebbnek érzem, ezért kerülöm az olyan helyeket ahol a bónuszt jutattásként bele kalkulálják a fizetésbe.
Nekem ne adjon a cég karácsonyi ajándékot (legfeljebb jelképest, annak örülök). Olyan fizetést adjon, hogy ez ne legyen gond.

dettó. amikor a mostani munkahelyemre jöttem, mondták, hogy itt nincs prémium, cafetéria, bónusz, úgy kalkuláljam a bérigényemet, hogy ezt vegyem figyelembe. nekem ez így jobban tetszik.
--
www.haiku-os.org

+1

Iden kaptunk egy oriasi doboz organic fozo alapanyagot (olasz tesztat olivat mindenfele szoszt ceges fozo kotenyt szakacskonyveket)

Szerintem ez vicces :D

A fizut meg megkapom minden honapban nem panaszkodom...

Szerintem ez tok jo, ilyennek en is orulnek. :)

Nem, es sose kaptam. Cserebe kaptam rendes fizetest.

A kettő nem zárja ki egymást, a rendes fizetés mellé minden évben kapok rendes pulykapénzt.
--
desktop: Mint/Cinnamon
laptop : Windows10

"A kettő nem zárja ki egymást,"

+1

--
trey @ gépház

+1

Esetemben a gyakorlat sajnos inkább azt mutatta, hogy akkor kaptunk egy bébiputykát, amikor alkalmazottként dolgoztam kevés pénzért. Aztán ahogy telt az idő, már többet kerestem a cégnél, de már nem kaptunk semmit, majd aztán vállalkozó lettem, igy sokkal többet keresek, de már nem igénylem, hogy külön még ilyesmikkel 'elhalmozzanak'.
Ennek inkabb akkor érzi szükségét a munkáltató, amikor ő maga is érzi, hogy mennyire alulfizetik a cégnél az alkalmazottakat.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Esetemben a gyakorlat sajnos inkább azt mutatta, hogy akkor kaptunk egy bébiputykát, amikor alkalmazottként dolgoztam kevés pénzért. Aztán ahogy telt az idő, már többet kerestem a cégnél, de már nem kaptunk semmit, majd aztán vállalkozó lettem, igy sokkal többet keresek, de már nem igénylem, hogy külön még ilyesmikkel 'elhalmozzanak'.
Ennek inkabb akkor érzi szükségét a munkáltató, amikor ő maga is érzi, hogy mennyire alulfizetik a cégnél az alkalmazottakat.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

kompenzáció vs. ajándék

Hát egy valamit biztos elérnek ezek a pulykapénzek: a megelőző 1 vagy 2 hónapban lecsökken a felmondási hajlandóság, de utána meg koncentráltabban megkapja a cég. Csak én érzem így? :)

Idén eljutottunk oda, amit még sosem hallottam, amióta dolgozom.

Az egyik állandó fő elégedetlen kolléga annyit mondott, hogy ő konkrétan most elégedett a fizetésével. Egyetlen dolgot tudna negatívumként felhozni, hogy hónap végére el szokott fogyni a cég által ingyen biztosított mentes ásványvíz. Illetve, a székét ki kéne cserélni. Az utóbbira mondták neki, hogy múlt hónapban ment körbe a munkavédelmis, hogy felmérje kinek nem jó a széke, akkor szólhatott volna. Ja, elfelejtette.

Vagyis, maradt a síráslistáján, hogy hó végére nem marad általában ingyen víz.

#rosszulélünk

--
trey @ gépház

Nagyon sokan nem tudják jó dolgukban, hogy mi is a bajuk igazán, egészen addig, amíg az élet nem rendezi egyszer úgy át a dolgokat, hogy majd tényleg rájönnek, hogy de jó is volt hajdanán.

--
robyboy

+1

--
Karesz
www.fotokaresz.hu

Ha leszámítjuk a pályájuk elején lévőket (4-5év?), akkor a maradék már (80%+) már nem a pénz miatt vált - hanem a faszom főnök miatt. :)
(szvsz)

azaz... az uj fonok masodik munkanapjan mondtam fel, akkor mar a 4. panaszt gyujtotte be.... elt a cegnel 4 honapot.

Viszont sikeres volt, mert elment miatta x ember?
--

pont ahogy mondod...... fel QA, fel SRE es teljes halozatos csapat

Székcsere, igény szerint? Nálunk Naccs'asszony, meg a belsőépítészei kitalálták, hogy ilyen székek lesznek egységesen az irodákban és pont. Az, hogy a rajta ülők 80%-a szerint egy kalap ... :/ Legfeljebb megkérem a karbantartót hogy inkább csempésszen vissza nekem a lomtárból egy régit :/

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Gondolom senki nem akadályozná meg, ha elugrasz a jysk-be, és hozol be magadnak egy kényelmes irodai széket mondjuk 30 ezerért (csak 1 példa, én ott találtam a kedvenc székemet), az ottanit meg betolod a sarokba.
Ugyanúgy ahogy másoknál szoktam látni a felfújható gumilabda széket, v. az állómunkára átalakított asztalt. Azokat is gondolom saját zsebből szerezte be a kolléga.
--

Harmincért kényelmes? Oké, lehet, hogy én szocializálódtam burokban, de szerintem tegyél mögé egy nullát.

Eleg csunya lenne, ha a munkahelyre sajat penzbol 300-ert vennek szeket, amikor az otthoni sem volt tobb 30-nal..

Én sem gondolom, hogy nekem kéne fizetni a munkaeszközöket, de azért a céges székben ülök mondjuk 8 órát, az otthoniban max napi 30 percet. :)

Elég csúnya lenne, ha a munkahelyemre én venném a széket. Kivéve, ha magánvállalkozó lennék és itthon tölteném az életem nagy részét, mert akkor bizony itthonra vennék Aeront. (így is tervben van, csak sajnos van fontosabb kiadnivaló)

update: oké, kettővel feljebb már nem tudok olvasni: :-( Nos, nem, a munkahelyemre nem vennék se széket, se mást. A megfelelő munkakörnyezet kialakítása a munkaadó feladata, kivéve ha a munkaszerződés szerint az enyém. Persze akkor ezt figyelembe véve tárgyalok a juttatásokkal kapcsolatban.

dupla

Dupla nullát :)

A kényelmes széket vegye csak meg a cég, elvégre az ő dolga!

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Értem én. Viszont ha ez évek múltán se történik meg (gondolom ez a helyzet), és amúgy a hely jó, csak a szék miatt még nem akarnék lelépni (ferde szemmel fog nézni a HR-es tyúk mikor a miért jöttél el az előző helyről kérdésre ezzel válaszolok), megvenném a széket 30 ezerért, és béke lesz.
--

Én az előző munkahelyemen rogton az első héten vetettem egy új széket, kineztem a neten és vittem a tipust a fonokhoz, hogy kenyelmetlen a szekem, nem tudok rajta normalisan dolgozni. Nem volt apellata.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

hó végére nem marad általában ingyen víz

Tudnám javasolni a csapot neki, abből elég nagy rendelkezésre állással jön az ingyen víz :D:D:D

Egyik előző helyemen ezt konkrétan megcsinálta kolléga; megkapta a pulykapénzt, pár hét múlva felmondott. :D

Ha tényleg pulykapénz volt, akkor azt karácsony előtt kaphatta, karácsony után pár hét az meg január eleje, ideális új melóhelyre való belépési időpont.
--

Igen, 14. havi fizetésnek (vagy karácsonyi pénznek - Weihnachtsgeld) hívják (Ausztria). :o

Pulykapénz :D Yepp!

Az előző munkáltatóm egy évtizedig nem tudta megérteni, hogy mi az a "pulykapénz" - nem magyar cég ugyebár. Azért rendesek voltak fizettek 1-2 heti plusz bért. :)
A mostani magyar, ők is fizettek egy kerek összeget, de nem nevezték ők sem pulykapénznek. :) De még mindig jobb, mintha halpénzt kaptunk volna. :D

Ezt nem mondod komolyan. A pulykapénz kifejezés olyan vicces volt a 90-es évek elején-közepén, hogy a cégcsoporton belül egy osztrák-magyar tulajdonú cég inkább visszavonta magát az elnevezést, és 13. havi bérként hivatkozott rá a továbbiakban.

Pulykázás játszik? :D

Csap papagájozás.


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

*idén pulykát kapok :D

"iden egy lovat kapunk (de reszletekben, mert a lo egy draga allat)"

Fenti HSZ-ekből azt látom, hogy a karácsonyi pénzt mindenki valamiféle adománynak tekinti.
Én azt tapasztalom, hogy motivációs eszköz. Van egy egység, amit a vezér felajánl mindenkinek. A középvezetők pedig ebből differenciálnak.
Ha minden oké veled, 100%. Ha k*vajó vagy, és kiköpted a beled, vagy villantottál valami nagyot, akkor lehet 110-120%.
Ha lustultál a korábbi évekhez, lassulsz, szétszórt vagy, akkor 80-50%. (A 0% nem jellemző, mert az azt jelenté, hogy inkább máshol kéne dolgoznod, és nem haboznak szóvá tenni. ;) )

Szóval szerintem ha jól kezelik, és nem 5000Ft-ról beszélünk, akkor több mint ajándék. A középvezetőknek motivációs eszköz.
Persze ehhez normális vezetők kellenek, de kultúrált helyen működik.
Ahol én dolgozom, ott történetesen működik is, pedig magyar cég. Létezik ilyen. :)

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Szerintem meg elmúlt az világ, amikor az éves bér 1-2%-ával tudod differenciálni az embereket a "kiköpted a beled vagy nem" szintjén. Aki rendesen kiköpte a belét, azt egy nagyságrenddel több plusszal kell honorálni (azaz inkább a +10% extra éves bónusz = +1 havi fizu, vagy +10% fizuemelés), vagy a következő évben már nem lesz lehetőséged ezen morfondírozni, mert valahol máshol fogja 40%-kal több pénzért kamatoztatni a lelkesedését...

Fizetést se, már 2 hónapja.

--
openSUSE 42.2 x86_64

./valta.sh
____________________
echo crash > /dev/kmem

Számlás vagyok szóval az ilyen aranyos dolgok nem érintenek :)

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Pulykapénz? Most látom először ezt a szót.
Lehet, hogy eddig is kaptam, csak nem tudtam róla?
Mindenesetre eddig nem vettem észre, amit kaptam, annak mindig volt jogcíme.

Pedig egyszeru:
Minden honap fizetese el van nevezve egy allatrol, mint a horoszkopban.
A 12. havi fizetest valahol pulykanak becezik. Valahol, meg megvan mar a 12 allatnev, igy ott a pulykapenznek a 13. havit hivjak:)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Itt csak annyi van, hogy már 20-án utalják a normál fizetést (meg van 13. havi, de az jár, csak optikai tuning).

Ausztria vagy Németország? :)

Nálunk is volt évekig 13. havi, aztán tavaly beolvasztották (az éves bruttó bér van a munkaszerződésben rögzítve, szóval tökmindegy hány részre osztják).
Évvégi bónusz van, a cég meg a dolgozó évi teljesítményétől függően kb. 1-1.5 havi fizetés.
Meg van évvégi fizetésemelés 1-5% között.

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Majdnem, Svájc. Itt kb. 2 havi a minimum bónusz. Meg fizetésemelés meg részvénycsomag.

Mi az, hogy minimum bónusz? Az nem a fizetés? :D

Majdnem. Ha az értékelés szerint hoztad a minimum elvárt szintet, akkor 15% a fix bónusz. Ha jobb voltál, akkor innen megy felfelé. Ha rosszabb, akkor kezdhetsz izgulni, jön a PIP, stb. Sok helyen ez miatt a fizu+bónusz van bejelentve várható fizetésnek. Ez tényleg bónusz olyan szempontból, hogy értékelés függvénye az értéke, és bőven az alap fizetésen felül van, csak az átlagnál nagyobb a %.

Jaaa, total reward, vágom.

Nem ismerem ezt a zsargont.