Engem irritál csak cefetül az inviteches YouTube reklám az 'igénytelen, bunkó rendszergazda'-val a főszerepben?

Címkék

Igen, csak téged, engem nem.
55% (167 szavazat)
Nem, engem is bosszant.
29% (89 szavazat)
Egyéb, leírom.
16% (48 szavazat)
Összes szavazat: 304

Hozzászólások

Ezzel most találkoztam először... Ami ennek hatására lejön: A rendszergazdák hülyék és bunkók...

Így kell lejáratni egy teljes szakmát. Elismerem én is találkoztam már hasonló kaliberű emberrel, de az sem maradt sokáig adott cégnél, adott pozícióban. De ennyire általánosítani ezt nem kellene.

Igazából ez sokkal inkább negatív hatást ér el, mint pozitívumot. Még az Invitech-et is inkább negatív színben tünteti fel az én szememben, hogy ilyen reklámot kiadtak.

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Annyi különbséggel h. ezt itt olvassa az az 1-2000 szakmabeli (amúgy hány reg.elt rendszeresen fórumozó user van hupon?)

A YT-os reklámot meg potenciálisan több millió magyar internetező láthatja (de ha profilozással csak IT-val foglalkozó emberekre lőnek, akkor is min. 10-20x a különbség).
--

nem láttam, így nem zavar. amiről nem tudsz, az nem fáj alapon. :) a youtube reklám a futó videó közepére bedobva viszont irritál.

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Reklámcélzattal ezt hol kellene látnom? (Ebből kiderült, hogy nem futottam bele.)

engem minden reklám irritál.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Segitek fejlodni: nem az en ingem; nem veszem magamra.

Minden reklám irritál, nem csak a YT-on.

Irritál, ment is a cég feketelistára.

"Your connection is not private
Attackers might be trying to steal your information from www.szabilinux.hu (for example, passwords, messages, or credit cards). Learn more
NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID"

Nálam a NetLock-ra állandóan bevonyít a Chrome. Most guglibácsi seggberúgta őket, vagy csak simán szarul frissült? (Amúgy leszarom miért vonyít, nem használok netlockos tanúsítványt.)

--
openSUSE 42.2 x86_64

Nem, mert AdBlock-ot használok.
Az irritál aki azért pampog, hogy ne használj reklám blokkolót, mert ezzel segíted a csatorna fenntartását, népszerűsítését blabla...
Még rosszabb az olyan weboldal, ahol nem engedi megnézni a tartalmat, mert észleli hogy reklám blokkoló fut és szinte követeli, hogy kapcsoljam ki.
Erre kellene írni egy reklámblokkoló blokkoló blokkolót :O

Azt tudom, nem az a gond.
Hanem vannak olyan oldalak, amik valahogy észlelik (gondolom valami JS okosság), hogy fut az AdBlock és ezért nem jelenítik meg a tartalmat, hanem figyelmeztetnek, hogy ha látni akarom, akkor kapcsoljam ki a reklám blokkolót.
Tehát ez egyfajta reklám blokkoló blokkoló az oldal részéről, ami ellen kellene egy blokkoló :D

yep.
Pl a huaweiblogponthu is ilyen. De már azóta leszoktam arról, hogy olvassam... :)

De ha nagyon zavar akkor meg kell nézni a forráskódot, látszik, hogy hogy csinálja és vissza kell csinálni.

Az említett oldalon konzolba bemásolod ezt és tadam:
jQuery('#tie-popup-adblock').hide(); jQuery('html').css({marginRight: '', overflow: 'auto'}); jQuery('body').removeClass('tie-popup-is-opend')

Nem kell hozzá piszmogni. Elég, ha kikapcsolod a reklámblokkolót vagy tartasz egy másik böngészőt amiben nincs és abban elolvasod ami érdekel.

Gondolj arra, hogy valahogy minden oldalnak fenn kell tartania magát. Erre pedig a legkézenfekvőbb megoldás a reklám. Vannak, akik nagyon jól csinálják és náluk megjelenik a fizetett/szponzorált tartalom, de a többség nem ilyen. Vedd úgy, hogy a reklámok megtekintésével fizetsz.

Engem sokkal jobban idegesít, mikor a GDPR miatt vagyok kizárva egy tengerentúli oldalról.

engem a TV-s "tipikusanmagyar" T reklám basz fel, azonnal elnyomom. hogy a jó kurvaanyjuknak mondják meg mi a tipikusanmagyar, főleg a tejeszacskót szopogató gyerekekre mutogatva. ahogy nézem másnál is kiverhette a biztosítékot, mert próbálták eltüntetni az anyag elejét - dehát megbocsátok, de nem felejtek.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Mondjuk ez nem tul okos toled lassuk be, az a reklam konkretan arrol szol, hogy "Ezekre szoktak mondani hogy tipikusan magyar, pedig szerintunk nem igy van, mert a magyarok nem bunko sutyerakok, hanem ilyenek, meg olyanok, tegyunk azert, hogy ne az legyen a sztereotipikus."
Ami azt illeti a reakciok arra a reklamra, TENYLEG tipikusan magyar reakciok voltak. :DDDD

(Mondom ezt en, aki rettenetesen ruhellem a T-t)

így van, arról szól, hogy ezekre szokták mondani. dehát nem szokta mondani senki, hanem a T találta ki (illetve az ő megbízásukból találták ki), hogy ezt szokták tipikusanmagyarnak mondani. én sokat voltam külföldön, a zacskószopogatás alap (már ahol van zacsi), tolakodás uhh, ha látott már valaki pl. törököt tolakodni eközben célszerűen játszani a hülyét az elég meredek látvány.

szóval nem mondta itt senki, hanem a T kitalált rá valamit. igazi hiánypótlás ganaj módra. mintha én kitalálnám egy reklámot felvezetve, hogy a rendszergazdákra azt mondják - de jajjde azt mondják, hogy szarás után nem törlik ki a seggüket és unalmukban belehokiznak a szerverekbe. vagy valami ilyesmit, mittudomén. ezért mi itt és most teszünk ellene, hogy ne ez legyen az, ami eszünkbe jut egy rendszergazdáról.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

A T-s reklám költői finomkodás, városias szépítgetés, ennél durvább suttyóságokra szokás mondani, hogy tipikusan micsoda, minthogy sokszor-sokféleképp a bőrömön éreztem és láttam ilyesmiket, mondhatni epic, ahogy nem ment át az eredeti üzenet - az megkülön epic, hogy baráti vállakozó köhögte össze az egészet...

Szerintem bizonyos IQ felett jobb, vagy baloldali, vagy antiliba vs bibsi, errr tuggyatököm milyen beállítódástól függetlenül kár az ilyesmin felhorgadni. Példa: sosenem néztem ATV-t, de tegnap némi unszolásra belehallgattam a Fórum című betelefonálós műsorba. Amit ott produkáltak emberek, te ez a videó jutott eszembe, megintcsak attól függetlenül, hogy ki milyen beállítódással bír (na jó a jobberek pár iq fokkal hülyébbek voltak): https://www.youtube.com/watch?v=eGOtZDk6wRc

A honfitársaimról beszélek.

csupán azt nem tudtam, hogy ez nevetséges mellényúlás vagy cinikus trollkodás.

az ilyen bal, jobb, libsi, komcsi, náci felütések legtöbbször nem érdekelnek. egyrészt így könnyebb annyit látni valakibe, hogy ember nem pedig egy szar. másrészt libsi, komcsi, náci vagy a jó anyám tudja miket lehet nevesíteni közel sem biztos, hogy valóban libsik, komcsik, vagy nácik - vagy mittudomén kiknél villog az aktuális vészjelző. amíg engem nem baszlat senki a baromságaival max röhögni tudok, legtöbbször ennyire sem érdekel. hmm, mégiscsak felfelé kellene álljon a szám.

nyilván vannak kivételek, néha elpattan a húr nálam is, de arról leginkább a családom tud. megint csak mondom, hogy jól írta Hiéna: legyél láthatatlan.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Határozottan jól szórakozom rajta, mert nosztalgikus érzéseket kelt. 10-15 évvel ezelőtt elég sok ilyen arccal volt szerencsém találkozni. Önhitt, munkatársakat/kollégákat/ügyfeleket lenéző, rosszindulatú, tudatlan, tapló. Szerencsére azóta változtak a dolgok.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Én is láttam ilyen tagokat régebben, bár magam nem informatikus vagyok. Persze, nem ennyire ilyenek voltak, de paródiának találó.

Ha rendszergazda lennék, nem zavarna ez a reklám, mert paródia. Nem rólam szól.

Fizikus vagyok és szeretem az Agymenőket, pedig a benne levő fizikusok, hát, ... elég idióták. Mégse érzem úgy, hogy a film lejáratja a szakmát.

Akinek nem inge, ne vegye magára...

(Amúgy a kérdés rosszul van feltéve: "Engem irritál csak cefetül.." "Igen, csak téged, engem nem."/"Nem, engem is bosszant." mellé lehetne "Engen nem, de ismerek olyat rajtad kívül, akit még szerintem irritál.")

Na most megnéztem mi ez. :)
Annyira nem sikerült viccesre, de ki azért nem borulnék rajta. A PokOP-hoz képest harmatosan gyenge.

...a vírus meg az okostelefon videókban még van is valami, néha én is válaszolnék valami ilyesmit -persze nem teszem, de az inger megvan :-)

--
Tanya Csenöl az új csatorna

Gyakorlatilag a kialakult kepet mutatja csak be.
Mondjuk az invitech -es kollegak sem lehetnek jobbak (illetve azok biztos nem, akik berohadt tobb eves zonakat huznak be az inviteles resolver+authDNS komboba idonkent es igy a volt inviteles ugyfel csak az invitel halozatabol nem elerheto).

Ezt a legtöbb munkánál el lehet játszani, nem csak rendszergazdákkal. Minden esetre a szakadék valós jó pár területen (mint az informatikában is), mert a felhasználó nem akar érteni hozzá / megtanulni.... csak használni / élni vele valahogy -akármilyen bonyolult is legyen-, és működjön.

- pl nem érdekel, hogy az autó hogyan és miért működik, menjen... ja hogy olajat is kell néha cserélni és költeni rá pénzt....
- festeni szeretne? ne bízza Pistikére, csináltassa profikkal ("Cégnév", -ahol egyébként Pistike dolgozik)
- ne bízza az állami egészségügyben dolgozó orvosra magát, csinálja magánkórházban (ugyan azzal az orvossal)
(itt persze nem az eszközök léte/nem léte amire gondolok speciel)
- stb

Es mi van azzal a reklammal amiben a focistakat debileknek allitja be? (Az orrodat is "tiszticcsa")

Ilyen sztereotipizalassal mukodik a marketing sajna, ez van.

A "The IT Crowd" sorozaton is megsértődtök? Ez elég szánalmas. Ahogy úgy megsértődni általánosságban elég ostoba dolog. Bármin. Szerintem.

Megoldotta?
Meg!
Xarul?
De még milyen xarul. De hát ilyen a „popszakma”. Sajnos.

Most vagy ennyi embernek romlott el a szarkazmus-detektora vagy ennyien vették magukra :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

A francot érdekli egy reklám?

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

nalunk pont ez volt, letiltottak az USB-ket. aztan a dropbox/sshrol nem hallottak... :)

szoval rohogjetek csak, dehat igazat beszel ;)

Véletlenül a bízza profikra után az "invitech" neve jön be, ez biztos valami hiba.

Nekem az okostelefonos határozottan tetszett. :)

Egyszer annakidején amikor kezdő programozó koromban a programozókból csináltak ugyanilyen scriptet akkor én is megsértődtem.

Aztán rájöttem, hogy
1. igazuk van
2. meg kell tanulni önmagamon nevetni
3. nem kell mindent komolyan venni

Adblock miatt nem látok reklámot youtubeon se, úgyhogy nem zavar.

--
openSUSE 42.2 x86_64

Adblock miatt nem látok reklámot youtubeon se, úgyhogy nem zavar.

--
openSUSE 42.2 x86_64

DISCLAIMER:
nem sertodtem meg, csak irrital.
Irritalt a Media Markt buta nos ("Mert hulye azert nem vagyok!") spotja is, meg a bunko focistas ("Ez segit, ha faj a torkod, es az orrodat is tiszticcsa"). De egyiken se sertodtem meg. :)

uBlock Origin | Chrome | Firefox | Edge | Chrome (49, ≤51)

Igen, default kiblokkolja a YouTube felugró bannereket és reklámfilmeket is.

Apropó, engem az irritál, amikor valaki, az elérhető hirdetésblokkoló eszközök ellenére kínozza magát manipulatív, igénytelen, értékrend nélküli, silány reklámokkal, elpocsékolva az idejét, a sávszélességét és a számítógépe erőforrásait.

Amennyiben a "Nem, engem is bosszant" opcióra 1-nél több szavazat érkezik, akkor az "Igen, csak téged..." kitétel fals.

> Sol omnibus lucet.

Még nem is láttam, másfelől ismertem anno pár pont ilyen arcot. Nőben is.

Szóval nem zavar igazán.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Engem az invitech inkább irritál.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Engem nem bosszant, nyilván ironikus, és az az egész lényege, hogy lehet (és kell is) ezt jobban csinálni. (Egyébként meg ha azt nézzük, elérte a célját a reklám, mert ha nem lett volna ez a szavazás, nem nézem végig mindhármat :-) )

Ublock megoldja, hogy a reklámok ne idegesítsenek.
Ami viszont idegesít, hogy szól a zene háttérnek, sokszor mixek, amik van hogy 2 órásak, vagy még hosszabak is, és 1 óra magasságába megáll a video egy pop-uppal, ami arról érdeklődik, hogy nézem-e még a videot...
De legalább megköszönik a visszajelzést, mikor az Ok gombra nyomok.

savszelsporolas az o oldalukon. Nem kell foloslegesen kiszolgalniuk a sok bemaradt streamet.
(valaki otthagyja a gepet napkozben, es elmegy targyalasra, stb)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem értem, van egy színvonal amit képesek megoldani (profizmus teljes hiánya) ezért elővesznek egy klisét amit sztereotipiákra építenek. A célközönség cégvezetők, döntéshozók. A reklám az Invitech-ről mond véleményt és a véleményüket az általános döntéshozó szellemi képességéről. Egy humorosnak szánt történetvonal, ez sem sikerült mert sajnos nem annyira egyértelmű az irónia hogy a szándékolt célcsoport vevő legyen rá. Légyszi ne táplájátok a vírusmarketinget azzal hogy véleményt mondtok róla, oda való ahova a mögötte lévő szolgáltatás. Részemről a kukába

Körbekérdeztem a környezetemet, hogy ki hogyan vélekedik a reklámokról.

Kiemelnék három választ:

Ildikó (38) a könyvelésről:
"Alap, hogy nem rágógumival hardeningeljük az USB portot, hanem két komponensű ragasztóval, vagy ha az elfogyott, akkor ragasztópisztollyal. De amikor az sincs, akkor a Gizi beletol véletlenül egy gémkapcsot, na az a garanciális cseréig megoldja, és csak egy kicsit lesz tőle büdös az irodában."

"létrás" Sanyi (18) a karbantartóktól:
"Áhh, ez hülye. Ember,a csicsás céges telefonok lecserélése esélytelen, mert a paraszt behozza a sajátját. Lehetett volna annyi esze, hogy jel blokkoló tapétát alkalmaz, meg egy tíz lepedős jel zavarót az aliexpresszről. Hallod, hát mit gondol a Jammer az mi? Lekvár márka, vagy mi az istennyila?"

Béláné (70-80 között) több szintet ellátó tisztasági manager:
"Hát, a vírusvédelemre adott válasza meg már lerágott csont, a légrés tűzfal a wifi feltalálásáig működött, most már anakronizmus. Látod azt a dobozt a plafon alatt? Nem, az te marha, ami villog az a riasztó. Mellette, az a fehér izé. Na. NA! Abban megy a fészbúk meg a többi internet. Látsz benne drótot? Naugye! De mostmá' eriggy innen, mert valakinek dógozni is kell ebbe a hodályba... "

A többi választ nem írom le, mert valahogy mindenki oda lukadt ki, hogy ha én ilyen hülyeségekkel foglalkozok, akkor biztos olyan léhűtő vagyok mint az a szőrös arc a tévében.
(Még szerencse, hogy az ilyen eredendően negatív hozzáállással bíró kollégák véleményét automatikusan ignorálom.)

a karakter nem bosszant. lattam mar ilyen arcokat IT teruleten.
bar ok ehhez hasonlokat viccbol mondtak es termesztesen valojaban mokasnak tartottak magukat... a karakter engem nem irrital egyaltalan mert IRL az ilyen embert kerulom.

valojaban a reklam sz*r es kesz.