Mi a véleményed az Ubuntu ÁSZF-ről, mert korlátozzák a felhasználók hozzáférését?

Címkék

Példaértékű. Iránymutatónak, követendőnek tartom.
16% (33 szavazat)
Pozitív. Jót tesz projektnek.
4% (8 szavazat)
Közömbös.
18% (38 szavazat)
Negatív. Nem tesz jót projektnek.
2% (4 szavazat)
Romboló. Határozottan károsnak tartom.
3% (7 szavazat)
Nem érdekel. Microsoft bérenc vagyok. Kérek még popcornt. Csak az eredmény érdekel.
57% (118 szavazat)
Összes szavazat: 208

Hozzászólások

Látom, azt még senki ne kérdezte meg: ki a f.szt érdekel ennél a posztnál, hogy mit kér vagy nem kér a bP? Mit tudsz válaszolni a posztban feltett kérdésekre?
________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Jó, de ez cégekre vonatkozik, és nincs benne semmilyen korlátozás a felhasználókra nézve. Semmi értelme nincs a szavazásnak, ha nem tudja senki miről van szó.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

nagyszerű, csillagos ötös! a másik szavazás esetén kettő darab ember tudta, miről van szó. én meg a barcza. mindenki más csak a szokásos balhé miatt érkezett...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

captain here:
- az ubuntunak sikerült olyan honalpot csinálnia, ahol jól megkülönböztethető a community és a commercial rész
- kb. bármelyik random ~17 évesnek sikerül olyan weblapot csinálnia, ahol jól megkülönböztethető a community és a commercial rész
- a blackpanther közösségnek/bp europe/bp magyarország/whatevernek nem sikerült

és, csak hogy objektíven lehessen beszélni arról, hogy mennyire nem képes a webre kitett bithalmazotok megütni ezt a lécet, még azt is eltüntettétek a föld felszínéről

flies away
--
blogom

hiszel amit akarsz. de ne nekem vagy barczának, vagy a pantherjúzerek bármelyikének kelljen megtanítania olvasni az összevissza kattintgató népeket...
egen, a blackPanther weblapján is kurvajól elkülönített (színkavalkád bazmeg) módon szerepel(t) a community edition meg a cucca a fizetős dolgoktól.
kb bármelyik random 17 IQ-val rendelkező hupos képes lett volna a helyén kezelni dolgokat, meg ugyanilyen szorgosan utánainformálódni, mint ahogyan a köpködést is sikerült.
hiéna részére adtam lehetséges irányt a website egyes részeinek elérhetetlensége ügyében.

bővebb információ a blackPanther megszokott (websiteon lévő) kapcsolati lehetőségein keresztül.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

óriási tévedések áldozatai vagyunk itt mindannyian.
ti azért, mert azt hiszitek, hogy valami linkadogatógép vagyok, barczáról meg azt, hogy bárki irányíthatja közületek, a blackPantherről meg azt, hogy nem lehet merőben más egymagában, mint az összes többi linux.
én meg azért, mert minden egyes, a blackPanthert érintő hupos input megjelenésekor feltételezem, hogy rendre kevesebb köpködő, kötekedő, becsmérlő egyén jelenik meg.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

én nem találom az általad említett [1] bővebb információkat. Mivel te sem tudod/akarod ezeket prezentálni, remélem, megegyezhetünk abban, hogy nincsenek.
ennek mentén továbbra is fenttartom azt, hogy a kulturált beszélgetést szabotálja a bpos közösség azzal, hogy:
- a beszélgetés tárgyát szőrén-szálán eltünteti az internetről
- utána a beszélgetés tárgyáról ellenőrizhetetlen, s emlékeim szerint fals [2] információkat terjeszt.

az összes többi állításodra [3] legalább valami forrást rángathatnál ide.

1: „bővebb információ a blackPanther megszokott (websiteon lévő) kapcsolati lehetőségein keresztül.”
2: egy nagy community sitenak nézett ki a weblap (abból is a rosszabb, személyeskedő fajta), ami a termékbemutatós-akciósnyaralások-lehúzások rossz emlékét hozta maga után.
3: pl.: milyen csoport az a ti, aminek én tagja vagyok, s ilyen megnyilvánulást tett: „barczáról meg azt, hogy bárki irányíthatja közületek”

ps.: szeretném felhívni a figyelmedet a személyeskedés nélküli hozzászólásra.
amennyiben nem sikerül, részemről itt lezárva.

--
blogom

ok, akkor goto 10. számold össze, hogy mennyi személyeskedő, sértegető post érkezett ide meg a másik kupacra, mielőtt idekeverdtem. mert utána is érkeztek, de nyilván azoknak kivétel nélkül én vagyok az oka.

ha megvan az eredmény, folytatjuk a diskurzust.

(rajtam számonkérni azt, hogy a kib netről mikor mi tűnik el, igazi baklövés)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

(rajtam számonkérni azt, hogy a kib netről mikor mi tűnik el, igazi baklövés)

namost te itt ugy veded vektor leharcolt, egett arcat, mint csahos kutya a gazdajaet. Ha neked valojaban zero rahatasod van a dolgokra, akkor mi a szrol hadovalsz te itt egyaltalan? Vagy ez a donkihote vergodes nalad valami ingyen vegzett tarsadalmi munka nalad?

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

dehogy. csak nem értem, miért mentek neki témának/embernek úgy, hogy közületek náhányan többféle témakörben egy esetleges hozzászólás előtt informálódni szoktatok...

(egyébkén ja, vannak dolgok, amikben kiállok kbarcza mellett. de ez nem jelenti, hogy a gazdám volna. ahogy neked sem gazdád, amikor kiállsz egy kollégád/haverod/főnököd mellett. vagy hibás az elgondolás?)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

ti azért, mert azt hiszitek, hogy valami linkadogatógép vagyok [...]

Ha más módon alá tudod támasztani, amit állítasz, nekünk az is jó.

[...] barczáról meg azt, hogy bárki irányíthatja közületek [...]

Nem hiszem, hogy ez bárkinek is a szándékában állna: ahhoz ugyanis minimum fontos/közismert embernek kéne lennie.

[...] a blackPantherről meg azt, hogy nem lehet merőben más egymagában, mint az összes többi linux.

Szerintem lehet; bár attól még, hogy valami egyedi, egyáltalán nem biztos, hogy értéket hordoz magában.

„én meg azért, mert minden egyes, a blackPanthert érintő hupos input megjelenésekor”
Végtelenül cuki ez a mondat egy olyan poszt alatt, amiben a bP isten célzottan fikázza az Ubuntut, te pedig az ő apostolaként az első hozzászólásodban szintén fikázással indítottál. Az begőzölt istened bP-tulajdonos létén és a te bP említéseiden túl ez a poszt hogyan kapcsolódik a bP-hez? Rajtad kívül senki nem említette, nemhogy köpködte vagy becsmérelte volna.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

És akkor vector jól megbosszulja a „gyermekét” ért támadást. Kár, hogy a Ubuntu és a „gyermek” ászf-ének milyensége között semmi kapcsolat nincs. Nem mindegy, hogy valaki vicces, vagy esetleg nevetséges.

Ez az ASZF: https://www.ubuntu.com/legal/terms-and-policies/terms
Az amit linkeltetek az egy cloud support arlista, semmi koze az AFSZ-hez.

Persze egy "kicsit" ugy erzem hogy kb ez olyan sztori, mintha egy Brexit szavazot szeretnek meggyozni az EU-rol hogy milyen fasza, ha ebbol a szalbol indulok ki: https://hup.hu/node/155735

az alaptézis szerint rühes blackPanther pénzt mer kérni a nem blackPanther alól érkezőktől a blackPanthert használóknak ingyenessé tett tartalomért.
ne olvass, megerőltető tevékenység!

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Szerinted az Ubuntu support egyenrangu a BP supporttal?

Az a csoka beletolt 10 evvel ez elott kb 100M $-t a fejlesztesbe es meg mindig ingyen van az Ubuntu. A cloud support, amiert fizetsz, mert bonyolult es nem 1 emberes, de az is ingyen van a forumon.
Nem kotelezo, sot meg auto telepito is van egy alap rendszerhez, ha szukseged van ra.

Ehhez kepest a BP meg evi 40 rugo, ha nem ugy csinalunk mindent, ahogy ti akarjatok.
Zart kozosseg? Milyen zart kozosseg bakker???

Komolyan a 888-on van hasonlo tarsalgas, no meg persze itt, veletek.

Kiscsillag, az a gond, hogy a bp csinált egy klubot, ami fizetős, csak nyitva hagyott egy kaput, ami kb. egy sétálóutcára néz, aztán ha valaki érdeklődve belép, pénzt akar szedni tőle belépődíjként, persze ez nincs feltüntetve jól láthatóan, csak egy kis füzetke van felakasztva az ajtófélfára, ahol megemlítik, hogyha ide belépsz és nincs klubkártyád, lenyúzzuk rólad a vagyonodat. A kíváncsi turista meg a kapu feletti táblát nézi, a füzetet észre sem veszi. Legalább egy nagy táblát raknának, hogy "belépés csak klubtagoknak".

Értelmes klubnál mágneskártyás vagy kódos ajtó van, és a fizető tagság kap klubkártyát. Ha akkora kibebaszott fejlesztő a bpisten-tulajdonos-úr mi a jó bránerért nem csinált egy csak a bp-ben elérhető loginklienst, hogy illetéktelen még csak ne is lássa az ajtót??? Aka klubkártya?
Egy sétálóutcán nyitva lévő üzletekbe betérnek az emberek, ha valaki odatesz egy zártkörű klubot, legyen már annyi esze, hogy akkor az ajtaját lezárja, vagy odaállít egy kétajtósszekrény-bodyguardot...

Egyébként kedves bpisten, semmi személyeskedés, de ha én már bp felhasználó lennék, és ezzel a viselkedéseddel szembesülnék, amit itt letoltál, meggondolnám meddig maradjak még az. Annyira nem lehet überkirály a cuccod, hogy ne lehetne lecserélni barátságosabb szemléletűre. Gyökér cég termékét a boltban sem veszem meg, keresek másikat (pl. nem veszek semmit, amin unilever logó van, bármi is az), de ez az én döntésem.
---
Why use Windows, if you have open doors… to Linux

kiscsillag?
az a gond hogy fordítva ültök a bilin... amikor a hunsudosu (meg minden ezen pattogó írástudatlan) bepippantotta az elfogadom opciót, akkor elfogadta. hogy nem olvasta el, mit írt alá, kétlem hogy bárki más hülyesége. érdekes módon erre (pedig vagy hetedszer írtam el) sem érkezett reakció tőletek...

loginkliens? elmaradott technológia. token van bazz, mielőtt köpködsz/irányt mutatsz/diktálsz, legalább informálódj arról, amiről ugatni kívánsz.

a zárt körű rendezvény akkor is megáll, ha egy kib 2cm x 6 cm matricára írom fel apró betűkkel, ami matricát az ajtó külső oldalára valamelyik sarkába ragasztok fel. (artisjus rulez tizenéve több kocsmánál, működött).

továbbra sem kötelező a panthert használni. továbbra sem kötelező kbarczát baszogatni, továbbra sem kötelező történéseknek utána olvasni, maradjatok csak nyugodtan birkák. beeee beeee

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Mindegy minek hívod, vagy milyen megoldást használsz, a lényeg hogy ne legyen nyitott ajtó az üzletsoron (az interneten gyk.), mert bemennek. Ez megvan?
A kiscsillag annak szólt, hogy tündökölni szeretnél, de még csak pislákolni sikerült :) Nem személyeskedek, ne kapd fel a vizet. Helyette egyszerűen el kéne ismerni, hogy vazze, tényleg nem tettünk meg mindent, hogy az olvasni nem tudó - amúgy jószándékú - balfasz ne menjen be.
Ha te belépnél a sétáló utcáról a boltba, és leordítanák a fejedet, és pénzt követelnének érte, akkor te is visszaordítanál, és nem fizetnél. Mi a faszért van a nyitott ajtó az üzletsoron a többi között? Az hogy valakit már kitessékeltél, és újra megy, az más lapra tartozik, az vagy hülye, vagy kcsg, vagy csak szeret próbálkozni :)
A zártkörű rendezvény megáll, csak nem a sétálóutcában, ahol sok lesz a betévedő. Amit te mondasz, az olyan, hogy szúnyogháló helyett kirakod a matricát, hogy szúnyogoknak tilos a belépés.

Az hogy valaki egy os hivatalos oldalán regelni akar, az szerintem a mai világban alapvető, ehhez nem fog senki ászf-et olvasni, vagyis rossz helyen van az infó. Miért van egyáltalán regelési lehetőség, ha nem akarja az oldal tulajdonosa, hogy regelni lehessen publikusan?
A hupos emberkéknek is megvan a nyomorék stílusa, de általában jogos a kritikájuk (kivéve a sznobok és sznob témák :) ), lehet elsőre nem véres szájjal vagdalkozni kéne, hanem megérteni mi az építő jellegű kritika a mondanivalóban.

UI: szerintem nem köpködtem, nem diktáltam, nem mutattam irányt és nem ugattam. inkább kérdés volt, érdeklődés, csodálkozás. Ja és a bilin majdnem mindegy hogy ülsz, sőt fölégugolva is teli tudod szarni.

---
Why use Windows, if you have open doors… to Linux

nagyot nőttél a szememben. végre egy hupper, akivel lehet pofázni.
továbbra is ott tartunk, hogy -információim szerint- jól látható és kellőképpen beharangozott input vigyorgott többek között nánási úr előtt is, amikor a kimondottan csak a blackPantherjúzerek részére ingyenes területre kívánt vetődni.

a tetőablakomat ha kinyitom, miközben esik az eső, automatikusan kiakasztom az "esőnek, hónak és egyéb csapadéknak beesni tilos!" feliratú táblát. működik. bár sokan mosolyognak, amikor a pakrolóba beállok és kidobom a horgonyt.
nem is gurul el az autó sehova sem.

a legnagyobb probléma országszerte: senki nem olvas el semmit, kattintgatnak össze-vissza. legutóbb egy ilyen "közfelháborodás" tárgya az apphelper volt, ami működés közben dobott egy hibaüzit, de a paraszt nem olvasta el, hanem simán az OK gombra kattintott. most őszintén, egy ilyen esetben dobáljon fel az alkalmazás még harminchat ablakot egy kérdéssel: "izé van, tényleg ezt akarod?"?

"A hupos emberkéknek is megvan a nyomorék stílusa"
érezzük rendszeresen régóta. viszont régóta hatalmas röhögés övezi ezeknek a gyökereknek a beszólásait, még ha ők sértésnek is szánják azt.

véres szájjal vagdalkozni... egy ideje halált megvető nyugalommal írkálok, nem gondolom, hogy a releváns három topik bármelyikében is így tettem volna. (amikor így teszek, akár a qrvaanyjába is elküldöm a delikvenst).

"megérteni mi az építő jellegű kritika"
építő jellegű kritikát ott kell és lehet megfogalmazni, ahol erre igény van. pl a saját projektjükben. már ha volna, mert ezek az önjelölt kritikusok semmit nem tudnak felmutatni, csak pofáznak. az a kritika meg igen régen elhúzott szentségelésbe, kbarcza meg egyikre sem kíváncsi. a gyökerek pedig nem értik meg, hogy kbarcza milyen magasról szarik a véleményükre :D
tehetetlenségükben jön a személyeskedés, amit meg rendre rám hátékáznak.

itt mindegyiknek nagy szája van, de face2face pudingok, se megjelenni, se vitázni nem volnának hajlandóak. bár mondjuk vitatkozni csak vitapartnerrel lehet, ezek meg marha messze vannak ettől.

pl most jobb híján a nem működő website bassza a csőrüket. tegnap még volt, ma vagy holnap meg már lehet hogy nem is lesz. a gazdája majd eldönti, mit akar vele, nem ezeknek kell(ene).

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Beküldés/kirakás előtt nem ártana átnézeti a szöveget valaki olyannal, aki tud magyarul.

"Mi a véleményed az Ubuntu ÁSZF-ről, mert korlátozzák a felhasználók hozzáférését?"
Ennek a mondatnak így se füle, se farka.

"Jót tesz projektnek."
"Nem tesz jót projektnek."
Esetleg a projektnek.
--
♙♘♗♖♕♔

fyi: te is hup lako vagy, ergo ez (foleg) rolad korkep, mert amit itt muvelsz, az vallalhatatlan es vedhetetlen.

Nem te/ti hisztizel, hogy marpedig a blekkpanteres nepet nem erdekli, hogy a hupperek (persze, hogy nyilvan fogalmatlanul) mit hadovalnak ossze a blekkpanterrol? Ennek azert elesen ellentmond, hogy minden hozzaszolohoz van par megnyugtato szavad. Szoval dehogy vagytok ti nyugodtak, meg alfaban relaxalok: voros a fejetek, meg dagadnak az erek a nyakatokon, vernyomasotok meg mint 120 kiloval 2 emelet maszasa utan...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

igazából megint tévedés. a három topikban lévő postok kétharmadán mindenki jól szórakozik, a maradékra való reagálás meg mindegyikünk részéről önálló döntés.
a vörösfejű 120kg-os lépcsőmászási jelenség azoknál van, akik ezen az egész baromságon pörögnek napok óta... szerintem se családjuk, se hobbijuk nincs :D :D :D

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

akik ezen az egész baromságon pörögnek napok óta... szerintem se családjuk, se hobbijuk nincs :D :D :D

na akkor szamold ossze, ki hanyat kommentelt pl. ebben, ill. a masik aszf-es topikban. Aztan ird le a csaladi allapotod, meg hogy mi a hobbid. Varj, a hobbid mar meg is van :-)

Ha nem erre a kommentre valaszolsz, akkor ugy tudom frissiteni az allast, hogy nem romlik az en stat-om ;-)

('bthomyka', 55)
('okcomputer44', 13)
('vilmos', 8)
('sj', 7)
('trey', 6)
('gelei', 5)
('eszes', 4)
('golgota', 4)
('snq-', 4)
('gemnon', 4)
('btami', 3)
('nevergone', 2)
('sipiatti', 2)
('palmaci', 2)
('pepo', 2)
('Raynes', 2)
('YleGreg', 2)
('ironcat', 2)
('falu', 2)
('BecX', 2)
('Nyosigomboc', 2)
('laja', 2)
('T_chris', 2)
('Soultrane', 1)
('AlexC', 1)
('kikadff', 1)
('wachag', 1)
('Rackshee', 1)
('xclusiv', 1)
('Ebcsont', 1)
('Uhum2004', 1)
('cruiser', 1)
('sudosu', 1)
('blr', 1)
('lberes', 1)
('Celtic', 1)
('bandy', 1)
('zdesigner', 1)
('gee', 1)
('Fisher', 1)
('andrej_', 1)
('b', 1)
('kozel', 1)
('hnsz2002', 1)
('dejo', 1)
('saxus', 1)
('mhmxs', 1)

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

egy szuszra küldök be 3-8 kommentet is akár. alkalmasint 3-7 perc, az elmúlt napokat nézve napi 5-7 alkalommal (tehát alkalmanként 3-7 perc az össz. igénybevétel). matekból mindig is trehány voltam, de úgy érzem, hogy a napi 24 órának jelentéktelen részét képezi ez a tevékenységem.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

tehat a te (csak itt) 26 kommented az minimalis idot visz el, mig az 1-2 kommentet elkovetoknek se csaladja, se hobbija, mert ok - azaz a jobbara 1-2 kommentet elkovetok - folyton ezen porognek. Ertem.

Legalabbis azt, hogy nagyon a szivedhez van nove a blekkpanter, hogy ennyire lementel kutyaba. Tudsz szolni egy masik padawannak, hogy valtson, vagy a 2-3 most futo topikra teged vezenyeltek ki, es utolso emberig nyomod?

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Én a linkelt oldalon sok mindent látok, csak konkrét ÁSZF-et nem. :(

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Egyéb: igazából kurvára zavar, hogy ilyen kutyát nem érdeklő szarokkal (bocs, de ez az igazság) kell találkoznom a címlapon.

Most komolyan: ha forkolok egy Hannah Montana Linuxot, majd csinálok valami műbalhét, akkor én is telefoshatom a hupot a szarommal?

ne haragudj, ezt elsüthetted volna már a legelső vádaskodásnál/rágalmazásnál is.

(de ha törölgetős kedvedben lennél, tedd már meg kérlek, hogy röpteted azt a pár huppert, amelyik dehonesztáló kijelentéseket tett barczára. már csak a következetesség jegyében is -elvégre az anonimhuszárok nem fognak bemutatkozni-. köszönöm.)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

A szavazást elnézve nem ártana neked egy segéd, vector.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

subscribe.
Bevallom, meg a "nem erdekel" gombra sincs kedvem nyomni ebben a palgiumban.

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

ugh, ez mi ez?

--
GPLv3-as hozzászólás.

Azt hittem hogy HUP-on nincs annyi gyerekesen viselkedő ember, mint más fórumokon.
Egy hét telt el azóta hogy én megírtam a blogbejegyzésemet, egy ideig válaszoltam/olvastam a kommenteket, de most már teljesen hidegen hagy.
Tisztelem más véleményét, hibáztam. Hisz regisztráltam egy OS weboldalára. EZ EGY HATALMAS HIBA VOLT, ELISMEREM ÉS ELNÉZÉST KÉREK HOGY BÁRKINEK MEGBÁNTOTTAM A LELKI VILÁGÁT.

Egy szabad rendszernek nem szabadna olyan """""ÁSZF"""""-nek (mert az még mindig nem ÁSZF) lennie, ami lenézi a máshonnan származó emberkéket.
Sajnálom hogy ennyire bekattantatok az évek során, majd ha talán tudtok normális ÁSZF-t csinálni, akkor hajlandó is leszek elfogadni. Bár már akkor sem, mivel sajnos megmutattad, hogy nem érdemli meg a projekt semmilyen mértékű támogatást. Azt meg ne akard beadni senkinek, hogy nem érdekelnek a userek, mert már 1 hete foglalkozol velük!!! Ügyes vagy, elismerem az értelmi szintedet. Engem ha valami nem érdekel, akkor csak tovább görgetek, nem kezdek el balhézni a másikkal.

Az Ubuntu-ról meg annyit kedves vector barátom, hogy azt nem 50 ember használja (mint a te szutykodat) , hanem több 100 ezer és nekik normális feltételeik vannak, megfelelően megfogalmazva.

Ezt a hozzászólást csak itt hagyom, továbbra se fog érdekelni, hogy ki mit fog okoskodni hozzászólásokban. Csak most már megelégeltem, hogy felnézek a nagyon kevés használható magyar fórum közül egyikre és azt látom, hogy úgy viselkednek az emberek egy része mint egy 10 éves Orosz gyerek.

Ja és írhattok választ, mert úgyse fogom olvasni ÉN EZZEL LEZÁRTAM AZ EGÉSZ TÉMÁT.

Trey arra szeretnélek kérni, hogy több ilyen szavazást ne engedélyezz. Mert ez már csak az egymás hátbaszúrásáról szól, én nem kértem senkit arra sem, hogy az előző szavazást is feltegye!

ezt a weboldalt ugyanannyiszor látogatom, az ÁSZF-t ugyanannyiszor olvastam, mint a feketepárducokét.

0

Kérném a következő szavazást!

Eddig a blackpantheres kérdésnél nem szavaztam, most ennek hatására bejelöltem ott a rombolót, itt meg a példaértékűt.
Csak, hogy kimutassam mennyire hatásos nálam a dacoskodás.

--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

+1, jo otlet!
Bar igazabol hulyeseg mindket szavazas.

Amugy Ubuntunal miben korlatozzak a felhasznalok hozzafereset, azon kivul, hogy teljesen opcionalisan biztositanak fizetos supportot is valamelyik termekukre?

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov

Az a baj hogy itt erős keveredés van. A bP-nél a dokumentációt csak a bP felhasználók érhetik/érhették el ingyen: Zsákbamacska >> bagPanther. Az Ubuntu és a disztrók vonzerejét pont a dokumentáció és megismerhetőség nyitottsága adja.

[ Falu.me, Tárhely, Domain, VPS ]

tehát szerinted is csak úgy lehet elmélkedni dolgokról, ahogy azt az ubuntu vagy mások teszik... kbarcza nem tehet meg ezektől különböző dolgokat a saját szüleményével?
diktatúra van, vagy mi a faszom?

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

hogy ki mikor olvas el ászf-eket vásárlás/szolgáltatás igénybevétele esetén, legyen egyéni problémája. ki volt rakva? igen. olvasható volt? igen. tovább tud lépni az elfogadás nélkül? nem. elolvasta? nem.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

megtennéd, hogy számonkéred azon, aki ezért felel, ott ahol az ilyet szokás? vagy ezt inkább kérjem tőleg (is) mondjuk hirdetésbe pl a használtautó.hu-n keresztül?

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

mutass olyat, amikor én bármelyik felhasználó bármilyen adatához hozzájutottam, esetleg megosztottam a zinterneten...
aki a fb fiókjával belépett a pantheres csopikba, hozta magával a profilját. fasz tudja, így működik a fb... hova lett kirakva és kicsoda, mert már hatodszor olvasok ilyet, de konkrétan nem linkelte egyik balfasz sem.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

> hatodszor olvasok ilyet, de konkrétan nem linkelte egyik balfasz sem.

bíró úr, én nem is...!

KONKRÉTAN onnan indult az egész fennforgás, hogy kiraktátok (értsd: a blackpanther felhasználói csoport) valakinek a személyes adatait (aki nem volt a csoport tagja), mert ÁSZF-et sértett és ezt KONRKÉTAN screenshotolta az egyik hupper

szóval muti az ÁSZF azon részét, ami alapján az érintettek jogot formáltak a személyes adatok nyilvánosságra hozatalára

kérd számon azon, aki elkövette :P
(előző postodban engem vádoltál ezzel. szóval teríted a lapokat, vagy szórakoztatod magadat a megfelelő helyen -idézésre-?)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

> megosztjátok
> engem vádoltál

nem, azt hiszem, valamit félreértesz

megelőzendő a "miért többes szám, nem én voltam" kezdetű választ, többes szám alatt továbbra is a bPOS csapat értendő, ahogy itt szerepel: https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=BlackPanther_OS&oldid=192285…

1. tökmindegy hogy én vagy mi, támadtál te is, más is ezzel _engem_.
2. terítsd a lapokat, vagy vállald a következményeit a többiekkel együtt (krix tudta, mikor kell kivonulni)
3. egy fb profil egy fb csoportban való megjelenítése kb a kígyó a farkába harap, plusz amikor az fb-re regeltél, elfogadtad annak működési szabályát.
4. vádaskodtok itt a személyes adatok zinterneten való megjelenítésével, miközben a fb nem zinternet, az amcsi adatvédelmi szabályok mentén a panaszt kiröhögik. de gabuxinoval meg a szarjával semmi problémátok.
5. tegyük fel hogy sejtem, miről van szó, ez még nem jelenti azt, hogy konkrétan és biztosan tudom, miről van szó, tehát 2-es pont!

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Winston visszaemlékezett rá, hogy az ő iskoláskorában, az ötvenes évek végén, még csak a helikopterről állították, hogy a Párt találta fel; vagy tizenkét évvel később, mikor Julia volt iskolás, már a repülőgép feltalálásával kérkedtek; még egy nemzedék, s a gőzmozdony feltalálásával fognak dicsekedni.

--
blogom

https://hup.hu/node/155735?comments_per_page=9999#comment-2149065 és a parent.

de nyilván mindenki helikopter, az a link mindig is törött volt, a bp csapat kommunikációja mindig tiszta és kifogástalan volt.

ps.: legalább olvasnád végig ~időrendben ezeket a szálakat, mielőtt felveszed a bpálarcot.
--
blogom

tehát egy kiragadott jelenségre és a már nem elérhető mivoltjára tetszett felülni. pl olvasnál utána minden szarnak, amit valaki kiráncigál annak környezetéből... látod, tőled is többet vártam. ezért elnézést kérek, hibás lépés volt részemről.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

ha nem akarod látni, akkor, sajnos, nem tudok rajtad segíteni. én láttam a fényképet. lent deeplink az eredeti fb posztra. az eredeti threadben leírás, hogyan találod meg.
szerinted az egy vállalható kommunikációs forma? meg a többi, amit vector levágott az eredeti threadben?
és ezek után a hupon mindenki egy fasz, mert támadja szegény bpt?
ejha.
--
blogom

láttam, képben vagyok. de mennyi közöm van ahhoz?
szerinted krix miért távolította el onnan, ahova felrakta?
érdekelne még az is, hogy mizujs gabuxino privát linkgyűjteményével?

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

> szerinted krix miért távolította el onnan, ahova felrakta?

gondolom nem akart "Kecskemétre" járni :)

> mizujs gabuxino privát linkgyűjteményével?

Jelenleg is folytatja társadalomjobbító tevékenységét, így aztán könnyű meghatározni, hogy kinek a véleményével érdemes komolyabban foglalkozni. Praktikusan, ha valakinek 100+ bejegyzés tartozik a nevéhez, ott már nem érdemes mindent komolyan venni, amit leír.

Csak mert meg lettem szólítva! :)

>> bthomyka >> szerinted krix miért távolította el onnan, ahova felrakta?
> gelei > gondolom nem akart "Kecskemétre" járni :)

Leírtam a módosított szövegbe + sj-nek válaszra, hogy miért távolítottam el a linkről a screenshotot, hangsúlyozom, screenshotot, amiben mellesleg _én_ takartam ki az illető személyes adataira vonatkozó részeket + a fotót is. Szerintem elég világosan fogalmaztam.
Annyit azért legalább sikerült elérnem ezzel az "akcióval / felháborodással", hogy azóta az ominózus FB bejegyzés, amit screenshotoltam, el lett távolítva a bP hivatalos facebook oldaláról.

De röviden összefoglalom miért:
1. kinézem a bP csapatból, hogy csakazértis rámakaszt egy pert, amitől véleményem szerint nem nekem lett volna félni valóm, de mivel mint említettem, se időm se kedvem bíróságra járni egy ilyen bagatel ügyért, ezért leszedtem a linket.
2. annyi kikötésem volt, hogy azért a bP oldalról is kerüljön le a screenshotban szereplő poszt az XY user személyes adataival. Ez ahogy néztem meg is valósult mint fentebb írtam :)

kb ennyi a sztori arról, hogy miért nem érhető el az a screenshot az adott blog bejegyzésen az adott linken.

ps.: gelei: amúgy nem én jártam volna sokat "Kecskemétre" , itt lakom :) Csak nekem került volna sokba az, hogy aki perel az ide jár le Kecskemétre, állítólag. :)

Üdv
-krix

"mennyiben céloztak itt _neked_ bármit?"
több dolgot, amihez semmi közöm.

"akkor válasszuk el"
válasszuk. ha nekem feszítenek olyan történést, amihez tudomásom szerint semmi közöm, akkor mint 2783. még akkor is, ha adott esetben a blackPantherrel kapcsolatosan kerülök képbe.

ám vannak olyan felvetések a blackPanther felé, melyekre tudom a konkrét választ. ez esetben mérlegelnem kell: mi az amire válaszolhatok, s mi az amire meg csak a jogtulajdonos.
általában ez a két opció van kommentelés előtt.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

"vagy vállald a következményeit a többiekkel együtt"

Hol az ASZF???

http://hu.blackpanther.hu/tudasbazis/
http://hu.blackpanther.hu/tudasbazis/regisztracio-az-oldalra-aszf/

File not found (404 error)
If you think what you're looking for should be here, please contact the site owner.

Meg mindig hazudsz!

Konkretan en is nagyon nehezen talaltam meg a vita alapjat, mert az akkori ASZF mar modositva volt es tokre nem ertettem hogy most mi van.

Szoval ettol a pillanattol kezdve teljesen felesleges neked is, meg a vectornak is barmit mondani, mert nincs jogalapja az allitasaitoknak. Ferditesz, csavarsz, atirsz, stb...

Valamit atirsz, mert gazos rad nezve, majd folytatod a vitat ugy hogy cafolod az eredetit es kiallsz az uj szoveg mellett.

te birka vagy. én semmit nem írtam át. sem itt, sem a panther honlapján. őszintén szólva baszok rá, mikor mi hol változik, csak ti basztatjátok saját magatokat a kérdésen.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Ez az AFSZ???

http://hu.blackpanther.hu/tudasbazis/regisztracio-az-oldalra-aszf/

###
!
File not found (404 error)
If you think what you're looking for should be here, please contact the site owner.
###

http://hu.blackpanther.hu/tudasbazis/

###
File not found (404 error)
If you think what you're looking for should be here, please contact the site owner.
###

Eredeti szal a hup-on vector-tol:

####
Te még új vagy itt?! Én már réges rég lesz@rom, hogy a HUP-on ki osztja az észt, osszátok egymásnak. Már a HUP első indításánál itt voltam és akkor is utáltak, és?! Az én életemben semmi sem fog változni, sem tőled, sem mástól, se a HUP-tól se semmitől. És a kamud sem érdekel, végignéztük a látogatásod archívumát, te egyszerűen hazudsz :D) Újra elmondom : NEM VAGY FELHASZNÁLÓ! PONT

Ráadásul hozzá kell még tennem, hogy szerepzavarba is vagy! Az én oldalam, az én projektem, az én szerverem, az én munkám hát majd én megmondom, hogy te, ő,, ki, miről mikor mennyiért olvassa, HA olvassa.

Nem mentem hozzád kérni semmit, nem kértem, hogy regisztrálj, nem kértem hogy használd, sőt! Megkérlek, hogy soha ne használd! TUdod miért? Mert pont ugyan olyan lenne akkor is ha te erre vernéd, mint ahogy most a Windozra vered és hazudsz. De ezt is lesz@rom:D) Tudod miért? Mert még azt is lesz@rom :D) Fúúú mekkora köcsög vagyok, de még azt is lesz@rom.

Nekem nem KELLESZ ÉRTSD MÁR MEG! EGYIK FELHASZNÁLÓ SE! A RENDSZER NEKTEK KELL, az oldal nektek kell, a tartalom nektek kell, a kiszolgálás meg a segítség nektek kell. És még te hőbörögsz miután tőlem akartál mindnet?!

Most majd jössz azzal, hogy neked nem kell, de HA MEG NEM KELL AKKOR MI A KÉRDÉS?! :D) LOL

Elmész Ubuntuzni meg Mintezni aztán elhiszed hogy csak és csakis TE vagy a fontos, mert nekem bizony nem.:D) Se te se más, miért kéne bárki? Azért, hogy én fizessek te meg habzsidőzsi, mert a Windozba megszoktad hogy lophatsz mindent, a Linux meg ingyen JÁR. HEHE.

Apropó:blackpanther közösségi oldal ott próbálkozz ingyenélni :D) Na megyek, újra felvágom az ereimet mert eggyel kevesebb szívja a vérem.

Peace :D) by KAMI

####

Ez mi???

###
" Itt egy jelölőnégyzet! Tudomásul veszed, hogy az oldal tartalma szerzői jogok alatt áll, annak ingyenes felhasználása kizárólag a blackPanther OS felhasználók joga. Ennek megszegése automatikusan fiók használati díjat von maga után.
A díja: 40.000Ft/év (ennek megfelelő Euro/USD/GBP)."

Figyelmetlen voltál (vagy nem),de ettől függetlenül ez kemény :((
Már csak ezért is, mert ez így nem egyértelmű, szerintem ez sima lehúzás.
###

tl;dr
nem a kérdésre érkezett válasz.

"Már csak ezért is, mert ez így nem egyértelmű, szerintem ez sima lehúzás."
mi nem egyértelmű? konkrétan micsodát vélsz lehúzásnak?

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

CentOS: https://www.centos.org/legal/trademarks/
Debian: https://www.debian.org/legal/licenses/

Szeretnem latni hogy melyiknel kell fizetni a rendszer hasznalataert!
Vagy hogy el van-e rejtve valahol egy rejtett nem olvashato fizetni kell a rendszerert resz ...

Ja itt egy kis olvasnivalo a fogyasztok megteveszteserol, mert te is ajanlottad nekem hogy olvassak:

http://www.gvh.hu/data/cms1021672/GVH_vkk_kiadvanyok_fogyasztoi_m.pdf

Csodalom hogy meg mukodtok hogy oszinte legyek.

####
MIT JELENT A FOGYASZTÓ MEGTÉVESZTÉSE ?

A versenytörvény tiltja a fogyasztó megtévesztésének valamennyi formáját. Néhány példát
külön is kiemel.
A legtipikusabb eset, amikor az áru árára, lényeges tulajdonságára (pl. összetételé-
re, használatára, az egészségre és a környezetre gyakorolt hatására, kezelésére, eredetére,
származási helyére, beszerzési forrására vagy módjára) vonatkozóan nyújt a
vállalkozás hamis közlést.
Ez megvalósulhat valótlan tény vagy valós tény megtévesztésre alkalmas módon való
állításával, vagyis mindkét esetben aktív félrevezetô magatartással.
Tilos:
- a kétértelmû, túlzó, ellenôrizhetetlen állítás;
a nem teljesíthetô reklámígéret;
felsôfokú jelzô használata, piacelsôségi állítás (pl. legjobb, egyetlen, elsô, verhetetlen
stb.), amennyiben az nem megalapozott;
eredetre vonatkozó hamis állítás, ha a származási hely jelentôséggel bír a fogyasztói
döntés meghozatalában (pl. tokaji bor, francia pezsgô, svájci óra stb.).
####

nabazmeg...

blackPanther.hu regisztráció == bP Tudásbázis (Knowledge Base)
bP Knowledge Base == Ubuntu Knowledge Base
Ubuntu Knowledge base: Csak a fizető ügyfeleknek elérhető
bP Knowledge Base: Csak a bP usereknek ingyenes
blackpanther.hu regisztráció == bP Tudásbázis (Knowledge Base)
bP Knowledge Base == Ubuntu Knowledge Base
Ubuntu Knowledge base: Csak a fizető ügyfeleknek elérhető
bP Knowledge Base: Csak a bP usereknek ingyenes

ettől világosabban nem lehet rávilágítani a tudatlanságotokra, a szövegértelmezési hiányosságaitokra, meg a folytonos kötekedési kényszeretekre.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Nem en kotekedtem, hanem ti.
Nem en probalom mar egy hete bebizonyitani hogy mindeki hulye, csak en vagyok a villamos...

Attol hogy kiollozod, amit irtam meg nem lesz igazad.

Amugy meg megkeresem az eredeti ASZF-et, amit valaki lementett, mint egyik fo alapjat a kirobbanto vitanak hogy mit es hogyan csinaltatok.
Igen azt, amit atirtatok, meg levettetek, meg ujra atirtatok.

Masreszt ne allapitsd meg hogy kinek milyen szovegertelmezesi "gondjai" vannak, mert egyenlore en sem hulyeztelek teged. Majd akkor kezdjunk ebbe bele, hogy ha egyutt oriztunk libat, ahogy mondani szoktak. Amugy megvan a velemenyem rolad, de azt inkabb megtartom magamnak, nem szeretnem a lelkivilagodat megserteni, mert meg valami csunyat irsz ide a forumba...

Tovabbi olvasnivalo az ugyfelek felrevezetesevel kapcsolatban az EU-n belul:

http://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/unfair-treatment/unfair-…

Ezt kell elovasni, ha nem megy az angol, akkor gugli translate a baratod:

###
When promoting, selling or supplying products, companies must give you enough accurate information to enable you to make an informed buying decision. Find out more about contract information.

If they fail to provide this information, their actions may be considered unfair. You have the right to seek redress if you are treated unfairly.
###

EZ A RESZ, AMIT ERTELMEZNI KELL:

###
companies must give you enough accurate information
###

Ez a resz kimaradt az oldalatokon.
Ha .hu oldalt uzemeltetsz, akkor biza a fenti link rad is vonatkozik.

"Szeretnem latni hogy melyiknel kell fizetni a rendszer hasznalataert!"
én meg azt, hogy hol/mikor olvastál a blackPanther OS fizetős használatát mint kötelezettségedet.

"a fogyasztok megteveszteserol"
melyik fogyasztót mivel tévesztettem meg?

"Csodalom hogy meg mukodtok hogy oszinte legyek."
mire tetszik gondolni?

"[...]vonatkozóan nyújt a vállalkozás hamis közlést."
mire vonatkozólag és milyen hamis közlést nyújtottam?

"tény vagy valós tény megtévesztésre alkalmas módon való
állításával"
mikor, hol és mit tettem, ami után ez megáll?

"Tilos:
- a kétértelmû, túlzó, ellenôrizhetetlen állítás;
a nem teljesíthetô reklámígéret;
felsôfokú jelzô használata, piacelsôségi állítás (pl. legjobb, egyetlen, elsô, verhetetlen
stb.), amennyiben az nem megalapozott;
eredetre vonatkozó hamis állítás, ha a származási hely jelentôséggel bír a fogyasztói
döntés meghozatalában (pl. tokaji bor, francia pezsgô, svájci óra stb.)."
hablaty, de érdekel, hol a párhuzam és mivel?

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

"én meg azt, hogy hol/mikor olvastál a blackPanther OS fizetős használatát mint kötelezettségedet."

Ezt ti irjatok:

„Egy gazdaságos IT megoldás tőlünk, magyaroktól, mindenkinek!”

"Lassan 15 éve, hogy mi megalkottunk
egy magyar operációs rendszert, Ön
mégis egy külföldit használ ?!"

http://www.kormany.hu/download/d/1b/f0000/Black%20Panther.pdf

Ezen a szóviccen röhögök már percek óta :DDD Tudom, ekkora szellemi igénnyel leülök magamtól is, inkább megyek vissza mintezni.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

Én barlangban élek, valaki össze tudná foglalni pár mondatban, hogy most mi van? Mert nem nagyon tudom összerakni...
--
"Sose a gép a hülye."

a párhónapos történelem során akadt néhány írástudatlan, aki összevissza kattintgat mindenféle ászf-et elfogadva elolvasás nélkül, aztán amikor szembesül a feltétekkel, akkor meg itt (vagy a facebookon) sipákol (kurvázik, fenyegetőzik), persze csúsztat vagy elhallgat dolgokat, történéseket. a hup népe baszik utána menni a dolgoknak, inkább beáll bégetni a csordába. hangulatfokozó tényezőként kezelik, hogy már megint a blackPanther háza táján történt valami merőben szokatlan (ami nem a nagybüdösáltalános és mindenkiígycsinálja mentalitás, azt hívjuk szokatlannak).
aztán amikor mutatunk egy másik sárgarépát a miénkkel szemben, akkor mindig jön valaki, aki megmagyarázza, hogy a répa természetes lelőhelye a hűtőszekrény.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

"néhány írástudatlan, aki összevissza kattintgat mindenféle ászf-et elfogadva elolvasás nélkül"

Nos akkor ismet:

File not found (404 error)
If you think what you're looking for should be here, please contact the site owner.

http://hu.blackpanther.hu/tudasbazis/regisztracio-az-oldalra-aszf/
http://hu.blackpanther.hu/tudasbazis/tag/regisztracio/
http://hu.blackpanther.hu/ugyfelkapu/

Nincs AFSZ, eltunt???
Mirol beszelsz???

Ha jol ertem, van a BlackPanther linux disztibucio, es annak egy honlapja. (Amugy nem tudom, hogy miben kulonbozik egy megtemazott debian forktol, mert azon kivul, hogy "jobb", nem talaltam rola egzakt infot, csak annyit, hogy lejatsza a youtube videokat gyenge gepen. Igaz, cirka 10 percig kotott le a tema, szoval alaposan nem neztem utana.)
Na, itt a honlapjukon a hivatalos forumukra ha nem BPL alol regisztralsz, akkor utolag kozlik veled, hogy ez mennyibe kerult, mert a honlapjukon nincs ergonomikusan (ertsd: a szemed elott) link az altaluk elrejtett elhelyezett ASZF-re.
Ez szerintuk igy oke, masok szerint meg baromira nem tisztesseges, sot, hovatovabb szakmaiatlan.

Ezzel szemben a Canonicalnal az divik, hogy kikerulhetetlenul es elore tudtodra adjak, hogy a fizetos resz milyen esetben es mennyi lesz.
Ez a vilagon nagyjabol mindenki szerint oke, kiveve a szavazas bekuldojet.

En igy latom a helyzetet.

BTW, valaki elmondana nekem, vagy kuldene egy linket, ami egzaktul leirja, hogy mely szoftver komponensek a BP linux elonyei mas (pl. Ubuntu, Mint) disztribuciokhoz kepest?

egy marginalis user bazisu, magyar piacra szant, kiherelt (pl. szandekosan kigyomlaltak belole barmilyen virtualizacios szoftvert) linux disztro nagyratoro almokkal biro keszitokkel, de annal szerenyebb piaci fogadtatassal, es meg annal is mokasabb ASZF-fel. Mivel a magyar piac nagyon kicsi (es arerzekeny), igy a kozigazgatasba probalt betorni ez a disztro hasfogos (=megszakadsz a rohogestol, ha elolvasod) nyilt levelekkel, ezidaig mindhiaba.

De majd valamelyik blekkpanteres janicsar kijavit, ha rosszul mondtam ;-)

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

"...kigyomlaltak belole barmilyen virtualizacios szoftvert..."

Itt valami tévedés lesz, a hivatalos leírás (http://www.kormany.hu/download/d/1b/f0000/Black%20Panther.pdf) szerint támogatott a virtulizáció:

3. oldal (felhasználási területek rész):
"Szükség esetén lehetőség van a blackPanther OS-en virtuális rendszerek, akár a Windows több verziójának egyidejű futtatására is."

Szerintem nem vagy te annyira [csúnyaszó], hogy ne tudnád, miről beszéltem, troll etetésre meg már késő van.

BTW, szólhattál volna, hogy hülyeséget írok, a BPL nem Ubuntu, hanem Fedora alapú. Na mindegy most már ezt is tudjuk.
Nagyjából rájöttem mire jó, mármint azon kívül, hogy fura kommunikációs stratégiával bíró népeket nevel.

(Fenét fura, szimplán gyerekes, láttunk már ilyet, pont ezért jött létre a netikett, aminek a szellemiségét sajna nyomokban sem láttam sem a Te sem Vector írásaiaban. Ez egy szomorú történet, de ez van, elfogadom.)

No, az én kérdéseim megválaszolódtak, jó éjt mindenkinek, aki nem éjszakás. :-)

Szokásos bthomyka forgatókönyv: Beakad neki egy téma, és addig bizonygatja az igazát, amíg már senkinek sincs kedve cáfolni az „érveit”. A végén övé az utolsó szó, így aztán abban a hiszemben tér nyugovóra, hogy győzött.

"Hülyével vitatkozni, olyan mint egy galambbal sakkozni: ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ő nyert."

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Ezek az arcok tuti fidesz szavazók.

Minden, amit a lóval történő kártyázásról mindig is tudni szerettél volna, de eddig nem merted megkérdezni..

Megmondom oszinten, en a facebook-on talalkoztam ossze a BPOS "csodas" felhasznaloival, es az altaluk kepviselt vita kulturaval. :D Az LME csoportot mar teljesen tonkre tettek, onnan csomo embert kiraktak. Habozo szajjal froccsognek a Kamira es a Linux mint-re.

1 A kritikaval illeted a szent BPOS-et azonnal provokator vagy, vagy linux mint-es.
2 Szakmai kerdesket lesoprik azzal, hogy a BPOS a legjobb.
3 Ha mast hasznalsz, nem vagy Magyar.
4 Igaz, a blackpanter OS is igazi szittya szavak osszetetele. :D Ha erre rakerdezel GOTO 1

Aktiv gyik vagyok, es retard ccsoportokban is ott vagyok es trollkodok. PL: chemtrail hivok, lapos fold hivok, oltasellenesek, homepatia. Sose gondoltam volna, hogy a Linux csoportbol is ilyen retardia lesz egyszer. Es BPOS hivok szent egyhazan kell majd rohognom, hogy mennyire elvakultak es mennyire agresszivak. Amugy van osszefonodas is a retardok kozott, a magyar chemtrail kutato Oberle Gabor is a BPOS csoport aktiv es hangado tagja :D. Osszeer aminek ossze kell. :D.

Nevetek ezen, de inkabb sirnom kellene.

Nem is akarom szerkeszteni. Zs. Lajos es tobbi "hivo" tevekenysege kritikan aluli. Az amit muvelnek a BPOS neveben hanyinger kelto. Nem tudod cafolni azt amit csinalnak, mert ezek a tenyek. Mert az osszes Magyar Linux-os facebook csoport Zs. Lajos es tarsai amokfutasatol hangos. Sot ez az ember allitasa szerint a BPOS csapat tagja.

mennyiben vagyok én felelős bárki más tevékenységét illetően? és ti mennyire vagytok felelősek a számos linuxos fb csoportban leírt alaptalan vádakért?
hát akkor ezt megbeszéltük.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Még mindig megy a hiszti a bp főhadiszálláson? :)

A bP egy baromi jó disztó. Nyugodt szívvel tudom bárkinek ajánlani. Nyílván nem hibátlan, de egyik sem az. Viszont igyekszik Vector úgy összeállítani, hogy bármely felhasználónak egy kompromisszum mentes, modern, igényes oprendszere lehessen. Természetesen a Linux ökoszisztéma korlátai között. Szerintem ezt a célt tökéletesen teljesíti.

Bárki bármit is mond, Vector egy jó srác. Egy problémája van, ami a nagyon sok infósnak, így a hupperek egy részének is: nem kommunikál elég jól. A többi jellemvonása nem hiba, hanem feature. ;) De komolyan.

A bP-t nem kell szeretni, nem kell használni, de az egyetlen valóban aktívan működő magyar disztó a jelenleginél szerintem többet értdemelne a hupper közösség részéről. Baromira nem egyszerű munka összerakni és fenntartani egy ilyen projektet. És már jó régóta megy. Aki támogatni nem tudja, vagy nem akarja, legalább ne szidja. Még akkor sem, ha nem szimpatikus neki Vector.

----
"Mert nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által." (Róma 3.22-24)

Meg csak szo sem volt az OS-rol. A bP vezetoirol, a honlaprol, a hozzaallasrol volt szo. Akar jo OS is lehet. F@sz se tudja.

A baratait mindenki maga valasztja meg. En Vectort nem valasztanam. Ennyi. Ettol Te meg tisztelheted, sot kedvelheted is a sracot.

Mit erdemelhetne tolem a bP. Nem ad nekem semmit sem. Semmit sem jelent szamomra. Magyarazd meg, hogy mi az ok amiert tobbet erdemelne?
- Mert Te kedveled aki kesziti? Ezert kellene nekem is???
- Mert magyar? He? En nem cimkek alapjan dontok, hanem teljesitmeny vagy ertek alapjan.
- Aktiv disztro? Khhhmmm. Ne rohogtess. A fenti szalak es szavazasok pont errol a hatalmas aktivitasrol szolnak.

Fontos megerteni. A kovetkezo szavaknak semmi ertelme a mondatodban: "szeretni" meg "nem szeretni"

- A sajat disztromat kb. harom nap alatt raktam ossze (igaz debian based, systemd neluk, de pkgsrc-vel). Igaz nem is verem ra a nyalam, hogy az egyetlen fazsa disztro. En hasznalom es kesz. Sok mas disztro mellett, amihez hozza kell nyulnom. Egyiket se szeretem vagy nem szeretem. Dolgozom veluk.

Na most amit Vector csinal az hidd el az iskolapeldaja annak, hogy hogyan ne vezessunk projektet. De ugyis hiba mondom. :D
Nem szidjuk. Csak a kritikakat annak veszik. Aztan budos tudatlan gyokerek vagyunk. Engedtessek meg nekunk hogy ekkor barmely modon valaszolhassunk hasonlo szinvonalon (gunnyal, viccel, tenyekkel amiket figyelmen kivul hagynak) :D.

De van egy olyan erzesem, hogy ezt hiaba is mondom. :D

"Engedtessek meg nekunk hogy ekkor barmely modon valaszolhassunk hasonlo szinvonalon (gunnyal, viccel, tenyekkel amiket figyelmen kivul hagynak) :D."

na ne b*sszál ki velem :D
a gyökér jelzőt ki kell érdemelni, nincs olyan sok belőle, hogy vaktában százasával osztogassam.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Ha fenti nick nem a tied, akkor ugye nem hozzad szoltam. Te egy retartalt vagy, aki egy ideig szorakoztatott, de most mar vegtelenul untat. :D

Ha ez a is a Te nicked, akkor pedig ismet minositi a bP kommunikaciojat, hogy csak alnick-ek hada tudja bevedeni.
Mert rajtatok kivul ember nincs aki komolyan tunda venni benneteket. Pedig nektek sem kellene. :D

"Egy problémája van, ami a nagyon sok infósnak, így a hupperek egy részének is: nem kommunikál elég jól."

Ha jol ertem, itt pont ezt a kommunikaciot erte kritika. Nem kommunikaltak kelloen erthetoen, hogy aki belep/regisztral az oldal adott reszere, az csak fizetes elleneben teheti meg (vagy bP alol). Ilyen szempontbol jogos a kritika, fuggetlenul attol, hogy a disztro, amit karbantartanak mennyire jol hasznalhato, es mennyire sok munka van benne.

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov

nem lett jól lekommunikálva? az összes érintett fb csoportban megjelent, a weboldalon olvasható volt. mit kellene tenni? egyesével minden hupperhez becsöngetni, hogy elmondhassuk ami nem érdekli őket, vagy mi?

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Az túl egyszerű lenne (lásd még a mindenki szembejön az autópályán, illetve csapataink mindig harcban állnak szindrómát).
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

milyen fórumról tetszett érdeklődni (mint itt sokan mások is)?
voltak a webhelyen olyan tartalmak, melyeket csak a blackPanther felhasználóinak kívánt ingyenesen elérhetővé tenni a jogtulajdonos. de erről már írtunk párszor pár helyen, azért én bíztatok mindenkit, hogy továbbra is a fórumhozzáférést tessék erőltetni :D

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Teljesen értelmetlen maga a kérdés. A kérdés feltevő átfogalmazhatná, hogy érthető legyen.

Az elejétől a végéig elolvastam e threadet, bthomyka higgadt érvelését:

bármelyik random 17 IQ-val rendelkező hupos
minden ezen pattogó írástudatlan
bazz, mielőtt köpködsz/irányt mutatsz/diktálsz, legalább informálódj
maradjatok csak nyugodtan birkák. beeee beeee
hatalmas röhögés övezi ezeknek a gyökereknek a beszólásait
diktatúra van, vagy mi a faszom?
konkrétan nem linkelte egyik balfasz sem
te birka vagy. én semmit nem írtam át. sem itt, sem a panther honlapján. őszintén szólva baszok rá, mikor mi hol változik, csak ti basztatjátok saját magatokat a kérdésen.
ettől világosabban nem lehet rávilágítani a tudatlanságotokra, a szövegértelmezési hiányosságaitokra, meg a folytonos kötekedési kényszeretekre.
hablaty, de érdekel, hol a párhuzam és mivel?
a hup népe baszik utána menni a dolgoknak, inkább beáll bégetni a csordába
mert a hup legalja írástudatlan büdös gyökér :D
na ne b*sszál ki velem :D a gyökér jelzőt ki kell érdemelni, nincs olyan sok belőle, hogy vaktában százasával osztogassam.
a gyökerek pedig nem értik meg, hogy kbarcza milyen magasról szarik a véleményükre :D

E korrekt, tárgyilagos hangvételt, amivel sikerült BP rajongóvé tenni a HUP többségét, a hálátlan tévelygők nem respektálák,

tehetetlenségükben jön a személyeskedés, amit meg rendre rám hátékáznak.

meg mennyi mindent kifelejtettél a felsorolásból. de hát írkáljál csak.
az elejétől a végéig még a születési kivonatodat sem olvastad el, nem ezt, vagy bármelyiket...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Nekem a viccoldal (http://magor.webnode.hu) főcíme tetszik, remekül összefoglalja:

"Népszerűségünk töretlen, csak boldog felhasználóink vannak.
Aki kérdez, azt azonnal elküldjük a picsába!
Csak a boldogok maradnak."

;)

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Közben belefutottam ebbe, hát ha lehet még jobban égni, akkor itt égnek :D

http://magor.webnode.hu/nyilatkozat/

Nyilatkozat
2017. 10. 13-án egy B. Károly nevű úr panaszt tett az oldal ellen, mondván, hogy

 
Tisztelt Webnode!
Felhasználónk értesítése alapján tudtuk meg, hogy az önök szolgáltatását használják a személyem és az általam vezetett projekt lejáratására. 
Az oldalt a visszajelzésekből egyértelműen velem azonosítják, így tisztelettel megkérem Önöket, hogy távolítsák el a tartalmat.

A további kérésem pedig az lenne, hogy mivel az ügyben feljelentést kezdeményezek és bírósági eljárást indítok, a létrehozó, karbantartó adatait: 
email címet, IP címet, lokációt vagy bármi egyebet a hatóság eljáráshoz szíveskedjenek most elkülöníteni és archiválni, 
mivel azt gyanítjuk, hogy ugyanaz a személy áll az összes hasonló tartalom mögött. Remélhetőleg ezt majd a hatóság tisztázni tudja.
A Weboldal címe: magor.webnode.hu

Köszönöm:
B. Károly

Semmi konkrétum, csak így. Szerencsére a tartalomszolgáltató rugalmasan kezelte az ügyet, ezúton is köszönet érte!

A válaszom a következő:
(emailben is elküldtem, de hátha itt is olvassa)

 
Tisztelt B.Károly!
Feltételezem, hogy Ön olvassa soraimat, legalábbis a Facebook csoportjukból erről biztosítottak.

Ön a mai nap folyamán panaszt tett a Webnode tartalomszolgáltatónál, hogy az általam kezelt honlap, a magor.webnode.hu tartalma Ön és munkája ellen irányuló lejáratás. 
A szolgáltató ezért blokkolta az oldalt.

Ezen kívül Ön perrel is fenyegetőzött, és valami összeesküvés mozgatójaként nevezett meg. 
Ezt a vádat itt és most elutasítom, mert sem lejáratást nem végzek Ön ellen, sem résztvevője nem vagyok az "összes hasonló tartalom" készítésének.
A MagOR oldalt szórakozásból készítettem, fiktív adatokkal. Sztereotípiákat használva írtam le egy elképzelt magyar operációs rendszert, és az azt körül lengő "jó magyar mentalitást". 
A tartalmat ismerve roppant kellemetlen, hogy ebben Ön magára ismert. 
Természetesen azóta utánanéztem, és már tudom, hogy Ön a (jófej vagyok)-re gondolt a projektje alatt. 
Sajnálom, hogy ekkora hasonlóság van az én fiktív "rendszerem" és az Öné között. 
Mindemellett a MagOR oldalán semmilyen adat, kép nem utal közvetlenül Önre vagy az operációs rendszerére - mivel ez soha nem is állt szándékomban. 
Ezért nyomatékosan kérem, hogy fontolja meg, mielőtt pereskedni kezd. Nem a magam érdekében, mert semmi terhelőt nem tud rám bizonyítani (mert nincs is). 
Csak feleslegesen ne húzzuk egymás idejét. A perköltséget meg inkább a rendszerére fordítsa, ami ezáltal fejlődik: win-win helyzet.

Végezetül - és ezt nem sértésként mondom - olvastam a (jófej vagyok)-on az Ön hozzászólásait, és őszinte leszek: 
szerintem semmi szükség nincs Ön elleni lejáratásra, amíg Ön ilyen hangnemben beszél a felhasználókról és az informatikus kollégákról. 
Ezzel a viselkedéssel saját maga alatt vágja a fát, de természetesen ehhez joga van. Csak nem szerencsés.
Az oldalam pedig marad, mert semmi köze a (jófej vagyok)hez. 

Maradok tisztelettel,
Magor

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

mar elnezest kerek, de ugy gondolom, hogy enyem az elsobbseg a magor elleni perpatvarban. Ugyanis a magor nyilvanvaloan lekoppintotta a hunor (=hungarijan operacios rendszer) nevet (TM, meg (C) is van am!) viselo szellemi termekemet.

Indoklas: eppen tozsdei bevezetes elott allok, igy a hunor lejarato oldala meglehetosen kellemetlen nekem. Ugyanis a nagy fejlesztesek kozepette (=3 honap alatt osszeraktam egy pdf-et) szomjas lettem, es a pia projektre 5 db 100 Ft-os reszvenyt bocsatottam ki, amit persze most senki nem vesz meg, hiaba esett az erteke 30 Ft-ra. Most kerdem en, hol lehet 5x30 = 120 Ft-bol beb*szni?

Az meg kulon fajo pont, hogy lenyultak a modszereimet is:
- 40 ezer HUF / EUR / USD / AUD / CHF / RNI / ... minden oldal megtekintes
- a forum csak az enyem, a regisztracios link csak honeypot
- kulonben is csak a hulyek kerdeznek
- stb.

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

"Úr Isten!
Támadás érte a mi, piedesztára emelt operációs rendszerünket és a készítőjét, az Atyaúristent!

Szerintem most azonnal menjünk és indítsunk keresztes hadjáratot a támadó fórumán, hogy ott is bebizonyítsuk, hogy mi vagyunk a legjobbak. Persze mindezt úgy, hogy minden alkalommal elmondjuk, hogy minket nem érdekel az, hogy miket mondanak ők rólunk, de napokon át visszajárunk és minden beérkezett hozzászólásra reagáljunk, hogy bebizonyítsuk, minket tényleg nem érdekelnek és mindezt addig folytatjuk, amíg mindenki leszarja már az egészet és a kutya sem kíváncsi ránk, s miénk lesz az utolsó szó. Mert akkor győztünk és elmondhatjuk, hogy megvédtük a rendszerünket. Mindegy, hogy nem is a rendszerről indult a vita, de megvédtük.

Mondom a stratégiát: Az első posztra az Atyaúristen válaszoljon és borzolja fel a kedélyeket. Aztán a jöjjön az akinek a legtöbb szabadideje, hogy 50 poszt/perc sebességgel válaszoljon mindenre. Mindeközben minden nap jöjjön egy újabb emberünk, aki elmondja, hogy milyen jó is a rendszerünk és nem kell érdemben hozzászólnia a tényleges témához.

Persze minden válasz legyen jól megfogalmazva, hogy még véletlenül se konkrét választ adjunk a felmerült kérdésekre.

Ki van velem?"

Komolyan mondom összeszedek mindent és az iskolában bemutatom, hogy hogyan ne vezessen senki projektet és hogyan ne építs magad köré közösséget. Úgy is az a megfelelő ha a jó mellett egy negatívot is tud mutatni az ember, ha meg az a legrosszabb, akkor nyert ügye van.

Kollektívan az egész HUP le lett szólva, hogy mindenki csak fröcsög itt meg támadják a bP OS-t, meg az Atyaúristent meg le van szidva minden bP OS felhasználó, de valamilyen oknál fogva csak a bP-sek hozzászólásai rágalmazók, meg szidják a HUP-ot, meg minden más Linux disztrót, plusz perrel fenyegetőznek.

Nem tudom melyik a rosszabb, az ha valakik megmondják mi a rossz az adott projekttel vagy azon fejlesztők/közösség, akik leszarják az építőjellegű kritikát és még ők vannak felháborodva. Kész vicc!

En mar osszeszedtem es el lszoktam meselni a hibakat a termekfejlesztesben es customer care oldalan. Persze a projektet nem neveesitettem, de onnen szedtem az osszes hibat. Egyik kollegam pedig arrol tart eloadasokat, hogy mi is az a szoftver projekt es hogyan kell felepiteni es mukodtetni. Sokat beszelgettunk es mar o is beepitette a "ne igy" reszbe a bP okossagait. :D

http://magor.webnode.hu/letoltesek/

Letöltések

A letöltésre csak a MagOR rendszerből regisztrált felhasználók jogosultak!

Ön jelenleg NEM MagOR rendszer alól nézi ezt az oldalt,
így szellemi tulajdon lopásának esete forog fenn.
A fiókját zároltuk.

A fiók zárolásának feloldásához fizessen be
40.000 Ft-ot, vagy Eurót, vagy angol fontot!
Dollárt is elfogadunk.

Természetesen mi nem adjuk meg a fizetési adatainkat,
hanem Ön küldje el nekünk a magáét!

Kérjük, hagyja nyitva az oldalt, amíg szkenneljük a számítógépét,
majd személyes adatait kiposztoljuk Facebook oldalunk szégyenfalára!

További szép napot, és a kurva anyját!

Ez a MagOR már szektának számít, vagy még nem?

"Szoftverek

A teljesség igénye nélkül a következő szoftverek állnak rendelkezésre a MagOR-ban:

FürgeRóka - internet böngésző
Turul - levelezés kezelő
VillanyTitkár - irodai programcsomag, benne a népszerű Irka, RácsosSzar és Vetítő
VideóLejáCcó - a bója ikon csak poénból került bele, de már nem tudtuk kiszedni
Vezérőrnagy- fájlkezelő"

A rácsosszaron besírtam.

No rainbow, no sugar

Ifjú südő koromban én is azt hittem, hogy ha valami legális, akkor az rendben is van.
De attól, hogy a Fekete Párducosok betesznek valami nem megszokott dolgot egy ÁSZF-be, főleg, ha a személyes adatok szokatlan kezelésére vagy fizetési kötelezettségre vonatkozik, még nem lesz az tisztességes. Lehet legális, de nem tisztességes.

Mi magyarok hajlamosak vagyunk leszólni mindent, ami magyar, és így van ez a BPO-val is, így volt az UHU-val is. Persze lehet, hogy azért van ez, mert gyakran (ahogy most a BPO is tette) elég keményen okot adnak rá.
Persze nem kell, hogy egy disztribúció mindenkinek készüljön, készülhet az 5 embernek is. Egyszerűen nem kell beállítani világmegváltásnak (az Ubuntu sem az), vagy ha annak állítjuk be, akkor legalább csináljuk a projektet tisztességesen, nem sunyi kiskapukkal pénzt keresve.

Gyanítom, hogy ez az egész téma már most több médiaszereplést kapott, mint amennyit érdemelt volna. A BPO-soknak pedig azt javaslom, hogy hülyeségek helyett inkább érdemeljék ki jó dolgokkal a közösség figyelmét, mert az egy hosszútávú, működő dolog, ellentétben ezzel.

off:
Az UHU jó volt. Egmont azért ott volt (gondolom még mindig ott is van) a szeren, tudta mit csinál - meg a többiek is természetesen, de nekem az ő munkássága volt a leg dícséretre méltóbb.
Akkoriban a legjobb UTF8 támogató disztró volt (talán 2003 környékén?)

A bP-t is próbáltam jó régen, de nem adott igazán semmi pluszt, semmiben nem mutatott fel egyediséget. Ha már panther, akkor volt egy török disztró, pardus, az is macskaféle :D, na az jó volt, tetszett. Aztán megszűnt sajna, de utána újjáéledt, most nem tudom mi lehet vele. Nem kellett a regelésért fizetni nekik :D
---
Why use Windows, if you have open doors… to Linux

Olyan választási lehetőség miért nincs, hogy:
(X) retardált vagy
?

"2800 forintot kellett volna fizetnem, egy ötezrest adtam, és csupán egy százast kaptam vissza... Igaz, hogy azt dollárban, de akkor is!" - http://www.hotdog.hu/kulturmaz/mindenfele/idezetek-nbsp-panaszkonyvekbo…

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov

"A Hotdog.hu megszűnt. Minden kedves Doggernek köszönjük az elmúlt majdnem 12 évet."

Gondolom nem a kommented megírása és az én kattintásom között szűnt meg, just fyi :)
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Kedves bthomyka!

Ha én próbálnék regisztrálni egy fórumon és utána kapnék egy levelet, hogy fujfujfujjj Windows alól próbáltam ezért nekem kurvaanyám és fizessek 40.000 forintot(vagy Eurot vagy dollárt vagy fontot) a bP-nek, hát én is pipa lennék (és igen NEM olvasnám el a szabályzatot mert az ilyenek marhára nem érdekelnek, és mindig az van benne, hogy ne sértsd meg a másikat és ne posztolj úgy általában semmi törvénysértő tartalmat). Nyilván ezek után a disztrót leszarnám, esetleg ha nagyon felidegelnének akkor viszaszólnék, hogy bazdmeg (emiatt ez a hozzáállás marha destruktív a bP-től akárkivel szemben).

Aki olyat ír (főleg e-mailben), hogy fizessek neki ennyit meg annyit az jogi szinten kb. egy óvodás szintjén található.

mert:
Ha tényleg komolyan gondolnák hogy ezért nekem fizetnem kell akkor ugye névre szólóan (magyar postán ezt úgy hívják tértivevénnyel) kéne kapnom levelet. Ha nem veszem át akkor még kétszer kell elküldeni nekem, hogy jogilag úgy legyen tekinthető, hogy engem értesítettek.

Ezen a ponton én feljelentést tennék pénzügyi csalás alapos gyanúja miatt(itt már valószínűleg egyeztetnék az ügyvédemmel lehet hogy más a pontos jogi definíció). Ugyanis azért mert én Windows alól regisztráltam azért a bP nem kérhet pénzt. Hiszen nem nyújtott nekem semmilyen szolgáltatást vagy nem adott el nekem semmilyen terméket. Tüsszenthettem is amikor rányomtam véletlenül a pipára, így nem biztosan tudom, hogy mi áll benne. Arra fel követelni emberektől pénzt, mert rákattintottak valamire az csalás. Ugyanúgy csalás mint amikor idős embereknek adnak el porszívót víztisztítót faszomtudjamit kurva drágán úgy, hogy nem lehet visszavinni a terméket(pont arra hivatkoznak általában, hogy "de hát aláírta a szerződést"). Nyilván a GVH indítana nyomozást. Szerintem büntetne.(Bizonyítéknak ott lenne a bP fizetési felszólítása.)

A bP ezután polgári jogi perben próbálhatná bevasalni rajtam a pénzt. A bírónak _hihetően_ elő kéne adnia, hogy miért is kellene nekem fizetni(Vector pszichiátriai kezelését mert annyira gyűlöli a Windowst meg a Bubuntut?). A bíró ha nem tartja kellően megalapozottnak az ügyet akkor komoly büntetést is kiszabhat(hogy faszságokkal gátolod a bíróság munkáját).

DE:
Mindannyian tudjuk, hogy idáig nem jutna el a dolog. Ez csak "AzÉnNagybátyámnakMégFarkasKutyájaIsVanÉsAzJólMegharapjaATeKaratéjozóNagynénédet" típusú tényleg dedós és infantilis érvelés. Azért született az ominózus blogbejegyzés, hogy más felnőtt emberekkel is meg lehessen beszélni, hogy "ÚristenEzAPistikeMEnnyireDebilMá". Tudod az embereknek ez egy alapvető igénye szokott lenni, hogy más emberekkel beszélgetnek arról amin fölháborodtak.

Erre Vector aki szintén HUP tag felháborodott. Most lett két szavazás. Meg vihar a biliben. Most már lassan vége lehetne...

Kedves Lory!
nem ismered az egész történetet. nem az én hibám, fentiek pedig a történet tekintetében téves feltételezések, meglátások. hogy ezek után a birkacsordában maradsz egy vödörnyi marhaságot bégetni, vagy az alaptalan vádaskodás helyett/előtt informálódsz, az csak a Te döntésed lehet.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

nem ismered az egész történetet.

Olvastam a blogbejegyzést + utána a szavazást. Nem szóltam hozzá, de olvastam. Láttam az eredeti ÁSZF-t is amit azóta elnyelt a zinternet. Ha van olyan rejtett rétege ennek a vitának ami előttem rejtve maradt, akkor légyszíves világosíts fel, vagy adj legalább egy linket.

nem az én hibám, fentiek pedig a történet tekintetében téves feltételezések, meglátások.

Azt senki nem állította, hogy a Te hibád lenne. Légyszíves, mondd el mi a téves meglátás. Hogy pénzt követeltek a delikvenstől (az ÁSZF alapján emailen)? A többi megállapítás mind a saját véleményem/jogi ténymegállapítások. Kérlek mondd el mi benne szerinted a téves.

hogy ezek után a birkacsordában ...

Hagyjuk a személyeskedést légyszíves. Próbálj meg felnőtt módjára, profin érvelni. (Tudod, érvek, ellenérvek.) Én nem mondtam rád semmi sértőt, ezek után ha te lebirkázol az szvsz nem illő. Én több érvet hoztam fel, hogy miért is romboló a bP hozzáállása. Kérnék legalább 1 ellenérvet.