Melyik a kedvenc egész szemes kávé márkád?

Címkék

Tchibo (Jacobs, Karaván, Omnia)
12% (62 szavazat)
Lavazza
6% (31 szavazat)
Segafredo
6% (31 szavazat)
Illy
3% (17 szavazat)
Mindegy csak hasson
22% (109 szavazat)
Egyéb leírom a hozzászolásban
14% (72 szavazat)
Nem iszom kávét
36% (183 szavazat)
Összes szavazat: 505

Hozzászólások

http://taylorscoffee.co.uk
az orolt es az egesz is bevalt, neha a cafe nero nevu franchise kavezo (costa es starbucks jellegu annyi kitetellel, hogy itt igazi baristak dolgoznak es nem neznek bamban az emberre, hogy miajoisten az a ristretto es nem 1.5dl az espresso ), nekik csak 1 fele keverekuk van, de neha rakivanok

Nem vagyok márkafüggő. Általában az a fontos, hogy Arabica szemek legyenek. A termőterület alapján az Etiop Sidamo az ami nagyon bejön. Nagyon ritkán robuszta szemekből is főzünk kávét, de túl "vad". Persze pörköléstől is függ. Abból a francia a preferált.

[x] Amit a törzshelyemen főznek.
- Első számú törzshelyemen korábban Illy volt, aktuálisan Goppion van.
- Második számú törzshelyemen Lavazza van.
- Otthon ritkán iszom, ennek megfelelően igénytelen vagyok: aktuálisan éppen előre őrölt Tchibo-t főzök kotyogóban.

A cég alatt Illy-t főznek a lányok a kávézóban. Nekem bejön. Londonban Starbucks van a cégben, azt szeretem talán a legjobban. Illy-t jelöltem.
--
http://naszta.hu

Koca kávés vagyok, ugyhogy maradtam a nem iszomnál. Ízét szeretem, de azt nem, h b@sztatja a vérnyomásom.

Pedig elvileg nem, illetve csak nagyon rövid ideig. Kardiológust kérdeztem, nem ellenezte, csak nem kell túlzásba vinni. Nem is éreztem soha (150-nél már szédelgek).

Amúgy azt iszom ami a melóban van, fogalmam nincs hogy mi. Az aprópénzes autómatást egy idő után nem bírta a gyomrom, ezzel nincs gond.

Én nem a hatása miatt iszom, hanem azért mert szeretem.
Vasárnap ebéd után jöhet egy kávé és ha lehet egy kis delelés is. :)
Sokan azt mondják, ha kávét isznak nem tudnak aludni. Én ezzel fordítva vagyok. Ha alszom nem tudok kávét inni! :)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Danesi, Pellini, La-genovese-bol pl columbia vagy brasil.
ha nincs mas Omnia.

Pellini++. Persze csak a "Superiore", ami 100% Arabica.

Pellini kedvelőknek (van itt egy pár, ha jól látom) figyelmébe ajánlom, hogy bár a neve elrettentő lehet, a "Tesco Finest Colombian Supremo" kávé is igen finom, és egy kicsit olcsóbb, mint a Pellini Superiore. Az Auchan-nak is van valami prémium saját márkás kávéja, amelyik szintén elég finom, de sajnos a nevét nem tudom.

Pellini espresso bar n°82 vivace

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Death Wish (mondjuk csak az őrölttel találkoztam eddig, de a szemes is van belőle)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Dallmayr Prodomo 100% arabica szemes kávé - magam szoktam darálni, majd egy presszó géppel (20bar) lefőzöm.
Nem szoktam erősre, mert többet iszom naponta egy kis tejjel és cukor nélkül.

Nem igazán szeretem a kávé ízét, csak a hatása miatt iszom...
hidegen kevésbé érződik az aroma, és ha cukrot sem rakok bele (a cukor is íz fokozó), akkor úgy le tudom dönteni, mint a vizet.. gyorsan sokat, hogy túl legyek rajta
kerülöm az erős aromájú kávékat.

ne igyál kihűlt kvt, eléggé autentikus forrás (barista világbajnok, vagy mi a tököm volt a kolléga, azóta ott is hagyta az egész IT vackot a francba, kvt pörkölnek maguk, hiszek neki) mondta, hogy mindenféle olyan dolgok válnak ki belőle míg kihűl, amit nem szeretnél, kivéve ha jó bulinak tartod a rákot meg a kemót és szeretnéd jelentősen növelni az esélyeid a részvételre (asszem, de lehet valami más kellemetlent mondott)

Erről lehetne kicsit bővebben? Csak mert nem igazán értem a dolgot: amíg nem válik ki, addig nem árt? Ha visszamelegítem, akkor mi történik? Visszaoldódik és megint csak nem fog ártani? Hogy van ez?
Mondjuk csak a kíváncsiság miatt kérdezem, mert egyébként nem élek e nemes nedűvel...

Nem ígérem most azonnal, mert őszintén szólva a részletekre nem emlékszem, és mostanában nem beszélünk olyan sűrűn, de kb olyasmi volt, hogy addig nem árt, mert menet közben keletkezik ott valami. Hogy aztán ennek köze van a lehűléshez, vagy folyamatosan melegen tartott kv is csinálná, meg hogy pontosan mit, azt tényleg passzolom. Annyi maradt meg, hogy a hideg kv miatt mindenkit lebaszott, és nem (csak) azért, mert a kihűlt kv ihatatlan szar :D

Emlékeim szerint az újramelegítés már nem segít, viszont önmagában a hideg tuti nem gond, mert volt valami csöpögtetős szarja, amin hidegen jött le egy pohár kv kb egy nap alatt, nyomás és melegítés nélkül.

nincs ezzel semmi baj. :) A teát én is jobb szeretem (mondjuk ebben lehet hogy a sok távolkeleti tartózkokodás azért közrejátszik), változatosabb, bár kvban is van azért jó, valaki emlegette itt a nagyon enyhén pörkölt cuccokat, az nem rossz buli.

De egyébként én is kb egyet megiszok otthon, egyet mikor beértem, meg talán egyet ebéd után, de az elég opciós. Közben meg vagy 3-4 nagy pohár tea. (mondjuk azzal mostanában nem nagyon vackolok, valami sima filteres earl gray van itt, azt iszom)

+1
Ha már megvan a megfelelő kávé alapanyag, akkor is nagyon nehéz eltalálni az adagolást, a tömörítést, a vízmennyiséget, a gázláng erősségét, de időnként jó kávé is ki tud jönni belőle. Az a legnagyobb baj, hogy ott kell állni mellette, amikor lefő, mert ha a lefőtt kávé elkezd forrni, akkor vége van.

Bele lehet jönni - a probléma egyébként az "ott kell állni fölötte", illetve az, hogy mindennel együtt sokáig tart, és hétköznap esélyem sincs annyi időt nyugodtan eltölteni a kávé készítésével.
A hétvége az más, ott kényelmesen össze lehet rakni. Igaz, akkor (többek szerint barbár módon) inkább gyárilag darált (és hűtőben, légmentesen zárt dobozban tárolt) kávéból indulok ki. Legutóbb a sötét pörkölésű Karavánt próbáltam ki, és teljesen korrekten "működött" kotyogóval. Nem egy tripla A-s kenyai, de kellemesen harmonikus íz, illat az eredmény.

+1
Nem könnyű eltalálni, de nem lehetetlen.
Megszokott, ismerős eszközökön könnyedén lehet vele jó kávét készíteni.
Kotyogóban egyébként nem szokás tömöríteni. (Egy picit azért eloszlatom a kávét egy műanyag kanállal, hogy ne tudjon csak úgy mellette feljönni a víz, de nem nyomom össze.)
Vizet én mindig a szelep aljáig töltöm. Úgyse az számít, mennyit teszel bele, hanem hogy mennyit engedsz lefőni.

Eleve fontos, milyen a kávéfőződ. A lengyelpiacos acéllemezből préselt szarokban, amikben lecsorog a kávé abba az alsó horonyba, garantált, hogy megég.
Bialettit kell venni. 1 vagy 2 személyest. Minél nagyobb az adag, annál inhomogénebb a kivonatolás. Espressót se főzöl le egy batch-ben négy adagot.

Van külön erre a célra fenntartott kis CFH gázégőm. Stopperrel számolom, meddig mehet full lángon (amíg fel nem forr a víz), ezután visszaveszem.
Amikor elkezd lefőni a kávé, már tudom, mikor kell elzárni. A végét már a maradék hő tolja ki.
Ha eléri a csőr alsó betorkollását, gyorsan leöntöm a kis csészémbe.

Ez egy rettenetesen nagy es tollas kacsa, rendszeresen felbukkan. Semmilyen bizonyitek nincs barmilyen rakkelto anyag keletkezesere ujramelegites soran. Vannak, akik szerint akkor okoz rakot, ha mikroban melegited fel. A legrosszabb, ami tortenhet, az, hogy szar lesz az ize :(

Ha egy picit utanaguglizol, lathatod, hogy a kave valojaban tele van fontos es hasznos anyagokkal. A porkoles soran (annak idotartamatol fuggoen) csokken a savtartalma, ezzel parhuzamosan novekszik a koffeitartalom (mivel az a csersavhoz kotott). Az ital elkeszitesekor pedig, attol fuggoen, hogy mit csinalsz (espresso, Aeropress, french press, V60, Chemex, szifon stb.) eltero modon, de nagyjabol azonos kemiai eredmenyt kapsz.

--
L

Igyál teát. Jó minőségű kínai zöld vagy feekte tea nem ezeka filteres vackok. Irodai használatra lehet beszerezni egy kompakt tea főzőt a kereső szó a "kamjove". Igazán jó fekete tea is felpörget, kicsit lassaban hat mint a kv de tovább is tart a hatás.

===============================================================================
// Hocus Pocus, grab the focus
winSetFocus(...)

http://c2.com/cgi/wiki?FunnyThingsSeenInSourceCodeAndDocumentation

Egykori főnököm emlegette mindig a Tchibo -t, amikor a fizetésemeléshez került a sor: "A legtöbb, ami adható"

Volt valami teszkós slogan is forgalomban, de arra már nem emlékszem.

Amit épp sikerült jó áron venni. Most épp DE Omnia Silk, előtte Thibo Exclusive volt, előtte Segafredo.
Persze bizonyos minőség alá nem megyek, Tchibo Family, DE Karaván/Paloma, ezeket nem szeretem, szerintem vacak az ízük.
"Amerikai" stílusú hosszú kávét iszom, jobban szeretem, mint a presszót.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Speciality. Többnyire hazai mikropörkölőktől, bár most épp egy brazil-kenya blend van betöltve a theroastingshed.com -tól. Nagyon változatos a felhozatal, de szeretem a változatosságot. A főzés igazi szertartás, mérleggel, stopperrel. :)

Túlságosan pörög a szívem kávé nélkül is. Teából is csak kamillát iszom.

Iszom kávét, de nem egész szemeset, hanem instantot. (+ sajt vagyok)

A legtöbb kávé fajtát szeretem. de alapvetően robusta párti vagyok.
Kedvcenc: Bravos.

### ()__))____________)~~~ ########################
# "Do what you want, but do it right" # X220/Arch

Corsini, sárga Tchibo, Bravos.

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

Ha kávéja Omnia, könnyebb lesz majd nyomnia..

+1

Éppen ezt kortyolgatom.

Szerintem a legjobb ár/érték arányú kv jelenleg.

A feleségemtől szinte minden ünnepelni való alkalomra(születésnap, évfordulók stb) kapok valami különleges szemes kávét, szóval ittam már azért jobbat, finomabbat, de ha éppen fogyóban van és venni kell, akkor ilyet szoktam választani.

----------------------------
Előnevelt csirke kapható!

+1

Éppen ezt kortyolgatom.

Szerintem a legjobb ár/érték arányú kv jelenleg.

A feleségemtől szinte minden ünnepelni való alkalomra(születésnap, évfordulók stb) kapok valami különleges szemes kávét, szóval ittam már azért jobbat, finomabbat, de ha éppen fogyóban van és venni kell, akkor ilyet szoktam választani.

(Bocs, nem tudom miért duplázott)
----------------------------
Előnevelt csirke kapható!

Illy, Jacobs Krönung, Tchibo Espresso Milano Style preferencia-sorrendben és attól függo"en, melyiket engedhetem meg magamnak éppen - most az utóbbit iszom, mert jó ára volt (és jó íze is van ;>)
------------------------
{0} ok boto
boto ?

Tudom ízlésekről felesleges vitatkozni...

Én egyszer kaptam ajándékba ilyet, egyszer-kétszer megkóstoltam, de utána évekig ott porosodott a szekrény mélyén.
Nagyon fura íze volt szerintem ez valakinek vagy nagyon bejön, vagy nagyon nem.

----------------------------
Előnevelt csirke kapható!

Attol fugg, hogy milyen kavet akarok inni. Filteres kavehoz a kedvencem a Dallmayr Prodomo, espressohoz Barbera Mago, de itt nem nagyon lehet kapni egyiket sem. Ezert aztan tobbnyire az van, hogy mindenfele markaju "gourmet" kavekat veszek, erosen valtozo minosegben.

Hozzateszem, kb. 4 evig csak teaztam, de nemreg beszereztem egy automata gepet, ezert ujra elkezdtem elvezni a finom presszokavet. Viszont nem tudom a "modern" iranyzatot kovetni, en azt szeretem, ha minimum francia porkolesu a kavebab. Ha magas savassaga marad a kavenak a medium/light porkoles miatt, mint amit sok itteni hipszter kavezoban hasznalnak, akkor inkabb cappucinot/lattet kerek, ami elnyomja ezt.

Bravos. Olcsó és nekem megfelel.

Molinari, Pellini

Valahogy az Omnia kategoria nem igazan jon be, semmilyen ize van...

kiváló teszt :(
hup © 2016, *főoldal* - szerény javaslataim a nyitóoldali tartalom színvonalának további emeléséhez:

-kedvenc tusfürdő márkám!
-kedvenc zoknim színe!
-gyermekem első szava!
-ezzel a kezemmel törlöm!
-a pacalpörköltbe ennyi sót teszek!
-az asszonnyal heti ennyiszer csináljuk!
-szőke kóla vagy barna kóla?
-hellokitty-s szalvéta vagy más cukiság?

[hová vezet ez a folyamat? van valami tervezett célja? mik a határok, mit küldhetek be? ezeket iróniától mentesen kérdezem.]

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Valamilyen szinten ez egy enyhén moderált oldal. A saját magam által létrehozott tartalom az, ami engem érdekel. A közösség pedig küldhet be. Ha a beküldött tartalom nem ütközik a FAQ-ba vagy egyéb általam hozott kimondatlan irányelvekbe, akkor miért ne tenném ki? Ha a közösséget ez is érdekli, akkor legyen.

--
trey @ gépház

Nálunk ezt úgy oldják meg, hogy az ingyen kvt nem veszi be a gyomrom, így nem zavar, hogy kéthetente megáll a masina. Sokáig agyaltam, hogy miből főzhetik, végül arra jutottunk, hogy valószínű valaki kimegy a ringre egy pályanap végén egy spatulával, és felkarpargat egy kis -- a buké kedvéért némi aszfalttal enyhén összeégett -- gumimaradékot.

Cserébe a menzán ha redundáns gép nincs is (bár két fele van, szóval egy raid1re kb jó, csak az alaplap ne brouljon), de legalább redundáns daráló van :D

nálunk nincs ingyen, de kevésnek éreztem, mikor próbáltam. A pici adag és talán van íze - hosszú és víz ízű között nem találtam a helyemet. De lehet bennem van a hiba és rosszul adagolom a tejet és cukrot, mert itt instanstot, otthon meg kotyogósat tolok helyette. Ellenben, ha valami kajáldában iszom kávét, ott szeretem. Bár lehet a tejjel cukorral eleve én vagyok a sátán maga :D

Szerintem semmi baj az ilyen témákkal. Igaz nem kapcsolódik közvetlenül az informatikához, a szakma űzőihez viszont igen. Nálunk volt egy fogalom: Boot kávé. Megérkeztünk az irodába, bekapcsoltuk a gépeket, és amíg ők felbootoltak, mi is.

Szerintem az ilyen témák színesítik az oldalt. Túlzásokba persze nem szabad esni.

Jamaican blue montain.

---== ::: M 0 R p h 3 U 5 ::: ==---

Igénytelen állat vagyok, a Nescafet is szeretem. Ha nagyritkán olyan helyen járok, ahol jó kávégép van, akkor szeretek inni egy-egy eszpresszót. Ilyenkor rosszul esik, ha szart adnak. Az említett márkák ízleni szoktak, rangsorolni még nem próbáltam őket.

Amúgy próbáltam leszokni a kávéról. Egy hétig fájt a fejem, de kibírtam. Viszont a rituálé része, meg az íze hiányzott, úgyhogy most megint vedelem.

+1, csak Nescafe instantot iszok. Ugy vagyok a kaveval, mint a sorrel, az atlagosat szeretem, a kulonlegesebbeket nem erzem annyival jobbnak, hogy megerje megfizetnem az arukat.

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Tchibo Family (sárga) vagy Sicilia.

En jobban szeretem az enyhen porkolt kicsit savanykas kavekat, szoval torekszem arra, hogy minel vilagosabb kavehoz jussak, amire eddig a legjobb talalat a Casino Mocca kavei - csak az a baj, hogy aranyarban vannak. Ami nekem meg bejott, az a Costa dobozos szemes kaveja, illetve az Andrassy uti Eco Cafeban veheto szemeskave.
(A Casino Mocca kaveit az Arany Janos utcaban az Espresso Embassyban szoktam venni, es kostolni, ajanlom, hogy probald ki, es ha bejon, csak akkor vegyel onnan kavet, mert tenyleg sokan nem szeretik a savanykas kavet.)

Mivel fozod le?

ha jol emlekszem olyan 3000-3400 korul van a negyed kilo a Casino Mokkabol, szoval tenyleg draga.
En viszont ritkan kavezom itthon, inkabb a cegnel szoktam fozni. Van egy Brikkam, azt hasznalom, de ugy, hogy egy heten egyszer dolgozok itthonrol, olyankor ket kave, plusz szombat - vasarnap 1-1 reggel, neha szombaton 1 ebed utan, szoval igaz, hogy sok, de azert sokaig eleg.
(Az en tokeletes brikkas receptem az, hogy az orlo nagyon durvara van alliva, akar ilyen millimeter nagy szemek is vannak benne, a szurt vizet felforralom, a forro vizet teszem a fozobe, es a mar korabban bekapcsolt fozolapra dobom az egeszet. Az orles utan 30-40 masodperccel mar lefott a kave, nincs ideje megegni)

Otthon senseo -t főzünk, előre őrölt párnás kivitelben.

--
arch,debian,osmc,android,windows

Mostanság a Mikszáth Kálmán téri Lumen kávézóban veszem a helyi pörkölésű kávéjukat... :)

Kifejezetten örülök, hogy van 40% nem drogfüggő (nem iszik kávét)

Ööö... izé... a kávé nem okoz függőséget, nem lehet _rászokni_, a hatásához _hozzászokni_ lehet csak, de az egy teljesen más dolog. Tulajdonképpen a cukor is stimuláns, és pont annyira hozzá lehet szokni a hatásához, mint a koffeinhez, de a cukor se okoz függőséget... :)

...szóval fogyasztasz cukrot gyümölcs vagy zöldség formájában? :)

Bármi okozhat pszichológiai függőséget, a drogokra is ezért lehet rászokni, a fizikai függőség esetleg csak később alakulhat ki. A kávé közvetlenül a központi idegrendszer kémiáját manipulálja a kellemes hatás érdekében, a cukor pedig ugyanezt csak közvetetten. Ettől drog az egyik és nem a másik.

Az Oszmán Birodalomban 1633-tól halállal büntették a kávézást.

A kávéra nem tudsz rászokni... a hatására tudsz rászokni, pont annyira okoz a koffein függőséget, mint a cukor... igen, a cukor is okoz függőséget és a cukor is serkentő szer... :)

...és az, hogy az Oszmán birodalomban mi volt halállal büntetve, az teljesen irreleváns, volt alkoholtilalom is a történelemben.

"Ha jól értem, akkor a speedre meg kokainra se lehet rászokni mert nem okoznak fizikai függőséget, ott is csak a hatására tudsz rászokni. Az samfu?"

Nem smafu, a kokain az eredeti cserje formájában nagyjából pont annyira veszélyes, mint a pörkölt kávébabbaból főzött kávé, van ott ezernyi egyéb vegyület, ami tompítja és megváltoztatja a hatását. A tiszta kokain pedig pont annyira veszélyes, mint a tiszta koffeinpor... nem tudsz annyi kokacserjét megzabálni, hogy komoly bajod legyen, ahogy nem tudsz annyi kávét se meginni, hogy komoly bajod történjen.

Egyébként ilyenformán a málnás süti is drog, mert annak a hatására is rá lehet szokni, még se okoz fizikai függőséget, pedig rengeteg dopamint szabadít fel, aminek ugyanaz az idegrendszeri eredménye, mint a kokainfogyasztásnak, a cukor és az édesítőszerek is rohadtul addiktívak... szóval nem ilyen egyszerű kérdés ez... :)

Nem attól drog valami, hogy rá lehet szokni, hanem attól, hogy közvetlenül a központi idegrendszer kémiáját manipulálja a kellemes hatás érdekében. Mint a kávé és a kokain. Az epres süti nem. Az, hogy mekkora a halálos dózis, megint nem számít: THC-ből se bírsz annyit elszívni, hogy megközelítsd, mégis drog (eredeti formájában).

Igazából ez a kérdés eldöntött, a tudomány szempontjából a kávé drog. Ami nem egyszerű kérdés, az az, hogy mitől legális az egyik drog és mitől nem az a másik. Emiatt volt már halállal büntetve a dohány és a kávé fogyasztása is a történelemben, néhol meg már a füvezés is legális. Bolond egy világ. :)

Ó, én nem vitattam, hogy pszichoaktív szer-e a kávé vagy sem... mert serkentő hatása van. Azt vitattam, hogy okoz-e függőséget... :)

...mondhatnám a bejglit is, az se okoz függőséget abban a mennyiségben, pedig van a mákban pszichoaktív komponens, de nem azért szeretjük.

Nem tudom másoknál hogy van, de amikor dolgozom, akkor a kollégákkal 3-4 adag is lecsúszik, ráadásul magamnak adagolom a mennyiséget.
Amikor meg szabin vagyok (akár több hétre), vagy hosszú hétvége van, akkor simán ki tud maradni a napból. Bár igaz, volt már olyan, hogy tudatosan toltam otthon is belőle, mert úgy tűnt, hogy alacsonyabb lett a vérnyomásom nélküle.

En sem ertem, hogy ennek miert kell orulni. Vannak bizonyitottan kedvezo hatasai is, meg az ize es fogyasztas elvezete sokakat (mint pl. szereny jomagamnak) karpotol a karos hatasokert.

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Sztem. a fiatal, többé-kevésbé egészséges életmódot folytató szervezet nem igazán igényli a koffeint. (Ha persze éjjel-nappal dolgozik, az nem ez a kategória) - 49 éves koromig egyáltalán nem ittam, azután háziorvosi javaslatra kezdtem el. (Napi 1 csésze, az akkoriban egyre gyakrabban jelentkező fejfájást megszüntette...)

Oldalakon keresztül lehetne sorolni azokat az étel/ital összetevőket, amiket egy fiatal, többé-kevésbé egészséges életmódot folytató szervezet nem igazán igényel. Még is fogyasztjuk az ezeket tartalmazó ételeket/italokat. Sőt, ha ezeket nem fogyasztanánk, sokkal unalmasabb lenne az étrendünk, és ezzel együtt az életünk.

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

FYI, a kávé kifejezetten jó hatással van a szervezetre.

http://888.hu/article-azonnal-igyal-meg-egy-kavet

http://888.hu/article-a-kave-megved-a-majzsugortol

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

Barna legyen. Nemtom miaz bnom veszi, o hozza be reggel lefozes utan meztelenul, ezzel ebreszt. Amugy siman alszom tole tovabb. A torok kavetol is. Gyerekkoromban is virtualis farokmeregetesnek ereztem a kaveivast most is. Barmikor ebren vagyok 48-72 orat kave nelkul is. A rekordom 5 nap. Konkretan nem hat meg. Hogy vedjem a szervezetem reggel lefozok egyet a cegnel es este kiontom. Megvan a szertartas de nem artok vele magamnak.

"Amugy siman alszom tole tovabb."
A barátnődtől?! :-D
Szerintem egyébként még nem ittál igazán jó kávét, de ami késik, közeledik... Anno nekem Nápolyban egy kora reggeli espresso nyitotta fel a szememet, hogy van, amit kávéként kortyolgathatok itthon, és van _a_ kávé :-)

Ha 100% arabica akkor nekem majdnem, hogy mindegy.

Azért ez, így, ebben a formában... Nagyon nem mindegy, hogy honnan, milyen pörköléssel - emlékszem anno a Ráday utca mellett dolgoztam sok évvel ezelőtt, és ott volt egy babkávézó, ahol elég sokféle kávét meg lehetett kóstolni, és eltartott egy darabig, mire kialakult, hogy milyen keverék az, ami tényleg bejön...

Otthon Tschibot iszom, de az nem szemes, mert őrölve veszem.
Munkahelyen nespressot fogyasztok, vagy a café pultból nemtom milyet.
Jobb híján az elsőt jelöltem.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

Amikor rányomtam a gombra, azt hittem, hogy kb. én leszek az egyetlen, aki azt válaszolja, hogy "Nem iszom kávét". Erre 39%! Tényleg ennyien nem kávézunk?

Has Bean Coffee a Tamp and Pull-ban.

a sztárbuksza fekete olasz pörkölésű a kedvenc, ajánlom mindenkinek

Attol fugg, merre jarok es mi erheto el :)

Filteres kavehoz kedvenc a La Regina a Caffè Tazza D'oro-tol. Ha specialtyre vagyom espressohoz, akkor Casino Mokka, vagy Rwanda - Cyebumba single origin.

--
L

Nem tudom melyik lenne, mert őröltet fogyasztok.

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

csak őröltet iszok. a Wiener a kedvencem

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Az új munkahelyen nem tudom miből van a főzött kávé nem valami nagy szám, de mivel körülményes és nem mindig van, így rászoktam a vacak automatás kávéra.

Egyébként a régi helyen én voltam a kávésembör', a Bravos Classic szemeskávéra voltunk rákattanva.

---------------------------------------
Devmeme - fejlesztői pillanatok

Ugyan ízlések és pofonok, ahogy mondani szokták, de szerintem a kávé csak erőssen, forrón, krémesen (saját habja) és tisztán (tej, cukor meg mindenféle egyéb izé nélkül) a legjobb.
Ehhez azonban a megfelelő főző is kell. Aki kotyogóson tolja le a kávét, annak alapvetően mindegy, hogy mit iszik. Ehhez ráadásul általában tesznek tejet, cukrot, hogy az eredeti kávé (vagy sokszor inkább az annak nevezett muskátliföld) ízét minél kevésbé lehessen érezni és élvezni.
A legjobb természetesen egy jó presszógép, de a darálós gépek is tudnak egész jó kávékat főzni. Ittam persze már nagyon jó presszógépen is nagyon szar kávét. Gondolom az alapanyag mennyisége és/vagy minősége nem volt megfelelő.

Én olcsóbb kávék közül a Segafredo Espresso Casa szemest szeretem. Delonghi magnifica gépen főzzük. Egész jó, ár/érték arány is megfelelő. Ha jól tudom, akkor 80-20% az arabica/robusta arány. Ennyi jó minőségű roubusta kell, mert erősebb lesz az íze, a koffein tartalma magasabb és a krémességének is jót tesz.

Melóban szerencsére presszógépünk van. A belevalót Olaszországból hozatjuk, amely szintén 80-20 A/R arányú. Nem hiperdrága kávé, ennek ellenére pont a számunkra megfelelő ízvilág, viszont el kell találni a tömés erősségét, ami nem mindig sikerül :)
Egyszer kifogytunk a szokásos kávéból, ezért a helyi közértből beszereztünk egy csomag Tchibo Espresso “Sicilia style"-t. Nagyon sokára fogyott el az a fél kiló... Mindnyájan arra a véleményre jutottunk, hogy ez pörkölt makk (erősen megégetve).

Asszonynál Nespresso van, amit ha jól tudom, akkor valamilyen Krups géppel tolnak, habár szerintem ez esetben annyira nem számít a gép a végeredmény minőségében. Meglepően jó kávét csinál, krémes, erős (is lehet) ha sikerül a megfelelő típust kiválasztani. Van jó sok fajta, ezért aki szeret kóstolgatni, az mindenfélét megtalál. Nekem inkább az erősebb ízű, izesítetlen jön be. Hátránya, hogy szerintem kiba... drága a kapszula és elég sok szemetet termel. Ráadásul ki tudja, hogy mi van a kapszulában :)

Eddig kétszer volt "szerencsém" a Bravos valamelyik verzióihoz, de arra még a kávé minőségére teljesen "igénytelen" (nem degradálóan értem) cimborám is azt mondta, hogy ez bizony szárított agyag, amellyel a kerti budi falát tapaszották. Szerintem rosszabb volt, ezért azóta nagy ívben kerülöm.

Olcsóbb rubusták kotyogósba valók: "meleg legyen, meg barna, meg adjon egy gyors lökést ahhoz, hogy tudjam folytatni azt amit éppen abbahagytam (meló, tvzés, alvás...)". Örömet viszont nem okoz.

Omnia valaha az itthon kapható "drága" kávé volt, és gondolom emiatt az idősebb korosztályban továbbra is ez maradt meg, ezért egyeseknek ez "a kávé". Nem szeretem, savanyú, furcsa íze van, és ehhez képest szerintem túl is van árazva.

Némi informatikai vonatkozás:
A Microsoft Magyarországnál a Graphisoft parkban viszonylag jó darálós főző van, viszont nem tudom, hogy milyen babot használnak, de az íze valami borzalom :) Kiváncsi lennék rá, hogy mi az, mivel szerintem egy típust használhatnak, mert eddig mindig ugyanaz az ízvilág fogadott. Tudom, hogy egyrészt ajándék lónak..., meg ízlések... de szerintem van olyan, ami több embernek ízlik mint nem, és ez nem az :)

Valóban, a Guszti buszán disputa nincs :-) Otthon Nescafe kapsulás gép van - 90-100Ft kötül van egy kávé mindennel együtt (plusz az arányait tekintve valóban jelentős hulladék), viszont egyszerű a kávé elkészítése, mint a faék (és ez hajnalban félálomban hasznos), például a ristretto ardenza kapszulából nagyon kellemes kávét lehet rittyenteni.

Ha reggel otthon nem sikerülne kávézni, akkor pótlásr útközben a Cafe Memories eszpresszó kávéjával lehet pótolni :-)

- Feketén, tej, cukor, és mindenféle egyéb izé nélkül: igen, magam is így szeretem.
Megfigyelésem, hogy általában a szar kávét cukrozzák meg rakják tele mindennel, hogy meg lehessen inni.

- Bravos: volt szerencsénk hozzá, mi csak vietnámi mocsárkávénak neveztük.

- Kotyogó vs. presszógép: nagyon elment a kávézás espresso irányba. Egy jó presszógép valóban kincs, viszont szerintem nem szabad lebecsülni az alternatív kávékészítési módokat sem. Kotyogóval is lehet jó kávét főzni. Persze több odafigyelést igényel, és nem egy espressóval kell összehasonlítani - ez egy más műfaj.
Olasz kollégáktól szoktunk tanácsot kérni. Ők sem csak espressot isznak.

Mivel még senki nem említette: Mexico Maragogype Liquidambar MS

Két-három havonta egy 125 g-os zacskóval veszek. Ilyenkor a reggelek is szebbek.

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Lavazzát jelöltem, mert a felsoroltak közül szerintem az a legjobb. Ha pörkölt kávét veszek, általában azt keresem.
Többnyire azonban magam pörkölöm a kávét, így zöld kávét hozatok magamnak ismerőssel nagykerből.
Origin szerint többfélét iszom. Jelenlegi kedvencem a Costa Rica-i szemek jó feketére megpörkölve.

Munkahelyen egy ideig PASCO-t toltunk - kolléga hozta szintén a pörkölőből; azt hiszem, ez kereskedelemben nem is kapható, csak kávézóknak szállítanak. Elég változó volt a minőség, bár a három grade közül mi a legcsicskábbat toltuk. Nekem alapvetően túl enyhe a pörkölése.

Arabica, napi keverék a Kávészaküzletben.
--
openSUSE - KDE user

A pezsgőről is azt hittem, hogy egy túlértékelt, hitvány ital, amíg nem kóstoltam egy normálisat. Valószínűleg a kávéval is így van, ittam már finom kávés italt (80+% tej+cukor származék) de annyira nem fogott meg, hogy napi szinten igyam. Mondjuk ha a cibet kávé jelenti a minőséget, akkor nem is érdekel a dolog. :)

Cubita.
Jacobs, karaván, omnia, stb. azok ilyen kevert másod-harmadosztályú szemetek az igazi kávéhoz képest. :)

Persze, de mindenki nem ihat jó kávét.

Az emberek többsége nem is érzi a különbséget. Ha meg úgyis telerakja cukorral meg mindenféle porral, akkor nem tökmindegy, mit főz le? Szárított molylepkékből is csinálhatná.
Disznók elé szórt gyöngy volna ilyen esetben a jobb, de 10x olyan drága kávé.

Sokan nem látják, mitől jobb egy fotó a National Geographic-ben, és hogy miért kell olyan drága gépet venni, amikor a telefonjával is tud fényképezni.
(Megtörtént eset. Az egyik kliens elmagyarázta a fotósunknak, hogy de hát a telefonjával is tud ilyen képeket csinálni.)
Szerinted miért mennek ennyire a hoki audio rendszerek? A túlnyomó többségnek elég, ha zörög. Úgyis YouTube-ról hallgat zenét.