A mobiltelefonomat ... wireless tölteni.

 ( trey | 2015. július 27., hétfő - 12:19 )
nem tudom
75% (357 szavazat)
tudnám, de nem szoktam
13% (64 szavazat)
tudom és szoktam is (ritkán)
3% (16 szavazat)
tudom és szoktam is (gyakran)
5% (24 szavazat)
csak wireless töltöm
1% (6 szavazat)
Egyéb, leírom.
2% (10 szavazat)
Összes szavazat: 477

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A Sony megoldasa minek szamit?
---
Dropbox: http://db.tt/XMk0ssk

Milyen a Sony megoldása?

dokkos.
Veguliz ha ugy vesszuk nem is wireless igazan... Szal ja, asszem ez nem jatszik
---
Dropbox: http://db.tt/XMk0ssk

Nem wireless, de szerintem frankó, én is ezt használom.

+1

Wireless töltő tok minek számít?
* tudnám, de nem szoktam

Ez a nem tudom, de szoktam kategória. :-)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Nem tom', de rettenetesen néz ki.

--
trey @ gépház

Ha tudnám, akkor se tölteném wireless.

+1

S3hoz vettem 2500Ftért az akku fölé vevőt, meg szintén ennyiért töltőt. Az iroda elég nagy, hogy el tudjak menni olyan messze, hogy ne vegyem észre ha csörög. Azért 1-2 óránként át kell mennem az iroda másik oldalába, akkor mindig ki kell húzni, visszadugni. Szerintem nagyon kényelmes és még nem is kopik. Még csak nem is bölcső, amibe nehezebb beletenni, hanem csak tálca alakú. Pont ilyen:http://p2.vatera.hu/photos/bc/d3/72d7_1_big.jpg

És mennyi a hatásfoka ezeknek a töltőknek?

Valahogy nem működik a 220V-os usb töltőről, csak ha gépbe dugod. Annyira lehet erős, amennyi onnan kijön, annak még kb a 80-90 százalékára saccolnék. Azért annyira nem rossz, szerintem megérte

+1

+1

:wq

+1

Miért lehet jó egy telefont wireless tölteni? Az általam ismert wireless töltési módok indukciós elven működnek, ami azt feltételezi, hogy a töltendő készüléket egy dokkolóba/bölcsőbe kell helyezni. Márpedig, ha én egy készüléket dokkolóba helyezek, akkor kb. ugyanazzal a lendülettel létrejöhet a dokkolóval vezetékes kapcsolat is...

Oké, nem kopik fizikailag a töltőcsatlakozó.

Innen magyarázza Hevi, hogy miért jó.

--
trey @ gépház

Végigolvastam. Nem lettem meggyőzve :)

Tééééééényleeeg?!? :)

--
trey @ gépház

ejjeliszekrenybe van beepitve. Csak "feldobom" a tetejere es toltodik is.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ami nekem van az nem dokkoló/bölcső, hanem egy pár centi átmérőjű kis gyösz, ami az asztalon van. Kb. ilyen. Ráteszem a telefont és csippan hogy elkezdett tölteni.
Hátránya: kábellel töltés közben is használhatod a telefont, ezzel töltve nem lehet (vagyis lehet, csak élő embert nem láttam aki ilyet csinált volna :).
Előnye: nem kell a kábellel játszani. Tényleg csak ennyi, egy kis kényelmi extra. Sok pénzt nem ér szerintem, párszázért poénból talán megéri. Az enyém mondjuk ingyen volt, annyit tutira ért.

Mert a naponta háromszori ki/be dugdosás már úgy elkoptatta az USB csatlakozót, hogy alig marad benne. Én ezért töltöm wireless.

Négy éve van meg a sony xperiám és még mindig erő kell ahhoz, hogy kiszedjem belőle a töltőt. Ez ritkaságnak számít, vagy ti hány évig hordtok egy telefont?

Sony, ezért jó minőségű. Egyébként nemrég vettem egy új USB kábelt az x8-amhoz, és azért ahhoz is kell erő. Na igen, amit jól csinálnak meg, azt nem kell cserélni.
(kábelt csak azért cseréltem, mert közelebbi ismeretségbe keveredett egy ollóval, és összevesztek a helyen, amiből a kábel került ki vesztesen :( tanulság: ollót nem tartok a kábeles fiókban)

--
openSUSE 13.1 x86_64

rakjál be a fiókba egy papírt és egy követ is, kíváncsi lennék a végén ki nyer! :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Dehogy rakok, még leszakad az alja, aztán meg összedől ez a szar :D

--
openSUSE 13.1 x86_64

Az egy dolog hogy a külső részei mennyire szorulnak, és megint más dolog hogy az érintkezősor mennyire van elkopva.

Bár azt nem mondtam, de nemcsak szoros, hanem kifogástalanul tölti is. Ez biztosan más dolog, de a kérdésem továbbra is az, hogy én most valami szuperdeviceot fogtam ki, vagy valamit nem átlagosan csinálok?

Most futottam bele egy csatlakozókímélő megoldásba: https://goo.gl/SLOf7p

Nincs közöm hozzá. Nem akarom reklámozni. Azt sem tudom, hogy a valóságban jól fog-e működni.

-----
(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Nekem van Qi töltőm, csak ráteszem a telefont háttal és tölti. Az az előnye hogy a ki-be dugdosással nem terheled le a kábel csatit és az aljzatot.

--
arch,debian,openelec,android

Sajna csak szeretném. Teló nem tudja.

Fogalmam sincs, hogy tudnám-e, de nem is nagyon érdekel. Dokkolóban alszik éjszaka, így nem kell USB-t dugdosnom és nyitogatnom az oldalán azt a lifegő fülecskét (így tovább megőrizve vízállónak a készüléket).

En nem latom rettento sok elonyet a mostani wireless toltoknek, szoval leteszed a mobiloda valamire amire 2 centire tole ugyis be van dugva egy kabel. Mint ahogy kollegam mondta a masiknak mikor meloban wireless tolto hasznalt "Is that a wireless charger? -yes -Ah, thought so, evidenced by the wire"

egy vizallo telefonnal igenis van ertelme...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A vizallo telefonnak ugy onmagaban nincs sok ertelme, hacsak a szakmad nem buvar vagy csatornatisztito ;)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nyaraláskor bevittem a másfél éves gyereket a gyerekmedencébe, játszottunk egy kicsit, aztán kb. 10 perc után rájöttem, hogy a zsebemben van a telefon.

Örültem neki, hogy a Samsung S5 vízálló (korábban azt hittem, talán csak eső ellen védenek azok a gumi csíkok meg dugók).

Bringás navigáció, eső.. jól jött!

+1 vagy hivatásos hajótörött :))

Önmagában valóban nincs, csak akkor, ha víz éri.

nyilván, de aki annyira balfék hogy nem tud erre odafigyelni, az készüljön fel az egyéb elemi csapásokkal szembeni felvértezésre is.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Azért, szerintem bőven praktikus, hogy ha épp fel kell kapni, nem kell kihúzkodni a csatlakozót (+ utána is csak visszadobod a pad-ra és mész tovább). Még előnyösebb, ha ugyanezt az autós tartó is tudja (ott azért GPS használattal erősen kívánja a töltést).
Szóval, nálam épp beszerzés alatt a kultúrált, utólagosan beépíthető megoldás.

-------------------------------^v-----------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Kb ugyanaz az előnye, mint a laptop dokkolónak.

Egyik esetben ráteszem a laptopot és dolgozom, ha menni kell felveszem és megyek.
Másik esetben leteszem a laptopot és dugdosom a kábeleket, dolgozom, menni kell, felállok, kihúzgálom a kábeleket és megyek.

Működik mindkettő, de egyszerűbb, ha nem kell dugdosni.

Persze ehhez nem kellene wireless. A tabletemen pl. volt két érintkező külső dokkolóhoz, amire csak rá kellett volna tenni (nem volt dokkolóm hozzá, most meg már tabletem sincs).

A telefonomon nincs dokkolóhoz csatlakozó, cserébe a mikrousb-t gumi dugó fedi, amit minden alkalommal körömmel kell kipiszkálni, az USB3-as csatlakozó miatt (számomra) sokkal nehezebb beletalálni a töltőkábellel mint a régebbi telefonjaimba. Működik, de nem bánnám, ha elfelejthetném ezt.
Azt nem is említem, amikor egész nap a laptop mellett van a telefon az asztalon, aztán este amikor megyek valahová akkor veszem észre, hogy nem volt bedugva a töltő madzaga a telefonba, és kevés már a delej.

Vessetek a vérmókusok elé, de én nem vagyok meggyőzve, hogy a wireless töltésnél használt elektromágneses térnek nincs negatív egészségügyi hatása. No, nem azonnal, hanem ha napi 8 órát egy szobában vagy ilyennel. Ha jól tudom, nagyságrendekkel nagyobb teljesítményekről van szó, mint pl. egy wifi router vagy egy mobiltelefon esetén.

Nem vagyok aggódós egészségféltő vagy természetgyogyós és a technikai haladástól sem félek, de konkrétan az, hogy számottevő teljesítmény közlekedjen elektromágneses formában ott, ahol rendszeresen megfordulok, az azért kicsit aggaszt. Meghagyom a kísérleti nyúl szerepét másoknak. Ha 5 év múlva is az lesz az eredmény, hogy a wireless töltők közelében senkinek nem lett baja, akkor veszek én is.

Tedd Faraday-kalitkába a töltőt és máris megoldva a probléma.

Szmájli nem maradt le? ;-)

A Faraday-kalitka mióta árnyékol kifelé?

gondolom nem latja az egyiranyu tablat... :)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Azert eleg nagy problema lenne, ha a mikrohullamu suto (mint Faraday-kalitka) nem arnyekolna kifele. Egy ilyen 1kW koruli 2.4GHz-es magnetron mellett nem lennek szivesen.

--
The Bible is the longest set of Terms & Conditions ever.
So many people agree with it without knowing why.

Parmilliard eve.

:D Ezen felrohogtem. Igy elkuldeni valakit... elegans, pontos valasz :)

"Tedd Faraday-kalitkába a töltőt és máris megoldva a probléma."

De akkor hova tegyem a telefont? Nyissam ki mindig a kalitkát és bele? Akkor ugye ez körülményesebb, mint a vezetékes töltés....

Mégiscsak kéne az a szmájli...

A masik, hogy milyen a hatasfoka, ha rosszabb mint a kabeles megoldas, akkor ez energiapazarlas es kornyezetszennyezes is.

A vezeteknek alig van vesztesege, egy rossz legmagos trafonak (indukcios tolto) sokkal nagyobb. Raadasul ha a toltot nem kapcsolgatod ki-be, nem biztos, hogy eszreveszi, hogy epp nincs rajta semmi, szoval ha keveset van tolton a telefon, a kis kitoltesi tenyezo miatt sokkal rosszabb a hatasfoka.

--
The Bible is the longest set of Terms & Conditions ever.
So many people agree with it without knowing why.

Volt vezeték nélküli indukciós pados "battery free" a4teck egerem. Amellett, hogy anno zavarta a crt monitort és a digitalizáló táblát még komoly zsibbadást is okozott a karomban. Szóval van kellemetlen élettani hatása az erős elektromágneses térnek. Mondjuk nem tenném éjjeli szekrényre az ágy mellé.

Teló esetében is inkább valami praktikus dokkoló kellene, amivel ugyanúgy egy mozdulat töltésre tenni.

Egyértelműen van egészségügyi hatása. Egy wifi routernek is, de ahhoz hozzászokik az ember könnyen, mert kis teljesítményű.
Erős elektromágneses tér mellett aludni ugyan lehet, de közben nem pihensz. Okozhat rémálmokat, REM közben szorongást, erős nyomasztást, félelmet élhetsz át amire ébredéskor nem biztos, hogy fogsz emlékezni, de emiatt nem pihentél alvás közben semmit.
Napközben eleinte apróbb villanásként láthatsz olyat, ami nincs is ott. Eleinte nem figyelsz fel rá, de idegesebb leszel tőle. Ez kihat az egész napi teljesítményedre, még fáradtabb leszel.
Hosszútávon konkrét hallucinációt okoz együtt az pihenés megvonással, és végül belehalsz. Vagy azért, mert a szervezeted nem pihen és emiatt összeomlik, vagy azért, mert beleőrülsz és magaddal végzel.

--
openSUSE 13.1 x86_64

Ez tudomanyosan kelloen alatamasztott informacio?

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Én meg aggódtam hogy az ital tesz tönkre :D

Részben igen. Néhány éve olvastam hogyan képes befolyásolni az agyat a rádióadók, lakásban lévő berendezések okozta és a természeteben előforduló elektromágneses terek. (ne kérj idézetet, már azt sem tudom, hogy neten, vagy nyomtatott formában olvastam-e)

Részben saját tapasztalat. Engem sokáig zavart, hogy alig 1,5 méterre üldögéltem 3 2,4 és 5 ghz-es wifi antennától. és amikor váltottam okos telefonra, akkor is beletelt néhány hétbe, míg megszoktam a jelenlétét. Lévén, hogy én telefont mindig magam mellett tartom éjjelre is, folyamatosan kapom a wifi sugárzását is. Kis teljesítmény, így nem okozott komolyabb gondot, de fejfájás, alvászavar, amiatt pedig szívritmus zavar is kialakult. Később minden helyreállt.

Részben pedig egy ismerősöm adta az alapját a hsz-nek. (nem teljes, pontos sztori)
Sok évvel ezelőtt a házuk tetejére felkerült egy mobil adótorony. Ő a 10-en lakik (lakott) közvetlen a torony alatt, így pár méterre volt az antennától. Első néhány nap fejfájás, rosszullét, alvászavar. Később (néhány hét) pedig teljes személyiség elváltozáson esett át. Sokszor látott "dolgokat", amik nem voltak ott. Lévén, hogy ekkor volt 14-15 éves, az orvosok -mondván csak tini (mondjuk a hallucinációt nem hiszem, hogy okozhatja az, hogy tini, de nem én vagyok a doki)- nem tulajdonítottak neki nagy jelentőséget, hogy egy rádióadó alatt lakik. Néhány évvel ezelőtt került kórházba, mert összeomlott, állandó hallucinációkkal küzdött, bezárkózott, még a szüleihez sem szolt egy szót sem. Néhány héttel később, mint akit kicseréltek. Vidám lett, beszélgetett emberekkel. Gyógyultként elengedték, visszatért a lakásbába a szülőkhöz, ahol újra kezdődtek a rosszullétek, hangulatingadozások, személyiségzavarok. Most máshol lakik, azóta sem jött elő egyik probléma sem. De még mindig nem hajlandó megvizsgálni senki az összefüggéseket. Mert egyszerűen "bolond" és kész...

--
openSUSE 13.1 x86_64

A wifi szabvany eloirasai szerint semmilyen egeszsegkarosito, az elo szervezetre befolyasolo hatasa nincs a wifi eszkozok altal kibocsatott mikrohullamu tartomanyu sugarzasnak. A gsm-atjatszok szinten hasonlo parametereknek kell megfeleljenek, arrol nem is beszelve hogy az atjatszo oldalra sugaroz, nem pedig lefele iranyba, igy az ismerosodon jelentkezo szemelyisegvaltozasok feltetelezhetoen mas hallucinogen anyagok tulzott hasznalata kapcsan keletkezhettek. Ha a radiofrekvencialis sugarzasnak lenne ilyen hatasa, akkor azt mar regen ki is aknaztak volna - akar hasonlo megfontolasokbol...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Valami oka csak van, hogy ennyi hulye van a foldon! :)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ez csak meginkabb igazolja a tudomany letjogosultsagat.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Így van, vannak előírások, szabályzások amik az emberek 99%-nál rendben vannak. Csupán 1%-nál (vagy lehet kevesebb) jelentkeznek kisebb-nagyobb problémák. Nyilván ezért nem jelentkezett a lakásban lakó másik 3 személy esetén semmi. Vagy a szomszédoknál, bár azokat nem kérdeztem.

"arrol nem is beszelve hogy az atjatszo oldalra sugaroz, nem pedig lefele iranyba"
Jah. Kivéve, amikor lefelé nincs delej. Ha az antennát vízszintesen helyezik el, akkor lefele sugároz. Márpedig azon a tornyon én láttam egyet úgy is, mert máshogy nem lenne jel a házsor mögött...

"mas hallucinogen anyagok tulzott hasznalata kapcsan keletkezhettek"
Amik úgy ürülnek a szervezetből több éves használat után, hogy nem okoz elvonási tüneteket?
Vagy netán én magam is bedrogoztam, mikor első napjaimat töltöttem a vadi új okos telefonommal? Vagy talán akkor, amikor beüzemeltem az új, erősebb wifiket? Visszakanyarodnék az 1%-hoz...

"Ha a radiofrekvencialis sugarzasnak lenne ilyen hatasa, akkor azt mar regen ki is aknaztak volna - akar hasonlo megfontolasokbol..."
Oké...

--
openSUSE 13.1 x86_64

Mindenki annak a kepzelt karos jelensegnek a rabja, amelyiknek csak akar. Ki vagyok en hogy megiteljem ezert?!...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ez kicsit emlékeztet arra, amikor a hifistákat nézik bolondnak, hogy meghallják a különbséget két (, akár digitális) interconnect között. Amolyan "kizárt dolog mert nem tudom". Az egyéni érzékenségek igenis eltérhetnek, ugyanakkor a placebohatás bizonyítottan működik, így lazán elhiszem azt is, hogy ha valaki azt képzeli hogy a sugárzás káros, akkor az rá káros hatással is lesz - még akkor is, ha esetleg az adó(torony) még be sincs kapcsolva.

Tök véletlenül épp linkelte egy ismerős: http://www.iflscience.com/health-and-medicine/placebos-work-even-when-you-know-they-are-placebos

Most hogy így írod, ebbe még bele sem gondoltam, hogy a hifisták is ilyenek lehetnek. Azt amúgy kizártam, hogy az ismerősöm vagy én beképzeltük volna. Ha egy olyan épületben vagyok, ahol erősebb a wifi, mint amire nekem van beállítva, egy idő után megfájdul a fejem, anélkül, hogy tudnám, hogy itt most -20 dBm a teljesítménye, nálam meg -35 dBm (most csak tippeltem, fingom sincs épp mennyi.)

"ugyanakkor a placebohatás bizonyítottan működik"
Valóban!

--
openSUSE 13.1 x86_64

kérlek ne tetézd!...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

konklúzió egy mondatban? lusta vagyok végigolvasni...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Mindenképp zavaros. Olyasmi, mint amikor Ford a prímszámokat találgatta. Ha csak véletlenszerűen tippelt volna, akkor többször kellett volna jól választania: "the fail rate was in fact worse than it would have been through simple guessing." Más kérdés, hogy a cikk is felsorolja azokat a dolgokat, amik miatt egy ilyen tesztnek semmi értelme :D

ahhh. akkor marad minden a régiben :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Valószínűleg hasonló eredményt hozott volna az is, ha a tesztelő nyakkendőt cserélget, nem kábelt. Szóval szerintem nem a hang változott, hanem valami egészen más.

En mar ezen atestem regen, az audiophil vilagban hatvanyozottan igaz, hogy a hit csodakra kepes! :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Volt a közelmúltban is probléma abból, hogy egy társasházban nem a megegyezés szerinti helyre - a tetőre kitett oszlopra -, hanem a padlástérbe került bázisállomás. A cikkek szerint az önkormányzat városképileg kifogásolta a szabályos elhelyezést, így betették a felső lakók közvetlen közelébe, a padlástérbe. A legközelebbi lakó 3 napig tartott ki az okozott izomrángásokkal, mielőtt elköltözött.

Egyik cikkben ábra is van, hogy mennyire közvetlenül mellé tették az egyik lakónak. Az is érdekes részlet, hogy a szabályozás nem terjed ki a folyamatos terhelésre:
http://444.hu/2014/07/02/mintha-felgyujtottak-volna-a-fejemet-a-magyar-telekom-a-tiltakozas-hatasara-lekapcsolt-egy-budapesti-berhaz-padlasara-telepitett-bazisallomast/

A videó interjú:
http://index.hu/video/2014/09/10/bazisallomas/

Áh, csak bebeszélte magának ez is...

--
openSUSE 13.1 x86_64

Azért ez nagyon más téma. Némi túlzással mintha egy radioizotópos vizsgálatot vetnél össze az atombombával...

Miben más? Mobiladóról magyaráztam, amit megszóltak itt. Ez szerintem ugyanúgy mobiladó.

--
openSUSE 13.1 x86_64

kulonbseg van abban, hogy egy gsm-bazisallomast nem az eloirasoknak megfeleloen telepitenek (bar egeszsegugyi problemat bizonyitottan ez sem okozott), es akozott hogy egy eu-s egeszsegugyi szabvanynak megfelelo, durvan alulmeretezett, kb. lofing adoteljesitmenyu wifi eszkozt mukodtetsz! a mikrohullamu sugarzasnak nincs olyan elettani hatasa ami izomrangasokat okozna, a sugarzas a sejtekben levo vizet melegiti fel. ezt te melegedesgent erzekelned, ha ennek a kis adoteljesitmenynek lenne egyaltalan barmilyen hatasa rad nezve!

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nincs mobilom.

Időutazó kommentet fogtam!

Lumia 735, ajándékba adták vele a Wireless töltőt. Az egyik legjobb technológia amit kitaláltak. Lassabban tölt a kábelhez képest, viszont a microUSB nem kopik :)

Ha a telefon tudja, de nincs hozzá nekem wireless töltőm, akkor tudnám de nem szoktam, vagy nem tudom?

Nem tudod, hiszen nincs töltőd.

mi , hogy?! le vagyok maradva... ez már nem sci-fi?! nem is parasztvakítás?!

Mi az hogy! Csak ido kerdese es a hurka is teleportalva lesz a sertesbelbe!

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

en sem igazan ertettem, de aztan bevittem munkahelyre es igazabol egesz mukodo koncepcio igy

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability