Felvételiztetésben döntéshozóként és HUP olvasóként, elbírálásnál

Címkék

pozitív értelemben veszem figyelembe a jelentkező HUP-os megnyilvánulásait.
7% (27 szavazat)
negatív értelemben veszem figyelembe a jelentkező HUP-os megnyilvánulásait.
2% (10 szavazat)
nem veszem figyelembe a jelentkező HUP-os megnyilvánulásait.
25% (101 szavazat)
Nem vagyok döntéshozó.
59% (240 szavazat)
Egyéb, leírom
7% (29 szavazat)
Összes szavazat: 407

Hozzászólások

Aki "negatív értelembe veszem figyelembe"-re kattintott, az mégis mire gondolt?

Nálunk egyszerű, szakmai tudást kell prezentálni és pont. Az életrajzra nem hogy fotó, de még születési dátum se kell.

--

Mégis ide: nálunk is, és ez így van jól. Még azt vettem észre, hogy a CV-k tartalma és a jelöltek minősége között alacsony a korreláció. Ma már csak arra használom a CV-t, hogy segítő kérdésnél ismerős technológiát, osztályt stb. kérdezzek.
--
http://naszta.hu

Nem vagyok donteshozo, de ha az lennek:

(x) figyelembe veszem a HUP-os hozzaszolasait

Ha szinte csak trollkodik akkor negativ, ha ertelmes szakmai megnyilvanulasai vannak az pozitiv.

--
http://blog.htmm.hu/

A HUP hozzászólásokat és Linkedin/Facebook/G+/stb profilokat rendszeresen megnézem mint egyik lehetséges információ forrást a döntésünk előkészítéséhez.

Egyébként a következő amit bevezetésre javasolok, az a hangos olvasás és szövegértés vizsgálata lesz a felvételi interjúkon :)

+1

Persze, ha tudom, hogy mi a nick-je. Nem ez lenne a legfontosabb szempont, de ha tudnám, hogy az egyik nagy troll akar hozzánk felvételizni, az negatív pont lenne, de ha egy értelmesen hozzászóló, az pozitív. Ez nemcsak a HUP-ra, hanem más, az illető által publikált dologra vonatkozna.

Nyomozni azért nem nyomoznék egy felvételiző HUP azonosítója után, de ha pl. ő elárulja, kiderül a CV-ből vagy máshonnan, természetesen figyelembe venném. Nem akarnám a munkahelyi csapatot egy idióta trollal (amire a HUP-on is van pár példa) szétveretni, hiába jó szakmailag.

Döntéshozó vagyok, a csoportomba én válogatom az embereket. Van köztük aki olvas HUP-ot. Sosem olvastam, hogy mit kommentelnek. A nickjüket sem tudom, azt sem, hogy kommentelnek-e vagy sem. Érdekelni sem érdekel. Ha a rá kiosztott feladatot elvégzi OK, ha nem, nem OK. Semmi más nem számít.

Egyébként is, honnan a vérből tudnám _felvételkor_, hogy valaki olvas-e HUP-ot? Eddig egyetlen ember említette felvételkor, bár akkor sem volt előnye belőle :D

--
trey @ gépház

Ja hogy ez ilyen fekete-feher? Ha HUP-olvaso, akkor az vagy jo, vagy rossz, kit erdekel, hogy mit ir, ertelmeset, vagy hulyeseget?

---
Dropbox: http://db.tt/XMk0ssk

Döntéshozóként nem veszem sosem figyelembe semmilyen online megnyilvánulását a jelentkezőnek, kizárólag azokat, amiket az önéletrajzában is felvállal. Ilyenek általában a Github linkek, linked-in profile, stb. Ez utóbbi tartalmazhat további linkeket is, amiket ezesetben megnézek, de nem keresek rá direktben facebookon, sem egyéb nyilvános online fórumon, így a hupon sem.

A kérdés feltevése, vagy legalább a válaszok lehettek volna pontosabbak.
Ha az lett volna a kérdés, hogy on-line utánanéznek -e a jelentklezőnek lehet szerencsésebb lett volna. Vagy, ha a kérdés tényleg ez, akkor kellett volna olyan válasz is, hogy "Nem nézek tuána a HUP"-on; "A válaszait mérlegelve döntök".
Egyébként attól függne, hogy milyen hozzászólásai vannak (még nem volt tudtommal HUP-os jelölt).
Trollkodás, "csak azért is" megnyílvánulás, esetleg többszöri doksiolvasásra való felhívás után még mindig ugyanazt kérdezi nem épp pozitívum.

Mondjuk időkérdés is, mert többnyire nincs annyi idő, hogy az önéletrajzon kívül máshol is utánanézzünk.

Egyéb, leírom: úgy általában honnan tudnám, hogy mi a nick-je? Szerintem nagyon ritka, hogy ez felmerüljön.

Ha rovidebb a hupmeme listaja, mint az enyem, akkor johet. ;)

Te pont jo pelda vagy, ugyanis latszik, hogy annyira rosszul kezeled a konfliktusokat, hogy ha meg jo szakember lennel, akkor se hianyoznal velem egy irodaba. Eleg sok hupmeme szereplo tudta hol kell abbahagyni, te meg meg mindig csinalod a cirkuszt, az "itteni vezeto" tobbszori kerese ellenere is, igereteid ellenere is (ez utobbi is eleg jo kept ad arrol, hogy mennyire vagy megbizhato). Azt is csak magadnak koszonheted, hogy egyaltalan kileakelodtek a (korabbi?) szemelyes adataid, mas nem provokalta ki, hogy ennyire utananezzenek. Nekem meg nem hianyzik, hogy munka helyett azzal foglalkozzanak azok az emberek, akiknek a munkajaert en felelek, hogy hogy leckeztessenek meg egy olyan embert, aki annyira nem tud vesziteni, es annyira nem tudja hol kell abbahagyni, mint te. Sot, meggyozodesem, hogy meg itt is tul sokan rohognek rajtad munkaidejukben.

"annyira rosszul kezeled a konfliktusokat"
gabucino vs nagyvilág - nem ugyanaz... de ezt nem értheted meg velem kapcsolatban addig, amíg nem találkozunk, beszélgetünk pár alkalommal.

"ha meg jo szakember lennel, akkor se hianyoznal velem egy irodaba."
de nem vagyok. előítéletekben viszont te vagy gazdag.

"Eleg sok hupmeme szereplo tudta hol kell abbahagyni"
esetleg ha utánanéznél annak, melyikünk szólt először a másikhoz (főként hogyan) ~1 év után (gabu vagy én)... köszönöm előre is. tévedésből se kelljen minden szaron keresztül lépni, van az amit fel is lehet rúgni.

"te meg meg mindig csinalod a cirkuszt"
nos, a cirkusz még azért nincs rendezve, mert képtelen bevallani magának és mindenki másnak, hogy pont abba a szarba lépett bele, mint ahova sokakat belelökött. ha ez számodra érdektelen/nem világos, az egy másik kérdés, nyilván ez sem az én hibám.

"igereteid ellenere is"
mint harmadik bekezdésem, annyi kiegészítéssel, hogy nem minden esetben hagyom, hogy leszarják a fejemet.

"ez utobbi is eleg jo kept ad arrol, hogy mennyire vagy megbizhato"
nos, ha ismered v3ct0r-t, kérdezd őt. ha valaki, akkor ő igazán megválogatja, kiben mennyire bízik meg. én volnék az egyik.
(vagyis "apám ács volt, anyám meg mária, a többit matekozd ki")
bizony, 5 produktív szerver (nem sok) állandó működése a felelősségem, melyekből kettő -hibámból való- kiesése esetén engem felnégyelnek, felakasztanak, sortűz elé állítanak, vízbefolytás előtt felgyújtanak, stb. a másik három esetleges elhasalása miatt csak fejbelőnek. annak ellenére hogy minden héten van "kihívás", a munkámra panasz nincs. valamint hiába van 12 éves baráti kapcsolatom a munkáltatómmal, a munkavállaló-munkáltató viszony a mérvadó kettőnk között munkaidőben. ahol nem így van, ott problémák vannak/lesznek munkavállalói szinten -biztos van itt munkáltató, aki megerősít ebben-.

"Azt is csak magadnak koszonheted, hogy egyaltalan kileakelodtek a (korabbi?) szemelyes adataid, mas nem provokalta ki, hogy ennyire utananezzenek."
viszont senkit sem kértem rá. érdekes, hogy én nem érzek késztetést néhány hupper (birtokomban lévő) személyes adatait (cím, telefonszám, fénykép, egyebek) közzé tenni. sem itt, sem a domain-em alatt, sem máshol. bizonyára így lehetsz ezzel te is, meg rajtunk kívül még sokan -kiegészítő információ az aláírásomban található-.

"mas nem provokalta ki, hogy ennyire utananezzenek."
hadd ne soroljak a szarkupacról embereket, akiknek kint van/volt fotó,telefonszám,etc - köszi.

"Nekem meg nem hianyzik, hogy munka helyett azzal foglalkozzanak azok az emberek, akiknek a munkajaert en felelek, hogy hogy leckeztessenek meg egy olyan embert, aki annyira nem tud vesziteni, es annyira nem tudja hol kell abbahagyni, mint te."
nos, ha egy munkahelyen ezzel kell foglalkozni, az akár a munkahelyi vezető képességeit, tekintélyét, valamint a munkahelyi légkör tűrhető mivoltját is megkérdőjelezheti.
(egyébiránt már tavaly nyár elején belenyugodtam, hogy a szarkupac addig fog létezni, amíg valaki el nem ássa ezt a gyökeret, szóval tekinthetjük belenyugvásnak is, csak ne áruld el neki, mert akkor nem lesz mivel púpoznia a trágyadombját)

"Sot, meggyozodesem, hogy meg itt is tul sokan rohognek rajtad munkaidejukben."
mindannyian nagyon jól szórakozunk azóta, hogy tavaly igazán képbe kerültem -több hupperrel privátban folytatott levelezése során-, hogy ki a jókurvaédesanyja az a bérczi, meg mi a f*sz _volt_ a lényege a szarkupacnak. mert ez a hupmém-szarkupac már rég nem az a hupmém-szarkupac - csak jelzem.

--
Aspire E1-530
"kivétel gabucino és a gyevi bíró"

"gabucino vs nagyvilág - nem ugyanaz... de ezt nem értheted meg velem kapcsolatban addig, amíg nem találkozunk, beszélgetünk pár alkalommal."

De, ugyanaz. O is resze a vilagnak. Ha az o megnyilvanulasait - akit meg csak nem is ismersz - nem tudod kezelni, hogyan kezelned a munkatarsaid megnyilvanulasait?

"esetleg ha utánanéznél annak, melyikünk szólt először a másikhoz (főként hogyan) ~1 év után (gabu vagy én)... köszönöm előre is. tévedésből se kelljen minden szaron keresztül lépni, van az amit fel is lehet rúgni."

"kell hogy ez engem érdekeljen? ugye hogy nem..." - egy klasszikus valasz erre a felvetesre. Azert, mert valaki hozzam szol, meg nem kotelezo reagalnom, foleg nem belemnni a kisded jatekaiba. Te orommel mesz bele, utana pedig onkontroll problemaid vannak - na ez itt a gond.

"bizony, 5 produktív szerver (nem sok) állandó működése a felelősségem"

Az a baj, hogy ismertem embereket hasonlo feladatkorrel, azt becsulettel el is vegeztek, de abban a pillanatban, hogy pl. hataridore kellett valamit megcsinalni, rogton kivilaglott, hogy a megbizhatosaguk alulrol surolja a nullat. A legtobbszor nem is azzal van a baj, hogy nem keszul el idore (az meg egy ertheto eset), hanem hogy igazabol szarik arra, hogy o kapott egy hataridos feladatot, amikor kesz van, majd kitolja, de kommunikalni meg derogal, hogy o meg nincs kesz. Es ez csak egy pelda a sokbol.

Azt se felejtsuk el hozzatenni, hogy 5 produktiv szerver uzemeltetese azert nem az a melo, amibe napi 8 oraban bele kell szakadni.

"hiába van 12 éves baráti kapcsolatom a munkáltatómmal, a munkavállaló-munkáltató viszony a mérvadó kettőnk között munkaidőben"

Vagy csak te, vagy mindketten tevhitben eltek. Az emberek nem tudjak az erzelmeiket ki- meg bekapcsolni, mit egy mosogepet. Egy barati kapcsolatban sokkal tobb hibat elnez az ember a masiknak, mint egy semleges fonok/beosztott viszonyban, ezt is tapasztalatbol tudom. En kenyszerultem mar arra, hogy befejezzek egy egyuttmukodest egy megbizhatatlan barattal, es hidd el, ha csak egy egyszeru munkakapcsolat lett volna koztunk, sokkal kevesbe lettem volna elnezo, sokkal hamarabb vegetert volna az egyuttmukodes. Es ez nem csak velem van igy, hanem a legtobb emberrel.

"én nem érzek késztetést néhány hupper (birtokomban lévő) személyes adatait [..] közzé tenni."

Most komolyan elismerest varsz ezert? Vagy ettol kulonbnek gondolod magad? Ez a minimalis elvaras egy normalis embertol.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

a teljesség igénye nélkül...

"pl. hataridore kellett valamit megcsinalni, rogton kivilaglott, hogy a megbizhatosaguk alulrol surolja a nullat."
rám nem feltétlen igaz. tegye fel a kezét az, akinek nem volt problémája a kiszabott határidőkkel.

"Azt se felejtsuk el hozzatenni, hogy 5 produktiv szerver uzemeltetese azert nem az a melo, amibe napi 8 oraban bele kell szakadni. "
amíg csak ezzel kellene játszadozni, igazad lenne. de van mellette 37 munkaállomás, ami hellyel-közzel kitölti a napot.
(apróságokba ne menjünk már bele)

"Egy barati kapcsolatban sokkal tobb hibat elnez az ember a masiknak, mint egy semleges fonok/beosztott viszonyban"

nálunk -mint említettem- katonás rend és fegyelem van. illetve nem a két szép szememért kerültem ide, viszont akár 1 perc alatt gondolkodás nélkül kirakna ha probléma van. ellenkező esetben a többiek joggal gondolhatnák, hogy velem kivételezik.

"Most komolyan elismerest varsz ezert? Vagy ettol kulonbnek gondolod magad? Ez a minimalis elvaras egy normalis embertol."
nem. csupán felvetésekre reagáltam...

--
Aspire E1-530
"kivétel gabucino és a gyevi bíró"

Vettem mar fel olyan embert, akit a HUP-rol ismertem, es semmiben nem befolyasolt az, hogy sokszor homlokegyenest eltero velemenyunk es megnyilvanulasaink vannak.

--
L

Nem vagyok döntéshozó, de szakmai interjúkon szoktam részt venni, és leszarom, hogy ki mit olvas. Se a netes aliasa nem téma, se a nézetei. Az se baj, ha széttrollkodja bármelyik netes oldalt, vagy a 4chanon találja meg az aberrációját. :D Volt felvételiző aki nyílt forrású fejlesztésben volt résztvevő, az pl. érdekes.

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

Én se vagyok döntéshozó, csak szakmai interjúztattam, nem is érdekelt a magánélete senkinek, de.. ha nekem kéne alkalmazni, bizalmi pozícióba tenni, biztos nem hagynám figyelmen kívül, hogy a pusztán szakmai felkészültsége mellett milyen a jelleme. Kötve hiszem, hogy egy mentálisan okés csapatjátékosnak csak hóbortja legyen az internetes trollkodás és ezt otthon tudja hagyni, semmilyen hatással nincs a személyiségére ami aztán visszahatna a csapat teljesítményére. 1 fekete pont.

Mondjuk sose dolgoztam még ilyen emberrel tudtommal, szóval lehet tévedek, vagy épp ez a bizonyítéka annak, hogy most is így működik a HR. :)

Szakmailag egy fórumot figyelembe venni: túl sok idő, macerás. Inkább beszélgetnék, abból rövid idő alatt több dolog kiderül. Persze van néhány nick itt a hupon, akiknél adott esetben ez tulajdonképpen fölösleges lenne, mert egy-egy adott területen már az itteni megnyilvánulásaikkal is bizonyították kompetenciájukat. De ha valaki egy ismeretlen nicket dobna be, hogy nézzek itt utána, biztos nem kezdenék el posztokat olvasgatni a kedvéért.

Nem is tudom mire kéne szavaznom ez alapján, már ha döntéshozó lennék.. :)

> Kötve hiszem, hogy egy mentálisan okés csapatjátékosnak csak hóbortja legyen az internetes trollkodás és ezt otthon tudja hagyni, semmilyen hatással nincs a személyiségére ami aztán visszahatna a csapat teljesítményére.

Erre ne vegyél mérget. Én jó csapattagnak tartom magam (more importantly: eddig bármilyen csapatnak voltam a tagja, a többiek is ezt gondolták rólam), de a HUP-re nem azért járok, hogy pontos képet fessek a jellememről. Ha van mondjuk öt perc szünet a melóban, néha jólesik feljönni, és ideböfögni egy indokolatlan kommentet. :) Más egy cigit szív el, nekem ez jutott.

Ha troll negatív értelemben venném figyelembe. Ha konstruktív pozitív értelemben. De még senki nem volt, akinek előbb tudtam a hup azonosítóját, minthogy interjúztattam volna.

Ó, a másik bejegyzéssel mi lett?
Update: Úgy látom, egy ideig elbúcsúztunk Gabutól.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

En elobb kerdeznem meg a stackoverflow accjat:)

Egyebkent szerintem egy het alatt kiderul aminek ki kell,
a 3 honapos atlag probaido, meg tobb, mint eleg.

Pont most volt egy olyanom, akivel alig lehetett kommunikalni interneten keresztul, aztan az elso talalkozas ota iszonyu gordulekenyen megy minden, es haladunk, mint a gep.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nincs benne az életrajzban a hup-os felhasználónév, de ha tudnám, akkor se kezdeném el végigignyálazni a jelentkező accountjainak az összes postját.

Nehéz úgy, hogy senki nem sorolta még a hupot a szakmai oldalakhoz. :)

Szerk.: az feltűnt már valakinek, hogy a kérdés az oldalra vonatkozik és nem a látogatóira? :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

(Off: mondjuk egy programozónál azt megnézném, hogy a prog.hu-n több szakértői pontja legyen, mint hozzászólása)

Trallala, trallala, pritty, pretty, prütty!
...hátha figyelembe veszik.

Nem vagyok donteshozo, de ha az lennek, akkor megnyilvanulastol fuggene...

Van egy-ket ember, akit szivesen alkalmaznek HUP-megnyilvanulas alapjan es olyan is akadt, akit nem.

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.