Ha lehetne előfizetni Netflixhez hasonló szolgáltatásra havi 2000-3000 Ft-ért akkor...

... igen, előfizetnék.
35% (175 szavazat)
... nem, nem érdekelne.
20% (97 szavazat)
... talán érdekelne.
30% (151 szavazat)
... magam is szívesen csatlakoznék egy ilyen kezdeményezéshez szakmai oldalról.
4% (19 szavazat)
... inkább leírom a véleményem.
1% (4 szavazat)
Csak az eredmény érdekel.
10% (50 szavazat)
Összes szavazat: 496

Hozzászólások

fizetnék, DE csak ha elérhető eredeti nyelven is az adott sorozat/film és nem a magyar szinkronnal együtt kerül fel, hanem amint leadták... amíg a torrent a leggyorsabb, full hd + 5.1 és eredeti nyelven, addig esélytelen. legyen valódi alternatíva csak pénzért és akkor oké.

edit: ne adj isten legyen rögtön több nyelvű felirat meg egyéb apróságok, hogy többet is nyújtson torrentnél. bár a feliratok is fél napon belül kijönnek... szóval van dolguk ha ezt valóban értelmesen megakarják oldani. amíg a pénzért kevesebbet kapsz mint ingyen, addig nem opció... ez nem a "belenyugszom szarabba mert ingyen van", hanem pont a fordított eset

Fizetnék, de csak ha szinkronosan (is) vannak a sorozatok. Filmet / sorozatot kikapcsolódásként nézek, és az egész napos angol kommunikáció meg kódolás meg dokumentáció írás, meg a többi után legkevésbé sem pihentet eredeti nyelven nézni a filmet. Kivételt képeznek ez alól az animék, mert azt csak eredeti nyelven vagyok hajlandó nézni, de az cserébe az nem erölteti meg az agyamat, met segédfingom sincs miről hablatyolnak, csak a feliratból :D

-
JVM futásidejű monitorozása

Nem nem olyan. Egyetlen cam-os film sincs a popcorntimeon. A filmek http://yts.re/ portálról származnak, a sorozatok https://eztv.ch/. Illetve nemrég megjelent anime szekció is. Az eztv például jogi megfontolásból nem bluray rippeket használ hanem digitális tv-ről felvett filmek vannak. Az yts pedig egy elég érdekes portál, HD minőség a lehető legkisebb méretben a profiljuk. Eléggé meggyőzőek. Az átlagos 720p videó nincs 1GB, a full HD 1080p videók pedig 1.5GB-2GB között vannak, de a legnagyobbak sem érik el a 3GB-ot. Ennek ellenére a minőség még lcdtv-n is bőven hozza a magyar digitális kábelszolgáltatók átlagos képminőségét. A műholdasoknál pedig érezhetően jobb a képminőség.
Mac/Linux/Win kliensek mellett van Android kliens is a https://popcorntime.io/ -n. Az mobilon is illetve Android rendszerű okostv-ken illetve androidos tv-okosítókon kényelmesen használható. Természetesen mobilnál ügyelni kell az adatforgalomra ha korlátos mobilnet van. De erre van opció a popcorntimeon is.

Ha már demagógia napot tartunk lehet ennél jobban is csinálni!
Nem vagyok hajlandó pénzemmel finanszírozni a fasiszta Hollywood háborús propaganda-gépezetét. Pont most amikor a háborút szítanak közvetlenül a szomszédunkban. Aki az ő goebbelsi propagandájukat visszhangozza szócsőként az náci.
Te náci vagy! :-)

Ez országonként változó. Láthatóan törekednek a jogszabályi lehetőségek kihasználására, például tv-felvételek bluray rip helyett sorozatoknál. Magyarországon a magán célú filmletöltés történetesen nem ütközik jogszabályba. Egyébként áfa megnemfizetéssel vpn-en kersztül tos sértéssel használt Netflix legalitása kérdéses.
Popcorntime csak átmenetileg cacheli a videókat. Lényegében hasonló szituáció mintha Youtubeon nézel 'teljes filmeket'.

A netflix esetén, ha VPN -en tolod keresztük, akkor annak az országnak az ÁFÁ -ját megfizeted, ahol igénybe veszed a szolgáltatást.

Ha az Artisjussal meg lehetne állapodni, gondolom MO-on is elérhető lenne, de mivel a magyarok kapzsi köcsögök, a Spotify is küzdött nem is keveset, amennyire hallottam.

> Popcorntime csak átmenetileg cacheli a videókat. Lényegében hasonló szituáció mintha Youtubeon nézel 'teljes filmeket'.

És közben seedel, mintha nem lenne holnap.

"Am I seeding while watching a movie?
Indeed, you are. You're going to be uploading bits and bits of the movie for as long as you're watching it on Popcorn Time."

Én kb alapból úgy nyomtam az első opcióra, hogy feltételeztem, hogy eredeti nyelven. Most, ahogy így belegondolok, hogy a moziból is kiveszett a feliratozás, és mindent gagyi szinkronnal adnak, erre egy nagy +1-et nyomok.

Persze aztán bilibe ér a kezem, mert az biztos, hogy ilyen szolgáltatás egy Magyarország méretű és fejlettségű piacon csak 1-2 éves sorozatévadokat kapna meg, egyszerűen nem érné meg a tévécsatornáknak nyújtott kizárólagos forgalmazási jogról lemondva streamelni egy friss évadot.

Amennyire emlékszem a Netflix-en is elég nagy késéssel vannak fent a sorozatok, legalábbis az EU-ban. Ez volt az egyetlen oka, hogy a próbahónap után le is mondtuk...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Ez attól függ, hogy találok-e a kínálatban engem érdeklő filmeket. Illetve, hogy milyen arányban?
A szinkron kérdésben, meg lehessen kiválasztani, hogy eredeti vagy milyen nyelvű szinkront akarok.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Talán érdekelne, ha lenne:
* eredeti nyelv és szinkron
* FullHD
* Samsung TV app
* android app, offline móddal

Csak ha a hálózati háttér megfelelően ki van építve, és nem egy transzatlanti linken csordogálnak az akadozó filmek.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Igazabol erdekelne egy ilyen, de csak akkor, ha a filmek az elso szinkron feliratokkal egyutt felkerulnek, felirat nelkuli eredeti nyelves film nem erdekel, mert ha mar elofizetek, akkor nem csak en neznem.
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

Igen, fizetnék ha az opensubtitles-es és hasonló feliratokat elegánsan be lehetne rántani hozzájuk,
+ eredeti nyelv minden műsornál lenne
+ HD
le is mondanám egyből a mindigtv extrát ... asszony Szulejmánt meg barátok köztet az rtlmoston is tud nézni.

Amúgy a médiakapcsolatok hiányában szerintem reménytelen. Bizonyára lesz előbb jobban működő apple tv, mint hogy egy új tartalomszolgáltató kinőjön a földből a semmiből... a skype-os fiúk is belebuktak. (e miatt írtam a bekezdést: "... magam is szívesen csatlakoznék egy ilyen kezdeményezéshez szakmai oldalról.")

3k az semmi.
3 év alatt 100.000 forint, amibe a nasom került villanyszámlával, merevlemezzel...

Netflix's lobbying in the W3C is paid for by subscription fees, so we're asking you to help pull that money out from under them by boycotting their services. If you have an account, use this link to cancel it.

This is about more than just movies and music on the Web. The adoption of EME would represent an enclosure of the free Web and the incremental erosion of users' freedom. What's at stake is not only whether you will be able to save and remix videos or music, but also whether your web browser and operating system can be free and continue to experience the same Web as everyone else.

https://www.fsf.org/blogs/community/cancel-netflix-if-you-value-freedom

Don't use music or video streaming "services" that impose DRM. (If they require a nonfree client program, it is probably for DRM or some sort of surveillance of users.)

https://stallman.org/stallman-computing.html

Doctorow's Law: "Anytime someone puts a lock on something you own, against your wishes, and doesn't give you the key, they're not doing it for your benefit."

Hát pedig a _kölcsönzéshez_ a DRM tűnik az egyetlen megoldásnak. A videotékába határidőre visszavivendő filmhez hasonlóan a DRM teszi lehetővé az időkorlátos hozzáférést.
A tartalom vásárlásakor (valójában korlátlan idejű használati jog) viszont korrektebb a drm mentes megoldás.

Nem vagyok meggyőződve arról, hogy mi rossz van abban, ha a böngészők képesek kezelni a drm-et és így platformfüggetlenül elérhetem az előfizetett tartalmamat.
Ahogy a free nem ingyenes, hanem szabad, úgy nem is azt jelenti, hogy bárki másolhassa le a vele védett tartalmat. Szóval lehet szabványos és nyílt forrású drm-et implementálni és akkor platformfüggetlenül el lehet érni a védett tartalmakat. Hasonlóan ahogyan tévé előfizetéseknél használt kódoláshoz is léteznek nyílt forrású implementációk, amellyel linux alól nézek előfizetős tévét az előfizetői kártyám segítésével.

A fizikai világban is minden el lehet lopni vagy le lehet másolni, ha nagyon akarjuk. De nekem nem tetszik az, ha csak megvenni, vagy ellopni lehet valamit, ha lehetne bérelni is.
Persze itt most szerzői jogi problémákról van szó, de bérlésre / átalánydíjas elérésre elég sokaknak van igénye: http://itcafe.hu/hir/norvegia_ifpi_streaming_kaloz.html

Ahogy az elejét olvastam úgy éreztem, le van maradva... aztán megnéztem a dátumot. Nem a dvd vagy más teljesen offline lejátszóról van szó.
Az online drm picit más, időkorlátos felhasználásra, főleg ha nem csak streamet lehet elérni, hanem offline módja is van.

Persze ma is vannak rossz drm alkalmazások, ahol tolakodó, akadályozó és zavaró a vásárló számára.
Viszont köszönöm szépen nagyon jól elvagyok például a havidíjas zene előfizetésemmel, amelyek ebben a formában nem létezhetnek drm nélkül.

Szóval lehet ezt jól is használni, amikor bizonyos értelemben korlátozott használati jogot lehet kapni jelentősen olcsóbban, mint a vásárlás.
Szvsz nem a drm, hanem a hülyeség a probléma, amit némelyik cég vagy kiadó gyakorol.

A DRM esetében a támadó egyben a fogadó is.

Íme a két legfontosabb dolog, amit a számítógépekről és az internetről tudni kell:

1. A számítógép bitek átrendezésére való gép

2. Az internet olyan gép, ami biteket mozgat egyik helyről a másikra nagyon gyorsan és olcsón

http://www.hwsw.hu/hirek/40796/a-digitalis-jogkezelo-rendszerek-kritika…

http://boingboing.net/2012/01/10/lockdown.html
https://www.youtube.com/watch?v=gbYXBJOFgeI

Érdekelne bizony. Nyilván elvárt egyfajta kínálat és minőség.

____________________
echo crash > /dev/kmem

Én az igenre szavaztam de csak akkor fizetnék elő ha számomra is érdekes tartalom lenne. Nem érdekelnek a sorozatok szóval a netflix tartalmának a 95%-a is teljesen hidegen hagy. Természetfilmek érdekelnek ha adják szinkron nélkül az az ő gondjuk de csakis szinkronnal HD-ben érdekel. Emellett gyerekcsatorna érdekel. Valami filmcsatorna sem lenne rossz habár a mostani felhozatal is mutatja ennek sok reménye nincs hisz alig vannak filmek, főleg magyar szinkronnal. Jelen pillanatban is fizetek a HBO-ért de sem ott sem torrenten lassan 2 hónapja semmi imdb 3+ film... Ennek fényében konkrétan érdektelen.

Ha a Netflix-hez hasonló a kínálatot is jellemzi, akkor ingyen sem. Volt fél évig Netflix-em, természetesen előfizetés nélkül nem lehet böngészni a kínálatot, utána meg érje be az ember azzal, amit kapott.

Én érzek egy árnyalatnyi különbséget a szabadon böngészhető kínálat és a szolgáltatót a bankkártyád rendszeres használatára feljogosító, az első hónapban valóban ingyenes kötelező regisztráció között.
Lehet bennem a hiba, de én preferálom, ha egy szolgáltatás használatának döntési folyamata időben megelőzi a bankkártyám számsorának bepötyögését.

És azt hogyan oldod meg, hogy 1 ember csak egy hónapig használhassa ingyen a szolgáltatást? Mivel azonosítod? E-mailt címből bármikor generálok neked akármennyit. Így az a megoldás kilőve. Bármilyen feltétel nélkül, ingyenesen regisztrálható account (Google,Facebook, Microsoft) kilőve. Mesélj még, hogyan kerülnéd el, ha te szolgáltatsz ilyet, hogy visszaéljenek a userek ezzel.

Nem akart semmilyen szolgáltatást használni semennyi ideig. Egyszerűen azt szeretné, hogy a _katalógus_ megtekinthető legyen regisztráció nélkül. (Mint amikor az éttermeknél a bejárat mellett már kívül kint van az étlap, hogy könnyen eldönthesd, egyáltalán be akarsz-e menni az épületbe.). Ez főleg arra lenne jó, hogy így mindenféle extra procedúra nélkül lehetne látni, hogy kb milyen nagyságrendi és milyen típusú filmjeik vannak.

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn.

Az ugye megvan, hogy a felkínált tartalom időben változik? Van ami kikerül, van ami bekerül a kínált tartalmak közé. A Netflix olyan, mint egy könyvtár-tagdíj vagy éppen egy DVD-kölcsönző tagdíja, csak online. Ugyanígy a TV-előfizetés is: a csatornakínálat változik, és az egyes csatornák kínálata is folyamatosan változik.

A Netflix sem kínál minden tartalmat mindörökké, főleg jogdíjak miatt. Épp ezért a kínált tartalmak területenként is eltérnek.
Ha lesz Magyarországon Netflix, más lesz elérhető itt, mint az USA-ban, a szerzői jog tulajdonosokkal való megállapodások függvényében.

Egy hónapig lehetőséged van a szolgáltatás minőségét ellenőrizni.

Persze nem hivatalos oldalakon elérhető a jelenlegi tartalmak listára pár országra lebontva, például: http://www.allflicks.net/

Igen, benned van a hiba. Ha nem tetszik, lemondhatod, és akkor nem terhelik a kártyád.

Azt kellene megérteni, hogy egy jól működő cégnek (pl. Netflix) nem érdeke a bankkártyacsalás, mert elég hamar bedőlne a biznisz, és lehetne menni utána a börtönbe. Nem éri meg.

Előbb kipróbálnám egy hónapig ingyen.
De szerintem a minőség nem lehet olyan, mint egy előre letöltött 10 gb-os film, 1080p, DTS, 5.1 stb.

http://www.hbogo.hu

Az HBO online videotékája, van rajta nem kevés sorozat (pl GOT) és film is. Ha van HBO előfizetésed, és a kábelszolgáltatód kötött szerződést az HBO-val, akkor ingyenes, csak kérni kell. Lásd pl. itt

Ezen a fórumon fontos lehet, hogy smoothstreaming-et használnak, tehát vagy wine, vagy pipelight kell már a weboldalra belépéshez is Linuxon.
Apple termékeken, okostévéken, illetve Androidon általában menni szokott.

Én meg hogy jártam... Kijöttem Londonba, gondoltam, milyen fasza lesz, tutira nem kell többet torrentezni, mert itt már van Netflix meg Prime meg mittudoménmi. De azt kell mondjam, hogy lófa*********ükbe a médiacégeknek. Kis hazánkkal ellentétben itt valóban elérhetőek ezek a szolgáltatások, de a sorozataim nagyjából fele nincs meg rajtuk. Nagyon szívesen fizetnék érte amúgy, de amíg ilyen a kínálat, addig határozottan nem.

--

Gyanítom ebben nem csak a médiacégeknek, hanem az európai jogvédő szervezeteknek is része van. Nálunk is az artisjus kapja a zsetont a google music / spotify / deezer ... után, amiből aztán visszaosztanak a valódi jogtulajdonosoknak is. De, ha túl mohók és kevés jut el a kiadónak, akkor az gondolom inkább letiltja a régióban.
Másrészt hallani, hogy olyan sorozat is van, amire kizárólagos jogot kapott valamelyik európai cég és ezért nem lehet a kínálatban. Mintha az egyik netflix saját gyártású sorozat is éppen ezért nem lenne elérhető netflixen euban.

Nem elmélet.

Az artisjus kitette annó a facebook falára hogy rajtuk keresztül megy.

Spotify-n, de a többiszolgáltatónál is hiányzik a számok fele például a From dusk till down albumról.
https://play.spotify.com/album/1Fcl4xWU6qGvkJ45lg3TfK
Bár a másik kettőn már nem sikerült az albumot sem megtalálnom, pedig korábban deezeren biztosan megvolt, amikor annak voltam előfizetője. És bizony régiókorlátos volt a számok egy része akkor.

Why Netflix Subscribers in Europe Won't Get 'House of Cards'
http://www.hollywoodreporter.com/news/netflix-subscribers-europe-wont-g…

Irigylem a sorozatok késését fájlaló hozzászólókat, hiszen már mindent láttak, amit érdemes megnézni...

:)

Fizetnék szívesen akár többet is, ha lenne olyan szolgáltatás, amit szívesen használnék.

Lefogadom, hogy sokat kérek, de számomra az ideális szolgáltatás így néz ki: Teljes kínálat amennyire lehet. Ne csak az aktuális népszerű sorozatok fussanak, és nem a szerencsén múlik, hogy amit néznék elérhető-e. Nem is azon, hogy melyik országban lakom. Ha megkívánok egy friss epizódot egy futó sorozatból, vagy egy régi klasszikust elővennék, ugyanúgy tehessem meg. Mindezt legalább eredeti nyelven és angolul.

De, mint írtam sokat kérek. Ilyen szolgáltatás amennyire tudom nincs.

Oh wait... warez. Pedig ha létezne valami legális szolgáltatás, ami legalább annyira hatékony, mint egy regisztráció valamelyik népszerű torrent oldalra, azért szívesen fizetnék. Nekem ne akarjanak eladni dobozokat amik porosodnak, korongokat, amik elhasználódnak, nem kérek a pocsék szinkronból, se a reklámokkal teletűzdelt TV műsorból, ahol más dönti el mikor mit nézhetek. Nem kérek a windows, vagy apple only kliensekből, sem a 12-es karikára cenzúrázott változatokból...

Fizetnek erte (akar ennek a duplajat is), ha:
* elerheto legalabb a nagy resze annak ami erdekel
* eredeti es ha van magyar szinkronnal is
* kulso feliratok hasznalhatoak
* szabvanyos (nem kell hozza Windows, akar milyen plug-in, hack, stb)

--
http://blog.htmm.hu/

Ausztriaban lehet mar Netflixet nezni, de ki vagy vele segitve, mert csak nemetul vannak a cuccok.

--
Pásztor János
Üzemeltető Macik

valóban egy úgymond jelképes összeg lenne érte

Németországban élek, előfizető vagyok, szeretem is, de nem vagyok teljesen elégedett.

1: az elérhető kínálat geográfiai lokációhoz kötött, s ahol élek, nem érhető el minden tartalom amit fogyasztanék. A Netflix dolgozik már az ügyön: http://torrentfreak.com/netflix-wants-to-make-vpn-piracy-obsolete-15032…

2: Linux alól semmiképp sem megy. Androidos telefonon vagy Chromecasttal a probléma jól kezelhető.

3: Teljesen zárt rendszerű a content delivery, hasonlóan mondjuk a Skypehoz. Jobban örülnék, ha a szolgáltató, a protokoll és a vevő készülék/app/alkamazás jobban el lenne választva egymástól és hasonlóan a SIP-hez, szabadon választhatnám a szolgáltatót és/vagy a vevőkészüléket.