Java-ban fejlesztek és a JVM Hot Swap featurejét...

Címkék

...használom.
9% (24 szavazat)
...használnám, de a projekt/build környezet/IDE/stb. alkalmatlan a használatára.
4% (9 szavazat)
...nem használom.
9% (22 szavazat)
...nem ismerem egyáltalán.
17% (43 szavazat)
(Nem Java-zok || Nem is vagyok programozó || Igazából sajt vagyok és csak kattintgatni szeretnék. || Nem is érdekel a téma.)
62% (157 szavazat)
Összes szavazat: 255

Hozzászólások

Nem használomra szavaztam, de ez nem igaz, van amikor igen, de az esetek 99%-ban jrebel.

Nem volt szó éles környezetről, vagy valamit nagyon nem vettem észre. Persze, hogy éles környezetben annyi minden változik, hogy azt Hot Swapelni értelmetlen, és ahol szükséges ott egyébként is redundáns a kiszolgáló, szóval nyugodtan ki lehet venni egy-két nodeot.
-
Groovy funkcionális eszközök

Hat, hacsak nem "okosba" csinaltak meg a magas rendelkezesre allast. Tudok olyan (igaz, PHP-s) nagy latogatottsagu oldalrol, ahol inplace cserelgetik a fajlokat, komolyabb teszteles nelkul, alternativ rendszer pedig nincs.
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

En nem ismertem ezt, de par hete voltam egy cegnel interjun, es ott is ezt eroltettek.

En nem tudom, biztos en vagyok tul regimodi, de en azt mondtam a fickonak, hogy ha runtime kell a kodot cserelni, akkor ott valami baj van a designnal. Nekem ez ilyen "bad smell".

En a patch patchelesenek patchelese helyett inkabb eloveszem a tablat/papirt es ceruzat, aztan atgondolom, hogy mi a kutyafulet is akarok. Na mindegy, mondom, maradi vagyok.

Vagy ld. a tegnapi IRC-es elmekledesunket a Minecraftrol, hogy ha valamit jol csinalt Notch az az, hogy jo nyelvet választott: Mivel lehet igy is babrálni a kóddal, hogy az fut folyamatosan, konnyu volt kiserletezgetni, hogy mi a jobb, emiatt pl messze alkalmasabb jatekfejlesztesre, mint a C/C++. Legalabbis game logic fejlesztésére.

Az sem veletlen, hogy az Unityben is probaltak valami hasonlót összehozni a Monoval.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ennek a leánykori neve nem "Hot Code Replace"?

Nem fejlesztek javaban, de ismerem.
Olcso erlang-koppintas. ;)

Ez kábé olyan kérdés lehet, mint mondjuk: "Java-ban fejlesztesz és használod e a java garbage collector feature-ét?" .

Javazni csak ritkan szoktam (amikor epp Androidozni kell), ellenben ez erdekelne, hogy hogy mukodik, mert meg nem hallottam rola. Ha mar el lett dobva egy kezeletlen Exception akkor is tudom folytatni vele a futast? Mert ha nem, akkor tokmindegy, leven a Java kodjaimban 100 hibabol 99 Exception+megallas parost takar, az az 1% meg elso ranezesre nem erne meg a tesztesetekbe fektetett idot.

Ja igen, Android emulatorral is mukodik amugy? Lusta vagyok utanaguglizni.

Androiddal nem tudom mi a helyzet, én sima desktop Javanal használtam legtöbbet, ott is vagy valami CLI app csesztetesenel, vagy mikor a Minecraft klienset tudtam.

Eclipseben ez ugy nezki, hogy ha az auto-build be van kapcsolva, akkor egy fájl mentesekor automatikusan fordítja a háttérben, amit a JVM (vagy az Eclipse egy kis noszogatasra, annyira én se ismerem) betölt. Innen kezdve a függvény következő futasakor mar az új kod fog futni. Közben persze futhat a programod, meg csak az sem kell, hogy felfüggesztve legyen a program a debuggerrel (.net edit&continuenek ez az egyik legnagyobb hibája).

Persze, vannak limitacioi, pl csak meglévő metódust lehet igy módosítani...

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Javat csak Androidon hasznalok. Ahol jol jonne, ott altalaban nem is lenne ra lehetoseg (meg ha Dalvik helyett JVM lenne alatta, akkor sem), mert a head unitokat ritkan lehet osszekotni a geppel.

--
Why did the chicken cross the road?
It was trying to get a signal on its iPhone 4.

Igazából sajt vagyok és épp fölfalom magamat.

hianyzik az opcio, hogy 'ismerem, de nem akarom hasznalni' :)