Karórát a hétköznapokban ....

 ( trey | 2014. június 10., kedd - 9:18 )
hordok.
37% (255 szavazat)
nem hordok.
61% (414 szavazat)
Egyéb, leírom.
2% (15 szavazat)
Összes szavazat: 684

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Mivel több piaci szereplő is készül (vagy legalábbis azt pletykálják) a közeljövőben okosórát piacra dobni, érdekes lesz látni a szavazások állását most és mondjuk 1-2 év múlva.

--
trey @ gépház

Hordok karórát, bár a melóhelyen ez az első amit leveszek, mert nem tudok vele gépelni a karomon :)

+1

+1

--
kozapeti

Engem nem zavar, súlytól függ szerintem, fém szíjas általában nehéz, bőr sokkal jobb.

+1

+1
--
DELL Latitude e6420
Debian/Linux 3.2.51

Egy ideig velem is ez volt. Aztán rájöttem, hogy igazából ott a telefon, gépen az óra, BKV-n kijelző, templomóra, stb., azon is meg tudom nézni az időt, ha kell.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Egy ideig velem is ez volt. Aztán volt néhány tanórám ahol nem volt előttem számítógép, nem volt nálam telefon (soha nincs nálam órán), a tanteremben sem volt óra, ha kinéztem az ablakon ott sem volt, pedig néha hiányzott. Azóta hordok, de ha gépelek leveszem. :)

Okos órát nagyon sokáig nem fogok hordani! :-)
Nálam a legfontosabb szempont, hogy könnyű, szinte észrevétlen legyen. Ezért műanyagházas és pántos Casio vagy Q&Q és hasonló pár ezer Ft-os órám szokott lenni. Néhány évet kibírnak aztán cserélem.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Furi, izlések és pofonok, én pl határozottan szeretem, ha van súlya az órának, illetve lehetőség szerint legyen minél nagy basz :) (Mondjuk ennek az az oka, hogy elég vaskos az alkarom is, meg a csuklóm is, egy átlagos óra nagyon játéknak hat rajtam.)

Ha valahova megyek, mindig van rajtam karóra. De "okosórát" eszembe sem jutna venni. Köszönöm, de nem kell plusz egy kütyü, amit töltögetni kell. (Ez lesz majd a "modern ember" tamagocsija? :-D ) A kérdésre én is kíváncsi leszek pár év múlva, meg arra is, hogy fog-e változni a véleményem. Most azt gondolom, hogy a "több piaci szereplő" nem talált el, mint célcsoport. :)

Egyelőre engem sem talált meg a koncepció, főleg a fent említett okok miatt.
Max. abban az esetben gondokodnék el rajta, ha az lenne a felállás, hogy egy okostelefon van óra (vagy picivel nagyobb) méretben megvalósítva, amit karórához hasonló módon lehet viselni (persze olyan technológiával párosítva, ami nem igényel napi szintű akkutöltögetést.)


Ne kattints ide!

Nekem az bejönne, ha a "karóra" egy nem túl nagy méretű kijelző lenne csak, ami az okostelefon "második" kijelzőjeként működne.

Simán lehetne fekete-fehér e-ink, alapesetben háttérvilágítás nélkül, percenként egyszer frissítve, több hetes üzemidővel.

Viszont ha mondjuk séta közben térképet néznék, vagy sms-t olvasnék, akkor nem kellene elővennem a telefont, éjszaka csak bekapcsolnám a háttérvilágítást.

Egyfelől a telefon tovább bírná így (jellemzően nekem a telefon lemerülése körül megnézve a képernyő bőven több, mint az energia felét használta el, sokszor háromnegyedét).

Másfelől tőlem loptak már úgy el telefont, hogy éjjel térképet néztem rajta, messziről látszik ugye a megvilágítás miatt, és motorról kikapták a kezemből. Az óra lehetne sokkal olcsóbb és ezért kevésbé vonzó célpont, valamint a szíj miatt nem lehet csak úgy kikapni az ember kezéből.

Ugyanígy leejteni sem lehet véletlenül, viszont hozzáverhető a dolgokhoz.

Utoljára általános iskolásként hordtam karórát, és volt olyan, hogy pl. buszra felszálláskor odakoppant a kapaszkodóhoz és betürt az üvege.

Tehát gyakorlatilag azt akarod, hogy az okostelefon "okos" funkcióit egy eszköz lássa el, amit a csuklódra rögzítesz (szíjjal vagy csavarral), az okostelefon pedig butuljon le? :)

+1

En hordok, de nekem az oravalasztasnal feltetel, hogy viszonylag olcso legyen, mert igy nem kell soha azert levennem, hogy "nehogy baja legyen". Igy az okosorak egy ideig nem erdekelnek meg.

Legutobbi oravasarlasomnal alaposabban szetneztem, kepbe kerult sokminden es meglepo modon tenyleg csak olcso orat vehetek. Ugyanis a masik feltetelem, hogy konnyu legyen az ora, ennek pedig szinte csak a muanyag "vackok" felelnek meg.

Nagy általánosságban akik most 20-25 évesek, már nem hordanak karórát, mert úgy nőttek fel, hogy a környezetük tele van órával (főleg telefon), igy felesleges.

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Én pont azért hordok órát, mert csak egy mozdulat, és látom, mennyi az idő, míg a telefont elő kellene halásznom a zsebemből... persze ha valaki folyamatosan a
azt nyomkodja...

Látom az előitélet, általánositás az rögtön megy. :)

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Hogy a zsebórát veszem elő vagy a telefont, már oly mindegy...

Ave, Saabi.

pont ezert hordok karorat, mert ha lemerul a telefon az ora akkor is jar.

Ne meruljon le.

--
Lenovo ThinkPad T410

Én már próbáltam ezt mondani a telefonomnak, de az a kis lázadó mégis lemerült.

Vegyél normális telefont. Lumia 625 még normál használat mellett is napokig bírja töltés nélkül. :)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods
Get dropbox account now!

zsebóra != karóra

* Egyéb, leírom:
Mai fiatalnak tartom magam 26 évesen, de nemrég még hordtam karórát, egy Swatchot. Sajnos szétment a csatja, és egy éve lusta vagyok megcsináltatni. Ha lesz rá keret, mindenképp vennék viszont újat (amíg Breitlingre nem futja, Seiko -t, nagyon szép pilótaóráik vannak). Teljesen digitális karórát nem hordanék, analóg, vagy analóg-digitális hibridet viszont szívesen (pl Breitling Airwolf).

ha nem ragaszkodsz a pilótaórához és az egyszerűség is bejön, akkor a Seiko 7009A szerkezetre épülő példányokból még most lehet kapni nagyon brutálisakat, melyek az örökélet + 1 nap verziót képviselik. ha nem valami előre szervizelt izét veszel, akkor nyilván költeni kell rájuk - de 60e Ft környékén általában azért megáll az összköltség mutatója.

btw ez pl. egy elég meggyőző példány, ezzel nem fog szégyenkezni sehol sem az új gazdája. nem reklámból linkeltem ide, nincs részem benne, viszont ha nem lenne elég karórám ezt biztosan megszerezném. még akkor is, ha fizikai méretére nekem az alsó határt jelenti és a szerkezete erősen szerviz-érett.

illetve némelyik CCCP-s orosz szerkezet is nagyon komoly technikát rejt, a kinézetét meg végtére úgy szabod ahogyan szeretnéd, csak az anyagi lehetőségeken múlik. nyilván egy eredeti Breitling árának töredékéről beszélünk itt is.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Nekem egy ilyen van. http://www.amazon.com/Seiko-Mens-SGG709-Titanium-Watch/dp/B000WFZU30
Könnyű és erős. Csak ezért hordom. Eddig sok mindent kibrt már és ráadásul nem is drága.

kovi, tamaas - nagyon szép mindkettő, amit mutattatok, nekem személyesen a titánium még jobban is tetszik közülük, bár én ilyeneket inkább öltöny mellé hordanék. Hétköznapokra viszont a méret és tömegbeli hátrányai ellenére is nagyon tetszenek a pilótaórák. Seikoból az SNA411 a kedvencem, és 200 dollárért szinte ingyen is lenne. Már majdnem meg is rendeltem amazonról amikor feltűnt, hogy az amerikai oldalon vagyok :) Európában sajnos lényegesen drágább, majdnem kétszer annyi.
Viszont ha a közeljövőben veszek egyet, az már szinte biztosan Seiko lesz, több helyről olvasom és hallom, hogy minőségben és megbízhatóságban a legtöbb modeljük közel egy szinten áll a gyakran 10-20 -szor drágább svájci modellekkel.

En lassan 45, de amiota lattam az Easy ridert, nincs oram :) (oh, azok a hetzenes kvarcorak, miket lehetett veluk villantani :)

--
http://www.micros~1

Én hordanék, de az ami nekem bejön, és szívesen hordanám az anyagi okokból nem elérhető a számomra. Én Spec. katonai órát hordanék, ami 300 körül van :D Van szép órám azt rendezvényre, és alkalmanként használom csak.
Az okosóra teljesen hidegen hagy. Amíg nem azt tudja mint egy pipboy, és nem is úgy néz ki addig biztosan nem veszek :DDDDD
-[Lenovo y510p SLI]-

Ez a katonai karóra szöget ütött a fejembe. Bevallom, eddig azt se tudtam, hogy létezik ez a termékkategória. Most párat megnéztem, és első blikkre két csoportba sorolhatók. Az egyik pont úgy néz ki, mint egy közönséges óra, a másikról meg nem tudom megmondani, hány óra van.

Szóval megtennéd kérlek, hogy fűzöl némi magyarázatot ehhez a dologhoz? Mire jó egy katonai óra a hétköznapokban (mert gondolom nem zsoldosnak vagy egyéb halálosztónak készülsz)?

---
Science for fun...

"a másikról meg nem tudom megmondani, hány óra van"

Komolyan, nem tudsz leolvasni egy mutatós órát?!

Némelyik "pilóta óráról" nem triviális megmondani, hogy milyen időt, egyáltalán időt mutat-e? ;)

Ebből kifolyólag el nem tudom képzelni, hogy mit keresne egy átlagember kezén.

--
trey @ gépház

Hobbi. Aki olyat vesz, azért kiismeri magát rajta (pl. Breitling, Fortis gyárt olyat, aminek a megfejtéséről - leírás híján- én is feladtam, pedig egy időben érdekeltek ezek a szerkezetek.

szerintem erre nem jól emlékszel, mivel jellemzően jól olvashatóak. legfőképp a vastag mutatós Fortis, kivéve pl. pl. a Mysterious Planets modelleket, de ez nem is hétköznapi óra, illetve három csavarással a koronán tiszta lesz minden.

ha tényleg karórákról beszélünk és nem valamilyen műszerről, akkor szerintem max. valami skeletont láthattál és zavart a háttér hiánya.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Úgy értem, ezektől a gyártóktól láttam már olyan modellt, amihez külön kódkönyv kellett volna. Breitlingben biztos vagyok, a Fortis-tól egy ilyen rémlik, de az elég bizonytalan emlék.

Ez meg a másik véglet: http://www.bestwatchbrands.net/wp-content/uploads/2012/11/Movado-Mens-0606502-Museum.jpg

A karóra férfi ékszer / kiegészítő.

Az, hogy némelyik modellről az idő is kiderül, az csak hasznos mellékhatás.

+1

nyilván mindenki magából és a környezetéből indul ki, de szerencsére az általad említett mértékben még nem lehet általánosítani. akik a mechanikus / automata órákra esküsznek azok az anyagiak erejéig technikai értelemben vett műremeket keresnek és jó esetben találnak is valamit.

ebben az osztályban jóformán a szerkezet a lényeg. a többi körítés, amit lehet divatosra venni, de nem igazán ajánlott túlzásokba esni, mert giccsparádé lesz a vége.

ami a mondandód felé hajtja a mérleget, az a replikák piaca. tehát ahol a látszat a lényeg, a többi pedig le van szarva.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

"Komolyan, nem tudsz leolvasni egy mutatós órát?!"

Attól tartok túlegyszerűsítetted a problémámat. :-)

Mutatós órát le tudok olvasni. A gond ott kezdődik, amikor van előttem négy számlap (most épp egy ilyent nézegetek), azokon kilenc mutató, és 5-15 perc eltéréssel kb. ugyanazt az időt mutatják. Ez mire jó? Becsülhető belőle a téridő lokális görbülete?

És most akkor tessék mondani, hány óra van?

---
Science for fun...

linkelj egy ilyet kérlek. köszi!

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Link

Mondjuk a nem túl biztató címet eddig nem néztem, csak a képet...

---
Science for fun...

felreertettuk egymast, ennyi erovel a kislanyom mehecskes orajat is linkelhetnem. ez egy full gagyi kinai jatekszer, 2Ft-os kvarc szerkezettel, okadekosan divatosan hozzanemertosen giccsesen, kvazi 4 idozonaval :D

egyebkent igen, az url sokatmondo.

azt gondoltam, hogy tenyleg nem tudsz leolvasni egy idot a rengeteg mutato miatt. erre kertem volna peldat, mert olyat meg nem lattam. tehat amit irtal a le nem olvashatosagrol, az barokkos tulzas volt.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Nos, elképzelhető, hogy igazad van. :-)

Ezt az újabb szempontot (gagyi gyártó) is figyelembe véve úgy tűnik, hogy a több számlapos kialakítás eleve ennek az OULM "márkának" a sajátja. Nekem mint laikusnak viszont eredendően ez volt a legfeltűnőbb. És ha jól értem, akkor te se tudod, hány óra van rajta. :-)

---
Science for fun...

Ez négy darab óra egyben, melyeket beállíthatsz különböző időzónáknak megfelelően, külön-külön...

ez négy full gagyi full műanyag mini-szerkezet, egymáshoz képest is pontossági eltérésekkel. tényleg a gyerekek pl. Harry Potter-es játékórájában van ilyen, de ezesetben ezt adják el katonai cuccnak. nem tudom ki az, aki tényleg katonai cuccként értékeli. én tudom hány óra van rajta (akarom mondani mennyi az idő), bár ezesetben jobb lenne ha nem tudnám.

lásd thmir hozzászólását, egyet beállítasz, majd a többire teszel valami időt, hogy keményebb légy 4e Ft-ból :D már ha egyáltalán működik a további három egység, mert az ilyen full gagyi cuccoknál sok esetben csak díszítés minden további mutató és skála. tényleg nehéz röhögés nélkül leírni.

az "újabb szempont" részben stimmel, de én azért kezdtem ezt a diskurzust, mert a katonai órákat két részre osztottad, eléggé hibásan és végtére alaptalanul. nem gond, nem mindenki érintett, nem is érdekelhet mindenkit a téma - csak ne bővítsük háromra az eleve hibásan felállított kategóriákat, mert amit linkeltél nem ide tartozik. az egy olyan dolog, ami nem is létezik, csak a szemed káprázik. vannak ilyen dolgok :)

--
Vége a dalnak, háború lesz...

"mert a katonai órákat két részre osztottad, eléggé hibásan és végtére alaptalanul"

Bíró úr kérem, én ehhez ideológiailag képzetlen vagyok. Én csak azt tudom, hogy a víz az jön. Az mindig jön. :-)

Nekem a katonai óra az, amire a Google azt mondja. Azt mondta. Hát most kérdem én, tehetek én arról, hogy a nemzetközi helyzet fokozódik?

---
Science for fun...

http://www.breitling-museum.com/image/users/190146/ftp/my_files/breitling-museum/NAVITIMER/NAVITIMER%201954.jpg?id=11324277
csak találomra: erről, ha nincs leírásod, honnan tudod, mit mutat? ;)
(továbbra is az emlékeimre támaszkodva: úgy rémlik, a mutatók nem feltétlenül az aktuális időt mutatják)

ez egy többfunkciós analóg műszer. annyira óra, mint amennyire egy smartphone telefon. az a sokadik feladata. illetve semennyire sem military, a szál innen indult.

talán az zavarhatott meg a leolvasásánál, hogy az idő "múlását" megfoghatod egy helyen (jobb felső gomb), illetve a koronán elég könnyen állítható a két fő mutató.

jól látom?

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Na ez már tényleg durva, bár viszonylag könnyű leolvasni. ;)

El nem tudom képzelni, hogy mondjuk egy Casio G-Shock tartósságánál és szerkezetbeli tudásánál több kellene egy átlagembernek. Azok pedig kiviteltől függően 30 ezertől 300+ ezerig vannak és kiválóan leolvashatók.

--
trey @ gépház

http://www.specialopswatch.hu/

Nos nekem több okból ez kell. Egyrészt nekem ez a military style jön be, és ha már ráköltök, akkor tényleg a legdurvábbat akarom. Igen, elég hosszú odalent, nem azért :DDDD
Másrészt biztos akarok lenni abban, hogy "bírja a kiképzést". Én pl. rendszeresen járok le árvízhez is segédkezni, meg zúzósabb helyekre, minél tartósabb, annál inkább nyugodtabb vagyok. Van bennem kis "világvége várás" is, még nem a fanatikus szinten, tehát a pince nincsen zombi apokalipszisre felkészítve, de nekem személy szerintem beütésem, hogy ha már tartós dolgot veszek, abban megbízhassak egy atomháború után is. :)

Tudom, ezeket a legtöbb pilóta óra is tudja, töredék áron, nem tudom megérvelni ésszerűen, hogy miért erre kattantam rá. :) Pl. a linkelt oldalon a seal óra 1000 méterig vízálló. Az életben nem lesz szükségem rá, amikor meg már 1000 méteren vagyok nem fogom tudni megnézni sem, mert jól fejlett vizihulla leszek. De mégis, ez jön be.

http://www.chronostore.hu/webshop/karora/katonai-ora.html

Egyébként itt is vannak jó vételnek látszó órák. A másik véglet nálam a "mindenttudó" típusa.
Titán borítás, Alig kell tölteni, de benne pl. a gps, hőmérséklet mérő, légnyomás, stb... Az is ez az ár kategória :)

Ha tehetem mindenből a lehető legeredetibb katonai cuccot veszem, főleg használtan. Ruha, kés, tájoló,kulcs, szijjak, bakancs, hátizsák, szerszám... Én abban hiszek, hogy amit háborúra terveztek az nem hagy cserben szemben egy gagyi kivitellel.
Szóval kattant vagyok na. :D

-[Lenovo y510p SLI]-

"Van bennem kis "világvége várás" is"

Világvége esetén tényleg az lenne a legnagyobb probléma, hogy mennyi az idő? ;-)

Az attól függ. Számtalan világvége filmben időre ment a játék és általában a katasztrófa elkerülése után az óra számlálóján 00:00:02 vagy ilyesmi szokott állni. Szóval nem kizárt, hogy fontos lenne tudni a pontos időt :D

--
trey @ gépház

Az időt szerintem nem árt ha tudod sosem. Pláne ha túléled, és mondjuk bolyongasz a senki földjén, de az időérzékedet sosem veszíted el. No meg egy mutatós óra nem csak az időt mutatja. Pl: remek tájoló is tud lenni. :) (ha elhagynád a gps-t, és a tájolót is :D)
Meg különben is, mondtam, hogy kattant vagyok :D

-[Lenovo y510p SLI]-

Az óraüveggel pedig akár tűzet is lehet gyújtani egy lakatlan szigeten (na nem mintha mással nem lehetne). Legalábbis Jules Verne szerint.

--
trey @ gépház

Nem tudom, sosem próbáltam.
De szkeptikus vagyok. A igazi lencse lenne rajta akkor a nap felé tartva max a belső szerkezet forrósodna fel. :)
Bár ha van erre valami használható tipp, megoldás érdekel persze, jó móka.

Tűzgyújtással amúgy is játszottam már sokat. Mivel elöltöltős fekete lőporos lövész vagyok, így nálunk tábor nyitáskor a korhű öltözék, és fegyver mellett a korabeli technikák használata is "kötelező". Szóval én gyújtottam tüzet muskéta kova/puskapor/kés módon. (szenesített pamut, és száraz fű élesztékkel) :)

-[Lenovo y510p SLI]-

Idézet:
A igazi lencse lenne rajta akkor a nap felé tartva max a belső szerkezet forrósodna fel. :)

A hangyát puskaport se úgy gyújtod meg, hogy csak úgy fölérakod a nagyítót. Fontos, hogy a hangya puskapor a lencse fókuszpontjában legyen.

Nem olvastatok a rejtelmes szigetet. Ket orauveg koze vizet tett, egy csipetnyi agyaggal osszeragasztotta az uvegeket es igy gyujtott tuzet.
Az uveget magara nem tudod tuzgyujtasra hasznalni.

--
FeZo

Mintha az egyébként zsebóra lett volna...

szerintem a gyakorlatban nem működne, de ki tudja. :)
-[Lenovo y510p SLI]-

Olvastam. De már kb. két évtizede (általános iskolás koromban). Mentségemre szóljon, hogy akkor kevésbé értettem az optikához, mint most.

Igy van.
-[Lenovo y510p SLI]-

"http://www.specialopswatch.hu/"
Én azért ilyent nem mernék hordani.
Sokkal kevesebbért is ástak már el embert!

Reméljük feltételezik, hogy akinek katonai órája van, az már tud valamit és jobb nem belekötni :D

-[Lenovo y510p SLI]-

Hát sajnos ilyen órában sem lenne hihető hogy tengerészgyalogos vagyok! :)

ennyire nem vészes, de részben igaz. hazánk rejtett erőtartaléka már stírölt karóra miatt. nem túl biztató érzés.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

mondjuk ugye a katonai kivitel sok esetben azt jelentette (és gondolom még most is van, ahol ezt jelenti), hogy nagy mennyiségben kellett gyártani ugyanolyan dolgokat, nem túl bonyolultan, nem túl drágán.

Pl. a katonai surranó sokkal vacakabb minőségű, mint egy rendes bakancs.

Persze biztos vannak jó cuccok is, de szerintem nem lehet általánosítani.

Off: A linken látható surranó nem 65 mintájú (M65), mert az egy bélelt surranó volt, 2-2 csattal. A képen látható változatot a hetvenes évek közepén, vagy végén vezették be.

Ez volt az M65.

-----
(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Igaz, erre nem is figyeltem.

Pedig nekem is két csatos volt (nem katonaként, hanem divathóbortból). Az enyémnek a blokkján M65 szerepelt de nem volt bélelt.

A „bélelt” alatt azt értettem, hogy volt bele varrva egy vékony finomabb bőr réteg. Az újabb verzió csak egy réteg marhabőr volt, és belül enyhén bolyhos volt új korábban.

-----
(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Tudod mit mondanak a katonák a felszerelésükről... "made by the lowest bidder".

Bakancsot és hátizsákot ha tehetik még a katonák is civil gyártótól származót hordanak, annyira kényelmetlen és gatyi a GI, órát meg többnyire valami Casio Mudman vagy hasonló g-shockot.

--
"... the process of non thinking, called faith."

A mostani helyzetet nem ismerem. Huszonöt éve a sorkatonai felszerelésből a bakancs és a gyakorló ruha (mindkettőből újat kaptam) kifejezetten jó és kényelmes volt.

Az, hogy kényelmes és használható nem azt jelenti, hogy nincs jobb nála.

De sokszor van úgy, hogy a katonai felszerelés kifejezetten ócska.

Nem véletlenül panaszkodtak az I. vh-ban a magyar katonák a papírtalpú bakancsra pl.

A néphadsereges bőr bakancs elpusztithatatlan, de talpbetét nélkül gyalogolni benne egy kínhalál. Már szívtam azzal, hogy két nap árvíz, és utána két nap mire otthon rendesen tudtam járni nélküle, mert rettenetesen fájt a lábam tőle.
Ezzel egyébként már szívtam western csizmával is, csak 1 napos lövésztalálkára veszem fel, vagy több naposnál váltócipőt viszek :D (egy bőr mokaszin gyártása napirenden is van :D)

Én a thököly udvarban lévő military boltban vásároltam össze ezt azt. A spec. hegyivadász bakancs elképesztő kényelmes hosszú gyaloglás után is, és szintén nagyon strapabíró. Német hátizsák, amcsi nadrág, és zubbony, stb... Szóval meg kell nézni mit vesz az ember, de azt érdemes is.

Nem hiszem , hogy korunkban releváns már az 1. világháborús papirtalpú csizma története.

-[Lenovo y510p SLI]-

Idézet:
Ha tehetem mindenből a lehető legeredetibb katonai cuccot veszem, főleg használtan. Ruha, kés, tájoló,kulcs, szijjak, bakancs, hátizsák, szerszám... Én abban hiszek, hogy amit háborúra terveztek az nem hagy cserben szemben egy gagyi kivitellel.

Én erre válaszoltam, és a válaszom arról szólt, hogy amit háborúra terveztek, az nem feltétlenül megbízható, sem a legjobb.

Lehet jó és megbízható, ezt nem vonom kétségbe. De van ennek ellentmondó példa is.

dupla. Törölve.
-[Lenovo y510p SLI]-

"Igen, elég hosszú odalent, nem azért :DDDD"

Emiatt amúgy is kár lenne aggódni, mert köztudott, hogy kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni ;)

--
trey @ gépház

Jah, igaz :)

-[Lenovo y510p SLI]-

egy valódi katonai karóra több ide vonatkozó szabványnak is megfelel.

főbb vonalakban nagy nyomást képes elviselni, ütésálló szerkezete van, rezgésvédett, antimagnetic, emellett valamennyi sugárzásnak is ellenáll. a tokja is kemény, alap a koronavédő, minimum valamilyen nemesacél tokról beszélünk, karcálló kristályüveggel. a számlapja nem rakott, mutatója jellemzően erősen foszforos. az óra egésze közel érzéketlen az életszerű határokon belül mozgó hőmérséklet változására.

szélsőséges fizikai igénybevételre vannak megalkotva, főleg az erre valamit is adó haderőknek beszállító gyártók kiforrott modelljei (vagy legalább ezek szerkezetei). emiatt van rájuk kereslet, szóval ha valaki komolyan gondolja a fizikai igénybevételt, akkor kaphat rá megoldást.

nyilván nem a kínai ötezer forintos terpmintás divat-gagyiról beszélünk, amit viselve Pista jellemvonásaiban feléled a Rambo-vonal.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Végül anyagi,esztétikai,és tudás között kompromisszum született, G-shock gw9400 lett belőle (rangeman)
Nagy megelégedéssel használom. most van nálam egy kínai okosóra tesztre.
http://bonus-shop.hu/safako-smartwatch

Akinek okosóra kell annak ez elég olcsó/jó ár érték arányú lehet. Nekem bejött olyan értelemben, hogy ha okosórát akarnék akkor ezzel beérném kényelmesen. De mivel nem értem még mindig az okosóra koncepciót, így kihagyom :) Főleg nem a g-shock -ot cserélem le rá :D

-[Lenovo y510p SLI]-

nagyon szeretnék hordani karórát, de nagy bánatomra nem tudom elviselni, hogy valami folyton piszkálja a csuklómat

:( az élet kegyetlen

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."

Hasonlóan vagyok én is. Ezért nincs se gyűrűm, se nyakláncom.

Hogy ne piszkalja folyton a csuklodat? :)

--
http://www.micros~1

Lassan 34 évesen ismét rájöttem hogy öreg, és konzervatív vagyok :) Egy jó óra öltöztet, ráadásul nem merül le kb. soha :)

Hordok, kivéve nyáron, mert hülyén néz ki egy fehér csík a kezemen, ahol nem éri a nap.

Ha hordod, akkor eltakarja a csikot, ergo mindegy. ;)

A strandon?
--
♙♘♗♖♕♔

Vízálló óra?

én strandon is, hiszen vízálló, ütésálló, nem is túl nagy, meg miért ne? :) Amúgy a fehér csík jó arra is, hogy megnézd mennyire barnultál le :)

Szívesen hordok, ami volt sajnos tönkrement, amilyet meg vennék az nem olcsó. De lesz!

+1

En 31 vagyok, de kb 10 eves korom ota hordok karorat. Par honap kimaradas volt az eletembe amikor nem volt rajtam, ez is csak azert mert az elozo tonkrement. Amugy nem birom nelkule sokaig :)

--
http://szolarenergia.hu - A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem....

Szegény jó öreg Vostok Amphibia...
Jó lenne, mert fémszíjas és nem
a számomra allergiás fajtából.
Ha megcsináltatom, hordani fogom.

Van egy kb. 18 éves Festina-m, de nem volt rajtam kb. 4 éve. Sajnos nehéz jó órást találni. Van egy csomó, amihez beviszem, aztán sápítozik, hogy "ezt nem tudom szétszedni", meg "vissza kell zárni rendesen, hogy vízálló maradjon" stb.

A legtöbb ilyen iparos nem órásnak, csak elemcserélő kisiparosnak hívom. Amit max- meg tudnak csinálni az annyi, hogy ki tudnak egy kvarcórában cseréni egy elemet.

--
trey @ gépház

Nem tudom Budapesten laksz-e, vagy jársz-e erre, de én őt ajánlom: http://www.orasotvos.hu/rolunk
Kedves ember, segítőkész, és ért is hozzá. Nekem már vállalt el olyat, amivel máshol nem akartak foglakozni, és nem is volt drága.

Pedig pont Győrben van egy állítólag profi szervíz, én csak rendeltem tőlük eddig, szóval megerősíteni nem tudom (orak.hu).

Na, ez jól hangzik, köszi. Elviszem a krumplit, mert elem kell bele. Kíváncsi leszek, hogy mit mondanak rá. Festina-t nem látok náluk, de elvileg foglalkoznak általuk nem forgalmazott típusokkal is.

Mondjuk az árra is kíváncsi leszek. Ha meglátnak egy viszonylag drágább órát, általában felvillan az órások szemében a dollárjel.

--
trey @ gépház

Na, elővettem. Ha ma lesz időm, beviszem. Kicsit bizarr, hogy folyamatosan kettő óra lesz mindjárt.

--
trey @ gépház

Na, voltam, tényleg gyorsan és szakszerűen dolgoznak.

3500 Ft.

Külön felüdülés volt látni, hogy a csaj nem laposfogóval, hanem célszerszámmal szedte le a hátulját, nem úgy, mint a legutóbbi mekkmester, aki nekiállt valami fogóval és össze is karistolta. A keze száradt volna le...

--
trey @ gépház

Addig hordtam karórát még meg nem lett az első mobiltelefonom (sok évvel ezelőtt).
Azóta egyszerűen felesleges, hiszen a mobilom (ami jelenleg egy Tab) mindig nálam van. Ezen kívül rengeteg helyen van óra, így mindig tudom mennyi az idő.

Első reakcióm: hordok.
Második reakcióm: ilyenkor nem hordok, mert a zsebóra jobban „illik” a külső hőmérséklethez.

Okosóra: Ha csak az időt mutatja, akkor ugyanazt látom, mint amit egy butaórán (jó szó!). De akkor miért fizetnék érte többet? Ha más is látszik rajta, akkor szemüveg nélkül még az időt sem tudom leolvasni róla, tehát akkor miért hordanám a karomon?

-----
(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Én arra leszek kíváncsi, hogy ha az Apple előáll egy okosórával, megváltoznak-e a szokások. Értem ez alatt azt, hogy aki jelenleg nem hord órát, annak a szokása hirtelen megváltozik-e, de nem a praktikum vagy a szükség hatására, hanem egyértelműen divatból.

--
trey @ gépház

Lehetőség egy újabb szavazásra. :-)

- Nem hordok, de ha a kedvenc telefonomhoz lesz okosóra, akkor hordani fogok.
- ...

-----
(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Az Apple divatgeneráló embere sajnos meghalt. Ha még ki is jön valamivel, nem hiszem hogy Apple stílusban tudna fordítani a trendeken.

Hmmm. Ha mondjuk 24 oraban mer vernyomast/pulzust es _rogziti/elemzi_ , akkor lehet ertelme. Masra nem nagyon tudnek elkepzelni okosorat, de ez mondjuk praktikum, nem divat.

--
http://www.micros~1

+1
---
| Dropbox | Wheezy-rider, öcsém! Wheezy-rider! :D

Hol hordok, hol nem.

Mostanság nem. Aláizzadok. Amúgy mindkettőnek most ment tönkre a szíja.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Nekem erre titánbevonatú óra és "szíj" lett a megoldás. Most is rajtam van és nem izzadok, nem irritál.

Hordanék, de nem való nekem. A kedvenc karórámat kétszer vertem eddig szét teljesen véletlenül, nagy bánatomra. Mindenféle dolgoknak nekiütközöm rendszeresen, és aktívan használom a kezem. :) Beláttam mindezt, és nem erőltetem; meg sem javíttattam szegénykémet azóta újra.

------------------------
Program terminated
{0} ok boto
boto ?

Okosórával egy tappintás lesz a date parancs, amikor meg lesz net is, akkor még egy szinkron is megy az ntpd-nek ;)

Régen jó móka volt keresni útközben az órákat, hogy mennyi is az idő. Egyszer megkérdezték az időt és egy "várj, amíg befordul a busz" volt elsőre a válaszom :)

Van egy olyan képességem, hogy ha ébredéskor megnézem az órát, akkor utána napközben kb. +-5 perc eltéréssel meg tudom mondani óra nélkül, hogy mennyi az idő. Így nem túlzottan vonz a karóra.

Ellenben lehet, hogy majd elő fog rukkolni valaki egy olyan okosórával, ami csinál valami olyat, amit szeretnék, aztán veszek. Ki tudja.

Általában nem hordok. Okosórát meg nem értem. Legtöbb okosóra a telefon kiegészítője. De én miért ne vehetném elő a telefonomat?

Droidoknak való. Addig aggatják az embereke ezeket a vackokat magukra amíg úgy nem néznek ki mint egy bazári majom vagy karácsonyfa :D

Ilyet azért nem mondanék!
Ha belegondolok, hogy már a DOS-os világban körülöttem mindenki egérrel kezelte a Norton Commandert is és magyar ékezetes billentyűt használt és én elég sokáig kitartottam egérmentesen az angol billentyűzetnél amivel persze írtam ékezeteket eleinte ALT+ASCII-kóddal! :-)
Igaz még ma is szívesen használom a konzolokat és legszívesebben karakteres commandert használok. :-)
De fél éve már van okos telefonom jó nagy 5"-os mert szeretem látni. :-)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

vagy amíg minden információt kicsavarnak belőled és a szokásaidból. csak idő kérdése.

sőt időleges lenne már a budicsésze alsó részére is valami okos-eszközt rögzíteni, ami megvizsgálja a kulát, az eredményeket elküldi a telefonodra ami végül felkerül egy adatbázisba. a Nyomás Utána című klasszikusban még poén ahogyan távolról kémlelik, hogy valaki (talán Castro, Fixme) mennyit szart :D

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Egy bizonyos kor utan nem is hulyeseg. Mondjuk ugy 50-60 felett. Hosszu tavon olcsobb, mint szekeltmintat vinni a laborba es ott kielemeztetni.

--
http://www.micros~1

Abban is alszok.


Bye Bye Nyuszifül

Tippelhetek hol laksz? Templomtorony? ;D

Ráhibáztál :D
Üdv,
Kvazimodo


Bye Bye Nyuszifül

Ha telefon _helyett_ működne, bírna néhány napot az akksija, és egy kattintással offline lehetne vinni, akkor lehet, hogy lecserélném a telóm. Addig nem.

Hosszu evekig nem volt, aztan egy ev alatt otot vettem – az egyetlen ekszer, amit a fulbevalomon kivul *megturok* magamon.
Az oramat pedig toltogetni nem fogom, felhuzom, de tobb feladatot ne adjon, van eleg boven.

Hordok. Most ilyenre fáj a fogam:

pöpec. egy Radiomirre mondjuk engem is meghívhatna már valaki :D

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Most is ilyen kaliberű órát hordassz?

Sajnos nem:)

Ezen is naponta két teljes kört megy a kismutató?
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Igen

??? Mennyit menne?

Viszont azokon olyan a számlap is.

Egy 1964-es Omegám van. Mindig rajtam van, nem nagyon szeretem az ékszereket, én még annak a régi iskolának híve vagyok, hogy a férfi egyetlen ékszere a karórája, ill. jegygyűrűje lehet.

----------
rohamkocka

+1

+1

+1 ékszer

nem hordok monjduk mert sokszor zavarna. Amúgy okosóra messze nem olyan elegáns, soha nem fog igazán elterjedni.

én még annak a régi iskolának híve vagyok, hogy a férfi egyetlen ékszere a karórája, ill. jegygyűrűje lehet

Na ja, Shakespeare biztosan nem lehetett férfi.

Spec arról azért vannak mendemondák, hogy ő pont a férfiak abba a kategóriájába tartozik, akik nem vetik meg a női viselkedésmintákat ;)

Rómeó és Júlia egymás iránti természetes vonzódásának megéneklésével mégis örök érvényű tanulságát festi le a nemek eredeti szerepének.

Akik manapság hasonló "fülperecet" viselnek, sok esetben éppen a "falu bikája" kategória aranyérmes példányai. A marcona "erősebb kutya" külső persze semmiképpen nem zárja ki a bensőben lappangó "érző szív" jelenlétét. :D

Erre tessék, belebotlottam Harrison Ford legújabb "divathóbortjába":

1

2

3

4

Hordok. Az úszáshoz most kellene egy másik. Olyan, ami elemcsere után is vízálló marad.

------------------------------------------------------------------------------
www.woodmann.com/searchlores/welcome.htm

ejj de király kis elemcsere lehetett.

megoldás lehet valami egyszerű automata búváróra menetes koronával, pl. a Vostok Amphibia-k elég jók (pl. Ukrajnából újonnan bőven 20k alatt), komolyabbak esetleg a K-3 (újonnan 70-80 körül). ha 100 fölé lehet menni akkor egy Poljot Red October. az elsőnél választhatsz vagy 30 féle számlapból meg lünettából /tiszta divatos már ez is :( /, utóbbi kettő meg olyan, hogy ha belekúrod valami 100m mély pocsolyába majd egy év múlva lemész érte, ott fog várni nyugisan és mozgatást kér.

wow csak most tűnt fel milyen jól el tudom költeni más pénzét, sry :S

--
Vége a dalnak, háború lesz...

"Príma szovjet kocsi!"

--
"... the process of non thinking, called faith."

eggen :)

** egyébként, hogy picit /on is legyen és visszakanyarodjunk az ajánlásokhoz, íme egy kis apróság a szovjet technika útvesztői és kulisszatitkai között. szarér-hugyér' be lehet szerezni ősrégi 15->18 köves Molnija zsebórákat. állapottól függően 5 és 20e Ft között mérik. a hátlap, az üveg stb esetünkben nem számít. ha egy ilyen órában pl. Molnija cal 3602 dolgozik (javarészt az), az fizikai valójában egy 50-es években használt Cortebert féle Rolex cal 5513 szerkezet mása. kiforrott és megbízható szerkezet, eredetiben horrorisztikus árú. nem véletlenül.

namost ahogyan írtam, egy ilyen 3602 ugyanaz a szerkezet, csak Cseljabinszkban nem szaroztak és nem művészkedtek vele, hanem licencelték és legyártották króm-, ill. szénacélból. némelyik 50 évesen is megy akár egyetlen karbantartás nélkül. a zsebórát megbontva, a robosztus és nehéz szerkezetet kiemelve, karbantartva, egyedi számlapot rátéve és szépen beépítve vmi komoly karóra tokba az állatságos egy dolog. teljesen egyedi darabot kapsz örökélet ^2 + végtelen nap tartóssággal. a súlyával és méretével sem lesz baj. ha mégis átmenne rajta a kamion, egyelőre pótolhatóak az alkatrészei.

mondjuk így elég könnyű munkának hangzik és csak elnagyolva írtam le (ill. nem csak 3602 esetére érvényes stb, van ennek komolyabb verziója is, ezen felül nem vagyok órás csak érdekel a dolog). nyilván nem egyszerű meló, de ha igénye van rá bárkinek és megvesz egy ilyen Molniját, akkor egy megbízható és hivatásszerető órásmester csodát tud vele tenni, a határt csak az anyagiak szabják. óraszeretőknek csak ajánlani tudom, de a célközönség valószínűleg tudja miről van szó :)

szóval ez vs. ez. (bár nem pontosan, hiszen az egyik 15 a másik 17 köves a képen, de a lényeg látható. nem akarok több időt keresésre szánni)

szerkesztés az eredeti bejegyzés után 5 nappal, mivel a kettes számú link már nem megy. a lényeg itt.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Egy 1949-ben készült doxa-t hordok, jól néz ki, kicsi, könnyű, és mióta beállítattam pontos is. Okosórát sose vennék fel, mert szerintem az összes elég randa és tölteni kell, illetve egy csomónak műanyag szíja van amitől frászt kapok. Egyébként 18 éves vagyok és bármilyen meglepő (volt) osztálytársaim nagy része is hord órát, és általában valami ősrégit, most ez a divat.

a kora miatt kérdezem, hogy akkor ez valami beépítés?

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Nem, a percmutatót és a rugót kivéve eredeti minden. Kicsit kopott, de megy :) A sorozat szám két első karaktere mutatja az évet elvileg. http://1drv.ms/TEKJG4 A szíj csere érett...

fasza. antimagnetic? az üveg miatt nem látom rendesen.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Az, de antimagnetique-ként van írva. A probléma itt a lumia 520 kamerája...

teljesen jól van írva. szép darab, a tokot felújítva még szebb lenne :)
btw mekkora ez? korona nélkül persze. 30mm közeli?

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Most laptopra gyűjtök, de már gondoltam rá. 35mm egyébként, meglepően nagy doxa-nak.

szep darab?? ilyen redvas uveggel?

engem az őskövület szerkezet érdekel benne, a üveg polírozható és cserélhető. most biztosan meg fogsz lepődni, de olyan is akad, aki erre gerjed. na jó, azért nem ennyire tejfölös üvegre, de egy régi óránál pl. a patinás számlap nem nagy hátrány stb stb.

btw ezt a szerkezetet én beleszereltetném egy komoly tokba. kicsit barbárság, de célszerű lenne.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Ez inkább a nagyon gagyi L520 kamera hatása, van rajta egy nagyobb karc, de egyébként semmi baja.

A karóráimat mindig szétvertem valahogy (pl forgóajtó elcsípte), aztán zsebórát hordtam, azt meg ellopták.
---------------------------------------------------------------------------
Környezetvédelmi nyilatkozat: Ez a hozzászólás kizárólag reciklált elektronok felhasználásával íródott.

Egyéb, lerom: futáshoz hordok, elsősorban stopper funkciót használva. Máskor soha.

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+games
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Ja, tényleg.

Nekem is van egy pulzusmérő órám. Azt szoktam időnként használni sportoláshoz.

Más sportok esetén meg direkt leveszek mindentféle extra tárgyat, gyűrű, karkötő, óra, szemüveg, nyaklánc gyönyörű sérüléseket tud okozni.

Korábban futáshoz iPhone 3G-t használtam kartokkal, de zavart, hogy bénán néz ki és kényelmetlen. A statisztika része (RunKeeper Pro) nagyon jó volt, de aztán úgy döntöttem, hogy inkább a hagyományos módszer. :)

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+games
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Pont ma álltam a váróban az orvosnál, és ez jutott eszembe. :) Néztem az embereket, és kb. 20/5 az arány, akin volt, ebből egy nézett ki 20-30 közöttinek.
Egyébként nem látom szükségességét, kocsiban van óra, gépen van óra, telefonon van óra, ahol vagyok valamilyen formában szintén van óra.
--
The Community ENTerprise Operating System

Mindig hordok, sok évtizede. Nem is érzem jól magam, ha nincs rajtam. Viszont okosórát nem vennék. A jelenlegi - elvben - örökélet, és nem is kell foglalkoznom vele soha (tölti magát napfényről - nem kell elemcsere, vízálló, és van rajta időszinkron). Egy okosóráról a 'nem kell tölteni' biztos nem mondható el, a vízállóságában se lennék biztos. Ha csak hetente egyszer kéne tölteni, már az is sok lenne, de ami tesztet olvastam eddig okosórákról, ott inkább egy-két nap. Elég nekem a telefont és a tabletet rendszeresen etetni, nemhogy az órát is.

Az meg, hogy az idő megnézéséhez a másik kezem is kelljen, hogy lenyomjak az órán egy gombot, pont a karóra igazi használati értékét rontja el. Még valamikor a 70-es évek közepén jöttek be az első kvarcórák, ott volt ilyen megoldás (LED volt a kijelző, ami ette az elemet, ezért az óra mindig sötét volt, csak gombnyomásra mutatta az időt. Nem is lett sikeres konstrukció, amint megjelentek a napfénynél rendesen látható LCD-k, ki is veszett ez a fajta óra.

Egyéb: zsebórát hordok.

okosórát hordok, Sony LiveView, nem mindenki sportja, nekem speciel jó, hogy rápillantok ha csörög, és csak ha fontos, akkor túrom ki a zsebemből, vagy hogy a zene hangerejét könnyebben állítom, mintha kábeles füles ki a zsebből, kijelző bekapcsol, állít, visszabuherál, ...

azt nem tudom elképzelni, hogy több adatbevitelt csináljak óra felületén, vezérlésre, és üzenetek pillanatnyi megjelenítésére segíteni tud, a google rekláma pl. nekem tetszett, látom hasznát.

(szerintem nem lesz az a sikertermék, amire a gyártók most várnak, vagy ki tudja, lehet csak vártak, aminek a tech újságok be akarták harangozni, ahogy a glass, ez is sokkal másabb életvitelt igényel, mint egy már megszokott telefon. üzleti felhasználásban szerintem maradandó lesz az okosóra, kérdés hogy arra a gyártók folytatni fogják-e.)

Pebble okosorat hordok, hogy ne kelljen mindig elovennem a telefont csak azert, hogy megnezzem jott-e uzenet es ha igen mi.

- hordok

Többféle órám van, futáshoz, mindennapokhoz, elegáns ruhához, vagy csak mert megtetszett. Nem kell drága órákra gondolni, 20e alatti mind. Szeretem mint eszköz és mint viselet.

Mostanaban nem, mert vagy nem tudom, hova raktam le, vagy elloptak, vagy elhagytam, meg nem eldontott. Meg adok neki ket honapot, hogy elokeruljon, aztan veszek egy masikat.

Alapvetoen en a femszij mellett tettem le a voksomat, mert eddig akarmilyen aron akarmilyen szijat vettem, az igen rovid ido alatt tonkrement. Ami most van/volt, az egy Casio ora, digi + analog szamlapos, es valoszinuleg vagy ilyet, vagy teljesen digitalis szamlapost veszek. Nem mintha nem tudnam a mutatos orat leolvasni, de attol, hogy le tudom olvasni, meg nem szeretem.

Okosora: akkor erdekel, ha pont annyira lesz leolvashato, mint a mostani mutatosok: fenyben/sotetben tisztan. Minden mas megoldas parasztvakitas.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Gyerekkoromban hordtam órát, aztán bejöttek a mobiltelefonok és értelmét vesztette. Manapság már csak ékszerként hordanám, mert véleményem szerint a funkcióját szinte teljesen elvesztette.

Amit mostanában nézegettem az a TAG HUER MONACO TWENTY FOUR CALIBRE 36 CHRONOGRAPH.
Sajnos 10.000€ körül van az ára amit kicsit soknak tartok. Ha tud valaki jó replikát ajánlani, ami mondjuk tényleg csak szerkezetileg tér el, vagy csak annyiban, hogy nem ott rakják össze, akkor hajlandó lennék pár száz euróig elmenni, mert tényleg tetszik ez az óra.

En ugy gondolom, hogy ma is van realitasa karorat hordani. Egy mobiltelefont mindig maceras elohuzni, meg ha dedikalt telefonzsebed is van, amiben semmi mas nincsen, akkor is, hat meg ha ot kartya figyel meg mellette egy csomo blokkal egyutt. A karorahoz csak meg kell donteni picit a csuklodat. Raadasul ulo helyzetbol telefont elovenni... nem tudsz ugy ulni, hogy ne legyen macera a vege.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Én szeretnék hordani karórát, de nincs az én méretemben elegáns darab... Viszont ez az okosóra tetszik.

--
-- GKPortál Blog
Tégy Jót!
Legyen neked is Dropbox tárhelyed! :)

Tegnap láttam Vodafone üzletben egy Samsung okosórát. Maradok az automatánál.
Ha órára van szükségem, nekem kényelmesebb a karóra, mint a zsebben hordott mobil.

Nem hordok és negyven plusszos vagyok. Úgy a kamaszkorom végéig hordtam, aztán a nyolcvanas évek végén áttértem a zsebórára. A kilencvenes évek végén, amikor megjelentek az első nem lapát mobilok, abszolút elhagytam minden féle óra viselését, használatát. Azóta sem volt órám és nem is lesz. Fölöslegesnek tartom, és idegesítene is bármi a csuklómon.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

+1 szórul szóra

ukrajnában az aktuális gengszterek igen komoly értékű órákat, óragyűjteményeket tartottak, tartanak. Az alábbi linken:
http://www.pravda.com.ua/articles/2014/03/24/7020047/
van olyan óra ami 600 000 USD. Őrület.
A képek a volt energetikai miniszter egyik elhagyott házában készültek. (4,8 mill dollár eredeti csomagolásban...)

kösz a linket:)

Nekem egy Casio LCW-300 van 6 éve, még Japánban vettem. Szempontok voltak: fém, vízálló, analóg, rádiós, ne merüljön gyorsan (napelemes), ne csipje be karomon a szőrt a fém szíj. Tökéletesen bevált. Itthon és munkahelyen az asztalomnál leveszem.
--
http://naszta.hu

Nekem felettébb furcsának tűnik, hogy itt, egy erősen geekek lakta fórumon egy szó sem esett pl. a Nixie csöves óráról.

Közben itt olvasgatva a fentebbieket, elmerültem az emlékeimben.
Mivel a kütyüket mindig is szerettem, ezért gyerekként is valahogy a kor legfejlettebb órái kerültek hozzám. Konkrétan a telefonszám feljegyzéses, avagy „data bank” Casio cuccból volt pár darabom. Az egyiket nemrég találtam meg a szekrény mögött. Utolsó karórám volt, vagy tizenöt éve.
Korábban, gyerekként, húgom apjának megtaláltam egy eldugott dobozát néhány olyan cuccal, amit így visszakeresve, megnézve mi-micsoda, már megértek miért nem örült annyira amikor meglátta nálam. A forgó számlapos, nap-hónapkijelzős, istentudja még milyen órákra valamikor vagyonokat költhetett mint hypergeek, én meg csak vagánykodtam velük az iskolában, mert jól néztek ki :) (Volt neki az a híres Nasa tolla is, ami helyett az oroszok ceruzát használtak. Annak sem örült mikor felbukkant nálam.)

A kilencvenes évek elején, az egyik Casio márkaboltban beleszerettem a Casio-vdb-1000-be. Annyiszor mentem vissza megcsodálni, elkérni, nyomkodni, hogy egy idő után kidobtak :D Persze az elérhetetlen álom kategóriába számított, a fizetésem sokszorosába került, végül mikor összejött volna rá a pénz, már nem lehetett kapni. A touch-screen és a pixelgrafikus kijelző, főleg egy órában, akkoriban olyannyira hightech-nek számított, mint mondjuk ma egy mozgóképes 3D-s holokivetítő. Márha lenne ilyen.

Később rájöttem, hogy egyáltalán nincs szükségem karórára. Ha kellett az idő, akkor mindenhol találhattam valamit amin láthattam, megkérdeztem, vagy eleve nálam volt valami qwerty-s cucc, (månáger kalkulátor, ilyesmi) mostanában pl. telefon, tablet, vagy laptop. Ezeken ugye alap az óra.

Persze azért a mechanikusok közül egy Devon Trade 1, vagy ennek a steampunk változata tetszene, de sosem hordanám. A kettesből meg kihagyták a másodpercmutatást, így már ez sem jön be.

Okosóra eddig távolról egyáltalán nem fogott meg, közelről még nem láttam. Ha annyi lenne az órafunkciója, mint egy mai mobilnak a telefonálás, akkor érdekelhetne. Pl. navigáció, kilométerórával, egyéb sportolásra alkalmas dologgal, strapabíróan, értelmes áron stb...
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

erről a Nixie csöves óráról sosem hallottam még, de nagyon érdekes! Elég steampunkos :D

Pedig a bináris óra mellett ez a másik leggeekebb dolog amit karon hordani lehet.
Anno dolgoztam olyan gépen a nyomdában, amin ilyen –csak nagyobb– Nixie csöves kijelző mutatta a méretet.
Az óra most is kapható, viszont igencsak megkérik az árát: http://cathodecorner.com/
Meg itt: http://www.kinokone.fi/nixie.htm
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Ehh. Dupla.

Nekem utoljára bináris órám volt.
Ilyen, kék változatban

Mindig jót szórakoztam az embereken, akik nem értették, hogy tudom erről megmondani az időt :D

De még az órás sem tudta beállítani, amikor bevittem elem cserére! Pedig neki aztán mindenféle órához értenie kellene...

Én megörököltem nagyapámtól egy Roamer karórát.
Igaz, hogy javíttatni kellett, de most is szépen jár, és van egy f@sza órám. :)

Bezzeg az orosz "felszabadítók" hogy odavoltak értük néhány évtizede...

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Mutatja az időt a telefon, a laptop, a számítógép, a kültéri óra, a templomtorony, a sarki közértes kirakata... minek rakjak még karperecet magamra?

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Hmmm....Tegnap este lemerult a mobilom, nem volt jo erzes. Igaz, Kindle akkor is mutatta az idot, ha van oram, azon sem tudom felhivni azt a szemelyt, aki ma hazaszallitott autoval. De a musorfuzet alapjan belottem, mennyi ido is lehet :)
--
http://www.micros~1

Milyen mobil?

Samsung b2700

Valoszinuleg a 100+ SMS tett be neki. Finomitani kell a Nagioson (es az SMSkuldest kikapcoslni, ha szabira megyek)

Sajnos, ennek a dognek meg nem szabvanyos a csatlakozoja, hiaba volt Orfun tolto, nem tudtam radugni :(

Viszont az emberek rendesek voltak, ha kolcsonkertem egy telefont, hogy felhivjam a sofort, adtak egy hivasra. A Kindle meg az idot mutatta. Igaz, az sejtheto volt a Musorfuzetbol is :) Tovabbra sem latom ertelmet karoranak :)

--
http://www.micros~1

hordok karórát és sose veszem le, csak éjjel, nekem nem gond írni benne

sima órán sok éves van, okos órám a mostani álláspontom szerint sose lesz!

Valamelyik nap munkahelyen hagytam az órámat, akkor tűnt fel, mikor már pár sarokkal arrébb voltam és nem akartam visszamenni. Egészen másnap munkakezdésig komoly hiányérzetem volt, szóval hordok mert hiányzik ha nem. :)

Szombat hajnalban leállt az órám, így picit késve értem haza buliból (gyanússá vált, hogy még mindig csak 1 múlt pár perccel, de ez már 3 után volt :) ). Nem mai darab, a legutóbbi elemcsere alkalmával mondta az órás, hogy kérdéses, hogy legközelebb elindul-e. Szóval most áll... ennek ellenére itt van a csuklómon, mert reggel gépiesen felvettem. Néha még ránézek, hogy mennyi az idő, aztán borulok magamon. De nem raknám le :)


Ne kattints ide!