Idén ide megyek nyaralni:

 ( secretx | 2014. június 8., vasárnap - 10:47 )
Belföld
29% (131 szavazat)
Külföld
11% (51 szavazat)
Mindkettő
18% (82 szavazat)
Nem megyek nyaralni
38% (171 szavazat)
Egyéb, leírom.
3% (14 szavazat)
Összes szavazat: 449

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

(x) még nem tudom (hogy egyáltalán megyek-e nyaralni és ha igen, akkor hova)

--
trey @ gépház

+1

+1

Tavaly is hirtelen jött lehetőséggel jutottam le bratyómmal a Balcsira (egy estém volt megvenni a vonatjegyet) - idén nem tudom lesz-e ilyen a nemrég érkezett unokaöcsim miatt.

Most ki van nézve 1-2 fesztivál, de sajna nem vagyok annyira nagyon könnyen oldódó figura, pedig jó volna már egy asszonypajtásra is szert tenni... :)

-------------
*Ahol vagy, lègy ott*
"Nem."
- mondta a foton és interferált
Winben blogja

rapidrandi.hu

Ó. Nem érzem még én elég öregnek magam ehhez. :)

-------------
*Ahol vagy, lègy ott*
"Nem."
- mondta a foton és interferált
Winben blogja

Hidd el, gyorsan eltellik az az 5-10-sok év mikor már elég öregnek érzed magad hozzá.

Azt nem firtatom. A kezdeményezés is jópofa, de azért valljuk be derekasan - mit csinálnék én ott 22 évesen...? :)

-------------
*Ahol vagy, lègy ott*
"Nem."
- mondta a foton és interferált
Winben blogja

...mikor már _túl_ öregnek érzed magad hozzá.

--
"... the process of non thinking, called faith."

Nem csinálsz semmit, másokra figyelsz. Kezdetnek ez is jó.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

+1

Most már tudom. Módosítottam a szavazatom.

--
trey @ gépház

mi szamit belföldnek es külföldnek?
pl ha valaki külföldön el, es hazalatogat, az mi?

+1

--
The Net is indeed vast and infinite...
http://gablog.eu

+1

Kulfoldet jeloltem, mert az osszes szabadsagomat a Balatonon fogom tolteni.

+1
--
"A herceg én vagyok."

+1

Két hét szabadság, most töltöm. Aktív ház körüli meló, semmittevéssel kombinálva, bogrács, grill, stb... :)
Valahogy egy ideje hidegen hagy az ismeretlen világ felderítése, és az ismert helyekre sem vágyom vissza. Valahogy ez most jó így... :)
- - - - - - -
A nagy tudású uraknak felhívnám a figyelmét arra, hogy a Windows ugyan sok mindenre nagyon jó, de Linuxnak speciel nagyon szar. csfeco

Nyaralás? :) 12 évesen, 21 éve voltam Törökországban, azóta 2× hagytam el Debrecent. 1× Budapest állásügyben, 1× meg Erdély egy esküvő miatt. :)

es ez szerinted jo?

Ez a kérdés jutott nekem is eszembe...

Gondolom a vigyorgó smiley zavart meg, de nem szerettem volna itt rinyálni, hogy milyen igazságtalan az élet, vagy hogy milyen mélyről érkeztem/álltam fel. Van főállásom, ami arra elég, hogy van melegétel az asztalon, számomra ez az ami jó.

szerintem nagyon szomoru, ha ennyi a cel...

Ennyi a cél, számomra már ismeretlen az, hogy jövőkép. Már megtanultam túlnézni minden fájdalmon, meg azt is megtanultam, hogy egy rakás kudarc vagyok. Már öt évvel ezelőtt ilyeneket toltam ki magamból, mégsem jutottam egyről a kettőre. Szabadúszóként nem sikerült érvényesülnöm, és ezt sok éven keresztül képtelen voltam felismerni/belátni. Jelenleg főállásban távmunkás vagyok, a fizu annyi-amennyi, örülünk minden fillérnek. Lakás, kocsi, nyaralás nekem nem kell, kellően fáradt vagyok már ahhoz, hogy ilyen ábrándokat kergessek. Már megszoktam, hogy ha szeretnék valamit, akkor legalább 10 lehetetlen küldetést kell teljesítenem az életben hozzá, és még akkor sem biztos, hogy sikerrel járok :). A pc-m életkora már közel 8-10 éves, hónapok óta tervezem, hogy apránként rendbe szedem, ebből a tervből csak egy használt GeForce 6200-es valósult meg. A HDD már 2 éve néha kerreg, backup van, így legalább emiatt nem kell aggódnom minden pillanatban:). Ebben a hónapban úgy startoltunk a lányommal és az asszonykámmal, hogy betegek lettek, -20 000 Ft, ebből vehettem volna egy procit..., várom mi lesz a jövőhónap terítéke.

Na még is rinyáltam, de tudom, hogy sokakhoz képest én egy szerencsés ember vagyok és sikeres. :)

Nem vagy egyedül. Én most egyetemi fizetésből élek.. de mellette azért csinálok 1-2 projektet, ami remélem sikeres lesz és akkor már talán a mi családunk sem nem napról napra fog élni. És hidd el sokkal többen vannak rosszabb helyzetben, ahol már napi problémák vannak hitel, egyebeket miatt. Több rendszergazdát ismertem, akik gyakorlatilag a mindennapi betevő miatt könyörögtek állásért és elvállalták a legrosszabb munkákat is, ahol a főnök azt csinált velük amit akart. Persze azelőtt jó munkájuk volt, csak jött a válság és részlegek repültek.

Neked is, és az előtted szólónak is, szerintem a legkönyebb út megtanulni egy, a szoftverfejlesztéshez kapcsolódó szakmát, meg egy kicsit angolul (ha ezek még nem lennének meg), és beállni egy multihoz. Nem mondom, hogy a bent töltött 8 óra nagyon jó lesz, de a nap többi része legalább rendben van. (Szerencsére a válságnál kitett munkaerőt már jórészt visszaszívták a cégek, ahogy én látom.)

ugyan nem tudom, mivel foglalkozol, gondolom webfejlesztes, de szerintem itt az ideje dobbantani akkor, es nem belenyugodni a dolgokba. nem kell messzire menni, ott van Budapest, mar ott is jobbak a fizuk (en nagyon szerettem pesten lakni), vagy kulfold.

Én nagyon nem szerettem pesten élni, de én is sokan másokhoz "gazdasági menekült" vagyok borsodból. A kényszer nagyúr, így idővel megszoktam. Természetesen a pénz itt sokkal jobb, 2x - 4x de a hátrányokat sokan elfelejtik. Pl havonta 1x járunk haza, az ottani baráti kör teljesen szétszéledt (2001-ben jöttem fel) a nem közvetlen rokonokra pedig egyáltalán nem jut idő.

Szóval igen, jó a több pénz a kérdés az, hogy ad-e annyi pluszt mint amit veszít az ember a másik oldalon...

a legtobb baratom azota zurichbe koltozott ;-)

A kulfoldi munkahelyen ahol dolgozom azt szeretnek ha a dolgozok kipihennek magukat nyaron ezert ragaszkodnak hozza, hogy juliusban (4 het) szabadsagon legyel. Ha nem fer bele a fizetett szabidba akkor fizetes nelkulin leszel.
Nem panaszkodom. :)

ssh-val ....

ez jobb helyeken nem fer bele. ha szabin vagy, szabin vagy.

ez igaz. sajnos magyarországon kevés ilyen jobb hely van, tőlünk nyugatra viszont létező dolog.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

nem is otthon elek...

tudom és ezáltal tudom azt is, hogy miért írtad amit. de mástól is ezt hallom. ha szabin vagy, akkor szabin vagy. de ami kint normális, az valamiért itt nem.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

multkor beleptem a ceges levelezesbe, "azert csak ranezek alapon" (regi beidegzodesek, na..), erre latom, hogy beszelik, hogy mit lehetne tanulni a mostani leallasbol.. irtam a kolleganak, hogy WTF, erre visszairta, hogy "te nyaralsz, majd jovoheten megbeszeljuk ha visszajottel"

De ez sem igaz mindenhol. Svájcban dolgozó barátom hazajött 2 hétre, és együtt nyaraltunk egy rövidet. Hát elmondnása alapján legalább 3 napot dolgoznia kellett + telefonos ügyeletet tartania. Emellett még most vette ki a tavalyi szabijait. (mérnökként dolgozik)

Szarra dolgoztatják de elég jól keres (10K+ CHF), szóval ahogy észreveszem még most annyira nem is bánja.

mint mindenutt, itt is vannak gazabb helyek, de a tobbseg nem ilyen (de szemelyes tapasztalatom tobb helyrol itt kint nincs, nem hiszem, hogy a kozeljovoben valtanek...)

Finnorszag. De ez a fajta mentalitas egesz Skandinaviara jellemzo.

Tavaly jutott rá a keretből, idén a lakásban nyaralunk, és falat, ajtót festünk + miegymás. Aktív pihenést tervezünk. :-) A gyermekünk viszont megy nyaralni, szóval édeskettesben leszünk. 17 év házasságra ráfér egy kis frissítés. :-)

iden kimarad, 2 het mulva erkeznek a gyerekek, egy darabig minden idonket ok fogjak kitolteni. es ez igy van jol.

--
A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

a 80-as évek óta nem voltam nyaralni.
Tisztességes munkásember nem tud elmenni nyaralni. Se pénze, se ideje. Ha nem tisztességes, akkor talán... ebből következik, hogy bekaphatja mind, amelyik az elmúlt húsz évben nyaralni tudott...

Ez most szarkazmus volt, vagy mi?

Ha nem az volt, akkor is meg tudom érteni.

Én sem azt mondom, hogy elképzelhetetlen az olyan élethelyzet, hogy valaki nem tud elmenni nyaralni, de azért anyázni azokat, akik egy év gürizés után nagy nehezen összeszedik a családot, és elmennek nyaralni egyet a Balatonra, már kicsit erős.

Nem csak az a nyaralás, hogy valaki egy luxushajón mereszti a seggét. :)

Nem anyázott, csak azt mondta, hogy bekaphatja mind...

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

Én az elmúlt 20 évben voltam nyaralni, és kapjam be. Nem tudom megérteni. Most idézzem Lázárt cserébe?

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Biztos sok okod van a keserusegre, de a rosszindulatra semmi. Azon emebrek nagy tobbsege akik el tudtak /tudnak menni nyaralni, biztosan nem a te karodra tettek /teszik. Az pedig mar netto (es melyen teves) onigazolas, hogy ha neked valami nem sikerul, akkor mindenki, akinek sikerul csak tisztessegtelen lehet.

A magyarokkal az a baj úgy általában, hogy "akkor dögöljön meg inkább a szomszéd tehene is". Ez a hsz. is pont ezt mondja.

Arról, hogy valakinek sz@r az élet, nem feltétlen tehet minden más magyar, max. egy szűk kör. Így nem kell utálni mindenki mást, hanem csak azt, aki tehet a nyomorról. De a legtöbbször az egyén maga tehet róla - változatos okokból kifolyólag.

Ez szomorú. Én nem osztom ezt az elvet. Én örülök, ha egy dolgozó ember (végezzen bármilyen munkát, nem csak fizikait/szellemit - a megfelelő aláhúzandó) valamit elér. Mert akkor Neki jó. Ha nem érné el, nekem akkor sem lenne jobb, csak neki rosszabb. De engem szerencsére nem vigasztal más kudarca. Sokakat sajnos igen.

+1

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Szerintem ez a szomszéd tehene dögöljön meg dolog nem jellemző annyira. Legalábbis az én környezetemben nem.
Kicsit általánosit, de valahol mégis igaza van. Nemcsak neki. Szerintem azt sérelmezi teljes joggal, hogy vannak aki kemény munkával keresnek pénzt, míg jó páran kisebb munkával sokat. Ez valahol nem fair.
Nem azzal van baj, ha valaki többet keres, de akkor nagyobb munka is legyen mögötte. Persze nem így működik a világ, de a szomszéd tehenés dologról már jó lenne leszokni végre.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

#define nagyobb munka

Tudsz olyan foglalkozást mondani, amiből sok van az országban, és aránytalanul magas fizut kapnak? Nem, politikusból nincs sok, (és a politikusoknél sem a hivatalos fizetés a sok).

Cégvezetők? Általában őket szokták irigyelni. Láttál te közelről multi cégnél górét? Rosszabb időszakban simán összejön a harminc-negyven órányi TÚLÓRA egy héten, amúgy meg kétszáz másik ember munkájáért felelnek. Nem-reprezentatív felmérésem szerint a hajléktalanok után a C szintű vezetők között van a legtöbb alkoholista. Amúgy sokat keresnek, csak többségük korán hal. Totally worth it.

A munkának az értéke sok tényezőtől függ.

Pl. az egyik az, hogy mennyi hasznot hajt a megrendelőnek. A másik az, hogy hány olyan ember van, aki el tudja végezni. Stb.

Az, hogy egy munka "nagy", az csak egy a sok tényezőből.

Egy képesítést nem igénylő, bárki által elvégezhető és kevés profitot hozó nagy munkárt a piac kevesebbet fog adni, mint egy nagy hozzáértést igénylő, a világon csak egy maroknyi ember által elvégezhető, baromi sok pénzt hozó kis munkáért.

Azt hiszem, hogy ez nem azoknak a hibája, akik tanultak és gyakoroltak addig, amíg képesek lettek elvégezni a második munkát, még akkor sem, ha ez nem tetszik azoknak, akik csak az elsőhöz hasonló munkák közül válogathatnak.

+1
Viszont ha valakinek jo, az meg nem feltetlenul jelenti azt, hogy a masiknak rossz.

Ugye vágod hogy ez elég ócska volt? Most kapjam be, mert megdolgoztam a nyaralásomért, vagy mi?

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

szerintem te is siman elmehetsz ilyen helyekre, ha nyelveket beszelsz, akar meg kulfoldre is... takaritani :-)

--
"A politikat, gazdasagot es a tobbi felsorolt faszsagot leszarom, amig engem nem erint (nem erint)" (bviktor)

Haveromnak ugyan van egy informatikus diplomája, de se önbizalma, se gyakroltata a szakmában.
Magyarországon a Tescoban dolgozott eleinte raktárosként, később valami hasonló, de nagyobb felelősséggel járó munkakörben.
Semmire nem volt pénze.
Kiköltözött Angliába, minimális nyelvtudással. Raktáros. Pár hónap raktárosság után vett egy elég szép használt Volvo-t, hogy legyen mivel munkába járni, aztán kb. egy év letelte után Brazíliába ment nyaralni 3-4 hétre.
Annyira tetszett neki, hogy idén is megy (bár lehet, hogy idén csak 2 hétre, nem tudom).

Takarítással is megkeresne ugyanannyit, mint most.

Szerintem Darwin díjas.

Mitől? Szerintem épphogy életképes. Attól, hogy van egy diplomája, még nem feltétlenül alkalmas arra a szakmára, amiről papírja van. Megtalálta azt a munkát, amiből meg tud élni.
A Darwin díjas az olyan, mint én. :D
(nincs hova továbblépni, de a főnökét elküldi a jó édes anyukájába, mert nem tetszik valami :DDD)

Az embernek arra van pénze és ideje, amire akarja, hogy legyen. Persze, néha ezért tenni kell valamit, nem csak a többieket szidni, amiért tettek valamit érte.

Arról nem beszélve, hogy nem csak drágán lehet kirándulni: tavaly például pár ismerőssel körbebicikliztük a Balatont (jó, én csak a harmadánál csatlakoztam), összes extra költség a kemping volt, illetve itt-ott vettünk estére egy kis bort fröccsözni. Enni ugye egyébként is kellett volna. 4 nap alatt nagyon kényelmes túratempóval körbejárható a Balaton.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

A hup lézerjanija?
(tudom, hogy bizonyos körökben nehéz felfogni, de rengetegen élnek ebben az országban, akiknek még egy családi vonatozás a Balatonhoz és vissza, elviselhetetlen plusz kiadást jelent)

ui: a gyengébbek kedvéért jelzem, hogy messze nem értek egyet a metaakárki beszólásával, de ez a mindent el lehet érni, csak akarat kérdése című hazugság...

Képzeld, én is láttam szegény embert, aki esetén ötletem sincs, hogy hogy élt meg annyi pénzből, ahogy. Aztán valahogy még is meg tudta oldani magának, hogy néha-néha kikapcsolódjon.

Szóval de, az, hogy az ember találjon magának valami kikapcsolódást (lehet az akár egy túra valami közeli helyen), az elsősorban akarat kérdése.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Csak te nem ezt mondtad az imént.
Egyébként emlékeim szerint már többször bizonyítottad, hogy fogalmad sincs, milyen úgy általában, amikor egy ember, pláne egy család, anyagilag nagy szarban van. És itt nem egyes kivételekről beszélek, hanem az átlag lehetőségeiről.
(kirándulást meg ne keverd a nyaralással!)

Igen, jól látod, szerencsére sosem adott meg az, hogy valóban nagy szarban legyek, ettől függetlenül nem fosom a pénzt ugyanúgy be kell osztanom nekem is.

Hogy mégis miért mondom mégis ezt? Több ismerősöm is van, aki tőlem sokkal rosszabb anyagi helyzetből indult, köztük van olyan, aki azóta egy kb. 10-15 fős vállalkozást vezet jelenleg, amit kb. a semmiből hozott létre. (Értsd: nem volt banki kölcsön, nem volt szülői támogatás, stb.). És olyan is volt, aki az egyetem mellett dolgozva az anyjának adott haza pénzt, mert nem volt mit enni, miközben kb. minimálbérből élt ő is. Persze, ő nem ment luxusnyaralásra, de egy kis pihenés valahogy neki is belefért.

Csak őket nem hallottam úgy nyafogni folyton, mint ahogy te teszed itt.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nekem meg rengeteg ismerősöm van, akiknek semmi esélyük kikapaszkodni a szarból.
És nem "nyafogok" (amíg van mit ennem és van fedél a fejem fölött, addig okom sincs rá), csak elvárnék némi empátiát, ami a jól élők többségéből akkor veszett ki, amint kicsit jobban kezdtek menni a dolgaik.
Más kérdés, hogy tőled kb. annyira lehet ilyet elvárni, mint "... annyit is ér" lézer janitól.

Mar kifejtettem: ha valaki csak a kifogasokat keresi, az ne varjon tolem empatiat. Te pedig mar nem egy topicban nagyon szepen bebizonyitottad, hogy nagyon jol tudsz kifogasokat hozni arra, hogy valamit miert ne kelljen megcsinalni.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Okoskodni tudsz. Fogalmad sincs, hogy ki milyen szinten van és mik a lehetőségeik. Nem minden az elvárásokról szólnak.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

"Okoskodni tudsz."

Most azért megnéztem többször is, hogy valóban te írtad-e a hozzászólást.

"Fogalmad sincs, hogy ki milyen szinten van és mik a lehetőségeik. "

Tény, hogy nem ismerem mind a 7Mrd ember pontos hátterét, de azért van egy pár ismerősöm, akinek igen és látom, hogy honnan hova jutottak el. Meg azt is, hogy ehhez mit tettek.

"Nem minden az elvárásokról szólnak."

Ki beszélt itt elvárásokról? Csupán annyit jegyeztem meg, hogy ne azon menjen a picsogás, hogy jajdeszarnekem, hanem azon, hogy ezt meg azt próbáltam, ebből ez meg az így jött be, hogyan tovább.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ostoba.

A meglátásodat ne keverd a valósággal. Szubjektív véleményeket én is tudnék mondani. Tökmindegy, hogy mit látsz, az csak szelete a teljeségnek.

Bocsi, elírtam. Szóval nem mindig a kifogásokról szól a dolog. Sok embert meg tud rekeszteni a kifogásokhoz való ragaszkodás, ugye ki milyen szinten van. Bár hogy mi nevezhető kifogásnak, az is lehet szubjektív. Lehet erkölcstől kezdve bármi, ami miatt nem fog mindenbe belemenni.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

Nem kifogásokat keresek, te agyatlan idióta, csak próbálom megértetni azzal a bezápult, csökött agyhelyettesítőddel, hogy nem megy mindenkinek úgy, hogy csak akarni kell, mert kismillió körülmény befolyásolhatja, hogy kinek, mi, hogyan sikerül.
Nekem speciel semmi okom panaszra, hogy képtelen vagy felfogni, nem magamról beszélek, mindössze a valós világban élek, nem a magadfajta, nagyképű alakok álomvilágában.
Én látom azt is, hogy az átlag ember, pláne külső segítség nélkül, nem képes kimászni a bajból.
Te is csak addig pofázol ilyen magas lóról, míg egy "jól sikerült" válás után az utcán nem találod magadat 50 évesen egy fillér és állás nélkül. Ha egyszer így jársz, szerintem te fogsz a leghangosabban óbégatni, hogy milyen igazságtalan az élet.

Jó, persze, én vagyok az agyatlan idióta, mert nem tudok együttérezni azokkal, akiknek megvan a lehetősége, de csak nyafognak. Pl. ott volt a múltkori - talán - bthomykas topic, ahol a Windowsról meg az Officeről ment a rinya és a hitvita, hogy ki miért nem akarja megoldani a házi feladatát, mikor fel lett sorolva vagy 8 féle megoldás, hogy hogyan ne kelljen Windowst/Officet venni. Mert az, hogy valaki elmenjen könyvtárba, hogy ott tanuljon, ha máshol nem tud, az nem akaraterő kérdése.

Ilyen szintű rinyálástól ment az egész, nem onnan, hogy valakit kibasztak az utcára.

"az utcán nem találod magadat 50 évesen egy fillér és állás nélkül."

Jó, majd ha ilyen lesz, jövök hozzád nyafogni. De az is lehet, hogy ha ilyen lesz, majd megpróbálom megoldani valahogy és nem a kifogásokat keresni.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

+1

akkor vedd elő

toplel
amúgy má' vártam

KB olyan a hozza allasod mint az egyik munkatarsamnak. Ki nala jobban el biztos csal,lop. Tobbszor mondtuk neki, ha tesz erte valamit akkor neki is jobb lenne. Tenni nagyon nem szeretne csak sirni meg hetvegen a haverrokkal ...

+1 :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Tisztességes munkásember el tud menni nyaralni. A hülye munkásember nem tud elmenni nyaralni.

Ave, Saabi.

Nem, csak amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.

Ave, Saabi.

Kapja be a fogaskerék, az!

.

hát. örüjön neki, akinek van ilyesmire lehetősége. :)

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Idén 2 hét Olaszország, rám fér, évek óta nem voltam nyaralni.

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Nyáron Olaszországba? Két hétre? Meg akarsz főlni? :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Megoldjuk, ha gond van: http://goo.gl/ihlZWx

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Kep alapjan jol nez ki. :) Anno szuleimmel voltam meg kiskoromban egyszer Olaszorszagban, igaz, mi az ellenkezo oldalon, mi ott egy nappal hamarabb hazajottunk, mert nem birtuk a meleget. Igaz, akkor meg az itthoni atlaghomerseklet nyaron joval alacsonyabb volt. Viszont ott a viz nem nezett ki ilyen szepen. (Ellenben Dalmaciaban a part menten vegig gyonyoru szine van az Adrianak -- most voltunk egy koruton ismerosokkel.)

Tavaly februarban viszont Romaban voltunk (az elobb emlitett tarsasagbol nehanyan), mert olcso volt a repjegy es egy hosszu hetvegere kineztunk, ott viszont nagyon nem bantuk meg, hogy februar elejen mentunk. Mar akkor is eleg jo ido volt nappal, plusz joval kevesebb turista is volt.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

termeszetesen csakis belfold, azon belul is a kupondiszkont spammer valamelyik szemeteben tukmalt szalloda, esetleg valamelyik zalai, spammel fertozott szalloda, vagy valamelyik masik spammer bunozo szalloda :-)

--
"A politikat, gazdasagot es a tobbi felsorolt faszsagot leszarom, amig engem nem erint (nem erint)" (bviktor)

Vendégházam van, jól jönne egy kis plusz forgalom.
Hová küldhetem a spameket és mennyit szeretnél? ;)
--
http://csuhai.hu

jól jönne egy kis plusz forgalom.

majd ra route-oljuk a ddos traffikot ;-)

--
"A politikat, gazdasagot es a tobbi felsorolt faszsagot leszarom, amig engem nem erint (nem erint)" (bviktor)

Offline hely, nincs internet bekötve. A T-mobile gprs-én meg dosolhatsz nyugodtan, érdemi változást szolgáltatás minőségében nem fog észrevenni senki;)

(Mondjuk a másik kettőnél EDGE van. Dejó.)

Viszont net helyett cserébe van nyugi, szép környezet, jó bor és pálinka!

--
http://csuhai.hu

Nekünk a szabadság már évek óta egy belföldi biciklitúra. El se tudnám képzelni, hogy elmenjek egy tengerparti üdülőhelyre, ahol semmit sem csinálok (na jó, azért elképzelni el tudom, de ahhoz kéne valami jó tevékenységet találni ott is).

A cégnél úgyis kötelező két hetet egyfolytában kivenni (aki nem teszi meg, felelősségre vonják), ezalatt még távolról sem szabad bejelentkezni, így a zavartalan pihenés biztosított :)

kulfoldrol kulfoldre

"Nem megyek nyaralni", de mar voltam februarban. :)

Aki vidéki életre is berendezkedik, az otthon is nagyon jól tudja magát érezni. Az ember szabadon vehet le gyümölcsöt a fáról, hallja a madarak csicsergését, törödik a tyúkokkal, kutyával, az utóbbival játszik is. Az ember egyszerűen jól érzi magát.
A nyaralás nem ilyen. Nem adja meg azt a nyugalmat, ami otthon van szinte egész évben. Az ember elver akár nagyon sok pénzt is néhány napos valamiért. Vagy akkora hűhót kavar miatta.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

egy városinak lehet a vidéken való tartózkodás is nyaralás, egy vidékinek pedig fordítva. a hangsúly a környezetváltozáson van. egyébként akinél teljes nyugalom van otthon egész évben, annak nem biztos, hogy szüksége van nyaralásra. a tengerparti nyaralás általában a stresszes mindennapokból való menekülésre szolgál, és igenis nagy mértékű kikapcsolódást biztosít :)

Az én tapasztalatom az, hogy ha a vidéki elfárad, a munka közben megállhat, élvezheti a természetet. Aki ezt csinálja, az nem vágyik úgy komolyabb kikapcsolódásra, mint városi, mert apránként pihen és nem egyszerre akarja az egészet letudni. Persze nem mindenki ilyen és itt is jó pl a pünkösdi fesztivál, hogy egy példát kiragadjak.
Nem véletlen vannak a városokban is parkok, bár ez azért mégsem olyan, mint vidéken. Szerintem a városi élet túlságosan stresszes, amit nagy nyaralásokban próbálják levezetni.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

Ahaahaahhaahaaa.... Nem. Es nem minden vidéki a földeken dolgozik. Na meg olyan szüretet nem láttam meg otthon, ami ne valami stresszelessel kezdődött, pl. hogy nem adta-e meg magát megint a csettegő, ha igen, szerelőt hivni, utanfutoval kivinni a ládákat, stb.

Es azert nem lehet olyan ráérősen csinálni azt, kulonben sosm végez az ember.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Érdekes, nekünk nem nagyon volt gondunk szüreteléskor és ez egyébként sem ritka. Mármint hogy nincs gond. Nyilván egy kezdő esetén jobban jellemzőbb a váratlan problémák megjelenése, egy tapasztaltabb viszont sokkal felkészültebb. Szóval én nem írnám le a vidéki életet.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

Ritka pillanatok egyike, de +1. :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

nem tudom, en inkabb a nepi bolcsesseg/beszaradt sztereotipiak koze sorolnam valahova. Amennyire erzekelem, ezek a nezetek meglehetosen nepszeruek pl falun.
Te probaltad-e?

Nyavalyaba, felrenyeltem a paradicsomot :(

--
http://www.micros~1

(A "vidéken" az gondolom nem Debrecent, vagy Győrt jelenti)

Amikor elballag pár hátizsákos túrázó az utcában, akkor te is motyogod magadban a kertedet kapálva, hogy "nincs ezeknek semmi dóóga"?

--
"... the process of non thinking, called faith."

> Az ember elver akár nagyon sok pénzt is néhány napos valamiért.

És ez az a prekoncepció, amit ki kéne verni az emberek fejéből, mert csak rossz útra térít. A nyaralás nem az, amikor sok pénzt költesz a semmire. Az a pénzszórás.

Kb. ingyen is lehet nyaralni.

Ezért írtam bele az "akár" szót. Különbözőek vagyunk. Én azt látom, hogy sokaknak elég nagy igényeik vannak ahhoz, hogy jól érezzék magukat.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

Ez a "törődik a tyúkokkal" dolog nem tesz jót a vidék amúgy sem jó imázsának. :)

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Nem a divatbuziknak szól, akiknek semmi sem tetszik, ami nem mű dolog és színes, szagos.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

+1, én annyira elvagyok itthon, hogy egy hét után sem unom. El tudom magam foglalni akármeddig.

ez most komoly? egy IT-s portálon, ami elvileg az egyik legjövedelmezőbb szektor - csupán az emberek 10% nyaral külföldön? tényleg ennyire rossz a helyzet Magyarországon?

Miért kéne hogy összefüggés legyen a kettő között? Azért mert valakinek jó a fizetése attól függetlenül lehet hogy nem szeret külföldre menni.

Egyrészt attól, hogy IT-s portál, elég sok nem IT-s is van, másrészt az is megy külföldre, aki a "mindkettő" opciót jelölte, úgy meg már 26.6%
---------------------------
���������������������������

elsiklott a figyelmem felett ez az opció. így már nem is olyan vészes az arány.

Az elmúlt tizenkét hónapban pont tizenkétszer repültem ideoda csak üzleti céllal (de mellette bőven volt idő várost nézni). Július közepén hazarepülök osztálytalálkozni, hogy utána rohanjak vissza Londonba szálakat mozgatni mert július végén Kaliforniában kell auditálnom. Hogy utána augusztus elején repüljek vissza egy Pesti esküvőre tanúzni.

Néhány hete elmentünk hosszú hétvégére Amszterdamba, nem hozta az elvárt pihenést mert a hotelban a pezsgőfürdő bekapcsolás után telefosta a kádat az előző lakók szőreivel és egyéb érdekes dolgokkal. Így nekem a nyaralás idén egy olyan hét lesz augusztus közepén amikor végre itthon tudok ülni a seggemen és csak párom szülei jönnek Londont nézni. Aztán meg ISC2 konferencia Atlantában és újra indulhat a jetlag.

Amíg Magyarországon dolgoztam, évi egyszer-kétszer autóztunk le a nagyi régi házába a horvát partra pár hétre. Meg néha elmentünk Bécsbe és pár közeli nagyvárosba. Visszagondolva, nem volt rossz annak a nyugalma sem.

Panaszkodsz vagy dicsekszel? ;)

Igen. ;)

Picit nagyobb itt a pörgés mint három éve a kiköltözés előtt gondoltam volna, de végülis most vagyunk gyerekek, most lehet ezt csinálni.

Néha viszont elgondolkodom hogy vissza kéne térnem a gyökereimhez almát termeszteni. Napi 4-5 óra traktorozás a fák között kb ugyanannyira teszi tönkre az ember lábát mint egy 11 órás London-San Francisco ücsörgés. Viszont előbbinél látod a munka gyümölcsét (érted, hehe, gyümölcsét, najó, leülök inkább).

Látom, hiányzik a Concorde :)

A cég arról próbál meggyőzni hogy ezek az utak jóval egyszerűbbek lennének ha átköltöznénk a víz másik oldalára, ami megfelezné az utazási időmet mindenhova. De akkor meg a család lesz messze, meg valahogy Londont is megszerettük. Sehogysejó, deazért mégisjó. :)

A konkord viszont jó lenne, szoktam nézegetni Heathrow-n az ott parkolót, kár értük.

Hogy jon ossze a 11ora London-SF? En tobbszor szenvedtem vegig egy London-Austin-i utat es kemeny 14ora volt(Plusz Dallasban atszallas igy kerekedik 16ra), az meg a nyugati part.

Repülni tudni kell! :)

Van LHR-SFO közvetlen járat, igyekszem a Virginnel menni mert ott többnyire összejön egy upgrade nagyobb fotelra az meg hasznos a visszaúti alvás(i próbálkozás)nál. Ha jó kedve van a pilótának 10 óra alatt is lehajtja visszafelé, de a turbót nem mindig tudják rugalmasan kezelni a célállomáson. Egy hónapja bő fél órát ültünk Bostonban kapura várva mert 45 perccel előbb érkeztünk a vártnál. (Igaz, volt egy szerencsétlen nevű utastársunk akit előre kellett engedni a biztonságiakhoz a kikötés előtt, esélyes hogy miatta sietett a kapitány mert tudta mi jár neki-vele az út végén.)

Függ, hogy kinek mennyi ideje van és mire vágyik.
Egyébként a legjövedelmezőbb talán a politikai pálya.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

Figyu, én a fizum 20%át élből, több pénzügyi termékbe takaritom meg, a maradékból meg élek meg minimálisan szórakozok. Idén kivétel, de amúgy azért nem megyek nyaralni, mert az anyagi függetlenséget és biztonságot fontosabbnak tartom.
Ezzel valószinüleg sokan vannak még igy, hiába magasabb a jövedelem, nem kell rögtön elszórni.

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

+1
Százalékban még nem számoltam, de egy része nekem is megtakarításra megy. Részben lakásra (egy F betűsbe), másrészt egy nyugdíj jellegűbe is megy. Sajnos állami nyugdíjban jelenleg nem bízom meg.

"Ezzel valószinüleg sokan vannak még igy, hiába magasabb a jövedelem, nem kell rögtön elszórni."

Egyetértek, hogy nem kell elszórni, de a nyaralásnak azért vannak pozitív hatásai a munkabírásra, egészségre, stb. Tehát az is legalább olyan befektetés egy dolgozó embernél, mint a gyógyszerre és orvosra jövőre félretett pénz.

Igen, de akinek reagáltam, felháborodott, hogy a sok miller IT-s miért nem nyaral _külföldön_ (ami egyértelműen drágább mint itthon).

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Nem egyértelműen drágább.

--
"In a cult, there is a person at the top who knows it's a scam. In a religion, that person is dead."

2 hét van még a felmondási időmből, 20.-tól új helyen kezdek.
Talán ősszel, és talán osztrák Alpok (vagy belföld).

Utoljára 2006-ban voltunk a családdal 3 napra Pesten. Állatkert, Visegrád.

Idén Sárospatak megyünk a VII. Tündértánc táborba. Július 7-től 13-ig. Az egész család várja már.

--
-- GKPortál Blog
Tégy Jót!
Legyen neked is Dropbox tárhelyed! :)

Na az allatkertet mi is nagyon szeretjuk!

Minden alkalommal, amikor otthon vagyunk oda ki szoktunk menni, mert nagyon szep es jol karban tartott.
Tisztan latszik hogy szerencsere ott vissza van forgatva a penz es torodnek vele es szeretik.
No meg persze az egesz csalad imadja az allatokat, az asszony ezert tart engem is. :)

Ha sikerul hazajutni ebben az evben, akkor oda biztosan megyunk + a Szechenyi furdot tervezem. (ezt is mar vagy 15+ eve)
Meg nagyon szeretek autozni az Erzsebet hidon Pest-rol Buda-ra es vissza... No meg az alagut es kornyeke.

OMG de hianyzik is a szep hazank b@sszus!!!

Szovul kulfoldrol-haza, ha sikerul.

Amugy az elmult 17 evben az ossz nyaralasom nekunk is annyi volt hogy innen(Angliabol) haza 3x, elotte kb soha sehova mert nem volt ra penzunk. (most se nagyon van, de meg mindig tobb mint otthon, 3 gyerkoc az komoly koltsegvetes)

Állatkert: ha tehetitek, érdemes olyankor menni, amikor etetési idő van, feltéve, hogy még létezik ilyesmi.
Amikor utoljára ott jártam, néhány állatnál a látogatók is etethettek. A kedvenceim az édesszájú papagájok voltak. (almát kapnak ebédre és bárkit megszállnak érte, ha már elég éhesek :)) )

Ezt sajna nem vagom, hogy mikor es hogy van-e meg ilyen.
Amugy mi mindig vettunk eledelt, amit ott lehet kapni es azzal etettuk oket.

Munkahelyre, illetve szerver szobába :D

A szerverszoba a nyári dögmelegben jó tud lenni.

-Nem szeretem a nyarat(vagyis a dög meleget)
-max pár nap szabi nyáron
-tavasz ill. ősz hosszabb szabira mindig jobb választás(NEKEM)

Nem megyek, inkább veszek az árából egy használt sportkocsit.
--
ne terelj

Tervezzük Korfut autóval meglátogatni, a már bejáratott úton és szálláson. Mivel családostul megyünk 4-en, ezért repülő kizárva az ár miatt. Kocsival 1 tankolással leérünk+autópálya és komp díj. A szállás 25EUR/éjszaka az egész családnak. Nem túrista hely, nincs nyüzsi. A tengerpart kék zászlós, ami kb. 200m-re van a szállástól. Éttermeseket,boltosokat, parton dolgozókat ismerjük. Ajánlani tudom.
Ezen kívül belföldön hipp-hopp hétvégék, ha engedi a családi költségvetés (nem wellness), pl: nyíregyházi állatkert,Eger,Sümegi vár,stb.

--
r@g3
jáTék0s l1NuX [http://www.youtube.com/user/gerig0d]>

Szoval ahogy mar masok is emlitettek kulfoldrol-haza.
Persze ez fugg attol hogy talalunk-e olyan megoldast, ahol lehetne lakni kb 2 hetig.

Ahogy a "normal" szallodakat neztem a neten, sajna nem biztos hogy bele fog ferni a keretbe.
Csak a benzin + komp kb £500+ es erre jon ra a 2 het kaja+benzin+koltes ami nem keves.

Szoval ezuton erdeklodnek hogy tud-e valaki otthon olcso panziot BP-n vagy vonzaskorzeteben?
Vagy barmilyen mas megoldas erdekelne, ahol lehetne lakni 2 hetig.

- Nyaralo ami nem hasznalt vagy hetvegi haz ami lakhato stb-stb...

Augusztus 4-tol kellene 2 hetre.

Ha megyunk akkor autoval megyunk, igy tudnek vinni cuccot ebay-rol/Amazon-rol mivel van hely az autoban. (persze nem 2x4Unit-os cluster + 1 full rack :) )
Pl.: Emlekszem hogy a Thomas kollega http://hup.hu/user/16886 emlitette regebben amikor egyutt dolgoztunk, hogy HP mikroszervert vitt haza vkinek mert innen olcsobb volt mint otthonrol. (persze ez nem meglepo alapbol az afa itt 20% nem 25%)

Szoval ha valakinek van otlete, akkor legyen szives privatban megkeresni, koszonet elore is!

Repülő nem olcsóbb ennél?

Augusztus amugy is gazos repjegy ar teren, de alapbol is £180 alatt meg nem nagyon lattam jegyet. (£180 x 5)
Erre meg rajon a repteri kiutazas, ami ugyan csak £30 fejenkent.

Plusz ha megerkezunk haza, akkor nem tudnank mozdulni sehova sem auto nelkul.
Gyerekeknek a jegy a repulon amugy ugyan annyi mint felnottnek.

Szoval azt kell hogy mondjam hogy sokkal dragabb repulovel, mint autoval.
Mondjuk szo se rola hogy nagyon faraszto atutazni fel europan, de en szeretek vezetni, foleg a nemeteknel.

Mennyire publikus hogy melyik országban dolgozol? Font alapján Anglia lehetséges.

Igen Angliaban, Londonban.

Amugy egyre tobb a magyar itt kint.
Mi egy kulvarosi reszen elunk es a helyi szupermarketben, gyakorlatilag 2-3 hetente hallok magyarokat mostanaban.
Ez csak az elmult 2 evben lett igy, elotte gyakorlatilag soha nem volt senki.
1 Suzuki Vagon R+-os oreg holgyet lattunk evek ota itt Bexleyheatben, de azon kivul senkit.

Gondolom hogy ez a rohamos menekules a politikanak, meg a valsagnak koszonheto.

A mult heten a felesegem elvitte a kozepso gyerkocot a helyi szemeszetre, ami egy maganceg es szemesz holgy magyar volt.
Legutobb amikor a kivizsgalason voltam egy belvarosi korhazban, ott a doki volt magyar.
A felesegem meg konkretan nover egy masik korhazban... Ja es O is magyar. :)

Szoval sokan vagyunk, es ez meg csak a kezdet. (szerintem)
Gyakorlatilag 56-ban nem mentek el otthonrol ennyien, pedig akkor az oroszok lottek minket.

Amugy ahol a Tamassal meloztam, most lehet hogy keresnek embert IT support-ra.
2 hete voltam bent es akkor ment el egy emberke, utolso elotti napjat huzta. http://www.coreix.net/aboutus/careers

Ha kell elmondom hogy mi a felveteli procedura, es hogy milyen a melo.
A penz gyenge, viszont nagyon jo ugrodeszka, mert elso helyet nagyon nehez talalni...(nekem legalabb is az volt)

Honnan repülnél és hova? És mivel?

Most eszembe juttattad, hogy kell mennem Londonból Pestre augusztusban, és gyorsan vettem is jegyet. 107 font volt (oda-vissza).

Ez most tényleg nem jó ár, de jellemzően ha az ember előre gondolkozik, nem úgy, mint most én, akkor olyan 15-35 font körül lehet találni irányonként jegyet.

Hm en sajnos errol a £20 koruli jegyekrol meg csak hallottam, de soha nem lattam.
Persze ez meg nem jelenti azt hogy nincsenek feher hollok is, de sajna meg azt sem lattam soha... ;)

Szerverszoba opció lemaradt :D

Ha a balaton körbetekerése pár nap alatt, nyaralásnak számit akkor belföld :>

Fedora 20, Thinkpad x220

Magyarorszagon elek, nyaralni hazamegyek Erdelybe :-)

("kulfold"-re szavaztam)

Nekem mindegyik "külföld", 1 hét Mallorca és 1 hét Magyarország.

Mint minden evben: Sziget. Nem tudom, ez belfold vagy kulfold, helyileg belfold, a lakossagot nezve kulfold.

Nevezheto nyaralasnak (en annak tekintem), de mar eleg unalmas. Jobb otletem es penzem viszont nincs.

--
http://www.micros~1

1 het Praga/Csehorszag.
Sorozes, jo kajak, nezelodnivalok stb.

Ugyanennyibe kerul es baromi jo (en tavaly nem koltottem ra 70E ft-nal tobbet). Iden lesz a harmadik ev, hogy megyek.

Asse rossz. Csak en alt. a Szigeten gyujtom ossze a kovetkezo evre valo hallgatnivalo zeneket :)
Az ember ilyen oregen mar konzervativ: nem valtoztat a szokasain. Olyan a Sziget, mint egy sokeves hazassag: amilyen izgalmas volt az elejen, most mar kisse unalmas, de kiszamithato. Ujdonsag nem nagyon van benne, cserebe negativ meglepetes se igen.

(Es gond eseten konnyen be tudok menni a melohelyre/ugyfelhez/szerverterembe...)

Igazabol mar tobb eve gondolkodok, hogy valami mast kellene, de akkor meg sajnalnam, hogy nem vagyok ott.

--
http://www.micros~1

"es penzem viszont nincs."

Tavaly annyiba került, mint egy komplett nyaralás, ennyire lementek a jegyárak? :)

Igen, ez nekem is eszembe jutott :) Pár éve voltam Hegyalján, a komplett kiruccanás nem került annyiba, mint most a Sziget hetibérlet, pedig nem spórolósan mentem. Vagy említhetném pl. a mostani Dalmát körutazásomat, az is kb. annyiból jött ki.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Jöhetnek még fesztiválok, amire szerintetek érdemes elmenni.
Érdekes, hogy így 30 felett jöttem rá, hogy ez eddig kimaradt az életemből. :)

Én akkor jöttem rá, hogy jobb lett volna ha örökre kimarad az életemből ;)
(Azóta "élvezem" ingyen, minden évben. :( )

Speciel nekem a Fishing on Orfu meg a Sziget a maniam.

20+ eve meg a Csorge-to volt (amit iden megrendeznek, de semmikeppen sem megyek el ra, maradjon csak szep emlek)

Masnak meg mas jon be, szinte minden hetvegen van valami fesztival valahol. Kisebb-nagyobb, erdekesebb, unalmasabb. Sztem mindenki megtalalja a szamara megfelelot.

Sziget az unikum volt jopar evig, mert nemcsak zene, hanem egy nagy vurstli volt. barmerre mentel, mindig volt valami, anno halgathattal mindenfele eloadast (mar jopar eve megszunt), jatszhattal logikai jatekokat, sportolhattal, este meg a koncertek. Szoval en szerettem. Ma mar nem ilyen teljesen, de elmegy.

De ugyanigy megvannak a "folyamatosan nyomjuk a zenet"-fesztivalok is, valakinek meg az jon be.
Valaszd ki a szimpatikust

(Voltam en anno a '90-es evek elejen decemberben is egy tobbnapos fesztivalon, ma sem ertem, hogyan es hol aludtunk ott :) de valahoyg csak sikerult. Na, az ilyet ma mar messze kihagyom)

--
http://www.micros~1

Ja, ize, valogass. Ezt az elobb elfelejtettem linkelni

http://www.port.hu/fesztival/pls/fe/festival.index2

--
http://www.micros~1

lehet szerkeszteni hozzaszolast.

Nem tudom, evek ota felaruval megyek. 40e most.
7 nap, 40e. Van ennyiert camping? (20+ eve voltam kempingben, szoval nem tudom az arakat)
Bent meg: kajat lehet venni kint is, vizcsap van bent, neha egy sor is belefer.

--
http://www.micros~1

Nem tudom, evek ota felaruval megyek. 40e most.
7 nap, 40e. Van ennyiert camping? (20+ eve voltam kempingben, szoval nem tudom az arakat)
Bent meg: kajat lehet venni kint is, vizcsap van bent, neha egy sor is belefer.

--
http://www.micros~1

Eszembe nem jutna Szigetezni, sem akkor amikor vidéken éltem, sem most hogy a fővárosban. 2 embernek bőven 100.000 ft felett van a bérlet. Hát köszi. :)

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Le kell szokni a cigirol meg beiratkozni vmi fosulira :)

--
http://www.micros~1

Ha szeretnéd leirom mennyit keresek. :)
szerk.: http://hup.hu/szavazasok/20140608/iden_ide_megyek_nyaralni#comment-1744043

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

én most csak akkor megyek nyaralni, ha összejön egy csapat, akik beférnek egy mikrobuszba. Kajakokat fel a tetőre, aztán Adria, Égei-tenger vagy Elba 7-10 napra. Semmi hotel, kemping is alig, alvás a kajakok mellett..
Gondolom itt senki sem kajakozik, bár mérget nem vennék rá.

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---