Milyen típusú fülhallgatót használsz?

Címkék

Hagyományos (earbuds,"szivacsos").
45% (219 szavazat)
Hallójáratos (in-ear, "agybadugós").
34% (165 szavazat)
Nem használok fülhallgatót.
15% (76 szavazat)
Egyéb, leírom.
6% (31 szavazat)
Összes szavazat: 491

Hozzászólások

Hagyományos, nem szivacsos.

--
trey @ gépház

Való igaz, beleírhattam volna. Nem voltam elég körültekintő. Az egyéb,leírom részt is trey rakta be, mert az sem jutott eszembe. Ez az első szavazásom ami kikerült, viszont sokat láttam már úgyhogy ez sem mentség. Igazából fülhallgatót akarok venni, a hagyományos és a hallójáratos füles között vacilálok, önérdekből a saját döntésem meghozatalának könnyebbítése érdekében vetettem fel a témát. Szíves elnézésedet kérem a pontatlanságért.

Eredetileg szivacsos volt, de elöregedett a szivacs, így szivacsnélkülivé avanzsált elő. Amúgy teljesen fapados, annyi extrát tud, hogy van hangerő-poti. Legközelebb olyat veszek, amin a mikit is ki lehet kapcsolni. Mindemellett évek óta megvan, már forrasztgatnom is kellett, de még használható. A következő talán minőségibb is lesz: mármint ami a hangminőséget illeti. Érdekes módon egy 1998-as évjáratú Sound Blaster 128-as hangkártyát használok, szerintem nagyon jó a céljaimra. Talán a legöregebb HW a gépemben.

Egyéb: mindkettő. Utcán hallójáratos, otthon hagyományos.

A "szivacsos" az alapvetoen ketfele fullencset takar. Az egyik a siman csak szivacsos, nem teljes fulet befedo gagyi cucc, na azt nem szeretem, es van az, ami szivacsos, de korben van rajta egy bor(szeru muanyag) keret, amitol jobban szigeteli a fulet, es nagy reszben vagy egeszben be is fedi azt. Na, nekem olyan van.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Hat en sajna egyiket se tudom hordani, mert be vannak szukulve a hallojarataim, es emiatt egyik sem ul meg stabilan a fulemben. Ha acsorgok, semmi gond, de lepek otot, es mindket fulembol kiesik a cucc.

Meg az in-ear cucc birta legtovabb, ott az volt a gond, hogy a gumiboritast allandoan elhagytam, illetve a bal fulembol az is allandoan kijatszotta magat, ugyhogy mindent monoba hallgattam.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

megnyugodtam, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki az agybadugósat agybadugósnak nevezi :D

amúgy még mindig az ezeréves AKG K44-em van. néha kimerészkedem vele utcára, a hatás leírhatatlan.

Irodában: Panasonic RP-HJE 180 (agybadugós) - 1 éve
Otthon: Philips SHP-1900 (fejhallgató) - 4 éve

--
deejayy DOT hu

Otthon hagyományos (Sennheiser HD280), utazáshoz agybadugós (AKG 324P), irodában noname, hagyományos headset.

Goldring DR50 fejhallgató.
A fülbe dugós dolgokat nem bírom.

Otthon: Sennheiser HD555 ami HD595
Nem otthon: SGS3-hoz kapott fejhallgató, amit valamilyen Sennheiser fülhallgatóra szeretnék lecserélni.

Itt a melóba Sennheiser MX170 fülhallgató.
Olcsó de nem gagyi annyira.

probaltam agybadugost, e ha hozzaer a vezetek valamihez, azt siman kozvetitit a hallojaratomba es elegge kellemetlen, szoval nekem tok alap Sennheiser, szivaccsal - hogy fixen álljon - a legjobb választás. Ami tuti, hogy egy alap 2000 ft-os Sennheiser is már élvezhető a sok, akár többszörösébe kerülő egyéb márkákról ez nem feltétlenül mondható el.

egyébként otthon meg természetesen hangfalakkal hallgatok zenét, sztereó módban, filmet meg 5.1-ben nézek.

"probaltam agybadugost, e ha hozzaer a vezetek valamihez, azt siman kozvetitit a hallojaratomba es elegge kellemetlen"

Pont ez a gondom nekem is vele, csak nem tudom, hogy az olcsó agybadugós headsetek esetében van így, vagy minden agybadugóssal. Ráadásul a saját légzésemet is hallom, ami szintén zavaró.

Van egy Sennheiserem meg egy Philips fejhallgatom de egyiket sem hasznalom. 5.1 rulez (hangfalakkal)!

pmx-60 -as szerű sennheiser, csak nincs pántja, hanem a fülre lehet csíptetni. Nem találkoztam eddig olyan körülménnyel, ahol ne ez lett volna ideális nekem.

ami legjobban bejott eddig altalanos hasznalatra: Sennheiser CX-400 II (mar a masodikat nyuzom, mert a csatlakozojanal folyamatosan eltorik a kabel :(()
otthonra: Denon AH-D 1100 (egy Sennheiser HD 550 -et csereltem le vele ha jol emlekszem, ahoz kepest eg es fold)

kovetkezo utcai fulesem: Etymotic HF5/Shure SE215 kozott megy a harc, ismerosi korben van mindketto, probaltam is, baromi jok

Mintha némi problémát okozna a fülhallgató és a fejhallgató megkülönböztetése!
Fülhallgató: beleakasztod vagy beledugod a füledbe. A fülhallgatók a drót végén fityegnek, semmi más nem köti össze azokat. Könnyű feltekerni és zsebre vágni.
Fejhallgató: a két hangképző eszközt egy pánt köti össze. A hangképző eszközök sokfélék lehetnek, pici, fülbe dughatótól az óriási, fület eltakaróig. A vezeték mehet mindkét fülhöz, vagy csak egyikhez. Ekkor a pánton át vezetik a drótot a másik fülhöz.

Természetesen a fenti "definíciók" inkább csak iránymutatások, a fej/fül hallgatók ennél többfélék, de lényeges a megkülönböztetés szempontjából a pánt megléte vagy hiánya.

Ave, Saabi.

Headsetek: egy Apple és egy HTC. Egyik sem egy nagy szám.

Ave, Saabi.

Sima szivacsosat, miután végigpróbáltam az évek során majdnem az összes féle szörnyszüleményt, rájöttem hogy ez a legkényelmesebb, legbiztosabban a helyén maradó változat (számomra).

--
http://neurogadget.com/

Otthon van egy Sennheiser HD555. Sűrűbben kéne használnom. Jelenleg a 600-as szériára fáj a fogam. Elkövettem azt a hibát, hogy egy HD600-ast összehasonlítottam az 555-el. 600-ast nem vennék, csak nagyon olcsón. A 650-es sokkal tartósabbnak tűnik...

Utcára egy CX300-at használtam pár évig, főleg biciklizés közben. Pár hónapja tönkrement, egyik fele nem hallatszik. Ezt pár hete helyettesítettem egy CX870-el. Pár nap alatt eltűnt a túlzott és furcsa magas, most már egész jól hangzik. Ezek után még egyszer 300-as nem kéne már.

Céghez egy régi Tehnics RP-F300-t hoztam be otthonról. Elég siralmas mindegyik Sennheiserhez képest.

650-eset nem volt még lehetőségem kipróbálni, de a 600-as istentelenül jól szól. Hangmérnökként dolgozom, és a munkámhoz talán nem a legőszintébb füles, de hifi élményben eddig nem hallottam még hozzá foghatót. Az utcai zenehallgatást persze el lehet felejteni velük, egyfelől vigyázz rá:) másfelől ugye nyitottak, szóval utcai/BKV alapzaj mellett csak süketülős hangerővel lehet vele hallani bármit is, az meg ugye nem éri meg. Ráadásul sok mp3 lejátszó meg se tudja kellő hangerővel hajtani, mivel stúdió füles, és 600 ohm-os, a legtöbb ugye 16 vagy 32 ohmos.

---
http://xkcd.com/258/

Apple MacBook Pro 13"
C2D 2.26GHz/3MB | 4GB@1067MHz | 160GB@5400rpm SATAII

A 600-am van nekem is. Csak jót tudok róla mondani. De ahhoz, hogy jól szóljon, kell hozzá azért olyan, ami meg tudja hajtani. (FIIO E10)
Ja és még valami, ami sokat dobott az élményen. A Deadbeef-et használom lejátszónak. Abban az Alsa a kimenet, a hangkártyának pedig a konverziómentes DigiHug USB Audio lett kiválasztva. Sajnos idáig csak Ubuntu alatt láttam ezt az opciót, de egy barátom az Aptosid alatt szórakozott az alsa.conf-al és nála is működik.
A körlettársaim utálják nagyon, mert nyitottsága miatt kifelé nagyon hangos. Szerintük fordítva rakták bele a hangszórókat :)

Otthon fejhallgató (JVC), amikor úton vagyok akkor néha agybadugós, de nem jellemző, hogy elszigetelem magam a külvilágtól :)

Munkában és utcán agybadugós, Sennheiser CX200.
Még nem találták fel azt a "hagyományos" fülhallgatót, ami nem esik ki a fülemből. Még ha egyhelyben ülök, akkor is. Egyébként amúgy is az agybadugóst választanám, mert olyan jól elhalkítja a környezeti zajokat, hogy nem csak full hangerőn élvezhető vele a zene.
Otthon egyébként fejhallgatót használok.

A hallójáratba helyezhetőtől én már megszívtam egyszer, mert olyan remek fülgyulladást kapatam tőle, hogy csak nem győztem örvendezni. 1-hétig antibiotikumos fülcsepp. Pedig gyakorta megtisztítottam. Majdhogy nem naponta.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Sony MDR-XB500
kényelmes, jól szól és ami a legfontosabb, nagyon jól kizárja a külső zajokat

www.haiku-os.org

Otthon:

http://eastern-europe.beyerdynamic.com/shop/hah/headphones-and-headsets…

Munkában nem fejhallgatózok, hanem dolgozok, ha mégis kell, van benn egy ilyennek az előző változata (a korábbi otthoni):

http://eastern-europe.beyerdynamic.com/shop/hah/headphones-and-headsets…

Utóbbit kész fájdalom a hangminőség tekintetében bedugni a céges laptopba. Az előbbihez van rendes hangkártya és erősítő.

Mikor melyiket. Otthon többnyire egész fület betakaró szivacsost (kiváló a gyerekzaj szűrésére), máshol többnyire agybadugóst. Néha otthon is azt.

Van egy V-Moda Vibe-om, de leszoktam róla, fájt a fülem tőle. A basszusai nyomasztóan erősek, fent harmatgyenge.

Otthon Sennheiser HD 558, melóban AKG K 272, de ezek nem fülhallgatók. A 272-nek nincs tere és basszusa kis hangerőn. Az 558 viszont nagyon bejött.

Hagyományost használok én is. Mostanában rengetegszer kell tömegközlekednem(és ez így is lesz még egy darabig) és egy hallójáratos füles beszerzésén gondolkodok. A hagyományossal az a baj, túl sok zajt enged be a külvilágból, így majdnem maximum hangerőn kell zenét hallgatnom. A hallójáratos negatív hatásaitól viszont tartok.

Sennheiser HD 25-1 II folyamatosan, itthon is, meg az utcán is :) esetleg egy Koss KSC75, ha nincs nálam táska. Ez utóbbi fül- vagy fejhallgatónak számít?
Csatlakozom én is a fülzsírpumpától gyulladást szerzők klubjába.

Ket over-the-the ear, egy in-ear, egyik se szivacsos:
- Beyerdynamic 770 Pro, munkahelyi, zart, barsonyboritasu (igy vegtelen ideig lehet viselni)
- Panasonic 880, otthoni, nyilt, textilboritasu - mas zenehez valo
- Panasonic 702, in-ear, utazashoz

(Nem szeretem a sennheiser hangzast, az utobbi ketto atnevezett technics)

Mindkettő. Tel.-hoz hagyományos (bár ez pont eltört :-( laptophoz agydugós (a teljesség kedvéért: laptophoz fül- és fejhallgatót is használok).

- munkahely és otthon: Philips SBC HP800 teljes füles, szövetborítású és van a tetején is párna
- városon belüli utazáshoz Sansa Clip+-hoz adott Sansa earbud típusú füles, illetve annak tönkrementele után egy Panasonic kazettás diktafon és walkman earbud-ját
- repüléshez és esetenként vonatúthoz: Bose Quietcomfort 15

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Otthon felfekvős fejhallgató, utcán hagyományos, szivacs nélkül. Az agybadugós nekem kiesik a fülemből, és a tapasztalataim szerint nem is olyan hangos, mint a rendes "earbuds" kivitel.
___
Blogom

kene csinalni a markakrol is egy szavazast, ugyanis pl. Pioneer, Sennheiser es Technics lenyegesen jobban szokott szerintem szolni a tobbi gyarto dragabb termekenel szerintem, es ahogy elnezem, itt is mindenki egybol elkezdte irni, hogy neki milyen markaju van

Motorola S9 bluetooth "agybadugós".

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

nagyon sokáig earbuds fülhalgám volt, mert nem szerettem az agybadugósat, de egyszer vettem egy olyat, és azóta csak azt használom. sokkal (SOKKAL) jobb a hangzása, a basszus is sokkal hallhatóbb, és jobban is szigeteli a külső hangokat.

A fülbe dugható vackoktól eleve irtózok és a hangjuk is szánalmas szokott lenni.
Ennek alaposan ellentmond: http://www.headphonereviews.org/headphone/JH+Audio/JH13+PRO Gyakorlatilag minden elvert: http://www.headphonereviews.org/top10.php Olyan tekintélyes versenyzőket utasított maga mögé, amit még mindig nehezen hiszek el. Jó volna összevetni a HD600-ammal, mert nagyon érdekelne az eredmény.

Sennheiser CX300-II agybadugós utcára, remekül kizárja az Ikarus busz hangját, és jól is szól.
Előtte Canyon CNR-EP8O volt de félévente kontakthibás lett(még garanciaidőn belül szerencsére) és egy kicsit cicergett a hangja is a Sennheiserhez képest.
Otthon Philips fejhallgatót használok.

hagyomanyos szivacs nelkul
Az agybadugost veszelyesnek tartom mivel fokent seta kozben hasznalom, igy konnyen eluthetne egy auto vagy bicikli. Otthon fejhallgatot hasznalok.
Egyebkent mind ful- es a fejlhallgatom is Sony. Ujabban nagyon elegedett vagyok a termekeikkel.

Változó. Leginkább semmit. Ritkán gép előtt egy régi SE Walkman gyári in-ear fülesét. Még ritkábban az iPhone headsetjét, ami hagyományos kialakítású.
-----------------------------------------------------
MacBook Pro - Mac Pro - PowerMac G4 - Hackintosh