A Nokia - Microsoft szövetségből ...

 ( prygme | 2011. február 14., hétfő - 13:24 )
csak a Microsoft fog profitálni
20% (137 szavazat)
csak a Nokia fog profitálni
0% (1 szavazat)
mindkét cég profitálni fog
29% (199 szavazat)
nagy bukás lesz mindkét fél számára
33% (227 szavazat)
csak az eredményre vagyok kíváncsi
19% (130 szavazat)
Összes szavazat: 694

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Közben elkezdtek szállingózni a hírek, hogy a szakma hogyan fogadta a bejelentés hírét. A legtöbben úgy vélik, ahogyan én is leírtam már korábban: akár jó dolog is kisülhet az összeborulásból a WP7 részesedésére és a Nokia piaci pozíciójára nézve egyaránt. Többen a két cég szolgáltatásainak összeolvadásában látják a siker kulcsát (pl. Ovival kiegészített Marketplace a Nokia készülékein).
Meglátjuk...

Azt már mondjuk most borítékolom (2 szavazó után), hogy itt a harmadik pont fogja nyerni a szavazást. Aminek semmi köze az objektivitáshoz, annál több a valláshoz. Aztán lehet, hogy nem lesz igazam, ami kellemes meglepetés lenne... :)

A legújabb, amit hallottam, hogy a nokia átszabhatja a felületet. Rászartak nagyjából a többi gyártó fejére. Megtették a "kötelességüket", mehetnek...

Amúgy a felméréshez: "... az androidos gyártók, és az apple fognak profitálni" ;]

"hogy a nokia átszabhatja a felületet." - talán nem a nokiás srácoknak kéne átszabni.
(androidot használok de kipróbáltam az egyik hétvégén egy wp7 telefont és nem kezdtem anyázni mint a symbian-os mobiloknál, sőt elég logikusnak és használhatónak találtam. Persze elég szubjektív dolog, hogy tetszik vagy sem a felület.)

pl. ezt is lehetett tudni mar a bejelentes napjan is, de az ilyen prygme-szintu faszagyerekek azota is tudni velik, hogy nincs itt semmirol szo, meg a bejelentes is egy nulla.

Just for the record: az első pontra szavaztam.

--
trey @ gépház

+1

Hát nehéz nem úgy értelmezni a történteket, hogy a M$ benyomott egy embert a Nokia-ba, aki most üzletet csinál a M$-nak.
Aki a M$-tal szövetkezett, az eddig csak szívott.

szintén

ez nem baj, objektíve tekintve ez lesz szerintem is... jól le lesz szipolyozva a Nokia, később jófejség keretein belül egy szép summáért megveszi az ms tőlük a Qt-t pl, anyagi gondjaikat enyhítendő...

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

:) mókás lenne

Novellt baszták szét most asszem, és adják el a portfólióját egy ms érdekeltségű alapnak? dejólesz ha elkezdenek perelni minden szarért...

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

A .NET, a Qt valamint a Java egymás alternativái.

Az MS határozottan a .NET-re tett. Ha kell, akár a Monot anyagilag/fejlesztőkkel is támogatja, de nem nyúl a többihez.

A Nokia pont az ellenkezőjét teszi. Az S40 Javas, a Symbián és MeeGo Qt-s, a WP7 .NET-es. Hosszú távon ez nem túl szerencsés. A MeeGo azonban idővel támogathatja a .NET-et a Mono segítségével.

az erős, hogy a Qt a java alternatívája, de értem, mire gondolsz :)

Én pedig a harmadikra. Innen jött az elírás. természetesen arra gondoltam, hogy vallási alapon a HUP-on a "mindkettő bukni fog" fog nyerni. Eddig úgy tűnik, hogy nyerésre állok (250 szavazatnál). Meglátjuk a végén... :)

Valószínűleg egyszerű szorzással oldották meg többen az egyenletet. Már bukó * még bukó = konstans bukó

ebben valóban a Microsoft ellenszenv tükröződik. imho ezen a bulin Ms nem tud mit veszteni. szerzett egy új, nem is kicsi vásárlót a Windows Phone platformnak.
a Nokia részvényesek azonban nem túl optimisták, péntek óta további 5.8%ot gyengültek a Nokia részvények. eddig összesen a ~20%ot esett a Nokia, a Microsoft szövetség bejelentése előtti részvényárhoz képest.

Majd megnyugszanak a kedélyek, ha és amennyiben jól fogynak majd a WP7-es Nokiák. A tőzsde olyan, mint egy hisztis nő. Rinyál, aztán elhallgat, ha "ajándékot" kap. :)
Mondjuk nekem jobban jönne, ha az Android és az iOS erősödne tovább.

akkor örülhetsz Vincent:/ ebből ugyanis pont ez a kettő rendszer fog a legjobban kijönni. persze jól jár a Microsoft is, mindenképp piacot szerez a WP7, csak még ezzel együtt sem fogja megközelíteni az Androidot és az iOSt. a Symbian részesedése mostantól felgyorsulva fog elolvadni, már biztosan nem lesz belőle MeeGo migrációs irány. így a Symbian részesedés nagyobbik részét Android és az iPhone fogja megszerezni, egy kisebbik részt pedig a WP7, ami még így is jó a Microsoftnak.

a Ms árfolyama egyébként pénteken megugrott a bejelentés hírére, de utána visszatért a Microsoft részvényár a korábbi szintre. jelentősen nem esett vagy növekedett a Ms papírok ára azóta.

Azt szerintem még a Nokiánál sem gondolták komolyan, hogy a WP7-tel le tudják nyomni az Androidot és az iOS-t. De talán egy pozitív együttműködéssel feljebb tudják mindkét cég ázsióját tornázni a jelenleginél. A Symbian meg már évek óta "halott", bár ezért itt egy páran már lehülyéztek az elmúlt egy-két évben. :)

te orakulum-kepzobe jarsz? tok erdekes, ahogy tenykent adod elo a tavoli jovore vonatkozo spekulacioid.

+1
én is.

A Nokia miert nem fog ebbol profitalni?

I am certain this move by Nokia will be seen as one of the classic biggest blunders in technology history (for Nokia) and definitely one of the all-time greatest heists and triumphs by Microsoft.

A Windows Mobile szépen hal ki, a Windows Phone 7 pedig még 2%-os piaci részesedés alatt van. Ha a Nokiával mondjuk 10%-ra föl tudják vinni a WP7 piaci részesedését, és közben a Symbian kihal (tavaly 31% körül voltak), akkor az valóban katasztrófa a Nokiának, és valóban hatalmas győzelem a M$-nak. De én valahogy kételkedem benne, hogy a WP7-et pont az évek óta bénázó Nokia fogja befuttatni.

"itt a harmadik pont fogja nyerni a szavazást"
Szerintem nem ezt akartad irni. Vagy nullaval kezdunk? ;)

Igazad van! Nem a harmadik, hanem a negyedik, vagyis, hogy mind a ketten bukják.

OFF
Csodalatos dolog a miniaturizalas, de egy gyermekmegorzos piacot hogy zsufolnak ra egy mobiltelefonra? :-P
ON

Jo lesz ez szerintem is. Legalabb lesz valasztek a piacon.

Üdv,
"csak az eredményre vagyok kíváncsi"-re szavaztam, főként az miatt, mert tényleg, még a kérdés eredménye kapcsán is:)
Üdv,
LuiseX

Egyértelmű, hogy mind a két cég profitálni fog belőle.
- 100 emberből 100 tudja (azt hiszi, hogy tudja) mi az a Microsoft.
- 100 emberből 80 azt hiszi, hogy a Microsoft az egyetlen szoftvergyártó, aki számítógépet gyárt, az pedig nem más mint a Windows. Windows = Microsoft, Microsoft = Windows, Windows = számítógép.
Hurrá most már a telefonom is olyan lesz mint az otthoni számítógépem. Ez kell nekem!
Nagyjából így látom a usereket, ebben pedig benne van a Microsoft Phone sikere és ha az Nokia készüléken lesz, akkor a Nokiának is siker lesz. Lehet, hogy nem pont akkora, de a pillanatnyi gödörből kihúzza, miközben a Microsoft tovább nő.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

Ehhez hasonlóan nagyon sok emberbek a mobiltelefon=nokia.

Ez is azt erősíti amit írtam.
Látod ez nekem be sem ugrott. Talán mert sosem volt Nokiám.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

valoban.
most agyalhatok, ha egyszer tenyleg, akkor mire csereljem a jo oreg 3210et.

Egy cikkben olvastam egy érdekes véleményt, miszerint ez a lépés a Nokiát kb. a Dell szintjére degradálja, ún. "box-movers" kategória, alacsony profit a hardveren.

--
"If your mother was beaten to death with a hammer, will you start wearing the symbol of a hammer to show remembrance to your mother?"

Ez minden HW gyártóra igaz, aki MS operációs rendszerrel adja a gépeit.
Elég nehezen emésztik meg sokan, hogy vesznek egy normál irodai gépet ami belekerül 100 eFt körüli összegbe és még minden egyes gépre meg kell venni a Windowst és az Office-t szintén cirka 100 eFt-ért. (kb. 40 eFt és Office kb. 60 eFt).
Azért a gépben anyag is van nem csak fejlesztési munka, ami ugyancsak kell minden HW előállításához is, nem csak a szoftverekhez.
Egyértelmű, hogy a szoftveren van a nagyobb hasznon.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

Hááááát! Azért nézzétek meg a HTC-t! Pont fordított a sztori. Noname(!) HW-gyártóvól nőtte ki magát. Mikor nem mentek (már) olyan jól a win-es telók, rányomult az androidra. És ma ki nem ismeri a nevet?

jAzz

azért a távol keleten ez kicsit máshogy megy :) nem rónak ki rád luxusadót, csak mert jól kormányzod a céged :)

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

az a piac, amire a linux beteszi a labat az ilyen szintre degradalodik

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Na most hogy tudtad idehozni a linuxot a Nokia-Microsoft szövetséges szavazáshoz?
Már a linux "térnyerése" előtt is csak egy "box-mover" volt a Dell a sok közül, egyre szűkülő profittal, mert egyre olcsóbbak a pc-k.
--
"If your mother was beaten to death with a hammer, will you start wearing the symbol of a hammer to show remembrance to your mother?"

Android?

szerintem meg maemo (n900)

jAzz

BSD hol van? járókából kiesett már? vagy még 2-es pelenka kell rá?

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

hogy jon ide a bsd?

Hurrá most már a telefonom is olyan lesz mint az otthoni számítógépem. Ez kell nekem!

Nem tudom hol hallottam, de ideillik:

Az volt az álmom, hogy a számítógépemet ugyanolyan könnyen lehessen használni, mint a mobilomat.
Az álmom valóra vált: már a mobilomat sem tudom használni.

+1

HVG: "Összefogásukat pénteken jelentették be, ám mind a befektetők, mind az alkalmazottak negatívan reagáltak az AP hírügynökség szerint. A Nokia részvényei 14 százalékot estek, a finn alkalmazottak kihasználták a rugalmas munkaidejüket, és korábban mentek haza."

Szerintem akár profitálhatott volna is vele a Nokia, ha időben áll neki - mondjuk két éve - WinPhone-ra fejleszteni. Így viszont mire összecsiszolják a Windowsos és Nokiás dolgokat (2 év?), addigra akkora lemaradásuk lesz, hogy az olcsó kínai cucc többet fog tudni Androiddal.

Már most többet tud és az olló csak nyílni fog.

ezzel csak az az apró probléma, hogy két éve még nem létezett Windows Phone. WP7 csak tavaly októbere óta van.
2 éve még a Windows Mobile vonalat tolta a Microsoft, ami akkor már megállíthatatlanul robogott lefele a lejtőn. ma már a 3%ot sem éri el a részesedése. pedig valaha második volt a WinMobile a Symbian mögött.

http://arstechnica.com/microsoft/news/2011/02/nokia-and-microsoft-good-for-finland-risky-for-redmond.ars

Ebben az Ars cikkben pont az irjak, hogy sokkal kockazatosabb ez a Microsoft-nak, mint a Nokia-nak. Mivel ha a Windows Phone elbukik, a Nokia mindig valthat MeeGo-ra vagy Android-ra, mig a Microsoft bukta a platformjat. Es mivel rengeteg szabad kezet adnak a Nokianak valamenyire ki vannak szolgaltalva nekik, elidegenithetik a tobbi telefongyartot a Windows Phone-tol.

Ennél szerintem bonyolultabb a dolog: A Microsoft szép lassan kiszorult a mobil piacról. Úgy gondolták, hogy majd a Windows Phone 7 segít visszatérni erre a piacra. Ugyan a WP7 nem bukott meg, de sikerről sem beszélhetünk. Tehát a kérdés inkább az, hogy a Nokia segítségével sikerre tudja-e vinni a WP7-et, vagy visszaesik a WP7 előtti állapotba.

Nagyon sokan a márkahűség miatt vettek eddig Nokia telefont. Azok akik ezt a hűséget feladva elpártoltak a Nokiától, nem valószínű hogy vissza akarnának térni egy olyan gyártóhoz, aki 1-2 évente váltogatja a fejlesztési irányt. Ellenben, ha nem jön be a Nokiának a WP7, az újabb vásárlók elvesztését fogja eredményezni.

A fő különbség abban van a két cég között, hogy a bevétel hány százaléka származik a mobil piacból. Az MS-nek leginkább csak presztízsveszteséget és elégedetlen befektetőket jelentene egy kudarc. Azonban a Nokiának ez súlyos vérveszteséget jelentene, amit vagy túlél, vagy nem.

-----
"Én vagyok a hülye, hogy leállok magával vitatkozni."

áh, ha a Nokia összeomlik, majd az MS megveszi a szabadalomportfóliójukat... :)

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Nem teljesen értek egyet ezzel, a Windows Mobile már kint van egy ideje, nekik nem ettől az üzlettől lesz problémájuk, ha lesz. Sőt, ha úgy nézzük, még x készülékre el tud adni licencet abból ami megvan.

annak ellenere, hogy folyamatosan zuhan a Nokia reszesedese az okostelefon piacon meg mindig o a legnagyobb. ezek utan nem hiszem hogy barmelyik masik gayrto megkockaztatna, hogy a win phone-al adja a keszuleket, abban ugyis a nokia lesz a jobb. vagyis az M$ dupla vagy semmit jatszik egy olyan ceggel, akinek evek ota fogalmatlan a legujabb igenyekrol.
raadadul semmibol a piac 30%-ra jottek fel azok a cegek akiknek a reszesedese 1% alatti.
tobb szaz kinai nonane gyarto van, akik drasztikusan novelik reszesedesukat. meg fogjak enni ebedre a nokiat 4-5 ev alatt.

--
Live free, or I f'ing kill you.

ez a 4-5 éves ebédszünet egész jól hangzik:)))

Érdekes módon engem eddig annyira nem hozott lázba a WP7, de a Microkia - Nokisoft összeborulás meghozta a kedvet. Meglátjuk mi lesz belőle, de ha igényes és jó telefonokat kezdenek el majd gyártani így, akkor a 3GS után lehet, hogy Nokia - WP7 párosítás jön.

Mitől kezdenének most hirtelen, egy új oprendszer hatására igényes, jó telefonokat gyártani? A recsegő hangszórók, a porosodó kijelzők, a számtalan egyéb típushiba éppúgy jellemzője a Nokiának, mint az egyszerű, többihez képest fapados szoftver és az egy rókáról lenyúzott száz bőr hardver.

--
"If your mother was beaten to death with a hammer, will you start wearing the symbol of a hammer to show remembrance to your mother?"

Nem tudom most milyet gyártanak, utolsó Nokia telefonom 6310-es volt, néha még visszasírom.

Meg szokták itt a prémiumkategóriás Nokiákat szeretni, ha jól vettem észre, de lehet csak az OS miatt.

Szóval HA jó minőségű lesz, akkor lehet, hogy váltok rá.

ahah, amikor a zsiruj nokian belulrol megjelenik egy ujjlenyomat a por hatasara, pont a kijelzo burkolatan, az ember meg reflexbol torolgeti :D

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

uhum, mert ez aztan a markan mulik.

Ez kicsit az elsőre hajaz, de mégse ugyanaz: Csak a Nokia fog bukni

+1
Én ezt a lehetőséget hiányoltam.

jAzz

Aki olvasta a testbeszéd könyvet annak a képből egyértelműen lejön.

Mi? Hogy Stephen Elop jobb színész, mint balf Ballmer? Azért ezek az emberek se most ismerkednek a bullshit marketing fogalmával!

Rosszul látod, Elop rosszabb színész, mint Ballmer. Nem meri kinyújtani a kezét, egyértelműen görcsös, esetleg be is van szarva. Ballmer pedig mintha kicsit hanyag lenne, azaz talán kevéssé érdekli ez a megállapodás, mint Elopot.

azert ilyen melyertelmu kovetkezteteseket ne vonjunk mar le egy kezfogasbol. ez eppenseggel amiatt is lehet, hogy tavaly ilyenkor ballmer me'g a fonoke volt elopnak, de zillio mas okkal is meg lehetne magyarazni, pl. azzal, hogy veletlenul pont igy sikerult odaallni egymas melle. ha elop jobban odanyujtana a kezet, nem is tudna pl. rendesen a kameraba nezni.

Jó, ne vonjunk! De a házi szavazásunk ugyanazt mutatja, mint a fénykép: senki nem bízik a Nokia-ban.
Persze lehet véletlen egybeesés is. Majd jövőre visszatérünk rá.

Ennél sokkal többet is levonnak a szakemberek.
Színészkedni nem nagyon lehet, az gyorsan kiderül, ha a testbeszéd hamis.

szakemberek nem, csak idiotak. levonnak, de ertelme akkor sincs, nem ezen a pozolos kezfogason fog allni vagy bukni egy egyuttmukodes jovoje.

nekem a ruházatbeli különbségek is feltűntek

ballmer ruhaja ezen a kepen eleg troger, de pl. a bejelentesnel o is oltonyben volt.

azt mondjuk total kifelejtitek a nagy bolcselkedesetekbol, hogy ballmernek mar volt ideje hozzaszokni a reflektorfenyhez (ezert siman lazabb a megjelenese), elop meg "kezdo" ilyen szempontbol.

ez elsőből zenés változat is készült:) http://www.youtube.com/watch?v=8zEQhhaJsU4
elég lazán bele tud izzadni az ingeibe:)

ez a beallas hibaja, ezzel szoktak szivatni az arabokat az arab-izraeli beketargyalasokon.

kozepre beall az US aktualis elnoke vigyorogva, balra (nekunk jobbra) az arab, jobbra (nekunk balra) az izraeli es kezet fognak.
Az arab kenytelen nyitni, vedtelen poziciot felvenni, az izraeli meg marad zart alakzatban, karja maga elott keresztez, erot sugaroz.

Allitolag izraeli reszrol nagy fapfap megy erre, hogy csak igy hajlandoak fotozkodni.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

de ezt eljátszotta ifjabb Bush is Blairrel szemben...

a többieknek már csak arról kellene egy kört futni, hogy Ballmer pulóvere miért rosszabb, mint az öltöny (hint: nem rosszabb.)

nem rosszabb, csak igenytelenebb.

Hint: a pulóver magasabb társadalmi osztályt jelez, mint az öltöny.
se nem rosszabb, se nem igénytelenebb.

mar miert jelezne magasabb tarsadalmi osztalyt egy pulover?

Tőlünk nyugatabbra valóban egyre inkább divat, hogy a nagymenő üzletemberek nem hordanak öltönyt, hangsúlyozandó a lazaságukat, így megkülönböztetve magukat a feltörekvőben lévő "wannabe tömegtől".

tehat egy nokia ceo "wannabe" nem azert nem vesz pulovert oltony helyett, mert ad a megjelenesere, hanem mert nem engedheti meg maganak... loll

Én ezt hol is írtam?! Általánosságban írtam egy jelenségről, erre te itt LOLerezel nekem. Gratulálok!

hat mondjuk itt errol a ket emberrol es egy konkret keprol volt szo. en is gratulalok neked.

Látom a szövegértelmezés nem mindig az erősséged. ;)

a nagymenő üzletember nem feltétlenül magasabb társadalmi státuszú. Egy kékvérű angol lord inkább.

Javasolt szakirodalom: Osztálylétrán Amerikában c. könyv.

Nem is a társadalmi ranglétráról beszéltem, hanem a gazdaságiról. :)

Mert ő már megteheti, hogy kényelmesen dolgozik.

--
"If your mother was beaten to death with a hammer, will you start wearing the symbol of a hammer to show remembrance to your mother?"

es egy nokia ceo nem? ugyan mar...

Pont ez jelzi a viszonyukat. A Nokia (és így a CEOja) számára életmentő, hogy a Microsoft felkaroja őket, Ballmernek csak egy újabb csicska a hasonlóan járt "partner"cégek hosszú sorában.

--
"If your mother was beaten to death with a hammer, will you start wearing the symbol of a hammer to show remembrance to your mother?"

jaj istenem... inkabb hagyjuk.

Arról van szó, hogy az elvárható kölcsönös tisztelet itt kissé egyirányúnak tűnik, amit az öltözet is kifejez.

--
"If your mother was beaten to death with a hammer, will you start wearing the symbol of a hammer to show remembrance to your mother?"

Ugye ezt most te sem gondolod komolyan?!

lehet, hogy nem gondolta komolyan, de van igazság abban, amit írt. azt hangsúlyozta a ruhájával, hogy magasabb kasztba tartozik, mint a nokiás.

Én ki nem állhatom Ballmert és az MS dolgait, de ez nálatok már valami beteges üldözési mánia... :)

én nem tartok ballmertől, engem igazából minimálisan érdekel. vagy úgy se.
ez pusztán egy szakirodalmi hivatkozás.

:)

De. Ez az érzet jön le a fotóról. Elopnak egy nagy esemény amire ki kell öltözni, Ballmer meg kb. mint aki csak beugrott két menet golf között.

--
"If your mother was beaten to death with a hammer, will you start wearing the symbol of a hammer to show remembrance to your mother?"

Szerintem meg lenézést közvetít a ruházata.

az a probléma ezekkel a szubjektív sejtésekkel, hogy bármit bele lehet magyarázni meg annak az ellenkezőjét is, szóval totál fölöslegesen rugózunk itt egy rohadt pózon/ruhán x post óta.

+1

Ezt csak addig nevezheted szubjektív sejtésnek, amíg el nem olvasod a megfelelő szakirodalmakat.
vagy addig se.

jajajaj, te túlművelt. vicces, ahogy egzakt tényként állítjátok be a totál mérhetetlen dolgokról levont következtetéseiteket. nem egzakt, így nem biztos, pont. te hihetsz akármit, ez még nem fogja kizárni, hogy valami teljesen más van a háttérben, akárhány könyvet olvasol is el.

jajajaj te alulművelt, vicces, hogy egzakt tényként állítod be a totál mérhetetlen dologról levont következtetésedet. nem egzakt, így nem biztos. pont.
te hihetsz akármit, ez még nem fogja kizárni, hogy valami teljesen más (pl. amit mi írtunk) legyen a háttérben.

szánalom

+1

Abban mi a szánalom, hogy a te hozzászólásodnak megcsináltam a tükörfordítását? Ha ez szánalom (oké, legyen az), akkor a tied is az volt, tessék odaírni a tiedhez is, hogy szánalom.

Szeretném, ha minden hsz egyenlő elbírálás alá esne.

örülök, hogy sikerült egy szót kicserélned, és ezt sikerként elkönyvelted :))

A túlművelt szó pont ugyanolyan kötözködés és beszólás ebben a szövegkörnyezetben, mint az alulművelt. A ruházatáról alkotott véleményed meg pont annyira találgatás, mint amit én mondtam róla. Ergo a két beszólás pontosan tükörképe egymásnak, annyira sértő számodra, mint amennyire a tied volt számomra. Egálban vagyunk.

Oh wait, az én véleményemről van szakirodalom... Mindegy, ezt az apróságot elfelejthetjük most.

te bölcsész vagy?

Most a burkolt vitáról áttértél a nyílt sértegetésre?:PPPPPP

nem tehetek róla, ha tipikusan olyan jegyeket mutatsz. elolvastál egy könyvet, beseggelted és tényként elraktároztál pár benne közölt infót, és azóta arra vered a melled, gondolkodni meg nem tudsz/akarsz. te olvastál róla !! jól van, akkor tudod mit, igazad van! engem meg inkább hagyj békén, mert nagyon fárasztó már.

Kérlek, hogy ne etesd tovább! Magától úgysem fogja abbahagyni. Tapasztalatból tudom. :)

Most már tényleg csak a trollkodás kedvéért: ki az, aki nem hagyta abba már két nappal ezelőtt?

Te, mivel még mindig bő nyállal fröcsögsz a témán :)

mert egy jó minőségű kardigán vagy pulóver kényelmesebb, minőségibb viselet, mint egy öltöny. Azt is jelzi, hogy neki már nincs szüksége arra, hogy igazodjon a másikhoz.

A másik irányzat szerint a kevésbé formális, fiatalosabb, gyorsabban mozgó cég imidzsét sugallja a pulóver.

Ez ugye abszolút szubjektív. Van aki csak gyártósori összeszerelőként dolgozik, mégis ingben jár és zakót visel felette (pedig onnan nincs feljebb), de van, aki meg csak felhúz egy pólót és egy hülye pulóvert, miközben az adott gyárnak ő a vezérigazgatója, de fordítva is épp úgy előfordulhat, erre nem igazán van megkötés, csak etikett, ami az üzletembereket érinti. De az etikett meg időről időre átalakul.
Itt arról van szó, hogy valaki elkezdett nem elegánsan megjelenni pozíciója ellenére, és most mások is követik a példáját. Csak tipp, de mintha valami almás ürge lett volna az első. Ha nem ő volt, akkor tévedtem.
Szvsz az elegáns ruha kényelmesebb, főleg ha rád szabják.

Az ilyen dolgokhoz hozzátartozik az is, hogy az ember ránézésre meg tudja saccolni, hogy hány jegyű szám volt az árcédulán...

Ahhoz azért kell egyfajta beállítottság, a minőséget nem az ár tükrözi (feltéve, hogy nem kínai-kínai az adott ruha). Bár aki úgy szabat magának öltönyt a hétköznapi viselésre, az biztos tud már saccolni is.
Viszont nem hinném, hogy az öltözködéssel egymás figyelmét akarnák felkelteni, inkább azokét, akik csak úgy hasra ütés szerűen tudnának saccolni.

még az sem biztos. nem egyszerű megsaccolni egy öltöny árát, legfeljebb az értékét. Nagyváradon lényegesen olcsóbban megkapod ugyanazt a minőséget, amiért Budapesten, vagy Münchenben többszörös árat fizetsz.

nem a masikhoz kell igazodni...

De jó téma! ;)

"Stephen Elop elnök-vezérigazgató szerint a Windows Phone 7 mellett elsősorban az szól, hogy meg kívánják verni mind az Apple-t, mind a Google-t."

Ennyi :)

SZVSZ:

MS - profitál
NOKIA - bukik

miguel de icaza reakcioja (kivetelesen nem a reflex "zart? fujfikafostragya!" kommuna prototipus)

Ő a legnagyobb ms bérenc, még jó hogy nem fikáz :)

--
"If your mother was beaten to death with a hammer, will you start wearing the symbol of a hammer to show remembrance to your mother?"

Ő a mono-s ember? hát ő az ördög és billyboy közös gyereke!!!444négy
Neki egyenesen Ballmer utalja a fizetését!!!egyegyegy

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

ma már nem veszik komolyan De Icazat:) megnéznék egy diagrammot arról is, hogy milyen arányban használnak C#ot iOSon ill Androidon.

Mi például C#-tel készítjük a Unity 3D-s játékainkat iOS-re és Androidra. Az pedig Mono alapú. Mellesleg az egyik legnépszerűbb iOS 3D engine a piacon. Kétezer körül van az ezzel készült iOS játékok száma.

"C#-tel" "Szísarp" magyarul cékettőskereszt?

--
"If your mother was beaten to death with a hammer, will you start wearing the symbol of a hammer to show remembrance to your mother?"

"Hagyjálmárbékén!" :)

ce'le'tra

ez az összes iOS és Android alkalmazásnak hány százaléka? egy ilyen átfogó felmérésnek a számai érdekesek lennének.

Azt nem tudom, de azt igen, hogy az évek alatt több eladási listát vezető játék is volt köztük (pl. a Zombieville USA, ami elég sokáig volt az élen).

http://unity3d.com/gallery/game-list/

ja igen, o csak ilyen jelentektelen projekteken dolgozik mint gnome, mono, gnumeric, midnight commander, stb. total elhanyagolhato figura.

régen volt az már:) a mono meg örök másodhegedűs lesz csak.
a hitelét ott vesztette el végleg, amikor a ominózus szabványos doksi csatában az OOXML mellett kardoskodott.

ettol miert vesztette el a hitelet?

Elop adta el anno a Macromedia-t az Adobe-nak. Ez most semmi más, mint a Nokia eladása a M$-nak. Beejtőernyőzték a Nokiába, aki aztán gyorsan megkötötte a deal-t. Amikor aztán a gagyiphone piacon megfullad a Nokia a kínai gagyiktól és a WP7-el max .00001%-os emelkedést tud bemutatni a Smartphone részen, akkor majd jól megveszik fillérekért az irányító packetet. Utána kérdés mi lesz, de legalább a HW-en nem lesz akkor haszonkulcs, lévén nem kell eltartani a Nokiát, akkor jöhetnek az ócó m$ mobilok.

Meg én megkérdeznék egy aktív .NET fejlesztőt, hogy mi a véleménye a MONO-ról, mert amikor 2 éve ilyesmiről beszélgettem egy olyannal akinek 10+ év tapasztalata volt M$ fejlesztésben, ő azt mondta, hogy a MONO fejlesztői bizonyos helyeken okosabbnak képzelik magukat a specifikációnál (ugye amit a m$ "gyárt"), és ezért full használhatatlan. Szóval arra alapozni, hogy a MONO miatt lesznek platformfüggetlen mobil szoftverek, szerintem nagy merészség.És akkot még nagy kérdőjel nálam a .NET környezet erőforrásigénye, ami ugye mobil környezetben elég fontos (ha nem a legfontosabb) kérdés.

Ahogy néztem erre a hírre igazán csak a m$ hívők indultak be, akik a Nokiához voltak márkahűek, azok most azt nézik melyik Androidos telefont vegyék meg.

"a MONO fejlesztői bizonyos helyeken okosabbnak képzelik magukat a specifikációnál"

nem csak hogy ez, hanem nem a fontos dolgokat implementálják (pl System namespace alapcuccai v3.5, v4 -re), hanem kis piszlicsáré izékkel foglalkoznak. Windows.Forms linuxra? nem kéne előbb megszülni, hogy hogyan fusson rendesen apache alatt, hogy IIS mellett alternatíva lehessen? mert az, ami most van az röhely. (próbáltatok már dekiwiki-t használni linuxon?) De nem, Bignumot kell írni meg ilyen faszságokat.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Elop adta el anno a Macromedia-t az Adobe-nak.
Wow, ezt nem tudtam.

Ez most semmi más, mint a Nokia eladása a M$-nak. Beejtőernyőzték a Nokiába, aki aztán gyorsan megkötötte a deal-t.
Följebb félig komolyan írtam ugyanezt, de ha neked is rögtön ez ugrik be, akkor lehet benne valami.
Akkor Nokia részvényt, finn államkötvényt ne vegyünk, ugye?!

A jelenlegi mobiltelefon igényemet pont kielégíti egy 6300-as kategóriájú telefon. Innen nézve, hogy a csúcstelefon vonalon a Nokia kivel barátkozik, kevéssé érdekel. Nagyon remélem, hogy nem "fejlődik" odáig a világ, hogy a szomszéd gizi néninek is tapizós okoskámtelefon kelljen az unoka felhívásához.

Egyébként meg, jó név a Nokia, jó név a Microsoft, úgyhogy ha jó élményfaktorral és jó szolgáltatásokkal adják majd a WP7-es telókat, akkor sikeres lesz, és mindkét fél profitál belőle (erre szavaztam).

Gratulálunk! Minden smartphone topikba kell egy "nekem egy telefon az legyen csak telefon" ember.

--
"If your mother was beaten to death with a hammer, will you start wearing the symbol of a hammer to show remembrance to your mother?"

Minden smartphone lover mellé képzelj oda négy "sima" telefonost (20/80%).
Csak hogy az erőviszonyokkal tisztában legyünk.

Egyébként a témába (szigorúbban) vágó mondanivalót is írtam oda. :)

Ezeket a számokat lassan lehet újragondolni. Két éve még így volt...

Jaja, most minden okostelefon tulaj mellett áll másik 4 ember, aki sürgősen okostelefont akar venni.

Szerintem is az MS profitál ebből inkább. Anno a PC gyerekkorának idején is hosszútávon az MS profitált a PC világból (a szoftverből, ld. Windows sikere), nem az IBM. Akkor is egy nagyágyú hardvergyártóval szövetkezett. Most gyárt az IBM PC-t? Nem. Persze az IBM sokkal szélesebb tevékenységű cég, mint a Nokia, amely utóbbi feltette "életét" a mobilra (ld. már nem nagyon gyárt papírt, gumicsizmát, telefonkábelt, TV-t stb.). Ezért bukhat nagyot.

Ami pedig a szabad szoftveres közösséget illeti, a Qt és így akár a KDE is veszélyben lehet, hiszen, ha a Nokia hanyagolja a Qt-t, akkor tetemes mennyiségű (keresztplatformos!) desktop program bukik, vagy akad meg a fejlődésben. Ezzel az MS betett a keresztplatformos desktop programoknak is (Qt) és a desktop Linux-nak is (KDE).

Szerintem pusztán a pénzt nézve mindkét fél profitálni fog belőle, bár egy idő után a Nokia szépen belesüllyed a szürkeségbe. Most még exkluzívan reklámozza a Microsoft, hogy mennyire jóban vannak a Nokiával, de közben a Nokia összes sajátosságát asszimilálják szépen, aminek a részletei még nem ismertek, nem tudni, hogy megveszi-e a MS a termékeket (Ovi Store, Ovi Maps) vagy a Nokia tulajdona marad-e és csak jutalékot kap-e az eladásokból, de mindkét esetben tény marad, hogy minden más gyártó profitálni fog az összes fejlesztésből, amit a Nokia beletesz, 5 év múlva már mindegy lesz az embereknek, hogy Nokia vagy HTC telefont vesz-e, már amennyiben WP fut mindkettőn. Tehát rövid távon lehet jól jár a felső vezetés ezzel, de hosszútávon lehetetlen megjósolni, könnyen rámehet a Nokia, ha már nem lesz hasznos társa a MS-nak.
A saját véleményem szerint azokkal az erőforrásokkal, amikkel most hirtelen megterveznek és legyártanak egy rakat WP7 telefont, illetve amikkel átírják a WP7-re az összes szolgáltatásukat, fejleszthették volna a MeeGo-t, hogy tavaszra kiadjanak 2 MeeGo telefont és egy talbetet, illetve év végére még egy adagot mindkettőből, a friss 2 magos processzorokkal.

A dupla bukásra szavaztam, mert:
1. Nokiával kapcsolatban mindenki a MeeGo-t várta, plusz többé-kevésbé elégedettek az emberek a jó öreg Symbiannal. Ez az én felfogásom szerint a márkahű fogyasztók becsapása.

2. A WM7.. C'mon. Összehasonlítva egy iOS-szel vagy egy Androiddal? Nem is tudom... Bukta? Nem véletlenól nem (túl) sikeres az M$ a handheld piacon. (ld. Zune)
___
Blogom