Nextserver: kedvezményes domain regisztráció és webtárhely-szolgáltatás HUP olvasóknak (x)

Címkék

A Nextserver csapata azt a célt tűzte ki maga elé, hogy itthon is elérhetővé teszi a nemzetközi domainkezelőknél megszokott automatizált ügyintézést.

A szokásos papírmunka minimális: az online megrendelés során megadott adatokból generált pdf-et kapunk, melyet kinyomtatva, aláírva és lefotózva kell feltölteni. Erre csak .hu domain esetén van szükség, egyéb domain végződések papírmentesen regisztrálhatóak, egyébként meglepően könnyen: nem kell semmit sem kétszer megadnunk, a megrendelés nagyon gyorsan letudható. A Nextserver akkreditációval rendelkező .hu domainregisztrátor, a nemzetközi végződéseket pedig viszonteladóként értékesíti.

Az automatizált domainregisztráció mellett a Nextserver figyel a nagyobb számú domaint kezelők igényeire is. A felületet úgy fejlesztették, hogy minden fontos információ elérhető legyen a megrendelt szolgáltatásokkal kapcsolatban. Itt követhető, hogy a különböző szolgáltatások lejárata mikor esedékes, de domainmegújítás, -lemondás, DNS-kezelés funkciókkal is rendelkezik az oldal, illetve a webtárhely beállításaihoz is hozzáférünk: FTP, MySQL, phpMyAdmin, crontab egyaránt elérhető. A webtárhely cPanelen keresztül is elérhető, ahol még szélesebb körben kezelhető.

A cég arra is odafigyel, hogy az ügyfelek szükség esetén élő telefonos támogatást kapjanak - mivel a domainnel vagy webtárhellyel kapcsolatos problémák esetében a gyors segítség kritikus fontosságú. Az aktív segítség mellett egy kisebb, folyamatosan bővülő webes Support Center (tudásbázis) is rendelkezésre áll.

Domainregisztráción és webtárhelyen felül további megoldások is elérhetőek. Habár a VPS-szolgáltatás megrendelése még nem automatizált, kedvező áron bérelhető erőforrás. Operációs rendszerként CentOS, Debian, Ubuntu és Windows Server 2008 R2 is elérhető. A cég a fix áras ajánlatok mellett egyedi ajánlatot is összeállít leendő ügyfeleinek.

A Nextservernél bizonyos megrendelők akár jelentős kedvezményekben is részesülhetnek. Oktatási intézmények, tanárok, diákok egyszeri 50 százalékos árengedményt vehetnek igénybe. Frissen bejegyzett, egy évnél fiatalabb cégeknek szintén ekkora kedvezmény jár a webtárhely árából; nonprofit szervezeteknek pedig állandó félárat biztosít a cég.

A HWSW-HUP olvasói most szintén árengedményt kapnak, a következő két hétben vásárlók 20 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe az online megrendelést, legyen az domainregisztráció vagy webtárhely vásárlása. A kedvezmény igénybevételéhez a vásárlás folyamán a "HUP" kuponkódot kell megadni. Így egy .hu regisztráció nettó 1890 (bruttó 2400), .com/eu/org/net/info pedig nettó 2078 (bruttó 2640) forintba kerül.

Jó hír, hogy a cégnél PayPalon keresztül bankkártyával (MasterCard, Visa) is lehet fizetni, így a gyors regisztráció érdekében mellőzhető az átutalás. További részletek a Nextserver oldalán.

(A Nextserver megbízásából készített anyag.)

Hozzászólások

Ez jó, csak a .hu domain regisztráció így is drágább mint a Netteszt-nél.

Koszonjuk a visszajelzest. Nem tapasztalunk lassulast (tobb kulonbozo netrol/geprol), egy oldal atlagosan 1.2-1.5 sec alatt tolti a 40-60 requestet (kivetel a cpanel api-val kommunikalo oldalak, ott 6-8 sec). Megkerdezhetem milyen netrol/honnan/milyen bongeszovel probalod, ugy talan jobban utana tudunk nezni?

Udv,
Kocsmarszky Zsolt
Nextserver Kft.

.com-nal a mindenfele kontaktokba magatokat irjatok be, vagy szabadon megadhato? Szamomra kizaro tenyezo, ha az admin kontakt nem en lehetek.

Milyen jelszo-titkositast hasznaltok?
A jelszavakat sozva, hashelve taroljuk.
Milyen feltetelek mellett engeditek megvaltoztatni a jelszot, ha a tulajdonos elfelejtette? (Telefonhivas, e-mail, alairt papir, stb)
Elfelejtett jelszo keres eseten e-mailben kuld ki a rendszer egy linket, amin keresztul megvaltoztathatja a felhasznalo a jelszavat (ami talan 24 oraig el, ha jol emlekszem). Olyan, hogy e-mailhez nem fer hozza meg nem volt szerencsenk, ezesetben ujra bekernenk ceges/szemelyi papirok masolatat, hogy meggyozodjunk a jogosultsagrol. Telefonban, random e-mail cimre keresre soha nem adunk ki informaciot.
Terveztek-e Google Authenticator vagy mas OTP tamogatast?
Twitter es Google login bent van backlogban, de meg nem tudom mikor lesz eloveve. OTP/Cib szinten, de a helyzet szinten ugyanez. Egyelore dontenunk kell a prioritasokrol.

Udv,
Kocsmarszky Zsolt
Nextserver Kft.

A nyitó oldalon a srác előtt a két rack szekrényben RF cuccok vannak, szerintem SAT vevők. :)

A Webtárhely áraknál (szerintem) hibásan tüntettétek fel a mennyiségi mértékegységeket.
Ha jól értelmezem és valóban tárhelyről, nem pedig adatátviteli sebességről van szó, akkor a helyes mértékegység a GB (gigabájt), nem pedig a Gb (gigabit) lenne.

Szerk.:Ha mégis adatátviteli sebességről van szó, akkor pedig a Gbps, vagy a Gb/s lenne a helyes.

Szerk.: Látom, részben javítottátok, köszönöm!
A "VPS szolgáltatás árai"-nál is hibás mértékegységek szerepelnek.

openSUSE 12.2, vagy ami éppen jön.

Igazán nincs mit, de még nem végeztél. :)
Én nem kerestem meg az összes hibát, nem fizet érte senki, de az oldalon maradt még néhány.

Kiegészítő szolgáltatások VPS csomagokhoz
...
+10 Gb tárterület
...
15 Gb backup tárterület
...
30 Gb backup tárterület

SVN csomagok
...
1 Gb tárhely, 1 db felhasználó, 5 db repository
...
3 Gb tárhely, 5 db felhasználó, 10 db repository
...
5 Gb tárhely, 10 db felhasználó, 25 db repository

openSUSE 12.2, vagy ami éppen jön.

Felmentem az ATW weboldalara, es 3 perc alatt feltolta a 180-as jelzesig a vernyomasom. Mar elnezest kerek, de ekkora egy tragyahalmaz weboldalt mar reg lattam.

  • Teljesen atlathatatnal a navigacio, ugy kell vadaszni a szovegben a linkeket
  • A virtualis szervernel rakattintok a megrendelo lapokra, ahol fent is van szepen minden, majd az online kitoltes alatt mar nem talalom a virtualis szervert.
  • Arrol pontosan nulla informacio van az oldalon, hogy milyen modon lehet nekik fizetni. (A bankkartyason kivul nekem mas nem jatszik.)

Ezek utan lehet, hogy jo a szolgaltatas, csak eppen nem tudok erdemben tajekozodni rola.