A wine nem indul 64 bites Salixon[megoldva]

Fórumok

Sziasztok

Támadt az a buta ötletem hogy a 32 bites Salixomat lecserélem 64 bitesre abból a megfontolásból, hogy elég erős gépem van és használja ki a rendszer a 64 bit előnyeit. Viszont már ott elakadtam hogy a Wine 32 bites változata el sem indul.
Hogyan tudnám futtatni 64 biten a wine-t?

Hozzászólások

A Salix full 64 bites vagy multilibes? A 32 bites Winet nem fogod tudni hasznalni full 64 bites rendszeren, szukseg van hozza a 32 bites kompatibilitasra.

Sic Transit Gloria Mundi

Nem elég, a Salix követi a Slackware vonalat és alapból nem multilibes. Ha szeretnéd használni a 32 bites appokat akkor a fent leírt módszerrel kell neked multilibessé varázsolni a rendszert. Ez alapértelmezetten nem támogatott (mellesleg helyeslem).

--
falura elmegy, városban meg úgy sem nézik...

Értem köszi. Amúgy tetszik a 32bites változata mert stabil és nincs tele mindenféle felesleges dologgal, de mivel már 4 giga ramom van és elég erös procim attól tartok azt már nem használná ki elég jól a gépem adottságait. Viszont már a fentebb említett leírás elég bonyolultnak tünik, nemtudom hogy bele merjek-e kezdeni.

El is felejtettem megírni, végre sikerült átállnom 64 bites Salixra, felvettem alien multilib repót, néhány csomagot telepítettem ami a winehez kellett, valamint megbarátkoztam a Sourcery alkalmazással. Remek kis disztró ez a Salix, nagyon jól össze van rakva.
------------------------
http://istenletezik.hu/