Haldoklik a telefonom...

Úgy néz ki 4 hónap alatt sikerült minden elővigyázatosság, gondoskodás és odafigyelés ellenére megérnem a Legenda halálát. Tegnap épp elaludtam az esti híradón, amikor asszonypajtás hívott, hogy nem sokára hazaér. Miután letettük, jelzett a telefon, hogy új levelem érkezett. Próbáltam "lehúzni" a notification sávot, de nem reagált a mocsok. Némi kínlódás után próbáltam a home screenre helyezett gmail ikont, erre beugrik a notifications fül kb. a képernyő 3/4 részét kitakarva. WTF??? Akárhova böktem, ezt csinálta. No akkor power gomb nyom, logoff képernyő, mondom shut down. De nem lehet rábökni. Trackballal nagy nehezen sikerül ránavigálni és lekapcsolni. Reboot után az első billentyűzetet igénylő feladatig jó volt. Na itt aztán... landscape módban nincs q, shift, billentyűzet-eltűntető-gomb, időnként úgy tűnt, mintha azt sem tudná, hova böktem 8 helyett q-t írt, backspacre össze-vissza ugrált... Itt már igencsak elborult az agyam, újabb nehéz reboot után google: "htc legend notification touch screen error"

hát.. nem csak én jártam így:
http://community.htc.com/na/htc-forums/android/f/95/p/6478/32712.aspx
http://www.youtube.com/watch?v=osFlCJDFD9Q

A probléma ugyanaz, mint az első linken írják, de ez gyárilag független (gsmline), augusztus végi vétel, dec. 9-én 2.2-re frissített, önmaga által, semmilyen módon nem piszkált.

További kísérletezéshez letöltöttem egy rajzoló programot és úgy néz ki, hogy a képernyő felső kb. 0,5-1cm-es sávja teljesen érzéketlen bármilyen interakcióra. Próbáltam, megpucoltam már előtte, kezet mostam alaposan, földeltem magam :), _SEMMI_ nem segít. Azóta teljesen random módon bedöglik az érintés-kezelés, a legjobb, mikor a lock screen-t sem sikerül lehúzni, mert vagy nem mozdul, vagy pont nem addig, hogy triggerelje a képernyő feloldást... Persze mikor máskor, mint ünnepek előtt? Kezdem az új évet a szervízben, addig meg majd szükség esetén előkotrom a félholt 6288-at...

Valaki járt már így?

Hozzászólások

Két és fél éve használok minden nap érintőképernyős okostelefonokat. Egyikkel sem volt soha semmi hardverproblémám. Mindegyik működik a mai napig is produktion környezetben.

Úgy érzem, hogy mérgedben a címet egy "kicsit" eltúloztad.

--
trey @ gépház

Nekem mostanaban volt egy eves az erintokepernyos telom, teljesen jol mukodik ez a resze, bar nekem az elvem az, hogy csak olyan telot veszek, aminek hw billzete is van. Ennek van.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Hülye ötlet, de ideiglenesen működhet, hogy a képernyőt újrakalibrálod a működő touchscreen területre. Persze ennek lesz egy olyan hátránya, hogy fejben rá kell számolnod, hogy ahova böksz az valójában hova lesz kiértékelve. :)

--
Don't be an Ubuntard!