Ooo füzet nyomtatása (megoldva)

 ( imijoe | 2010. december 14., kedd - 18:51 )

Arra szeretném a segítségeteket kérni, hogy hogyan lehet füzetet nyomtatni (készíteni) Ooo-al.
A segítségeteket előre is köszönöm.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Mit értesz "füzet" alatt?

azt, amikor úgy párosítja össze az oldalakat, hogy a papírköteget füzetként félbehajtva megfelelő sorrendben jönnek az oldalak.

pl. 4 oldal esetén az lap egyik (külső) felére kerül a 4-1., a belső oldalra a 2-3. oldal.

Igen.

Latex-nel tud valaki hasonlot?

--
Dropbox:
https://www.getdropbox.com/referrals/NTI3NzY1ODQ5

Nyomtatás > Beállítások > Brosúra

Eddig én is eljutottam de amikor az első nyomtatás megvan akkor nem tudom ,hogy hogyan tovább, hogy a másik oldalon is jól legyenek az oldalak, az első oldal hátulján legyen a második oldal a tizenkettedik oldal hátulján a tizenegyedik
stb.
Tehát a 1-12 oldal legyen az egyik oldalon , a hátulján meg a 2-11 oldal legyen.

Szerintem erre nincs beépített megoldás, de nem ismerem ilyen szinten az OOO-t (sem az MS megfelelőket). Lehetne még azzal szórakozni, hogy újrarendezni a doksit (pld 8 oldal esetén 1,8,2,7,3,6,4,5) és így brosúra nyomtatást csinálni. Persze lehet, hogy 1,8,7,2... lenne a helyes, kérdés, hogyan nyomtat kétoldalas brosúra esetén. Pár oldal teszt, és utána nagyüzem - hacsak nem írja meg valaki a megoldást.
(Egyik ismerősöm is belefutott ebbe régebben, ő előtte lemodellezte cetliken, hogy hova melyik oldal kerül és hogy ehhez hogyan kell rendezni az oldalakat. Néha kiadványszerkesztéssel is foglalkozik, és hiába a tapasztalat, akkor hirtelen nem jutott eszébe más... Csak utána, hogy a gépre kötött fénymásoló elvileg beépítetten támogatja ezt a nyomtatást, csak még sosem próbálta :D)

Akkor megnyugodtam nem én vagyok a hülye, de mauzi-nak nagyon jó ötlete volt a négy oldalas próba. Ezzel kezdek, csak számokat fogok kinyomtatni mint oldalakat. Ha mauzi nem is tudott róla de nagyon sokat segített ezzel.

próbáld ki!

OpenOffice.org Writer Súgó írta:
Ha kétoldalas nyomtatásra képes nyomtatóval rendelkezik, akkor létrehozhat egy teljes brosúrát a dokumentumból az oldalak későbbi leválogatása nélkül. Ha csak egyoldalas nyomtatásra képes a nyomtató, akkor ezt a hatást úgy érheti el, hogy először az első lapokat nyomtatja ki a Páratlan lehetőséggel bejelölve, majd újra beilleszti a teljes papírhalmot a nyomtatóba, és kinyomtatja a hátsó lapokat a Páros lehetőség bejelölésével.

:)

Nagyon szépen köszi neked is.Csak egy oldalas nyomtastásra képes a nyomtatóm..
De itt valami nem stimmel, mert az egyik oldalon 10-3 van, a lap másik oldalán 4-9.

ezt hívják füzetek :)

a 3 túloldanlán pont a 4 van, tehát lapozás után jó, aztén néhány más lap*, majd a 9 másik oldalán a 10, tehát pont jó

(*ps: mármint egy lap, amin 4 oldal van: 5,6,7,8)

az egyoldalas nyomtatónál azért figyelni kell hogy amit kinyom és egymásra pakol az jó vagy fordított sorrendben van, mert ha jó akkor először a páros oldalakat kell nyomtatni majd utána a páratlant, különben a végeredményben lehet visszarendezni az immár fordított sorrendet

Ez ma nem az én napom :( (az előbb a mount, most meg ez :D )!
A post előtt direkt nyomtattam egy 70 oldalas doksit brosúraként pdf-be, majd belenéztem, és nem láttam a szememtől, hogy jól megcsinálta! :D Nem tűnt fel, hogy a második oldal mellett a 69-ik van. Csak annyit láttam, hogy oké, két oldal egymás mellé. A 3. oldal és a 69. "képileg" hasonló volt, így ezért néztem be, de rendesen :)
Persze, amint írták az egyoldalas nyomtatásnál észnél kell lenni.
A poén, hogy ez a helpet és is elolvastam, csak nem értelmeztem rendesen.

> ...a második oldal mellett a 69-ik van.

Szerintem az úgy jó.

--
Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.uni.cc

Igen ez így jó szerintem ,most már értem de azért megcsinálom a nágy oldalas nyomtastást először, próbaként.
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget.

(törölve, most már biztos hogy a dupla küldés drupal hiba, eddig azt hittem hogy én kattintok duplán vagy a böngésző küldi el valamiért kétszer, de most a szerkesztett hszm jelent meg mint új)

a gond azzal az hogy a dokumentumot több füzetbe szokták nyomtatni hogy egy füzet ne legyen túl vastag, tehát a négy oldal az egyetlen lap félbehyjtva ahol tuti nem okokz gondot a lapozásnál a papír vastagsága, ha méretre vágja az ember akkor is sok a 70 oldal

Nekem 12 oldalas füzetet kell csinálnom, úgyhogy ez nekem nagyon megfelel.