[Megoldva]"szekvenciális" internetelérés

 ( iwanabeguru | 2010. december 2., csütörtök - 11:55 )

Hi

Olyasmit tapasztaltam hogy az internet elérés úgy viselkedik hogy amíg nem tölt le valamit teljesen addig kb nem indul el a másik oldal betöltése. Namármost ha youtubeozok akkor ez kifejezetten irritáló.

Windows alatt pl simán megy párhuzamosan több oldal is.

Arch linux , kb 1 hete upgradeltem
T-home 5 mbit adsl internet kapcsolat.

Lehet ezen állítani valahogy?

Előre is köszi.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Persze.

sudo nano /etc/t-mobile.conf

allowParallelDownloads = "true";

Alapbol 'false'-ra van allitva, mert az userek nagyreszenek igy is jo, masresz meg ket perc visszallitani a gconf-editorral.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Köszi

Tudnál még támpontot adni , mert nekem ilyen fileom nincs.
Valami általános infó kéne hoyg hoyg keressek rá

Köszi

Csak tippelek: ha alapból false, az azt is jelentheti, hogy ha a fájl nincs meg, akkor false-ként gondolja a program. Egyszerűen hozz létre egy ilyen fájlt és lássuk mi történik ...

Látom, nem értitek a viccet. :)

Hmm .. akkor ezt benéztem :)

Ezt be :D

he?

Kissé olyan, mint anno a Spectrum Világban volt. Olvasói levél, miszerint nem érti, hogyan kell a gépét átkapcsolni gépi kód módba. Rucz Lajosék válaszoltak neki valami olyat, hogy a gép alján van egy kapcsoló, azt kell átkapcsolni, s már pötyögheti is a hexát :D

touché! :D

Sejtetem hogy ez csak egy vicces komment, de azt reméltem hogy hajlandó lesz értelmesen is hozzászólni.

Szóval valami helpet várnék nem oltást.

UP

Kéne valmi ötlet.
Ez network vagy flash hiba lehet?
Én valami hálózati beállításra gyankszom mert míg wireless net volt addig ezt nem tapasztaltam.

pingelni tudsz odlalbetoltes kozben? szimplan ifconfiggal hasznalod a netet, vagy wicd-vel vagy netan networkmanagerrel? wshaper/pyshaper -t probaltad?

rp-pppoe vagy routeren keresztul csatlakozol?

Flash hibat konnyen kizarhatjuk: youtube video egyik tabon indavideos video masikon, betoltenek parhuzamosan?

iptables fent van egyaltalan? (pacman -S iptables, majd nano /etc/rc.conf -fal ird be a daemonsba is)

1. tipp: mtu probléma.
adsl esetén az mtu-t korlátozni kell, mert az alapbeállítás szerinti értékkel nem fognak átmenni a csomagok rendben.
ahol a pppoe paraméterek be vannak állítva, ott kell lejebb tekerni a max. mtu-t.

beállítotam az mtut 1454 re semmi változás

1420-al probald meg.

Nekem a Sendmail nem ment rendesen.
A levelek beragadtak a queue-ba, nyilvan a fogadas ment rendesen.
Eleg sok fejfajast okozott mire megtalaltam, hogy mi lehet a gond.

I would never wanna belong to any club that would have someone like me for member.

A netet a pppoe-conf al álítottam be és az adsl démon kezeli.
rp-pppoe -n keresztül csatlakozok

Az van hogy ha megy egy youtube video lejátszása akkor míg az le nem töltődött teljesen addig semmi más nem töltődik be , nemhogy video de még egy másik honlap se.

iptables van fent de nem tudom hogy jön ez ide, nincs benne egy szabály sem.

Köszi

akkor a folottem emlitett MTU-t kell 1400 korulire beallitani

es ha nincs router inkabb legyen egy basic tuzfal (iptables)

mtu 1480

a probléma ugyanúgy fenáll de csak operában , firefoxot használva semmi gond nincs.

Akkor nem az Opera beállításai között kellene keresgélni?

azt csinálom ...

Böngészőben be lehet állítani, hogy egyszerre mennyi nyitott kapcsolat lehet /szerver és összesen is.
Ffox-nál valahol az about:config alatt van (google://speed up firefox), opera alatt preferences/network asszem (most nincs előttem).

Illetve célszerű a lassú adserver-ek tiltása is, mert ha igazán belassulnak sokáig fogják a nyitott kapcsolatot, ilyen pl. az audit.median.hu, *.adverticum.net, stb., illetve mostanában az ilyen mindenféle twitter és facebook integráció szokta baromira belassítani az oldalbetöltést. Megoldás az adblock (szabályként hufilter és ajnasz), vagy ha az valamiért nem jó akkor /etc/hosts-ban felveszed ezeket 127.0.0.1-re és tűzfalon a 127.0.0.1:80-ra érkező kérdéseket reject-eled.

Ezaz.

Ez volt a probléma , az össz connection 1 re volt állítva, pedig a default az 64 és én nem állítottam át.
Beállítotam és mostmár minden megy szépen.

Köszi az ötletet.

Minednekinek köszönöm a segítséget.