Megvan az új jövevény: T61

Ma sikerült megvennem a laptopot, korábban mint terveztem.
Többféle típus volt, végül ilyet vettem:
Szóval a hardver:
Intel Core 2 Duo T8100 2.10Ghz, 2 GB Ram, 80GB Hdd, Intel X3100, Intel WiFi, Gigabites LAN, integrált Soundmax HD hangkártya, beépített webkamera, ujjlenyomat olvasó stb...

Jogtiszta Vista Business van a gépen. Jó állapotú, csendes kis gép. Gyári gari van rá, 2011.05-ig. Az ára 115 ezer Ft volt.

A géppel tökéletesen elégedett vagyok, ez az első IBM gépem egyébként.
A trackpoint kicsit fura, lévén, hogy ezidáig még nem használtam ilyesmit. Jobb szeretem a touchpad-ot. A WiFi driverét utólag telepítettem fel, ezt kivéve minden fel van telepítve, leszámítva az ujjlenyomat-olvasót. Majd azt is szépen feltelepítem, beállítgatom. Az akksi elvileg 2 órás. A processzor egyébként nem ciripel, néma csönd van a szobában, semmit nem lehet hallani.

A gépet a Notebooksystem-nél vettem, a kiszolgálás remek volt. Kaptam ajándék IBM táskát is hozzá.

Hozzászólások

Szervusz!

Szánj időd a trackpoint-ra -érdemes! (anno kikapcsoltam a touckpad-ot, és úgy "kényszerítettem" magam a használatára, néhány nap múlva, nem is értettem, hogy eddig miért simogattam a padot.)
Grat. a géphez!

Üdv!

+1, én is rákényszerültem a használatára, mert a touchpad elhelyezkedése és mérete a Thinkpad T400-on nem teszi lehetővé, hogy kényelmesen használhassam (így aztán ki is kapcsoltam).

"Az ára 115 ezer Ft volt."

Ennyiért már dedikált Nvidia-val és 320 GB-os merevlemezzel szokták adni a T61-et.

Gratulálok,szuper gép.
Én X60at használok, ide-oda gépnek.

Köszönöm a tippeket, segítséget mindenkinek.
A trackpoint-ra majd a hétvégén fordítok egy kis időt. A baj az, hogy reflexből a touchpadhoz nyúlok, szerintem én is ki fogom kapcsolni. :-))

"Gyári gari van rá, 2011.05-ig."

Nem kevés ez kicsit???

ha ciripelne majd valaha, a bios-ban ki tudod kapcsolni a cpu plusz feature-t (utolsó pont) és megszűnik. quadro-s verzióval jobban jártál volna, de egyébként jól választottál, szuper gépet vettél, jópár évig örömöd lesz benne - és legyen benne ezt kívánom.

ha otthon használod majd asztalon, vegyél alá logitech elto express állványt, vagy ha moobilan kellene akkor gigabyte rollpad-et. -5 fok azonnal, utóbbi pedig pont belefér a carry táskádba kettéhajtva.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

az általad leírt tények igazak, de nem tudok rá mit mondani, hiszen egy általános iskolás másodikos gyerek táskájának súlya több egy t61-nél és röhögve rohangál vele. az én időmben ennél több volt. nem is fényeznék tovább, de mielőtt megkérdeznéd, volt-e már a kezemben noti :) kb 15-20. notebookomat nyűvöm, jelenleg már nem egy sajátom van, 7 éve munkámból adódóan ritkán van (volt) összesen egy nálam.

ui t61-ről váltani x41-re.. ez valószerű? csak mert olyan mint opel vectra-ból visszaülni egy utolsó szériás kadett-be.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

ha vartal volna kicsit, ennyiert lazan adtam volna jobb t61et. :P

t8300, 4g ram, 160gb hdd, 1440x900 kijelzo, ugyanennyi garival :)

touchpadot felejtsd el, trackpoint ftw. vagy ugyis mondhatnam: minek vettel thinkpadet hogyha nem hasznalod a trackpointot? :)

nem hirdetem sehol, de már nagyon szeretném, csak nem talalok helyette uj x200s-t jo aron. amugy egy 1 eves 99.99%os panasonic 6 cellas aksija van, 126 ciklussal a fedelzeten. megkimeltem nagyon. miota van egy x41esem is, ez gyakorlatilag csak asztalon van hasznalva.

billzet is tok ujnak szamit, fel eve lett cserelve. a kijelzo fedele is, szoval az se karcos, nem is kopott a sarkoknal. a touchpadet soha nem hasznaltam, tehat nincsen kifenyesedve. :) ( masoknak se engedtem hogy hozza nyuljanak :D )

ja tenyleg, +1 ev garit, nagyon olcson lehet hozza venni, ezt zoltannak is nagyon ajanlom!

http://www.usanotebook.hu/lenovo-thinkpad-txw-sorozathoz-1-ev-garancia-…

ja amugy windowson nem is fog ciripelni a processzor, only linux alatt csinalják ezt a thinkpadek. a biosban nem erdemes semmilyen cpu featuret kikapcsolni ha nem akarod megfelezni az aksi idot, es erdemes windows 7-re upgradelni, ha nem akarod megutalni a gepet

"ja tenyleg, +1 ev garit, nagyon olcson lehet hozza venni, ezt zoltannak is nagyon ajanlom!"

Ez az olcsón ez mit is jelent konkrétan? Hány ezer(tíz ezer?) forint? Mellesleg tuti, hogy ennyi idő után meg lehet hosszabbítani? Meddig lehet hosszabbítani? (Amíg él a gyári gari?)

"ja amugy windowson nem is fog ciripelni a processzor, only linux alatt csinalják ezt a thinkpadek"

Nemrég vettem észre, hogy az én Thinkpadem is csinálja Linux alatt, de csak bizonyos szögből hallható, de már megszoktam, a Dell Latitude notebookom is csinálta, sőt az eddigi összes notebookom.