Bull Escala DPX/20 G10247 AIX 5 telepítés kérdés

 ( radiohead | 2010. november 2., kedd - 11:44 )

Hello Mindenki,

Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Bull Escala DPX/20 (G10247) szerverem. Igazából ez egy IBM RS/6000-es klón. Jelenleg AIX 4.3 van rajta, de szeretném újratelepíteni AIX 5.x-el, de nem igazán sikerül a boot képernyőt elővarázsolnom. Van benne videokártya, de amikor elindítom (kulcsot szerviz módba állítom) akkor egy 10 perc után bejön egy zöld képernyő, monitor zölden világít és semmi nem történik. Ha normál módban indítom kb. 10 perc után bejön az AIX CDE és a login képernyő ahol tökéletesen betudok lépni.

Szóval a kérdés az, hogy miként lehet boot ordert állítani vagy bejutni valami konfigurációs módba és képet előcsalni a bootoláskor hogy eltudjak indítani egy telepítőt?

Van rajta soros port is természetesen, talán console módban adna valami szerviz menüt indításkor, ahhoz meg nem tudom milyen kábel kell, mert sima soros port van a gépen is!? Ha van valakinek ötlete írjon legyen szíves, klassz lenne rá varázsolni újabb verziót, mert ott már van Samba3 és stb klassz dolog.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

4.3-as AIXon van bootlist parancs?

Nem csippan/zenel bootolas elott? Ha igen: probalj 1-est nyomni, akkor talan bejutsz az SMS menube. De lehet, h. ezek mar tul uj ficsorok ehhez a HWhez:)

Bezony, a firmware támogatottságának érdemes utánanézni, mert neadjisten sikerül a bootlist bevetésével elkezdeni a telepítést, ami után még nincs 5.x és már nincs 4.x.

Nem "csak" kompatibilis, de echte IBM vason is kellett fw-t kutyulnunk az 5.3-ért.

ha a kulcsra állítom annyi a különbség, hogy a floppyhoz fordul a gép bekapcsoláskor, de ennyi...minden számra meg funkció billentyűre nem reagál :(

nem csippan ez semmit :( csak a floppyhoz fordul szerviz módban induláskor, normal módban nem! funkció és szám billentyűkre nem reagál.

HÁT SAJNOS NINCS 5LETEM TOVÁBB! EGYENLŐRE MÉG MINDIG UGYANOTT TARTOK AHOL EDDIG! Már kiderítettem, hogy a boot-ot a soros porton lehetne megvizslatni, de null modem kábellel nem mutat semmit. Olyan van a gép hátulján, hogy S3 meg S1/S2...de a két utóbbi az széles serial csati. HA VAN VALAKINEK 5LETE ÍRJON!

Szervíz módba a kulcs, soros terminál az S1-re, aztán hajrá, 9600,8,n,1. Nekem működött, igaz minden "gyári" volt hozzá (kábel, terminál). Kerítsek neked Bull terminált kábellel?

szia...nekem a 4-es is jó lenne, csak újra tudnám telepíteni, az már elég lenne....nem tudunk beszélni e-mailben valahogy? klassz lenne ez a terminál dolog amit említettél!

Priv. ment.

Ennek a negyede tájéka segíthet: http://users.cs.fiu.edu/~tho01/psg/aix.html

köszönöm! megnézegetem...nem lesz ez olyan egyszerű azt hiszem :( mindenképpen az firmware-el kell szórakoznom úgy látom :)

Nem vagyok biztos benne, hogy az 5-ös AIX menni fog ezen a vason, de ha sikerül, szólj nekem is :-)