1.3 kérdések

Fórumok

Sziasztok!

Telepítettem a Haven-t ( amd64 ), és volna pár kérdésem. rt61-es wlan van a notimban, és egyelőre nem muzsikál. Lehet-e tudni, hogy mit is kell tenni ez ügyben. Hogyan lehet beállítani, hogy a numlock ne kapcsoljon be ( mivel a noti-n csak a FN+ gombokkal érhető el a numpad, ezért így zavaró ). Illetve grafikus shutdown-nál kéri a root jelszót ( ez nem feltétlenül baj, viszont csak az 1-es karakteres terminál loginjéhez lő ki, nem kapcsolja ki a gépet ). Ha GUI alatt indítok egy konsole-t és root módban azt mondom, hogy "poweroff", akkor kikapcsol, de szeretném a hagyományos módszert.

Előre is köszönöm a válaszokat.

U-dash

Hozzászólások

> rt61-es wlan van a notimban, és egyelőre nem muzsikál. Lehet-e tudni, hogy mit is kell tenni ez ügyben.

Van-e automatikusan betoltott modulja, es ha igen, mi az?

> Hogyan lehet beállítani, hogy a numlock ne kapcsoljon be ( mivel a noti-n csak a FN+ gombokkal érhető el a numpad, ezért így zavaró )

- Konzolon /etc/sysconfig/numlock tartalma legyen NUMLOCK_ON=0
- KDM eseteben azt hiszem, sajnos meg mindig a kdm konfigjat kell szerkeszteni... ;-(

> grafikus shutdown-nál kéri a root jelszót

A login manager, aka bejelentkezeskezelo konfigjaban allithatod be.

Kösz a választ, IRC-n már felvettem a kapcsolatot a frugal-osokkal, és mindent sikerült megoldani. Wifi-nél a netconfig-ot kellett belőni, a numlock-ban igazad van, de a kdm felülírja a sysconfig-ot, ezért a kdm konfigját kellett átírni. És a loginmanagerben is sikerült kiszedni a root jelszót shutdown-hoz.

U-dash
----
Frugalware 1.3 + KDE
MSI MegaBook S271 + Intel SSD :)