Mi produkálhatja ezt a jelenséget??

Fórumok

(Bocsi, ha rossz a kategória, de nem tudom pontosan mi okozza a gondot. Úgy tűnhet, hogy a videokártya, de szerintem nem, mivel azt már cseréltem).

Anyu régi gépe helyett szereztünk egy újat. Egy ismerősünk adott egy alaplapot és egy processzort ingyen, mert neki már nem kell. Nem volt használva régebb óta. A gépet összerakva jónak tűnt, viszont változó idő után (5perc - 1-2 óra hossza) a következő jelenséget produkálja:

Kép 1
Kép 2

Gondoltam rossz a videokártya, ki is cseréltem egy másikra. Azt hittem ezzel megszűnik a probléma, de tévedtem, ugyanúgy egy idő után előjön. Nem minden szöveg zavarodik össze, csak némelyik. Van, hogy ha normális szöveget kijelölöm, akkor zagyva lesz, mint a többi. A gép egyébként elég problémás volt, ha az alaplapot megnyomom alul, akkor beep code-al fogad, ha visszafeszítem (picit), akkor működik.

Itt egy Everest Report a gépről: Report

Szerintetek mi a gondja és hogy lehetne megoldani?

Hozzászólások

Egy öreg (1000Mhz körüli AMD proci + nemtom-milyen-alaplap + ATI Radeon 9200) géppel hasonló problémám volt. Próbáltam memóriát, videokártyát cserélni, nem használt. Aztán egy szétszedem-összerakom varázslat óta működik minden normálisan.

Amúgy jó rég nem láttam Milleniumot... :)
---
Slackware 13.1 - KDE 3.5.10 (4.4.5 teszt)

Én használtam is nemrég ME-t, 2008-ban adtuk el a Pentium 400Mhz-es gépünket, 4GB-os HDD volt benne, szintén magyar ME-vel, gond nélkül ment. A mostani gépen most Windows 7 van, meg Ubuntu, egy régi laptopon meg még megy az XP. Egy 1.4Ghz-es Celeron, Ati Xpress 200M, 2GB Ram. (Alapból 512MB volt, bővítve lett, mert a programok lassan futottak rajta az XP-vel, pedig az volt az előretelepített rendszere.)

Igaz nekem nem ilyen elmosódós hibám volt a régi 400Mhz-es géppel hanem olyan hogy egy appát megnyitottam az asztalon, utána megpróbálta az összes mappát és fájt megnyitni. Ezt akkor produkálta, amikor a régi PS2-es billentyűzetet lecseréltem egy USB-sre. :-D

Szóval vannak érdekes hibajelenségek.

Szerintem sima memóriahiba (memtestet ereszd rá). Az alaplapot stabilan be kellene szerelni a házába, akkor talán nem lesz beep kód..

------------------------------------------------
A legtöbb ember azt hiszi, csak a gyomra üres...

Szia,

én is gyanakszom memória-hibára; ha van CD/floppy a gépben, akkor érdemes tesztelni,
pl. http://www.memtest.org/ vagy http://www.memtest86.com/
segítségével.

Amúgy jól látom, hogy PCI-os S3 Virge videokártya van benne? Anno nekünk is volt ilyen, tudtommal ez is hajlamos hülyéskedni.

Persze szétszerelés, majd szilárd összeszerelés is sokat segíthet.
Ám elképzelhető az is, hogy az alaplapon van valamilyen hajszálrepedés, ami nem egészséges dolog. :(

VGA driver. Nekem is előjött anno WinMe-n az eset, kiderült hogy az Nvidia aktuális GF2 drivere volt valamiért bugos, hátha az S3 is elszúrt valamit.

Lehet csak siman tulmelegszik...proci, videokartya...

Reges regen egy messzi messzi vilagban volt egy kicsi "edoset.exe" nevu cucc, amivel lehetett baszogatni az S3 3d lassitok memoriaorajelet. Ezt kellene eloasni, es megnezni hogy az "edoset 60" hatasara megjavul-e. Reges regen volt ugyonilyen gondom. A programot tudom neked prezentalni kb jovo het vegen (ekkor erek az arhiv cdim kozelebe). Probaltam guglizni ra, de elso blikkre nem nagyon talaltam hasznalhato oldalt a letolteshez.

---
Apple iMac 20"
áéíóöőúüű

A helyedben kipróbálnék más betűtípust is.

Melegedés és/vagy mechanikai hiba (pl repedés az alaplapon,
hajlik az alaplap). Szerintem...

> Sol omnibus lucet.

szinte kizart, hogy hardver hiba. ha memoria v. alaplap/videokartya lenne nem csak a fontok lennek maszatosak, hanem a kepek is. VGA driver-t probalj cserelni, probakeppen allits be mas alapertelmezett fontot, stb.

a beep code mirol panaszkodik? hogyan es mennyit csipog? ha regen voltak hasznalva az alkatreszek elofordulha valami koszolodas, oxidacio ami kontakthibat okoz, annak is van ellenszere, de a szovegek olvashatatlansagahoz szvsz semmi koze.

Ez nekem driverhibának tűnik inkább, mintsem hardver gondnak.
Mellesleg... szerintem legalább egy win2K-t tegyél fel, az ME a valaha létezett legsz*rabb windows...

Ez így van, ennél rosszabb rendszert sosem gyártott a Microsoft!
Annyira hogy még maga is megfeledkezett róla, például a legtöbb SDK-ban sem szerepelt.

Emlékszem hogy olyan memória leakes volt, hogy magára hagyva is képes volt lefagyni, mert elfogyasztotta az összes memóriát. Abban az időben jöttek be ezek a "membooster" marhaságok is, nem véletlenül.

Legalább Win2K-t vagy ha nagyon gáz a hardver, akkor NT4-et tegyél a gépre (ha mindenképp Microsoft terméket szeretnél)!

Szerk:
Látom 128 MB ram van a gépben. Win2K Prof tökéletes rá. Habár a Microsoft ezen a rendszeren alapból futtatja a fél világot, ezeknek a felesleges szolgáltatásoknak a letiltásával hasítani fog a gép.

Csak tippelek: próbáld meg letiltani a TrueType simítást(Display properties/Advanced/Effects), illetve a hardware acceleration-t, esetleg ha van, akkor a write combining-et.

nincsen huzva a gep ?
akkor is ilyeneket csinal(ha egyaltalan elindul), ha fsb emelve van es nincs fixalva a belole visszaosztott pci freki, amit egyik pariferia sem szeret tulzottan

bar mire leirtam rajottem hogy ez meg vesas alaplap, de mostmar nemtorlom ki