mplayer fullscreen elhagyása után xorg fogja a gépet.

 ( zolti | 2010. augusztus 6., péntek - 22:42 )

Elindítás normál ablakban CPU 20% terhelés, teljes képernyőn sincs változás. Viszont ha visszatérek normál ablakra akkor xorg 65% és elkezd csúszni a hang.
A hiba Ubuntu 10.04-re frissítés óta stabilan jelen van mindegyik avi videóval.
Érdekes, hogy azóta nem tudom használni az xv x11/xv kimenetet mert a kép bal felső harmadában egy átlós vonal ugrál, ezért az egyik gl kimenetet kell használnom.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nekem ez gyanusan videokartya (driver) problema lesz... Milyen kartya? Milyen driver?
Persze hiaba mondod meg, nem tudok segiteni. :) Rakjal bele masikat. ;)

AMD2400+ Ati radeon 9250 és xserver-xorg-video-ati driver

Tényleg driver a gond, kíváncsiságból felraktam az fglrx- et ami már régen nem jó a kártyámhoz.
Ha együtt van fent a két driver akkor jó a lejátszás xv x11/xv kimeneten, de természetesen nincs 3D. Ez így jó is lenne, lejátszás alatt sosem megy 10-15% fölé a CPU terhelése és a compizt és gl-dolgokat úgysem használom. Egy a baj nincs suspend és hibernáte illetve visszatérés után nincs képernyő csak vakon gépelés.
Csak az fglrx meghajtóval pedig van suspend, csak a képernyő felbontásom kb 600*800-as és ezen állítani sem lehet.

Nem tudja valaki megmondani mikor volt utoljára használható a nyílt ati driver az én kártyámon?

$ lspci -nn | grep VGA
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: ATI Technologies Inc RV280 [Radeon 9200 PRO] [1002:5960] (rev 01)

Én 8.10-et használtam azzal jó volt, de nem tudom mi volt a helyzet a 9.04 és 9.10 alatt a kártyámmal.