Foss kvaliti játék

 ( cannibal | 2010. július 29., csütörtök - 22:20 )

... avagy ha szart akartok: UFO - Alien Invasion.

1. Véghetetlenül szar, jellegtelen, pocsék, hosszú, unalmas, egysíkú intro, hanyag munkával elkészítve (ellenpélda az eredeti UFO - Enemy Unknown)
2. Tipikus floss menü, igénytelen 3D scene-re rákúrt arial fontok
3. Start skirmish-re lefagy a videokártya

Kommunális játékfejlesztés.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

te hány éves vagy? ahelyett dokumentálásra fordítanád az időd.

fail

magyarázat?

Rajtad már az sem segítene ;-)

Egy próbát azért megér...
http://hup.hu/node/778

-

mi helyett? szorakozni probalt, erre tipikus floss minoseget kapott az arcaba. ez faj?

unom mar ezt a lug dumat, "csinalj jobbat", etc. multkor mikor irt a "gabor" azt hittem te lepsz le, de aztan csalodnom kellett :(

te mirol beszélsz?

szerk.: jah...te vagy az a "wow"-os.. :D nem szólok többet :D nc

Most aztán jól megmondtad neki.
"te vagy az a wow-os" LOL

szakmailag valamit, kicsihuszar? :)

Mondja azt, hogy te vagy az a "szános", a "jávás" vagy az "eltés"? :-D

ugyertettem letett-e mar vmit az asztalra ;)
mert olyat meg nem lattam tole.

fárasztó ez a windows gamer gyülekezet, kár hogy nem vagyok benne hál'égnek. szóljatok ha visszajöttetek a valóságba, ahoj

Arrol most nem tehet, hogy az egyetlen ertelmes platform, ahova ertelmes jatekok is megjelennek es nem konzol az a Windows. Ezen kivul ez-az OSX-re. Aztan ezzel be is fejezodott a sor.

----------------
Lvl86 Troll

Szerintem nem azzal van a gond, hogy sokan windowson szeretnek játszani, meg nem is azzal, hogy sokan windowst szeretnek desktopra, hanem azzal, hogy ez itt unixos portál.

Gondolkod ...
Gondolkod ...
Nem, nem sikerult felfogni, hogy ez miert gond. Ezen a portalon ugyanugy jelen van a Windows, mint minden mas portalon. Szerintem nem sikerult felfogni az uzenetet a portalnak: _elsosorban_ unixos portal. Ez egyaltalan nem jelenti azt, hogy a Windowsnak itt nincs helye.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Egy windowsos portálról simán kiutálnak, ha linuxos vagy és rosszat mersz szólni a windowsra.
Fordított esetben miért kell eltűrni ugyanezt?
A windowsosoknak mindenhol mindent szabad, a linuxosok meg maradjanak csendben?

Nekem mindig azt tanították, hogy egy könyv/írás/dolgozat címe szóljon a tartalmáról. Akkor egy hup nevű portál szóljon a unixról. Ezzel nem mondtam, hogy nem lehet windowsról beszélni, csak az már parasztos, hogy itt a windows a király, és winfanok járnak ide kielégíteni a parasztkodhatnékjukat meg hmcs-k azzal szórakoznak, hogy beletörlik a cipőjüket a linux felhasználókba.

Akkor mi keresni valója van itt a linuxos témáknak?

Ave, Saabi.

Ez epic fail. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

Miert? Linux != unix.

Nem mondod. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

Ez a kérdés az egyik legjobb flame generátor, amit ismerek. :-D

Ave, Saabi.

Perfekt. Ugy felrohogtem rajta ahogy kell. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

úgy beszéltek operációs rendeszerekről mint 13éves a zenei stílusáról.

feltűnt, hogy abban a hsz-ben *NEM* operációs rendszerekről volt szó?

1) ha az unixrol szolhatna csak a portal, ugyancsak keves cikk/blog/forum lenne errefele, leven a unix kozosseg finoman szolva sem nagy. A Linuxos sokkal nagyobb.
2) hogy emberek fikazni jarnak ide - ezt tudjuk. Nem csak a windowsosok, hanem minden mas oprendszer (almas pl.) userei is szeretnek labat torolni a linuxosokban. De a portal szabalyaiba ez - ugy nez ki - belefer.
3) egyebkent pedig, egy nyilt politikaju forumon (vagyis ahol nagyon minimalis a moderacio) nagyon nehez megszabni a temat. Masutt mar kiderult, hogy ehhez elsosorban olyan tagok kellenenek, akik kepesek ilyesmit maguktol, joszantukbol csinalni - az ilyent pedig nagyitoval kell keresgelni.

Egyebkent pedig senki nem mondta, hogy a linuxosok maradjanak csendben. Ilyent egy olyan portalon, amelyet a linuxos temak eltetnek elsosorban, nem is mondhat senki, esetleg a forumgazda. Ha megfelelo helyen es megfelelo keretek kozott teszi, mindenkinek joga van megvedeni a sajat igazat.

Amugy meg a linux felhasznalok is ide jarnak parasztkodhatnekot kielni, szoval no problem.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

... userei is szeretnek labat torolni a linuxosokban

Azert tegyuk hozza a fairplay szabalyai miatt, hogy a linux populacio is eloszeretettel fikazza le es "torli a labat" a masikba ami nem GNU es linux, sot sajnalattal kellett eszrevennem, hogy e taborba tartozok ezt kemenyebben muvelik mint az egyeb vonatkoztatasu csoportok.

---
pontscho / fresh!mindworkz

> a unix kozosseg finoman szolva sem nagy. A Linuxos sokkal nagyobb.

Jah hát ennyi erővel akkor integrálni kellene a Nők Lapját (előörs: FébertI), mert annak meg mégnagyobb a tábora, és a unixhoz köze ugyanannyi

[ hupexpertize© || hupdiploma || harmatgyenge || hupmérnökinfo ]

1. Mint mondtam, nem az a baj, hogy nem csak linuxról szól a portál. Az a baj, hogy vannak, akiktől évekre visszamenőleg nem látsz szakmai hozzászólást, csak fikát. Én egészen jól ellennék itt, ha látnám a topic címéből, hogy nem érdekel, és módom lenne az engem nem érdeklő témákat kikerülni. A baj az, hogy egyesek minden témát összefosnak a kekeckedésükkel, azokat is, amik engem érdekelnének.

2. ha belefér a portál szabályaiba, hogy a linuxosokba beletörölje pár ember a lábát, akkor annak is bele kellene férnie, hogy:
2.1 viszont rugdosásban legyen része annak, aki ezt csinálja
2.2 lehessen szót emelni a szabályok változtatása érdekében.

A magam részéről sajnálnám, ha le kellene süllyedni egyesek szintjére és azt is sajnálnám, ha egy ilyen portál folytonos állóháborúk színtere lenne.

"Egyebkent pedig senki nem mondta, hogy a linuxosok maradjanak csendben.": szemészeten gyógyítják (hint: http://hup.hu/node/90815#comment-1084580 )

Az, hogy a linuxosok is ide járnak parasztkodni, tyúk-tojás kérdés, ami egyrészt eldönthetetlen, másrészt nem is kell eldönteni, nyilvánvalóan egységes moderációs elveket kell alkalmazni, ami mindenkire egyformán igaz és akkor a linuxosoknak is tilos lesz win/mac fanokat kritizálni. Nem látok ebben problémát.

> szemészeten gyógyítják

te erre a mondatértelmezés nevű dologra még erősen gyúrj rá

[ hupexpertize© || hupdiploma || harmatgyenge || hupmérnökinfo ]

hogy is mondtad másik hszedben? skippeljél...

Pedig kivetelesen igaza van. Olvasd mar el plz, hogy az mire erkezett valaszkent.

Egyebkent pedig ezt a "Unix Portal" dolgot mar szenne elemeztek tobb forumtemaban is, es mindig oda jutunk ki, hogy baromsag az oldal neve alapjan barmilyen kovetkeztetest levonni. Jelenleg az oldal profilja az, hogy a Unix, Linux es Windowsos temak is jol megfernek itt. Az, hogy ki kibe es mikor torli bele a labat, az pedig nem az oldal neve miatt van, hanem egyes emberek mentalitasa miatt.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Akik az oldal nevére hivatkoznak, szerintem jogosan gondolnak a nevére nem is, de az eredeti, néhány évvel ez előtti profiljára. Ami pedig a Unix és Unix-szerű rendszerek (akár megvan a Single Unix Specification tanúsítványuk, akár nem), beleértve a Linuxot, és nem beleértve - ha nem parancssorról van szó - az OS X-et. Szerintem nem hülyeség, hogy az előbbi Unix(-szerű) rendszerek legyenek egy portál témája, mert (használat, programok, problémák stb. tekintetében) sokkal jobban hasonlítanak egymásra, mint a Windowsra vagy az OS X-re. Én csak 2006 óta vagyok itt, de nekem úgy tűnik, még akkoriban is sokkal kevesebb volt a nem az előbbi rendszerek felhasználóinak a szemszögéből írt hozzászólás, és a nem nekik szóló téma.

Tehát az Ubuntu jöhet, a Mac OS X nem, mert ez utóbbi túlságosan grafikus? Hülye-e vagy-e?

Csatlakoznek az elottem szolohoz: az OS X, mint Unix szeru rendszer, pontosan miert is marad ki a felsorolasbol? Netan akkor Linux/BSD-vel kapcsolatos grafikus feluleti kerdeseknek sincs itt helyuk? Szerintem nagyon nyakatekert a temameghatarozasod.

Egyebkent meg engedtessek meg a portalgazdanak, hogy o szabja meg az oldal profiljat. Ha gond van, akkor oda lehet menni panaszkodni, magan az oldalon szerintem ilyesmi... hat enyhen szolva is furan fest.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Ununtu-n és a többi Unix-szerű rendszeren (OS X kivételével) ugyanazokat az X alapú grafikus környezeteket használjuk, már ha GUI-t használunk. OS X-en teljesen mást.

Nem mondtam, hogy a HUP-nak így kéne megszabni a témáját (az természetesen trey joga - persze ilyen alapon az egész szál hülyeség a ti hozzászólásaitokkal együtt), csak megállapítást tettem, hogy lenne értelme. Ha ehhez a lehülyézésnél nem tudtok értelmesebben hozzászólni, akkor nincs sok értelme vitatkozni.

Cica, akkor a QNX se UNIX? Ráadásul ugye van X emulációja, ahogy az OS X-nek is. Baszki én fel nem fogom ezeket a kritériumokat, lehet nem értek a junigzhoz ;)

Apádat cicázd. QNX amúgy Unix-szeű, én meg nem is arról beszéltem, hogy mi Unix. A QNX-es témák mennyiségét tekintve pedig gyakorlatilag irreleváns a kérdés.

Az OS X-es topicok mekkora része szól X-ről? Szerintem elég világosan leírtam, hogy azokra a dolgokra gondolok, amik OS X-en teljesen mások, mint a többi Unix(-szerű) rendszeren. A parancssor nem ilyen, és természetesen az X sem, csak épp ezekről szólnak a legritkábban az OS X-es témák. Szerinted nem igaz, hogy az OS X a legtöbb felhasználó számára sokkal jobban eltérő platform a többi Unix(-szerű) rendszertől, mint azok egymástól?

Szerintem a linux tér el a legjobban az Unix-szerű rendszerektől, az OS X pedig Unix©.

Szerencsére ez nem a Hungarian XFree86/X.org Portal.

Hány UNIX-ot láttál mostanában?

Amúgy van egy olyan sejtésem (bár sokakkal ellentétben nem vagyok szakértő), hogy az OSX-ben azért nem X van alapból, mert az X desktopnak... közel sem optimális. UNIX(-szerű) szerver OS-ekre megfelel, a másik UNIX(-szerű) desktop OS-nek meg elég sok baja van abból, hogy nem tud az X-től szabadulni (lehet tippelni, hogy melyik ez).

Amúgy mi az, amiben az OSX annyiban különbözik a többi UNIX(-szerű) OS-től? Nem sok közöm volt még hozzá, Linux-szal van főként tapasztalatom, meg pár hétvégén keresztül piszkáltam OpenSolarist (ami nekem _nagyon_ másnak tűnt, mint a Linux).

"Amúgy mi az, amiben az OSX annyiban különbözik a többi UNIX(-szerű) OS-től?"

Én se vagyok szakértő, de rosszul gondolom, hogy amivel egy GUI felhasználó találkozik, annak a nagy része OS X-specifikus, a többi Unix-szerű rendszerben nem meglévő dolog, így kb. annyira hasonlít a többi Unix-szerű rendszerre, mint tetszőleges másik OS (pl. Windows)?

Ez a legutóbbi binuxos fapmatéria óta több mint vicces kijelentés :))

"így kb. annyira hasonlít a többi Unix-szerű rendszerre, mint tetszőleges másik OS (pl. Windows)" a vicces része a dolognak az, hogy ez igaz.

Szinten marhasag.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Én értek félre valamit, vagy te egy OS UNIX-szerűségét screenshot alapján akarod megítélni?

Nem. A unixszerűség egyik lényeges fokmérője, hogy megfelelnek-e a posix szabványcsomagnak. A posixot a mostani hivatalos iso/iec szabvány tartalmazza (lásd: http://www.unix.org/unix03.html).

A linux posix kompatibilis, a windowsokhoz van kompatibilitási réteg, az osx meg unix3 minősítést kapott.

úgyhogy igaz: az osx annyira unix szerű, mint a windows. Mindkettő az.

Attól, hogy posix-kompatibilis, még nem unix.

--
Don't be an Ubuntard!

Minimálisan látom értelmét vitatkozni olyan témáról, ami nem merült fel... eddig a releváns hsz-ekben mindenhol unix-szerű kifejezés volt, te írtad először, hogy unix.

Nem unix, unix szerű. És mitől unix szerű valami? Attól, hogy ha egy program megfelel a unix szerű rendszerhívási konvencióknak, akkor képes futni rajta. Ez igaz a linuxra, windowsra, osx-re.

Ezek alapján pont annyira helyes vagy helytelen azt mondani, hogy a windows unix szerű, mint azon rági a csepűt sok-sok hsz-ben, hogy az osx nem unix.

Épp azon van a hangsúly, hogy az os x az unix, míg a többi nem. Az igaz, hogy mivel unix, ezért egyben unix-szerű is.

--
Don't be an Ubuntard!

Hol volt szó arról, hogy az OS X vagy más Unix-e?

http://hup.hu/node/90815#comment-1088063
http://hup.hu/node/90815#comment-1088151

Az konkrétan nincs ott, hogy az os x nem unix (sőt, épp ellenkezőleg), de az egyenlőség reláció szerintem nem áll meg egy unix-like és egy unix között. Inkább unix >= unix-like.

--
Don't be an Ubuntard!

> úgyhogy igaz: az osx annyira unix szerű, mint a windows. Mindkettő az.

bambano, sose voltál kimondottan nagyon okos, de most hogy a posixot meg a unixot egybemostad, borzalmasan ostoba is lettél.

Nem akarok erre a szintre süllyedni, úgyhogy csak annyit válaszolok: a teljes althread egyben történő szövegértelmezése nem sikerült számodra.

VÁHÁHÁHÁHÁ

- Akkor az hogyan lehet, hogy az újabb OSX-ek UNIX tanúsítványt kaptak?
- Szerinted egy OS UNIX-hoz közelisége a grafikus felületén dől el?

Windows-zal kapcsolatban pedig az Interix kulcsszó után olvasgass egy kicsit bővebben :)

"...legyenek egy portál témája, mert (használat, programok, problémák stb. tekintetében) sokkal jobban hasonlítanak egymásra..."

Szerinted mi alapján logikus meghatározni egy portál témáját? Szerintem az alapján, hogy mik azok a rendszerek, amiken nagyrészt ugyanazok a programok futnak, hasonló a használatuk, hasonló problémák merülnek fel a használatuk során stb., és mik azok a dolgok, amik ezen rendszerek felhasználóit érdeklik. Ez azt hiszem, választ is ad a kérdésedre, és az OS X parancssor emlegetésével is ezt próbáltam világossá tenni: természetesen az OS X-ben azok a dolgok, amik hasonlóak a többi Unix(-szerű-)höz (legalábbis annyira, mint azok egymáshoz), vagy akár Windowsban (Interix, vagy épp Cygwin), érdekesek egy elsődlegesen a többi Unix-szerű rendszerrel foglalkozó portálon. De egy Unix alrendszer megléte nem ürügy arra, hogy minden téma legyen, aminek köze nincs a Unixhoz (ami a helyzet pl. a Windowsos témák 95+ %-ával).

1) Egy blog temajat az dontie el, aki-e a blog. Irgalmatlan nagy tevedesben vagy ha azt hiszed, hogy ez itt egy portal es hogy barkit is erdekel az ilyen tipusu siralmod. Az kerul ki amit a blog tulajdonosa jonak lat. Jogosan.

2) Attol, hogy neked jojozik a szemed, attol meg az osx UNIX, az iOS szinten, addig a linux csak unix-szeru. Posix kompatibilitas ide vagy oda, akar tetszik neked, akar nem, akar el tudod fogadni, akar nem. Ez pedig itt valami Hungarian Unix Portal vagy mi. Mocskosul NEM az UI tipusa/minosege donti el ezt a kerdest. Akar tetszik ez neked, akar nem. :)

3) Parszor mar ki lett fejtve - pont az ilyen nyavalygasok miatt, hogy jaj istenem windows hir mind meghalunk - hogy bizony az olvasok nagy szazaleka hasznal es/vagy uzemeltet Windows rendszereket, es bizony egy-egy biztonsagi/interoperatibilitasi problema kiemelese mocskosul tudja segiteni a munkajukat. Erdekes modon a tizensok ezer tag kozul csak nehany embernek szurja a szemet a dolog.

4) Es akkor johet a szokasos FLOSS visszavagas vicaban es verzaban: ha nem tetszik forkolj es csinalj jobbat.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Az 1-es nem all. A neveben is ott van, hogy portal :-) Ettol meg igaz, amit irsz, az kerulhet ki, amit a portal tulajdonosa jonak lat.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Akkor nezegess par backlogot es csodalkozz.

---
pontscho / fresh!mindworkz

+1

Oke.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Ize, ettol azonban az OS X meg UNIX marad, egy oprendszert nem vaghatsz szet konzolos meg grafikus darabkakra egy portalon, vagy egyben kerul be, vagy sehogy. Persze, ha programozasi portal lenne, akkor talan lehetne megfelelo temakorokkel, de igy, hogy komplett oprendszerrol beszelunk - na igy nem.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Hát, Xserver pl. van Windowsra is. Ellenben androidnál valahogy fel sem merült az OpenMoko-sok agyhalott ötlete, hogy X-t tegyünk telefonra. Nem is értem.

----------------
Lvl86 Troll

Vajon az N900 is agyhalott?

Én használtam Yopy-t (X), katasztrófa volt :)

+1

Ezen meg igy fel ev utan is sirva tudok rohogni. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

Ez szintiszta baromsag.

---
pontscho / fresh!mindworkz

+1

Majd eljutunk oda, hogy o se fogja erteni, csak kis turelem :-)
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Akkor szórjuk ki a linuxosok 100%-t is?

----------------
Lvl86 Troll

defenesztráció ftw

+1.

Nagyon keves jatek volt az ami lekotott, az UFO sorozat a Heroes3 mellett ilyen volt. Gondoltam naivan, hogy miutan egy ismerosom szolt, h van ilyen, h UFO:AI megnezem magamnak. Az, hogy kapasbol ment es viselheto grafikaja volt pozitivumnak tunt miutan elinditottam, aztan jott a fekete leves. Az UI lokalizacioja tre, az angol is, nagyon sok esetben a kulcsszo es nem a hozza tartozo szoveg kerult kiiratasra. De ez meg elment, belefert volna. Viszont az, hogy mikor elinditottam egy tutorialt megnezni mi a stajsz a cuccal akkor kaptam egy fekete ablakot benne negy zold negyzettel, na az mar nem. Akkor jott a "tipikus floss" sohaj mellett az rm -rf.

---
pontscho / fresh!mindworkz

a szorakozasert fizetni kell, mint mindig ;)

Nem is! Csak fel kell kattanni a HUP-ra és kikeresni a Gabucino-s topicokat. Bár vannak már "újabb arcok", akik a babérjaira törnek. :)
Éleződik a konkurenciaharc. :)
-------------------------------------------------------------------------------
Az életben csak egy dolog a szép, de az épp nem jut eszembe.

Slackware Linux 13.1 | 2.6.34.1-janos

A Battle for Wesnoth-on és az OpenTTD-n kivül nem is tudnék mondani más nyílt forráskódú és ingyenes egyjátékos módot tartalmazó játékot, ami kellően kidolgozott, kiforrott és stabil.

A 0 A.D-re leszek kiváncsi, elvileg mérföldkő lesz.

"A 0 A.D-re leszek kiváncsi, elvileg mérföldkő lesz."

Csak lehet, hogy mire lesz belőle valami stabil kiadás, addigra kihal a játékipar. :(

+1 a Wesnothnak.

Nexuiz?

Ill. az Armagetron is nagyon jó.

Egyjátékos, azaz single player, nem multiplayer játékokra gondoltam.

Mellesleg a multiplayer játékok nagyrészt Quake 3-ra épülnek, a közeljövőben meg Quake 4-re fognak, most, hogy a Rage és a Doom 4 megjelenésével annak forráskódja elérhetővé válik.

openarena, nexuiz, freeciv, eternal lands, frozen bubble, super tux, xmoto... szerintem ez mind kiforrott, stabil, stb
-----
http://kepkeret.enerla.net/
http://enerla.net/

Ebből a listából vond ki azon játékokat, amiknek nincs closed source elődjük, meg azokat, amik komplexebbek egy átlagos flash játéknál. Mert ennyi erővel felsorolhatnád az összes quake motorra épülő játékot, meg a kdegames játékait is.

Én úgy látom, az opensource játékfejlesztés leginkább a már létező játékok újraimplementálásában sikeres, bár abban se mindig. Újat és jót alkotni nagyon ritkán sikerül. Jellemző, hogy vagy a játék maga jól eltalált, de a megjelenés pocsék, vagy a megjelenés jó, de akkor maga a játék hagy kívánni valókat maga után.
Pár példa:
A torcs egész jól le van kódolva, de a grafika és a menürendszer pocsék.
A bzflag szerintem egy remek játék, de nem a grafikájáért szeretjük. Sajnos single player sincs, pedig én játszanék botok ellen is. :)
A sauerbraten grafikailag eléggé rendben van, és a multiplayer is oké, de a single player egy borzalom. Az elődjéről (amihez képest a single player nem sokat javult) van is egy videóbeszámoló: http://www.indavideo.hu/video/Rossz_PC_jatekok_sorozat_Heat_-_Episode_1_1_resz és http://www.indavideo.hu/video/Rossz_PC_jatekok_sorozat_Heat_-_Episode_1_2_resz
A foobillard grafikailag teljesen oké, de van pár bosszantó bugja és hiányossága.
Danger from the deepet ki akartam próbálni, de eddig 3 gépből egyiken sem futott, mindhármon a kép helyett vörös képernyőt adott.

Nem állítom azt, hogy nincsenek jó opensource játékok, én magam is többel játszom: urban terror, openarena, sauerbraten, bzflag, foobillard, xmoto, wormux. De még sehol nincsenek mondjuk egy unreal tournament, vagy épp egy trackmania szintjéhez képest. A mai modern játékok pedig elérhetetlen távolságra vannak.

--
Don't be an Ubuntard!

miért kéne kivonni? :o
nem az volt a kérdés mennyire egyediek...
és szerintem nem baj az ha máshonnan szednek ötleteket például a ttd-ot is nagyon jol továbbfejlesztették
vagy a nexuiz ami már annyira jo lett hogy meg is vették:D
-----
http://kepkeret.enerla.net/
http://enerla.net/

a Danger from deeppel nem sokat vesztettel, egy fel oraig jol elvan vele az ember, de utana mar nem nyujt ujat...
-
Slackware current / OSX Snow Leopard

wormux helyett mostanság a hedgewarst indítom mostanság. Nekem bejövősebb, mondhatni valamivel szolgaibb másolat.

int getRandomNumber() { // ←ez itt már az aláírásom
 return 4;//szabályos kockadobással választva.
}  //garantáltan véletlenszerű. xkcd

Kösz, kipróbálom.

--
Don't be an Ubuntard!

csak nekem van hanyingerem a Battle for Wesnoth-on és az OpenTTD tol?

bazeg a 21 szazadba vagyunk ezeknel van flash be irt jobb grafikai jatek is

TTD-nél jobb jaték még nem készült.

Nem inkább Wesnothot akartál írni? ;)

+1

Szerény próbálkozás a Populous és a Reunion babérjaira...

A Reuniont nem ismerem, azt viszont nem értem, mi a közös a Populousban és a Transport Tycoonban.

Ave, Saabi.

a Reunionnak pont annyi koze van a TTD-hez, mint a Populousnak :)
-
Slackware current / OSX Snow Leopard

Lövöldözős meg autókergetős játékoknál tényleg fontos a grafika. Egy The Battle for Wesnoth típusú kör alapú stratégiai játéknál szerintem a parasztvakítás pont a legutolsó szempont.

+1 ezzel teljesen egyet tudok érteni.

Ugyan nem kvaliti, de játszhatóak:

http://www.linux-masters.com/2009/08/top-25-linux-games.html

--
falura el megy, városban meg úgy sem nézik...

-hát igen, ahhoz, hogy a tömegekre kielégítőleg hasson ugyanaz a dolog, kell némi szintű előzetes igényfelmérés, tájékozódás majd egy nagy adat marketing, ami -meg-érthető okokból valóban nem erőssége a "hobbiprogramozásnak".
-arra, hogy egy "mac féle?" csudi videókártyával problémája van egy szoftvernek, azt javasolnám hogy donáljál a fejlesztőnek egyet (vagy többet) és tuti ráoptimalizálja (és még a támogatók között is megjelenik a neved :)

-kommuniális játékfejlesztés eddig el nem hangzott jó példája még a warzone-2100.

igazából van néhány szabad forrású játék, amely az erős középszinten jóval felül van és közösségi fejlesztésű - emiatt talán nem is írható le az egész úgy cuzámme (pl Glest, ~Warzone, Open Arena, TA Spring, Free Orion, Warsow stb stb szerencsére nem kell nagyon gondolkodnom egy listán). nyilván az UfoAI szintje megragadt valahol és az egész játék fuldoklik a flanc-ban, emiatt nem illik ide, de pl a floss menü igénytelenségének sokszori megléte nyilvánvaló és nyilvánvaló is volt neked is és eddig is. tehát felteszem nem ért meglepetés és nem is mondtál újdonságot (iskolapéldákért lásd Torcs, BosWars stb stb itt sem kell gondolkodnom - ezúttal _sajnos_)

egyébként ha UFO-zni akarsz akkor én ezt próbálnám a helyedben, ellenben ehhez még kellenek az eredeti X-Com adatcsomagok (köze nincsen az EU-hoz). szóval nem pofázok tovább itt bújkál a cucc, kattints ha van időd: http://ufo2000.sourceforge.net/res.php

--
A hitetlen hívők szentélye ködből épült.

"lefagy a videokártya"

Hogy mi fagy le? :-D

Olvasni nem tudsz, vagy csak nem láttál még ilyet?

either way: gtfo

[ hupexpertize© || hupdiploma || harmatgyenge || hupmérnökinfo ]

Olyat már láttam, hogy a driver összefosta magát, de egy videokártyán mi tud lefagyni?

A rajta lévő mintegy 1600 shader végrehajtó vezérléséért felelős 80 thread engine bármelyike. Akár hardverhiba akár rossz shader kód miatt.
---
Internet Memetikai Tanszék

Értem, köszönöm a választ.

Pl. az Intel csodalatos GMA950-e egy if()-tol vagy tombcimzestol a shader-ben.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Nem mintha szerencsétlen UFO Alien Invasion elérte volt az 1.0-t. Jelenleg szerintem a fejlesztés még arról szól, hogy meglegyen minden funkció, aztán lehet szépíteni a korábbi gányolásokon és új ötleteket implementálni. Nincs kész a játék és kész, ettől még nem kell elásni.
Nem mondom, hogy csinálj jobbat, mert annak semmi értelme, de valami aprósággal segíthetnél nekik, annyival előrébb lennének.
Egyetértek az előttem szólókkal, hogy akad bőven nagyon jó példa szabad játékokra, egyet én is hozzátennék: Globulation. Lassan a Widelands is eléri a játszható szintet, már egész ritkán van vele gond, azonban ez utóbbi sincs még készen.

> Nem mintha szerencsétlen UFO Alien Invasion elérte volt az 1.0-t

The last stable version is version 2.3

Valami pozitívum?
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

jó volt a reggeli bélmozgásom

Azt látom. Témába vágóan?
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

> Azt látom.

O.o

Ide került...
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

"Azt látom."

A tegnap estit láttad.

Ahány hozzászólásodat láttam eddig az mindig ugyanez a sablon volt. Dől, fröcsög belőled a xar, pozitív még soha de soha nem hagzott el a szádból. Gyakorlatilag a blogod is arról szól mint minden egyéb hozzászólásod, hogy flamewar -t indíts, soha nem témába vágó dologról. Egyszerűen csak bele akarsz kötni valamibe.

Azt mutasd már meg légyszíves, hogy mi az amit TE hozzátettél ehhez a közösséghez ha már ennyi kritikával élsz? Nem tetszik? Csináld jobban.

Ha meg letenni az asztalra nem tudsz semmit esetleg csak evésre használd a szád.

Sajnállak apám, mélységesen.
--
When your mind is empty of prejudices you can see the Tao.
When your heart is empty of desires you can follow the Tao.

A korrektség megkívánja, hogy értesülj az alábbiról: írd be a gugliba, hogy mplayer gabucino.

A többiek úgyis csak epic fail hsz-eket fognak neked írni.

ŐŐŐŐ igazából cannibal -nak ment. :) Szerintem érted miért, ezért is tettem a főágba, nem válaszként más kommentekre.

--
When your mind is empty of prejudices you can see the Tao.
When your heart is empty of desires you can follow the Tao.

epic fail :)

fail of epic proportions

Hmmm ... ha nagy tudású is vagy a kommentjeiden sajnos nem látszik, ugyhogy tiszteletet ne várj tőlem semmiképpen bármennyire is "epic" ... :)

--
When your mind is empty of prejudices you can see the Tao.
When your heart is empty of desires you can follow the Tao.

ójaj

cannibal == gabucino

----------------
(Működésképtelen) processzorokat gyűjtök. Ha van, msg me!

Nem bírom felfogni, hogy miért használják így itt annyian a dupla egyenlőségjelet.

gondolom egyreszt megszokasbol, masreszt meg kevesen vannak itt, akik nem talalkoztak pl. C nyelvvel, igy egyertelmu :)
-
Slackware current / OSX Snow Leopard

Éppen ez a baj. Ha annyira jól beszélnek C-ül, akkor rájöhettek volna, hogy ott ez nem azt jelenti, amit mondani akartak. Ráadásul a C és a többi imperatív nyelv nem is képes kifejezni azt.

Miért? Nem értéket adnak cannibalnak, hanem összehasonlítják Gabucinoval. Ennek eredményét meg elhallgatják. :-D

Ave, Saabi.

Jól meg akarnak téveszteni mindekit a kis mocskok. De én átláttam rajtuk. Ha-ha-ha.. :)
De mondok akkor én is valamit nekik:
kutya == macska

commitolok:

kutya != macska

----------------
(Működésképtelen) processzorokat gyűjtök. Ha van, msg me!

Ha a ket valtozo erteke egyenlo, akkor igaz. Jelen esetben a cannibal es a Gabucino valtozok erteke ugyanaz.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Kis olvasnivaló, hátha megérted a probléma lényegét.

hron? soha.

oke, legyen konkret:

(cannibal instanceof Gabucino) == true;

--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

tessek oda fel nezni, igy jo? :)

amugy definialhatjuk, hogy a == operator hasznalata a postokban ertekellenorzes nelkul azt jelenti hogy az adott kifejezes igaz

-
Slackware current / OSX Snow Leopard

Nem kell definiálni semmit. Ez egy egyszerű kis matematikai logikai feladvány.

Az eredeti - C nyelvbeli - jelentésével analóg módon a == b helyettesítési értéke logikai igaz, akkor és csak akkor, ha a azonos b-vel, egyébként a helyettesítési érték hamis.

Namost ha feltesszük, hogy mindenki minden postban csak igazat mond, akkor nyilvánvaló, hogy csak akkor írhatja le, hogy a == b, ha a tényleg azonos b-vel. Ellenkező esetben hamis helyettesítési értékű állítást írna le, tehát nem mondana igazat, viszont ez ellentmond a feltevésünkkel.

A gondolatmenetem további következményeinek feltárását - különös tekintettel arra, hogy igazat mondok-e arról, hogy mindenki minden postban igazat mond - a kedves olvasóra bízom. :)
---
Internet Memetikai Tanszék

Beszarsz, AFAIK PHP-ben van ===. (FIXME)

----------------
(Működésképtelen) processzorokat gyűjtök. Ha van, msg me!

Nem csak ott. De ott is csak azert, mert a PHP egy elbaszott nyelv, ami nem szigoruan tipusos.

----------------
Lvl86 Troll

Mert ezzel hangsúlyozzák, hogy váá, ők buzuntut használnak, képen láttak már céforrást, de amúgy a sellszkript is fekszik nekik, überhaxx0rz meg minden :o

[ hupexpertize© || hupdiploma || harmatgyenge || hupmérnökinfo ]

true

zati: tessek, kiertekeltem a feltetelt :P
-
Slackware current / OSX Snow Leopard

Köszönöm! Egy évek óta kínzó elvi problémámat oldottad most meg. :)

nem ugy volt, hogy o nem vallaja a masod- (harmad-, stb) nickjeit, 'csak' mindenki tudja?
-
Slackware current / OSX Snow Leopard

Vallalja, csak trey kivagta a masik >=harmat (volt Gabucino, amagda, meg valami 1337 nyelvu c4nn1b4l (vagy hasonlo)).

--
Most popular iPhone App of the month:
Public Telephone Box Locator

fail

ez tenyleg fail.

"mplayer"

foss kvaliti

EPIC :D

----------------
(Működésképtelen) processzorokat gyűjtök. Ha van, msg me!

+1

Sosem ertettem, hogy a doksi irasban mi az olyan nagyon durva, amitol rogton fel kell nezni valakire.
--
ahan nem

Minden projekt legsz-rosabb része a doksi írás:)
A második pedig a specifikáció:P

But still..
Aki tud rendesen azon a nyelven, amelyiken a doksit irja, es tudja, hogy mukodik az adott program, nem igazan megerolteto feladat a doksi iras (leszamitva, hogy unalmas mint a bun). A specifikacio iras az mas tema, ha korrekten csinaljak, akkor az mar komoly(abb) feladat.
--
ahan nem

Én ebben a kérdésben a saját tapasztalatot gondolnám mérvadónak:)

Ez attol fugg, ki irja a doksit, es mirol. Egy baromi nagy projekt dokumentalasa tud megerolteto feladat lenni, ha kevesen vannak ra, viszont minden doksit meg kell irni (programmer manual, user manual, etc.). Akkor is megerolteto tud lenni, ha keves idot adnak ra, es hajtanod kell, mint az allat. De ezt meg lehetne ragozni.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Valami pozitívum, esetleg? :-)

Az még teljes érthető számomra, hogy nem kedveled a FLOSS "termékeket". A hozzászólásaid alapján leginkább erre lehet következtetni. Nincs ezzel semmi baj. De ha nem kedveled, akkor minek kísérletezel velük? Ha szerinted nem jók, akkor nem kell telepíteni, és egyből nincs velük gond.
Esetleg úgy vagy a FLOSS-szal, mint a vadász a medvével?

-----
"Fontosabb egy jó szomszéd, mint egy távoli rokon." (Árvízkárosult, 2010)

Értem, hogy számodra ott apa ubuntus gépe előtt ülve ez az ismeretlen jelenség teljességgel felfoghatatlan, de ezt hívják tapasztaláson alapuló ismeretszerzésnek.

[ hupexpertize© || hupdiploma || harmatgyenge || hupmérnökinfo ]

Sajnos az édesapám azt sem tudta, hogy mi az a számítógép. És ez már nem fog változni. A tapasztalatszerzés terén nem állok túl jól, mert csak 1993 decemberében telepíthettem először linux-ot egy i386DX-es gépen (Slackware 0.99pl19, 52 db 1,2 MB-os floppy lemez). Csak azóta van lehetőségem a tapasztaláson alapuló ismeretszerzésre. De azért igyekszem.

-----
"Fontosabb egy jó szomszéd, mint egy távoli rokon." (Árvízkárosult, 2010)

írj blogot

Látod erről van szó. Korrekten mondta el a véleményét, te meg ilyen pökhendi dolgokat vágsz oda. Faxot se érdekli, hogy te 2002 -ben mit tettél, jelenleg a kommenjeiddel nem vagy egyéb mint púp mások hátán, nem hiszem, hogy bárki sírna utánad ha itthagynád a közösséget.

Aláírásodról pedig annyit, hogy azért elég üres életed lehet ha a "trollkodásodat" mintegy láncba fűzve ott tárolod. Szánalmas, hogy 30 éves fejjel addig jutottál csupán hogy napi X órában idejösz és kölkökkel kötözkötsz. Gratulálok hozzá. :)

Ezzel nem elvitatni akarom a múlt béli érdemeidet, de jelenleg ez a helyet, és a fentebb leírt dolgok tényleg tapasztalaton alapulnak. :)

--
When your mind is empty of prejudices you can see the Tao.
When your heart is empty of desires you can follow the Tao.

Kerestem melyik kommentre válaszolhattad a fenti összefüggéstelen karakterhalmazt, de nem találtam :-((

Kérdésedre a válasz.

--
When your mind is empty of prejudices you can see the Tao.
When your heart is empty of desires you can follow the Tao.

Hát ezaz, ebben a threadben semmi vélemény, meg semmi 2002 nincs, vélhetően megint drogozol :[

Facepalm ...

--
When your mind is empty of prejudices you can see the Tao.
When your heart is empty of desires you can follow the Tao.

Amúgy igencsak humorosak vagytok ti, piciny hupperek: megírom, hogy "ez a játék szar." Erre a következő válaszok jönnek:

- hány éves vagy?
- mérnem' dokumentálsz?
- valami pozitívum?
- mi az amit TE hozzátettél ehhez a közösséghez
- Nem tetszik? Csináld jobban.
- letenni az asztalra nem tudsz semmit
- evésre használd a szád
- minek kísérletezel
- nem kell telepíteni, és egyből nincs velük gond
- úgy vagy a FLOSS-szal, mint a vadász a medvével?
- elég üres életed lehet
- Szánalmas

És a kedvenceim:

- "DŐL, FRÖCSÖG BELŐLED A SZAR" © s3r3nity
- "Egyszerűen csak bele akarsz kötni valamibe!!" © s3r3nity
- "Faxot se érdekli, hogy te 2002 -ben mit tettél" © s3r3nity
- "nem vagy egyéb mint púp mások hátán" © s3r3nity
- "nem hiszem, hogy bárki sírna utánad" © s3r3nity

Én megértem hrgy84-et, hogy miért kért szigorúbb moderálást trey-től. :(

Te azért nem vagy semmi apám ... :))))))))

Én megértem hrgy84-et, hogy miért kért szigorúbb moderálást trey-től. :(

Double facepalm ...

--
When your mind is empty of prejudices you can see the Tao.
When your heart is empty of desires you can follow the Tao.

Szerintem ideje észrevenned magad.

Valamit a temahoz?
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Látod itt a döccenő. Téma az nincs. Vagy csak én nem látom? :)

... avagy ha szart akartok: UFO - Alien Invasion.

1. Véghetetlenül szar, jellegtelen, pocsék, hosszú, unalmas, egysíkú intro, hanyag munkával elkészítve (ellenpélda az eredeti UFO - Enemy Unknown)
2. Tipikus floss menü, igénytelen 3D scene-re rákúrt arial fontok
3. Start skirmish-re lefagy a videokártya

Kommunális játékfejlesztés

Mi itt a téma? Jön Ő mert Ő régen motorozott ám (!!!), és elmondja nekünk, hogy a Harley miért fostalicska. Az nem gáz, hogy ezt a Harley -t neki ingyen rakták össze meg szabadiejükben hordták össze a manók, de miért ilyen lett miért nem lett jobb?? A csavarkulcsot persze nem fogná meg, hogy akkor gyerekek javítsuk meg azt nem. Ez így szar. Blogba beokád, kész.

DE ha Ő régen motorozott, és ugye ért hozzá akkor miért csak kritizál? Miért nem javítja ki az a "rákúrt arial fontok" -at (FOSS nemigaz?)?Nem mert ahhoz bizony többet kellene tenni, mint egy blogba beokádni a mai napi szívfájdalmát, majd az egyet nem értőket oltogatni.Ő leírhatja, hogy a Harley szar, én meg leírhatom, hogy szerintem nem az anélkül, hogy Ő az anyámat szidná (nem tette, szókép csupán). Persze szidja (nem tette), majd mikor valaki megemlíti, hogy lehet nem kéne akkor némi ping-pong után olyan szabály mögé bújik ami gyakorlatilag miatta (is!) lett létrehozva.

Nah itt jött nálam a double facepalm. :)

Ennek a blogbejegyzésnek az információértéke 0 vagyis ZÉRÓ, csupán arra volt jó, hogy kedvenc öreg motorosunk csapdájába a gyanútlanok besétálva (Mindenki felhördül ha azt hallja, hogy a Harley fostalicska igaz? :) ) megadták neki a napi "trollenergiáját". :))

Továbbiakban napsugaras jóéjszakát mindenkinek, nem látom értelmét több post -nak ebben a topikban. :)

--
When your mind is empty of prejudices you can see the Tao.
When your heart is empty of desires you can follow the Tao.

Ezerszer el lett mondva. Attól, hogy valaki megmondja valamiről hogy szar, miért kellene neki jobbat csinálni? Arról már nem is beszélve, hogy ez egy blog, te meg idejössz trollkodni.

"Nah itt jött nálam a double facepalm." © s3r3nity

double facepalm

Erről az jutott eszembe, hogy "double precision facepalm". :)
---
Internet Memetikai Tanszék

Tehát, én kijelenthetem bármiről, hogy szar, olyan dologról is amihez nem értek, és amit nem is tudnék annál jobban csinálni aki eleve az általam szarnak titulált dolgot elkövette? Tényleg így működne a világ? :))

Ne haragudj csak nem értem, hogy én hogyan jelenthetném ki valamiről, hogy szar ha én sem tudom hogyan is kell jobban csinálni? Milyen jogon? :)

Fura elgondolásaid vannak ... :)

Csak hogy érződjön mire próbálok kilyukadni, mennyivel másabb lenne ez a "blogbejegyzés" ha mondjuk azt mondta volna, hogy jó, de ez ez meg ez nem tetszett a játékban,ezt a bugot találtam, amit postoltam a fejlesztőknek, mert a "FOSS kvaliti" -nál már ez is nagy segítség. Esetleg ha - mint fentebb kiderült vett már részt ilyenben - felajánlotta volna a segítségét?Mennyivel másabban hangzana ez mint ami kikerült? :)

--
When your mind is empty of prejudices you can see the Tao.
When your heart is empty of desires you can follow the Tao.

> Ne haragudj csak nem értem, hogy én hogyan jelenthetném ki valamiről, hogy szar ha én sem tudom hogyan is kell jobban csinálni? Milyen jogon? :)

Neked valóban nincs ilyen jogod (saját gondolatmeneted követve), tehát számodra súlyos befetéma van a továbbiakban.

Utaztál-e már bkv-val? Én az utóbbi 1 évben elég sokat, és megtapasztalhattam, milyen az, amikor lerohad a busz az egyik megállóban, vagy csak simán nem jön, amikor kellene, esetleg milyen érzés olyan buszon utazni, ami a saját kerekeitől ráz. Előfordul, hogy egy ilyen esetben felháborodom, mert úgy érzem, egy Budapest méretű város tömegközlekedésének jobb állapotban kellene lennie. Mégsem érzem úgy, hogy emiatt el kell mennem buszszerelőnek, mert a javítások és korszerűsítések megrendelésére és kivitelezésére van szakember, és pénz is lenne rá ha nem adnák oda végkielégítésként.

És mondhatod, hogy a bkv nincs ingyen, míg egy opensource játék igen, de véleményem szerint nincs különbség. Ha én fejlesztenék egy játékot, és azt mondaná rá valaki, hogy az bizony szar, akkor elgondolkoznék, hogy mit csinálhatnék jobban. Ha pedig azt is megmondaná valaki, mi nem tetszik neki, biztosan tennék valamit a kérdéses dolgokkal. De az biztos, hogy azt nem mondanám, hogy csinálj jobbat, mert ez az én dolgom lenne.

Azt meg pláne nem értem, hogy miért kell neked személyesen megvédened ezt a játékot, talán te írtad? Ha neked teszik a játék, akár azért, mert játszottál vele, akár azért, mert opensource, attól még elfogadhatnád, hogy másoknak nem tetszik. És az, hogy opensource egy játék, még nem lehet ürügy arra, hogy szar. Ha ürügy lehetne, akkor ma senki nem mondhatná, hogy az open- és closedsource fejlesztésben nincs minőségi különbség.

--
Don't be an Ubuntard!

Ammm nem kötelező drága pénzért BKV bérletet venned, járhatsz gyalog és kuporgathatsz autóra, esetleg vásárolhatsz biciklit. Vanna alternatívák. :)

--
When your mind is empty of prejudices you can see the Tao.
When your heart is empty of desires you can follow the Tao.

> Mi itt a téma?

Mivel ez a s3r3nity kisfiú szemlátomást igen súlyos szövegértési zavarokkal küzd, óva intek mindenkit a neki történő komolyabb magyarázási próbálkozásoktól :/

[ hupexpertize© || hupdiploma || harmatgyenge || hupmérnökinfo ]

:) Beleteszel az aláírásodba?

--
When your mind is empty of prejudices you can see the Tao.
When your heart is empty of desires you can follow the Tao.

a te alairasod is megerne egy miset, az biztos.

:) Köszönöm.

--
When your mind is empty of prejudices you can see the Tao.
When your heart is empty of desires you can follow the Tao.

Mar elnezest kerek, a Muveszetek Palotajarol is az a velemenyem, hogy egy szar, es nem, nem fogok masikat csinalni. Mert nem vagyok koteles masikat csinalni csak azert, hogy velemenyem lehessen.

Hogy jobban megertsd: szabad velemennyilvanitas uralkodik Magyarorszagon. Ez az oldal ebben az orszagban van hostolva, es innet hasznaljak a legtobben, kovetkezeskeppen ezen a portalon velemennyilvanitasi szabadsaga van _mindenkinek_ (nyilvan bizonyos keretek kozott, de erre a kerdesre a kozelmult esemenyei kimerito valaszt adtak). Gab... ize, cannibal nyugodtan leirhatja a blogjaban, hogy o melyik jatekot tartja pocsek minosegunek anelkul, hogy *barmilyen* kotelezettsege lenne arra nezve, hogy a jatekon javitson, fuggetlenul attol, hogy megvan-e nala a megfelelo tudas ehhez. Pont.

Ja, es a post ertekere reagalva: Ha megnezed, ez egy blog, itt nem feltetlen kell a postnak barmilyen ertekenek lenni, sot van egy csomo olyan post a blog szekcioban, aminek nincs szamottevo erteke. Ha ugy gondolod, mindenhova szoljal be, hogy ennek a postnak 0 informacioerteke van. De jobban jarsz, ha inkabb csendben maradsz.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

\o

+1

---
pontscho / fresh!mindworkz

-

hmm, te tenyleg reszt vettel az mplayer projektben? minden elismeresem akkor, csinaltam mencoderrel vagy 1000 dvdripet. sokszor eloveve a doksit, arpit valamilyen szinten ismerem is. viszont a 2002-es interjuban meg egy relative kedves embernek tuntel, mi tortent azota, hogy ilyen kis mufurc lettel? gondolom valami trauma erhetett, hogy igy megkeseredtel, sajnalom

ez kicsit off volt :)

Az a trauma a hupszakértelem megtapasztalása volt :)

+ mplayer users
+ debian developers
+ mplayer neu-team gnu idiots

Korábban mikor nem tudtam magammal mit kezdeni (vonaton, buszra várva stb.) végigkövettem az MPlayer levlistát (főleg a DOCS-t).

Az biztos, hogy a helyedben az önéletrajzomba nem írnám be az egykori tevékenységedet és ezzel mindent elmondtam.

Diego nélkül pedig nem tartana ott az MPlayer ahol, sőt.

> végigkövettem az MPlayer levlistát

hát ezt most erősen elhittem

> a helyedben az önéletrajzomba nem írnám be

megnézzük a tied, aztán súlyozzuk a véleményed (valójában már most)

> Diego nélkül pedig nem tartana ott az MPlayer ahol

+1 ;)

Úgy látom Tomcat harcostársadnak más a véleménye ...
-------------------------------------------------------------------------------
Az életben csak egy dolog a szép, de az épp nem jut eszembe.

Slackware Linux 13.1 | 2.6.34.1-janos

előtte olvastam

Az ilyenért persze nem jár ban.

Most mi a problémád?
-------------------------------------------------------------------------------
Az életben csak egy dolog a szép, de az épp nem jut eszembe.

Slackware Linux 13.1 | 2.6.34.1-janos

A személyeskedés.

hadd élvezkedjen, ennyi jutott neki az életben, meg egy ubuntu

fyi, nem buntuzom, kikérem magamnak! (lásd az aláírásomat)
azért a vt420-as terminált köszönöm még egyszer!
-------------------------------------------------------------------------------
Az életben csak egy dolog a szép, de az épp nem jut eszembe.

Slackware Linux 13.1 | 2.6.34.1-janos

a jóhír, hogy van közös metszete mindkettőtök világnézetének: az ubuntu sz.r

Oops sorry, nem emlékeztem a nevedre, és valóban úgy fogalmaztál ahogy a lamerek szoktak.

???

Ezt nem egészen értem. Tényeket állapítottam meg. Nem küldtem senkit sehová.
-------------------------------------------------------------------------------
Az életben csak egy dolog a szép, de az épp nem jut eszembe.

Slackware Linux 13.1 | 2.6.34.1-janos

Neked fogalmad sincs arról mit jelent az a szó, hogy személyeskedés.

Ha ezt írom, akkor nem fogsz belekötni?

"Úgy látom Tomcat másként vélekedik erről..."
-------------------------------------------------------------------------------
Az életben csak egy dolog a szép, de az épp nem jut eszembe.

Slackware Linux 13.1 | 2.6.34.1-janos

Nem éppen elhanyagolható különbség. Ezzel kellett volna kezdeni!

Ettől függetlenül tény, hogy jóban vannak, és hogy Tomcat írt a témában egy cikket, amelynek más a végkövetkeztetése.
Ezeket az információkat raktam egy mondatba, és így született a téged irritáló mondat.
-------------------------------------------------------------------------------
Az életben csak egy dolog a szép, de az épp nem jut eszembe.

Slackware Linux 13.1 | 2.6.34.1-janos

Kiprobaltam, maximalisan egyetertek. + Nalam is dobott itt-ott egy hatast a game.

Pedig milyen jo lenne vegre egy minosegi remake ehhez a stilushoz.

Mielott megkoveznek meg konstruktiv leszek.

Bar RTS, de annak nagyon baba (Starcraft fanboy-oknak nem ajanlom): Warzone 2100.

http://wz2100.net/

Eredetileg kereskedelmi cucc volt, de az Eidos meghalasa utan publikaltak a forraskodot. OSX/Win/Linux.