kerio connect

Fórumok

Sziasztok !

Véleményre lenne szükségem a kerio connect levelezőszerverrel kapcsolatban. jó, nem jó ? használja valaki ? linux alatt, win alatt ? bevált, nem vált be ? fel szeretném tenni, és kiváncsi lennék mások véleményére is. szóba jöhet egyéb alternativa is természetesen.

Hozzászólások

Régi melóhelyemen, kb 3évvel ezelőtt használtam a kerio mailservert win2000 alól, amire kellet megfelelt, kb 100usert kezelt, csak jól kell belőni, egyszer nyitvahagytam az smtp(persze még a tüzfalat -iptables- is kiktattam) portot, hát elársztottak a kéretlen email küldözgetők, a vége újratelepítés lett. Szerintem gyors megoldásnak jó. A beépített virusszűrője nagyon lefogta, azt nem használtam, a block listákat jól kezelte, azóta biztos javítottak, fejlesztettek rajta.

Tesztelnem kellett valamit, és kikapcsoltam minden smtp kapcsolódási letíltást azaz 2-t is, külsőleg egy linux védte iptablessel (smtp port szűrés),ezt kapcsoltam ki ill. a belső hálózat küldési hitelesítést . Elfelejtkeztem róla más melóténykedés miatt, és egyszer csak belassúlt a rendszer. A belső email várakozó sorába több 1000 email került és nem bírtam kitörölni, csak úgy ha törltem az egész könyvtárszerkezetet:) Én meg voltam vele elégedve, nem sok gondunk volt vele. A kerio tüzfalrendszerét is használtuk, az is jó volt de az iptables az mégjobb.