sok képből automatikusan PPT

Fórumok

A cím szerintem önmagáért beszél: olyan módszert keresnék, amivel (lehetőleg parancssorból) sok képből tudnék egyszerű PowerPoinbt-os/Impress-es bemutatót csinálni. Valami standard módon megcsinálná, és a továbbiakban már csak a csicsázást kéne azzal a bloatware-rel megoldani. (Én speciel FreeBSD alá keresem, de linuxos, esetleg - mondjuk Wine-nal futtatható, minél egyszerűbb Windows-os izé is lehet jó.)

Hozzászólások

Tudja a Powerpoint beépítetten.

Office 2010 Powerpoint:
Insert ribbon
Photo Album/New Photo Album
Import picture from: File/Disk
rámutatsz a könyvtárra, kiválasztod a képeket, a stílust, beállítod még amit akarsz és Create.

Üdv,
mrceeka

http://hup.pastebin.com/4tbct1fd
A file-t lemented fodp kiterjesztéssel.
Beleteszed a képedre a hivatkozást.
A kép méreteit converttel ki tudod olvasni.
(Persze, ez csak Impressre jó, de ha tényleg csak indulásnak kell, akkor a célnak megfelel)

Huhh, köszönöm a tippeket, ez a fodp elég igéretes, azt meg hogy a PP tudja natívan, azt is köszönöm, biztos kell majd ilyesmi azon a platformon is.

Abból hogyan lesz PPT? Ez engem is érdekelne, mert sok anyagom van Beamer-ben, de néha ppt-ben kérik.

Annak persze lenne értelme, hogy az egészet Beamer-ben csinálni, de a kérdés ppt-re vonatkozott; gondolom muszáj ilyet gyártani.

Szerk: Bocs, látom, hogy ppt és az OpenOffice-os prezentáció formátum is jó. De ez nem változtat a kérdésem lényegén: lehet Beamer-ből ilyenné konvertálni automatikusan?

Megoldható a feladat a lentebb linkelt, itt pedig részletesebben kifejtett lépések során, igaz kissé macerásan: a beamer által készített pdf minden egyes képkockája képként kerülhet be a PowerPointba/Impressbe. Ezek után a mindenféle animáció hozzáadása persze kevéssé lehetséges, de amennyiben nagyon ragaszkodik valaki a ppt-ben való leadáshoz, ezzel a kis trükkel kezelhető a dolog :)