pdf -> doc

 ( apal | 2010. március 16., kedd - 14:05 )

Sziasztok!
egy kis segitseget kernek, hha valaki talalkozott ma'r ezzel a problemaval: fel kell tolteni egy honlapra egy relative jol formazott szoveget (itemize, enumeration, description, bf, it, szoval annyira nem veszes, de ezek azert elegge tipografia-igenyes dolgok). namarmost csak ilyen elavult formatumokat lehet beimportalni a honlapra mint word/doc, raadasul a forrasanyag (28 oldal) az gyk csak es kizarolag szamitogeppel generalhato le, latex-ben adott, igy a kozos nevezohoz legkozelebbi formatum me'g mindig a pdf. kerdes, hogy letezik-e valamilyen program amivel pdf-bol _kulturalt_ word-ot (doc, vagy a mi a fene) lehet kesziteni? ja igen, unix portal, mindezt linux alatt. (( kicsit szkeptikus vagyok ezzel a honlappal kapcsolatban, tehat me'g egy szabalyos word/doc-ot sem biztos hogy meg fog enni, de ez egy mas kerdes... )). igen, a doku ez itten (( burkolt celzas: ha valaki off programban a't tudna' tenni, es elkuldi, azt is nagyon megkoszonom :] ))
koszonettel, A.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

latexből doc felé az rtf-en keresztül lehet hamar eljutni.
azt megnézném, hogy van-e import filter ooo-hoz és/vagy abiwordhoz latexből.

A doc nem elavult formátum, kivéve, ha 2.0, 6.0, estébé, szóval ha valami kőkorszaki verzió. Én javasolnám a LaTeX -> rtf konverziót (hint: latex2rtf), aztán az rtf-ből már lehet doc-ot csinálni akár OOo-val is.

aha, ez jo lett. persze kellett hozza windozos gep is (halistennek, tokveletlenul egyik kollega itt volt akinel pont volt egy win-es laptop...). persze a tipografia tobb mint fele azert szetcsuszott (elavult-e a word/doc? 2007-es office? iexploer?), de legalabb az informacio megvan.

Csak az infót (szöveg) copypaste módon is ki lehet szedni még a pdf-ből is...

ezt tudom. de 28 oldalon keresztul, soronkent, annyi tipografiaval... amikor ma'r a szoveget maga't is szkript generalta le, nem valoszinu hogy ez csak ugy menne :]

Ha a szöveget scriptből generálod, akkor érdemes megkukkolni a http://search.cpan.org/~sburke/RTF-Writer-1.11/ Perl modult, azzal direktben rtf-et tudsz generálni.

Üdv,

én 1x csináltam online egy HP oktatás jelentkezési lapot -> itt, sok problémám nem volt vele.

--
A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.